Şimdi Ara

Dünyanın güneşe 1 cm yakın-uzak olması meselesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
22.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünyanın 1 cm yakınlaşması ile kavrulmak... muhahaha ben gülerim buna. ben coğrafya bölümü okudum arkadaşlar.. işin gerçeği: dünya zaten 5 milyon km uzaklaşıp yakınlaşmaktadır. ocakta en yakın, temmuzda en uzak. dünyamızdaki bir kara parçasının ısınması ; güneşe yakınlıkla değil güneşin geliş açısının dikleşmesiyle mümkün olur. ekvator en dik açıyı aldığından sıcaktır. eğer yaklaşmayla sıcaklık artsaydı. ocak ayında kışlarımız çok ılık geçerdi, yazlarımız ise serin geçerdi (kuzey yarım küre için söylüyorum.) dünyada bir ısınmanın olabilmesi için milyonlarca km daha yaklaşmamız lazım. şöyle on milyon km falan. merkür güneşe, dünyamıza göre milyonlarca km daha yakın ve merkürde gündüz tarafında sıcaklık çok çok fazla.
  • olur öyle şeyler
  • konuyu hortlatayım. 4+4+4 sistemle din derslerinde tavan yapmış yanlış önermelerden biridir. çocuklara gerçek bilim öğretileceğine beyinleri yıkanmaktadır. benim zamanımda da din hocasıyla tartışmıştım. cocuklar bunlar allahın hikmeti dünya 1 cm daha yakın olsa kavrulurduk bıdıbıdı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slp

dünya haziranda güneşe daha uzak ocak ayında güneşe daha yakın deyil midir? ama neden bazı coğrafya kitaplarında ve yukardaki resimde sanki güneş tam ortadaymış da dünyayla arasındaki uzaklık hiç değişmiyomuş gibi gösteriliyor?

şurdan çıktı bu konu: sınıfta bi çocukla dünyanın güneşe 1 cm uzak ya da yakın olması durumunda dünyadaki hayat ne olurdu diye tartışıyorduk. ben yukardaki gibi ocak ayında düya güneşe yakın haziran ayında uzaktır yani zaten sürekli dünyayla güneş arasındaki mesafe değişiyo yani dünya 1 cm yerinden oynadı diye bişey olmaz dedim. çocuk tutturdu dünyayla güneş arasındaki mesafe aynıdır ocak ayında güneşe daha yakınsak neden kış yaşıyoruz güneşe yaklaşınca yaz yaşamamız gerekir gibisinden şeyler söyledi. güneşten gelen ışınların dünyaya vuruş açısıyla bişeyler açıklamaya çalıştıysam da anlatamadım bi türlü.

şimdi asıl soru bu durumda benim bilgilerim mi daha doğu yoksa arkadaşın mı? benimkiler doğruysa ben bu çocuğa ne desem neyi kanıt göstersem inanır? benimkiler yanlışsa neden ?

Ilk cumleden sonrasini okumadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birşey olmaz. yörünge güneşe hep aynı uzaklıkta mı sanki ?

Derslerde öğretiyorlar yok Allah' ın hikmeti yok 1cm yakın olsa kavrulurduk 1 cm uzak olsa donardık. uydurma şeyler bunlar. Dinci bi kitap vermişti oku diye açtım baktım atomdan bahsederken Allah' a geçiyor. Ulan biz bilmiyor muyuz bunları Yüce Allah' ın yarattığını ? dur iki dakika adam akıllı bilimden bahset. Okullarda anca beyin yıkanıyor.
  • Klişe salak muhafazakar geyiği.Neymiş Dünya Güneş'e 1 cm yakın olursa yanarmşısız.Ulan herkesin boyu eşit mi ?Yörünge sürekli değişiyor.Böylerini götürüp yakacaksın.Bunlardan bir halt olmaz.
  • yalan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

Orijinalden alıntı: tizar

konuyu hortlatayım. 4+4+4 sistemle din derslerinde tavan yapmış yanlış önermelerden biridir. çocuklara gerçek bilim öğretileceğine beyinleri yıkanmaktadır. benim zamanımda da din hocasıyla tartışmıştım. cocuklar bunlar allahın hikmeti dünya 1 cm daha yakın olsa kavrulurduk bıdıbıdı...

