Şimdi Ara

Dünyanın güneşe 1 cm yakın-uzak olması meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
22.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünya haziranda güneşe daha uzak ocak ayında güneşe daha yakın deyil midir? ama neden bazı coğrafya kitaplarında ve yukardaki resimde sanki güneş tam ortadaymış da dünyayla arasındaki uzaklık hiç değişmiyomuş gibi gösteriliyor?

şurdan çıktı bu konu: sınıfta bi çocukla dünyanın güneşe 1 cm uzak ya da yakın olması durumunda dünyadaki hayat ne olurdu diye tartışıyorduk. ben yukardaki gibi ocak ayında düya güneşe yakın haziran ayında uzaktır yani zaten sürekli dünyayla güneş arasındaki mesafe değişiyo yani dünya 1 cm yerinden oynadı diye bişey olmaz dedim. çocuk tutturdu dünyayla güneş arasındaki mesafe aynıdır ocak ayında güneşe daha yakınsak neden kış yaşıyoruz güneşe yaklaşınca yaz yaşamamız gerekir gibisinden şeyler söyledi. güneşten gelen ışınların dünyaya vuruş açısıyla bişeyler açıklamaya çalıştıysam da anlatamadım bi türlü.

şimdi asıl soru bu durumda benim bilgilerim mi daha doğu yoksa arkadaşın mı? benimkiler doğruysa ben bu çocuğa ne desem neyi kanıt göstersem inanır? benimkiler yanlışsa neden ?

• yörüngeden 1 cm ayrilsa öyle olur normalde yakında olsan öyle bişe yok evin üstüne cıkarım al 10 metre yakınım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeanBack -- 7 Nisan 2010; 20:44:06 >
  • Arkadaşına sor bakalım neden dağlarda hava daha soğuk güneşe daha yakın olduğu halde
  • yazdıklarını tam okumadım ama dünya güneşe yaklaşır ve uzaklaşır bu bazı farklar yaratır ama mevsimlerde büyük değişiklik olmaz (bazı mevsimler azcık uzar bazıları azcık kısalır ama pek hissedilmez) bazı dinciler derki "öyle bir düzen vardır ki en uzak hali 1 cm yakın olsa en yakın hali de 1 cm yakın olsa her yıl öyle dönse hepimiz geberirdik ama işte allahın işi tam doğru yörüngeyi bulmuş" derler fakat bu da yanlıştır daha geçenlerde büyük bi depremde dünyanın yörüngesinin 8 cm oynadığı bildirildi filan falan böyle işler
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeanBack

yörüngeden 1 cm ayrilsa öyle olur normalde yakında olsan öyle bişe yok evin üstüne cıkarım al 10 metre yakınım

• Kışın yaklaşır, yazın uzaklaşır diye biliyorum bu yüzden fark edilmiyor fakat normal şartlarda olsa gerçekten donarız veya yanarız.

Coğrafya hocamın engin bilgileri bunlar yada hatırladığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eren -- 7 Nisan 2010; 20:48:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi
    Arkadaşına sor bakalım neden dağlarda hava daha soğuk güneşe daha yakın olduğu halde

Neden?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saçmalamayın yav bi santimde yanacak olsak mars kaç milyar kilometre daha uzak ortalama sıcaklığı -23 derece...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren

Kışın yaklaşır, yazın uzaklaşır diye biliyorum bu yüzden fark edilmiyor fakat normal şartlarda olsa gerçekten donarız veya yanarız.

Coğrafya hocamın engin bilgileri bunlar yada hatırladığım

evet bende aynen bunu söyledim arkadaş biraz dinci zaten illa düzen kurmuş allah 1 cm oynasak yanarız dedi sonra bi coğrafya kitabı buldu orda yukardaki şemanın aynısı vardı bak dedi güneş tam ortada dedi ne dediysem kabul ettiremedim
  • Uzak Olmasın O Yakın Gibi Gözükür Güneş Yakın Olunca Büyük Gözükür Uzaksa Küçük Gözükür
  • arkadaşına coğrafya hakkında bilgi edinmesini öner.

biz kış yaşarken birilerin yaz yaşadığını anlat.

1cm yaklaşınca ölüceğini sanıyorsa, zıplamasını söyle, sonrada intihar etsin.
  • Ya geçen gün dünya 3.5 santim kaydı birşey oldu mu?Olmadı... Hiçbirşey olmaz dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaLqa

quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi
    Arkadaşına sor bakalım neden dağlarda hava daha soğuk güneşe daha yakın olduğu halde

Neden?

yeryüzünün ısınması troposfere giren ışınların yerden yansıması ile oluşur. bu yüzden ısınma aşağıdan başlar. aklımda bu şekilde kalmış. doğrumudur ?
  • Bi ara bunla ilgili Çin'li arkadaşlarım bir işe kalkışmıştı.Hep birlikte toplanıp aynı anda zıpladılar sanırım dunyayı yorungeden cıkarmaya calısıyorlardı.Ama Bence 1 cm cok da farketmez
    Bu arada birde dunya nın gunes etrafında izledigi yorunge hep aynı uzaklıkta deildir ki bazen daha yakın olur
  • bunu bizim mahallenin imamı söyledi bana
  • Hepsi H.Y. yüzünden oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Ya geçen gün dünya 3.5 santim kaydı birşey oldu mu?Olmadı... Hiçbirşey olmaz dostum

quote:

Orijinalden alıntı: radressss

yazdıklarını tam okumadım ama dünya güneşe yaklaşır ve uzaklaşır bu bazı farklar yaratır ama mevsimlerde büyük değişiklik olmaz (bazı mevsimler azcık uzar bazıları azcık kısalır ama pek hissedilmez) bazı dinciler derki "öyle bir düzen vardır ki en uzak hali 1 cm yakın olsa en yakın hali de 1 cm yakın olsa her yıl öyle dönse hepimiz geberirdik ama işte allahın işi tam doğru yörüngeyi bulmuş" derler fakat bu da yanlıştır daha geçenlerde büyük bi depremde dünyanın yörüngesinin 8 cm oynadığı bildirildi filan falan böyle işler

Sallamayın şunlari ya yok 3,5 cm oynamiş yok 8 cm oynamiş yok 1 km oynamış

• Öyle Birşey Olsa Dünya Yuvarlak Olmazdı
  • Sonuç olarak Dünya nın güneşe uzaklığı değil, güneş ışınlarının gelme açısı önemlidir. Saat 12:00 de gölgen kısaysa hava sıcak, gölgen uzunsa hava soğuk olur =D
  • Kışın uzaklaşır,yazın yaklaşır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.