Şimdi Ara

Dünyanın güneşe 1 cm yakın-uzak olması meselesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
22.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: irfanitolito

quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tizen

quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

1 cm değil 1 mm uzak olsaydı ekseninden donardık eğer yakın olsaydı yanardı diye biliyorum ben yanlış işe düzeltin

yobaz saçmalaması

bütün gezegenler güneşin etrafındaki yörüngeler dahilinde hareket eder sana okulda öğretmedilermi yörüngenin amacı gezegenleri sabit konumda tutmaktır gezegen yörünge dışına çıkamaz zaten yörüngenin amacıda odur gezegeni dengelemek sapmasını engellemektir yörüngeden çıkarsa ve güneşe yaklaşırsa ısı aşırı şekilde artar yada yörüngeden sapıp uzaklaşırsa ısı düşer bunu mantığınla algılayamıyormusun ?
    yobazmış çarmu curtmuş bu lafları sadrazamın şeyi gibi her yerde sallamayın biraz mantık başka bir şey değil

bilginiz yok konuşmayın :D
    1)yörünge öyle görmediğimiz bi yol falan değil fizik yasalarının kütle çekimlerinin etkisiyle oluşan bişey
    2)bildiğim kadarıyla yörüngede zaten bu kanunlar diğer cisimlerin etkileri vs ile sapmalar oluyor
    3)yörüngeden çıkması dış bi etki olmadan imkansız ama eğer yörüngeden çıkarsa demekki fizik kuralları bi anda kalkmış olur
    öyle bi bahstmişsinki ilahi bir güç sanki gezegenlere yol çizmiş sanki.

dış etki imkansız diyorsun yani yörünge için kullandığım mantığı doğruluyorsun ve son söylediğine gelince o na bir şey demiyorum gözünün önündekileri görmeyen adamla ne tartışıcam

dış etki imkansız değil. demek istediğim bi anda şak diye olmaz yani mesela büyük bi yıldız patlaması, karadelik ,büyük bi meteor vs bu tarz şeyler.(salladım onlarıda yani olabilirlik derecelerini bilmiyorum bile) gözünün önündekiler kısmına gelince, senin inancına karışamam ki karışmamda doğru olmaz :) bu konuda tartışmakta hoş bişey değil bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Nibbler -- 8 Mart 2013; 18:10:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tizen

quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

1 cm değil 1 mm uzak olsaydı ekseninden donardık eğer yakın olsaydı yanardı diye biliyorum ben yanlış işe düzeltin

yobaz saçmalaması

bütün gezegenler güneşin etrafındaki yörüngeler dahilinde hareket eder sana okulda öğretmedilermi yörüngenin amacı gezegenleri sabit konumda tutmaktır gezegen yörünge dışına çıkamaz zaten yörüngenin amacıda odur gezegeni dengelemek sapmasını engellemektir yörüngeden çıkarsa ve güneşe yaklaşırsa ısı aşırı şekilde artar yada yörüngeden sapıp uzaklaşırsa ısı düşer bunu mantığınla algılayamıyormusun ?
    yobazmış çarmu curtmuş bu lafları sadrazamın şeyi gibi her yerde sallamayın biraz mantık başka bir şey değil

bilginiz yok konuşmayın :D
    1)yörünge öyle görmediğimiz bi yol falan değil fizik yasalarının kütle çekimlerinin etkisiyle oluşan bişey
    2)bildiğim kadarıyla yörüngede zaten bu kanunlar diğer cisimlerin etkileri vs ile sapmalar oluyor
    3)yörüngeden çıkması dış bi etki olmadan imkansız ama eğer yörüngeden çıkarsa demekki fizik kuralları bi anda kalkmış olur
    öyle bi bahstmişsinki ilahi bir güç sanki gezegenlere yol çizmiş sanki.

dış etki imkansız diyorsun yani yörünge için kullandığım mantığı doğruluyorsun ve son söylediğine gelince o na bir şey demiyorum gözünün önündekileri görmeyen adamla ne tartışıcam

dış etki imkansız değil. demek istediğim bi anda şak diye olmaz yani mesela büyük bi yıldız patlaması, karadelik ,büyük bi meteor vs bu tarz şeyler.(salladım onlarıda yani olabilirlik derecelerini bilmiyorum bile) gözünün önündekiler kısmına gelince, senin inancına karışamam ki karışmamda doğru olmaz :) bu konuda tartışmakta hoş bişey değil bence

haklısın herkesin inancı kendine sonuçta

• yüzde yüz sen haklısın kanıt olarak bu forumdaki konuyu göster
  • yıl olmuş 2013 bir tanesi de çıkıp adam akıllı araştırmamış. Biz bunları internetin olmadığı devirde duyup inanıyorduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mo-Cuishle

quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel Van Helsing

Kışın uzaklaşır,yazın yaklaşır.