Önce dünyanın güneşin etrafında elips çizdiğini bilmelisin. Elipste 2 adet merkez vardır. Dünya da bu merkezlerin birisindedir. Bu yüzden bir taraf 152 milyon km diğer taraf 147 milyon km dir.

Bir de dünya senin resmindeki gibi aynı pozisyonda değildir. Yaklaşık 23 derece eğik bir vaziyette güneşin etrafında dönmektedir. Dünyada şu an yaz diye bir tabir yoktur. Dünyada kuzey yarım küre ( veya güney yarım küre ) yaz diye bir tabir vardır. 152 milyon uzaklıkta iken güneş ışınlarının geliş açısı dünyanın kuzey yarım küresinin ısınmasına neden olur. Çünkü 23 derece güneşe boyun bükmüş vaziyettedir.Eğer bu açı olmasaydı mevsimler de olmazdı.

Dünyanın elips yörüngesi uzun aralıklarla daha uzunlaşır veya daha kısalır. Yine 23 derecelik açı da zamanla değişmektedir. Yani açılar hep aynı değildir. Milankoviç teoremini araştırabilirsin.

Eğer 1 cm değişirse bir olmaz demişsin. Bu değişim yukardaki paragrafta anlattığım gibi zaten oluyor. Jübiter ve diğer büyük gezegenlerin kütle çekimlerinden dolayı dünyanın yörüngesi değişim halinde. Hatta bunu buzul çağlarıyla ilişkilendirip ortaya teorem olarak atmış Milutin Milankoviç bilim adamı var. ARAŞTIR...

http://translate.google.com.tr/translate?u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FMilankovitch_cycles&sl=en&tl=tr&hl=&ie=UTF-8

yukardaki arkadaştan alıntı yaptım oku ve öğren

Komiksiniz ya.Adam ne demiş orda bir daha oku istersen.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

Orijinalden alıntı: tizar

konuyu hortlatayım. 4+4+4 sistemle din derslerinde tavan yapmış yanlış önermelerden biridir. çocuklara gerçek bilim öğretileceğine beyinleri yıkanmaktadır. benim zamanımda da din hocasıyla tartışmıştım. cocuklar bunlar allahın hikmeti dünya 1 cm daha yakın olsa kavrulurduk bıdıbıdı...

Önce dünyanın güneşin etrafında elips çizdiğini bilmelisin. Elipste 2 adet merkez vardır. Dünya da bu merkezlerin birisindedir. Bu yüzden bir taraf 152 milyon km diğer taraf 147 milyon km dir.

Bir de dünya senin resmindeki gibi aynı pozisyonda değildir. Yaklaşık 23 derece eğik bir vaziyette güneşin etrafında dönmektedir. Dünyada şu an yaz diye bir tabir yoktur. Dünyada kuzey yarım küre ( veya güney yarım küre ) yaz diye bir tabir vardır. 152 milyon uzaklıkta iken güneş ışınlarının geliş açısı dünyanın kuzey yarım küresinin ısınmasına neden olur. Çünkü 23 derece güneşe boyun bükmüş vaziyettedir.Eğer bu açı olmasaydı mevsimler de olmazdı.

Dünyanın elips yörüngesi uzun aralıklarla daha uzunlaşır veya daha kısalır. Yine 23 derecelik açı da zamanla değişmektedir. Yani açılar hep aynı değildir. Milankoviç teoremini araştırabilirsin.

