Şimdi Ara

Dünyanın güneşe 1 cm yakın-uzak olması meselesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
22.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cevaplanan Mesajlar(1)

Gezegenlerin ortalama sıcaklıkları

Merkür 167
    Venüs 464°C
    Dünya 14°C
    Mars -63°C
    Jüpiter -148°C
    Satürn -178°C
    Uranüs -215v
    Neptün -226v
    Plüton -300°C (Varsayılan)
    Ceres -80°C (Varsayılan)
    Eris -450°C (Varsayılan)

dünyadan başka yerde yaşanmaz

Marsta yaşanır gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren

Kışın yaklaşır, yazın uzaklaşır diye biliyorum bu yüzden fark edilmiyor fakat normal şartlarda olsa gerçekten donarız veya yanarız.

Coğrafya hocamın engin bilgileri bunlar yada hatırladığım

Bize göre o. (Saçma bir tabir olacak ama) biz dünyanın üstündeyiz(kuzeyinde olmamız lazım işte emin değilim ama). ama dünyanın altında olanlara göre de kışın uzaklaşır yazın yaklaşır hani onlar haziranda kış yaşıyor ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

1 cm değil 1 mm uzak olsaydı ekseninden donardık eğer yakın olsaydı yanardı diye biliyorum ben yanlış işe düzeltin

yobaz saçmalaması
  • burda yörüngedeki 1 cm kayma diğer gezegenlerin kütle çekimiyle başka yörüngelere girebilir yani 1 cm önemlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tizen

quote:

1 cm değil 1 mm uzak olsaydı ekseninden donardık eğer yakın olsaydı yanardı diye biliyorum ben yanlış işe düzeltin

yobaz saçmalaması

bütün gezegenler güneşin etrafındaki yörüngeler dahilinde hareket eder sana okulda öğretmedilermi yörüngenin amacı gezegenleri sabit konumda tutmaktır gezegen yörünge dışına çıkamaz zaten yörüngenin amacıda odur gezegeni dengelemek sapmasını engellemektir yörüngeden çıkarsa ve güneşe yaklaşırsa ısı aşırı şekilde artar yada yörüngeden sapıp uzaklaşırsa ısı düşer bunu mantığınla algılayamıyormusun ?
    yobazmış çarmu curtmuş bu lafları sadrazamın şeyi gibi her yerde sallamayın biraz mantık başka bir şey değil

• quote:

Orijinalden alıntı: -TRioN-

Bizde kış yaşanırken Güneş en yakın seviyesinde. Bu demek oluyorki Güney yarım kürede yazları ayrıyetten Güneş daha yakın. Bu durumda Güney yarım kürede Yazları bize göre daha sıcak geçmeli , vede öyle oluyor bu
    2 ila 3 derece arası fark ediyor mevsim ortalamalarını dikkate aldığınızda. Ancak bu fark öyle fazla olması beklenemez çünkü Dünya'da hava sirkülasyonu çok fazla , tabi okyanus akıntılarının etkiside azımsanacak düzeyde değil. Ayrı olarak Güneşin yakınlaşması ile ilgili olarak Güney yarım küreye bakarsanız çöllerin daha fazla ve geniş yer kapladığını görürsünüz.

Kendi yazdığımı anlamadım

• Anlaşılan yine din hocalarının kurbanı olmuşunuz . Dünya güneşe 1 cm yaklaşırsa kül, 1 cm uzaklaşırsa donarmışız... Dünya güneşin etrafında elips bir şekilde dönüyor ve bundan dolayı yılın bazı zamanları güneşe milyonlarca kilometre yaklaşıyor,uzaklaşıyor (3 ocak, 4 temmuz) Alın biraz birşey öğrenin anlaşılan din hocaları size çok iyi anlatmış evreni...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tall Man -- 8 Mart 2013; 16:46:44 >
  • quote:

Kışın yaklaşır, yazın uzaklaşır diye biliyorum bu yüzden fark edilmiyor fakat normal şartlarda olsa gerçekten donarız veya yanarız.

diğer yarım kürede uzaklaşınca kış yakınlaşınca yaz zaten. bu yüzden mevsimler arası sıcaklık farkı sanırım daha fazladır ama öyle yanarız donarız oalyı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

diğer yarım kürede uzaklaşınca kış yakınlaşınca yaz zaten. bu yüzden mevsimler arası sıcaklık farkı sanırım daha fazladır ama öyle yanarız donarız oalyı yok

zaten yörünge dahilinde döndüğünde yanarız donarız mümkün değil yörünge açısıyla yaklaşıyor ve uzaklaşıyor yanarız donarız olayı yörüngeden çıkma mevzusu