Güney yarım kürenin neresindensin hocam

Avustralya

abi batırmışım işte çaktırmasana

• cm gibi ölçü birimlerini astronomik uzaklıklar için kullanamazsınız. Dünya mevsimlere göre güneşten milyonlarca km uzaklaşır ve yakınlaşır. Bu sabit bile değildir. Biz yaşam süremiz içinde farkedemeyiz ama dinazorlar zamanındaki dünya güneş uzaklığı ile şimdiki dünya güneş uzaklığı bir değildir. Güneşin bir ömrü vardır ve hacmi değişiyor. 1cm uzaklaşır felaket olur diyenler akılsız, zır cahil insanlardır. Cahil insanlar tarafından belki iyi niyetle söylenen bu tür zırvalar, akıllı kültürlü insanları dine yakınlaştırmayı bırakın soğutur. Dindar insanları, bunlar gibi zır cahil insanlar gibi düşünürler. Dünya şöyle olmasaydı, böyle olmasaydı, su az olsaydı , çok olsaydı gibi saçmalıkları da bu zır cahiller üretirler. Dünya kabul edilebilir kadar uygun durumda olmasaydı biz olmazdık ve bunları konuşur olmazdık. Galaksinin herhangi bir yerinde uygun konumda olan başka bir gezende bizim gibi canlılar olurdu. Yaşam imkansız denen marsta bile organik yapıların olup olmayacağı bilinmiyor. Bırakın gezegenlerdeki uygun yaşam koşullarını. Hayal edemeyeceğemiz ortamlarda , hayal edemeyeceğimiz organik yapılar oluşabilir, bunu henüz dünya gerçekliğinde var olan organik canlılar olarak kavrayamayız, teknolojimiz hala çok geri. Bu konuyu zır cahil insana hayatı boyunca anlatsanız bile kavratamazsınız. Sizin anlatabileceğiz onun kavrama kapasitesi kadardır.

• Arkadaşın anaokullu ve perihel,afel kavramlarından bihaber galiba. Kanıt olarak şubatın 28 gün olduğunu söyleyebilirsin. Tabii Kepler Yasalarını da bilmiyorsa onu da kabul etmeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthera Tigris -- 8 Mart 2013; 22:15:21 >
  • İşte bunları söyleyenler "din kültürü hocası fikirlerini savunma ekolu"nden gelenler.
  • FEM öğrencileri konuya akın etmiş.

Ağır cahiller.
  • Ben de şınav çekerken fazla güç kullanmışım dünyayı aşağıya ittiydim yanlışlıkla bir şey olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leroyy

FEM öğrencileri konuya akın etmiş.

Ağır cahiller.

Sen ne ogrencisisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -berkay-

Anlaşılan yine din hocalarının kurbanı olmuşunuz . Dünya güneşe 1 cm yaklaşırsa kül, 1 cm uzaklaşırsa donarmışız... Dünya güneşin etrafında elips bir şekilde dönüyor ve bundan dolayı yılın bazı zamanları güneşe milyonlarca kilometre yaklaşıyor,uzaklaşıyor (3 ocak, 4 temmuz) Alın biraz birşey öğrenin anlaşılan din hocaları size çok iyi anlatmış evreni...
    />

Yahu bende bunu diyorum dönerken 1 cm rotadan şaşırsa ne olur sanki acayip komik birşey bu dünyanın büyüklüğü düşünüldüğünde okulda arkadaşlarım ciddi ciddi bunu tartışıyorlardı ben yav he he deyip geçiyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

quote:

Ağır cahiller.

Sen ne ogrencisisin

SDÜ Önlisans Açıköğretim 4. sınıf
  • quote:

quote:

quote:

Ağır cahiller.

Sen ne ogrencisisin

Fem universitemi bana uni ismi veriyosun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ağır cahiller.

Sen ne ogrencisisin

Fem universitemi bana uni ismi veriyosun.

FEMle işim olsaydı baştan belirtirdim demeye getiriyorum, anladın mı?

Ben dersane, kurs, seminere hiç bir zaman gitmedim.

• Başlıktaki bazı mesajları okuduktan sonra bir an nedense 2013 yılında değilmişiz gibi bir hisse kapıldım, bir ürperti geldi.

Bu tip sorularda kaynak seçimini doğru yapmak, doğru kitabı okumak önemli. Herhangi bir ilköğretim coğrafya ve temel fizik kitabı size dünya kadar verecektir.
  • ben hala anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: Slp

dünya haziranda güneşe daha uzak ocak ayında güneşe daha yakın deyil midir? ama neden bazı coğrafya kitaplarında ve yukardaki resimde sanki güneş tam ortadaymış da dünyayla arasındaki uzaklık hiç değişmiyomuş gibi gösteriliyor?