Eğer 1 cm değişirse bir olmaz demişsin. Bu değişim yukardaki paragrafta anlattığım gibi zaten oluyor. Jübiter ve diğer büyük gezegenlerin kütle çekimlerinden dolayı dünyanın yörüngesi değişim halinde. Hatta bunu buzul çağlarıyla ilişkilendirip ortaya teorem olarak atmış Milutin Milankoviç bilim adamı var. ARAŞTIR...

http://translate.google.com.tr/translate?u=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FMilankovitch_cycles&sl=en&tl=tr&hl=&ie=UTF-8

yukardaki arkadaştan alıntı yaptım oku ve öğren

Okuma - anlama kabiliyetsizliği bu olsa gerek

Adam 1 cm ile kavrulmayacağımızı söylemiş. sen neyin kafasını yaşıyon ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

sorry
  • 21 Mart'tan 23 Eylül'e kadar uzaktadır bu tarihlerde Kuzey Yarım Küre yaz mevsimini yaşar. 23 Eylül ve 21 Mart tarihleri arasında ise yakındır. Bu yüzden Kuzey Yarım Küre kış yaşar bunun sebebi eksen eğikliğidir. Tam tersi değerler ise Güney Yarım Küre için geçerlidir. Biz kış yaşarken onların bulunduğu kısım güneşe dönüktür. Bu eğiklik de dediğim gibi eksen eğikliğidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi büyük bir deprem zaten yörüngeyi 3-5 cm değiştiriyor
  • Gezegenlerin ortalama sıcaklıkları

Merkür 167
    Venüs 464°C
    Dünya 14°C
    Mars -63°C
    Jüpiter -148°C
    Satürn -178°C
    Uranüs -215v
    Neptün -226v
    Plüton -300°C (Varsayılan)
    Ceres -80°C (Varsayılan)
    Eris -450°C (Varsayılan)

dünyadan başka yerde yaşanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dwight Stifler -- 8 Mart 2013; 14:17:35 >
  • dünyanın eksen eğikliği
    dünyanın kendi ekseni etrafındaki hareketleri
    dünyanın güneş etrafındaki hareketleri
    dünyanın atmosferi , katmanları ve ne işe yaradıkları

bunlardan zerre haberiniz olmazsa 1 cm falan diye saçmalanması çok normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 8 Mart 2013; 14:22:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeanBack

yörüngeden 1 cm ayrilsa öyle olur normalde yakında olsan öyle bişe yok evin üstüne cıkarım al 10 metre yakınım

çok iyiydi

düzenleme: konu hortmuş lae

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 8 Mart 2013; 14:24:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gabriel Van Helsing

Kışın uzaklaşır,yazın yaklaşır.

Güney yarım kürenin neresindensin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cevaplanan Mesajlar(1)

Gezegenlerin ortalama sıcaklıkları

Merkür 167
    Venüs 464°C
    Dünya 14°C
    Mars -63°C
    Jüpiter -148°C
    Satürn -178°C
    Uranüs -215v
    Neptün -226v
    Ceres -80°C (Varsayılan)
    Eris -450°C (Varsayılan)

mutlak sıfır -273.15°C
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bbai

quote:

Orijinalden alıntı: Cevaplanan Mesajlar(1)

Gezegenlerin ortalama sıcaklıkları

Merkür 167
    Venüs 464°C
    Dünya 14°C
    Mars -63°C
    Jüpiter -148°C
    Satürn -178°C
    Uranüs -215v
    Neptün -226v
    Ceres -80°C (Varsayılan)
    Eris -450°C (Varsayılan)

mutlak sıfır -273.15°C

fahrettin olabilir o allttakiler

• 1 cm değil 1 mm uzak olsaydı ekseninden donardık eğer yakın olsaydı yanardı diye biliyorum ben yanlış işe düzeltin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leipold

Ya geçen gün dünya 3.5 santim kaydı birşey oldu mu?Olmadı... Hiçbirşey olmaz dostum

nasıl kaymış 3.5 biz niye hissetmedik

sanırsam güeşe yaklaşınca ışığın ve ısının dağılma oranı fazla olduğundan tek bölgeye odaklanıp orayı ısıtmıyor uzak olduğun da ışık ve ısı dik açıyla geldiği için hava ısınıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.