• quote:

yanlış değil yanlışın daniskası. Dünya'nın insanlar için yaşanabilir bir yer olması için gerekli alan kilometrelerce karelik alanı kaplar. yani yok 1 cm oynasa donardık pişerdik kaynardık erirdik ölürdük dirilirdik süblimleşirdik gibi yorumlar sadece cahildir. Ayrıca galaksimizde daha bizim şimdi olduğumuz gibi yüzlerce yaşanabilir ortam vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: irfanitolito

quote:

quote:

yobaz saçmalaması

bütün gezegenler güneşin etrafındaki yörüngeler dahilinde hareket eder sana okulda öğretmedilermi yörüngenin amacı gezegenleri sabit konumda tutmaktır gezegen yörünge dışına çıkamaz zaten yörüngenin amacıda odur gezegeni dengelemek sapmasını engellemektir yörüngeden çıkarsa ve güneşe yaklaşırsa ısı aşırı şekilde artar yada yörüngeden sapıp uzaklaşırsa ısı düşer bunu mantığınla algılayamıyormusun ?
    yobazmış çarmu curtmuş bu lafları sadrazamın şeyi gibi her yerde sallamayın biraz mantık başka bir şey değil

bilginiz yok konuşmayın :D
    1)yörünge öyle görmediğimiz bi yol falan değil fizik yasalarının kütle çekimlerinin etkisiyle oluşan bişey
    2)bildiğim kadarıyla yörüngede zaten bu kanunlar diğer cisimlerin etkileri vs ile sapmalar oluyor
    3)yörüngeden çıkması dış bi etki olmadan imkansız ama eğer yörüngeden çıkarsa demekki fizik kuralları bi anda kalkmış olur
    öyle bi bahstmişsinki ilahi bir güç sanki gezegenlere yol çizmiş sanki.

• Hiç bir şey olmazdı. Zaten güneş genişledikçe dünyaya yakınlaşıyor ister istemez. Bu kadar da kıt olmayın sizin sandığınız kadar müthiş düzen yok.
  • nekadar doğrudur bilmiyorum.

"bazıları evin çatısına çıkarsam yanarım ozaman" demiş. eviniz atmosferin üzerindemi
  • O değilde eğer dünya yuvarlaksa biz neden aşağı düşmüyoruz ?

Bu da 2 bin yıl önceki yobazların palavraları.
  • mesele farklı yörüngeden oynamaz dünya yada güneş... 1 cm meselesi... yörüngesinden oynamadan bahsediyor yani oynarsa atmosfer etkilenir... çatıya çıkarım al 10 metre olayı değil kış gelince de nasıl soğuyor meselesi de dünyanın şekline göre güneş ışınlarının vurma açısından soğuyor bu kadar basit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

Orijinalden alıntı: irfanitolito

quote:

quote:

yobaz saçmalaması

bilginiz yok konuşmayın :D
    1)yörünge öyle görmediğimiz bi yol falan değil fizik yasalarının kütle çekimlerinin etkisiyle oluşan bişey
    2)bildiğim kadarıyla yörüngede zaten bu kanunlar diğer cisimlerin etkileri vs ile sapmalar oluyor
    3)yörüngeden çıkması dış bi etki olmadan imkansız ama eğer yörüngeden çıkarsa demekki fizik kuralları bi anda kalkmış olur
    öyle bi bahstmişsinki ilahi bir güç sanki gezegenlere yol çizmiş sanki.

dış etki imkansız diyorsun yani yörünge için kullandığım mantığı doğruluyorsun ve son söylediğine gelince o na bir şey demiyorum gözünün önündekileri görmeyen adamla ne tartışıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfanitolito -- 8 Mart 2013; 17:43:18 >

• önemil olan dünyaya 1 cm uzak yada yakın olmak değil
    önemli olan güneşin yörüngesinden 1 cm ayrılmasıdır..
  • ilk okul mu dünya güneşe yaklaşıp uzaklaşarak hareket eder sıcaklık dengesini de daha hızlı-daha yavaş dönerek sağlar günler bu yüzden uzayıp kısalır
  • dünyanın yakınlığı veya uzaklığı sıcaklıkta etken değil atmosferimiz sayesinde sıcaklık kontrol altında
  • dünyamızın yörüngesi yuvarlak değildir. Aslında ocak ayında dünyamızın güneşe en yakın olduğu, haziran ayı ise en uzak olduğu zamandır. Yakınlıktan çok güneş ışınlarının gelme açısı sıcaklığı etkilemektedir.
    Ocak ayında kuzey yarım küre güneş ışığının gelme açısından ötürü güneşe yakınken kış ayını yaşar. Güney küre ise tam tersi yaz aylarını yaşar.

Yörüngemizin yuvarlak olmadığından ötürü, Şubat ayı 28 gün çeker ve kış ayı kuzey yarım kürede güneye nazaran 2 gün kısa sürer.

Bunun tam nedeni yörüngemizin şeklinden ötürü şubat ayında güneşe yakın olmamız ve güneşin yer çekim kuvvetinin dünyamızı kendisine daha hızlı çekmesidir. Buda 2 günlük bir fark oluşturur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nismogy -- 8 Mart 2013; 18:09:56 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.