şurdan çıktı bu konu: sınıfta bi çocukla dünyanın güneşe 1 cm uzak ya da yakın olması durumunda dünyadaki hayat ne olurdu diye tartışıyorduk. ben yukardaki gibi ocak ayında düya güneşe yakın haziran ayında uzaktır yani zaten sürekli dünyayla güneş arasındaki mesafe değişiyo yani dünya 1 cm yerinden oynadı diye bişey olmaz dedim. çocuk tutturdu dünyayla güneş arasındaki mesafe aynıdır ocak ayında güneşe daha yakınsak neden kış yaşıyoruz güneşe yaklaşınca yaz yaşamamız gerekir gibisinden şeyler söyledi. güneşten gelen ışınların dünyaya vuruş açısıyla bişeyler açıklamaya çalıştıysam da anlatamadım bi türlü.

şimdi asıl soru bu durumda benim bilgilerim mi daha doğu yoksa arkadaşın mı? benimkiler doğruysa ben bu çocuğa ne desem neyi kanıt göstersem inanır? benimkiler yanlışsa neden ?

Ilk cumleden sonrasini okumadim.

neden acaba ? yanlış bişey mi var?

• Tek verebileceğim cevap

din kültürü ve ahlak bilgisi hocasının muhtemel bir önermesidir ve öğretmenler odasında şöyle bir hayali diyaloğa neden olabilir:

din hocası: "dünya güneşe 1mm daha yakın olsaydı hepimiz yanardık. bu da yüce....."

coğrafya hocası: "iyi de dünya - güneş mesafesi yıl içerisinde zaten 147 milyon kilometre ile 152 milyon kilometre arasında, 5 milyon kilometre kadar değişiyor hocam. yani 5'000'000'000'000 milimetre, ayrıca dünya yüzeyi de pürüzsüz değil ki, dağlar daha yakın güneşe!"

biyoloji hocası: "tabi bir de hem bireylerin hem de türlerin değişen ortama ayak uydurma yetileri var. yaz/kış arasında 30 derece sıcaklık farkı oluyor ama türler bu yüzden yok olmuyor. hepsi kendisine bir uyum mekanizması geliştirmiş vaziyette. zaten çağlar boyu ciddi iklim değişimleri gözlemiş, fosil kayıtlarında çok net görünüyor, ama hala buradayız değil mi?"

fizik hocası: "hocam dur öyle lafla olmaz bu işler, hesaplamak lazım. şimdi güneş dünyaya ortalama olarak r=150 milyon kilometre uzaklıkta. yaydığı enerji de ortalama p=3.84x10^26 watt. dünya mesafesinde 1 metrekareye bir saniyede düşen enerjiyi hesaplayalım önce. üretilen enerji her yöne eşit dağıldığı için r uzaklıkta a=4 x pi x r^2 alana yayılır. yani dünya güneş mesafesi için bu alan

a= 4 x pi x (150'000'000'000m)^2 = 2.827433388230814e+023 m^2 eder.

enerjiyi bu alana bölersek
    i = p/a = 1360.244246958732 w/m^2

buluruz.

şimdi yarıçapı 1 mm arttıralım. r'= 150'000'000'000.001 m olsun. hesabı yeniden yapalım:
    a' = 4 x pi x (150'000'000'000.001m)^2 = 2.8274333882308516e+023 m^2
    i' = p/a' = 1360.244246958714 w/m^2

yani 0.0000000000179625 w/m^2 fark bulduk. bu da afedersiniz siz osurunca çıkan sesin enerjisinden daha az. yani dünya 1mm güneşe yaklaşınca değil, sizin kıçınızdan çıkan seslerden yanıyor hocam!"

din hocası: kafirsiniz hepiniz. burada yanmasanız da cehennemde yanacaksınız!

• quote:

Orijinalden alıntı: Cevaplanan Mesajlar(1)

Gezegenlerin ortalama sıcaklıkları

Merkür 167
    Venüs 464°C
    Dünya 14°C
    Mars -63°C
    Jüpiter -148°C
    Satürn -178°C
    Uranüs -215v
    Neptün -226v
    Plüton -300°C (Varsayılan)
    Ceres -80°C (Varsayılan)
    Eris -450°C (Varsayılan)

dünyadan başka yerde yaşanmaz

varsayılan ? -273.15ºC veya 0 Kelvin mutlak sıfır olarak geçer. yani moleküller o sıcaklığın altında hareket edemez veya bir araya gelemez. ya fena salladın, ya da alıntı yaptığın yerin kafası güzel

http://en.wikipedia.org/wiki/Absolute_zero

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.