Şimdi Ara

dünyanın en güzel dili (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
6
Favori
7.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Dünyanın en düz, en ezgisiz en dandirik dillerinden biri lan Türkçe. Hiçbir şiirselliği olmayan bir dil.

Neye göre dandirik diyorsun ? kelime sayısına, telaffuzuna veya zorluğuna göre mi ? Türkçe için bunu dedin diye yazmıyorum, hangi dil olsa düşüncem aynı olurdu.Dandirik diyorsan eğer neden olduğunu söyleyeceksin. Boş mesaj olmaktan ileri gitmiyor malesef böyle yazınca.
  • bence c++
  • Türkçe
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezequiel1

türkçe diyenler dalga mı geçiyo la? hiçbir özelliği yok toplama bir dil aga bu kadar kafatasçı olayın yahu.

ne germen dilleri gibi oturaklı(ör: norveççe)http://www.youtube.com/watch?v=ckDzA6HS_Fk
    ne latin dilleri gibi şiirsel(ör: italyanca)http://www.youtube.com/watch?v=Gb0c2E-VAJQ

özellikle italyancadaki testis hiçbir dilde yok bence amerikan karıları nasıl eriyo görebilirsiniz.

türkçe hiç bi şeye benzemeyen bir dil işte kendinizi kandırmayın. yukardaki konseptin türkçe olarak videosu da var ama o kadar rezil ki koymak bile istemiyorum. türkçeyi güzel bulanlar bana da açıklasınlar rica ediyorum, öğrenmek isterim.

Bari başka bi örnek verseydin . Kız dili beğendiğini söylüyor .

İlgili video 00:52

• Arapçadır kanımca ama sahih arapça
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

ARAPÇA ÇÜNKÜ MÜSLÜMANIM

dünyanın en güzel dili
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

ARAPÇA ÇÜNKÜ MÜSLÜMANIM

Müslümanlıkla alakası olmadan söyleyebilirim ki Arapça kat kat daha güzel bir dil Türkçeden. Osmanlıca dersi gördüğüm için iki yıldır ister istemez Arapça ses yapısı , kelime yapısı , tamlamalar vs ile içli dışlı oldum. Gerçekten muazzam bir dil. Türkçe ile kıyaslayınca Türkçe'nin basit bir dil olduğunu kavrayabiliyorsun.
  • Avrupa dilleri klasik müzik eseriyse Türkçe caz müzik eseridir. Ana dili olmayan birisinin etkili bir şekilde kullanması en zor 1-2 dilden biridir. Diğer dillere tam çevirisi olmayan çok fazla deyiş var. Sondan eklemeli olması da zorlaştırıyor işi. En güzel yanı mecazının bol olması. Kullanabilen adamın elinde en sanatsal dillerden biridir ayrıca.

Yabancı dillere bakınca İngiliz İngilizcesi, İtalyanca, İspanyolca çok güzel. Fransızca yerine göre güzel. Şarkılarda güzel günlük hayatta güzel ama maç anlatımlarında niyeyse çok iğrenç geliyor bana
  • Kesinlikle korecedir arladas cok tatlı dilleri hastayım koreceye zamanım olsa kesinlikle korece yi ögrenmek isterdim az cok biliyorum ama tamamen öğrenmek isterdim..
    böylece dizilerini filmlerinide cevirisini beklemeden izlerdim ohhhh misss

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanca der susarım.
  • Çok subjektif bir konu tabi ama şu anda Rusça öğreniyorum ve melodik bir dil olduğunu söyleyebilirim; örneğin kelimeler bayan, erkek ve orta cins olarak ayrılıyor ve bayan cinsi kelimeler gerçekten feminen erkek cinsi kelimeler de maskülen. İngilizce'ye göre daha estetik ancak İngilizce çok net bir dil. Dilin asıl amacı da insanların iletişimini sağlamak olduğundan bu amacı en iyi gerçekleştiren dil İngilizce'dir, yanlış anlaşılmalar Türkçe'de olduğu kadar fazla değildir.

Bunların yanında tamamen bağımsız olarak İstanbul Türkçesi'de melodiktir ancak Öztürkçe o kadar da melodik bir dil değildir. Bulunduğumuz coğrafya dolayısıyla Arapça, Farsça veya Akdeniz bölgesinde yaygın İtalyanca ve İspanyolca gibi dillerle etkileşime girmiş olmalıyız. Türklerin ana vatanı olan Orta Asya'ya yaklaştıkça yani Türki Cumhuriyetlerde konuşulan dil Öztürkçeye yaklaştıkça estetiklikten uzak olduğunu görmek kolaydır.

Daha somut bir örnek vermek gerekirse Azerice bize garip gelirken Azeriler Türkçe'yi çok beğenirler.

Edit: İngiliz dilinin iletişim görevini bu kadar mükemmel yerine getirme sebebi de bellidir. Diğer bütün halklar farklı coğrafyalarda bulunup farklı kökenlerden insanlarla karşılaşmışlar, dillerini karşılaştıkları durumlara göre bükmek zorunda kalmışlardır. İngilizler ise çok uzun zaman boyunca aynı coğrafyada yaşamış ve az sayıda halkla kültür alışverişi yapmışlardır. İngiltere ingilizcesinde bölgelere göre sadece aksanlar değişir, kullanımlar değişmez. Ancak bizde batıdan doğuya sadece aksanlar değil, kullanımlar ve kalıplar da değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ysgramor -- 17 Ocak 2014; 16:29:40 >

• Türkçeden kasıt şimdiki sadeleştire sadeleştire kelime sayısının dibe vurulduğu dilden bahsediyorsanız dalga geçiyor olmalısınız eski türkçe ise olabilir tabi onun dışında öğrenmesi ve konuşması en zevkli dil ispanyolca işe yarar diller ingilizce ve çince işe yarar ve yapisı en guzel dil arapça en gereksiz bulduğum dil almanca şiire iyi giden dil farsça

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyaç olarak öğrenmek istediğim diller; Rusça ve İngilizce. Hobi olarak öğrenmek istediğim diller; Fransızca. Konuya gelirsek Türkçe en güzel dil demek biraz geniş kapsamlı olur ama en güzel diller arasında.
  • ingilizce ve aramice ve ibranicedir.
  • Büyük ihtimal Fransızcadır.
  • En güzel dil ZAZA dilidir.
  • Eski Ingilizce asil kelimesinin tam karşılığı gibidir.

Ayrıca Fransızca çok güzel okunuşu filan."Fğank Ribery"

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızca hoşuma gidiyor. Türkçe gerçek saf İstanbul Türkçesi güzel fakat bizim kullandığımız Türkçenin neresi güzel anlamıyorum. Zaten doğru düzgün Türkçe konuşabilen yok ki. Adam gelmiş 40 yaşına yüzüğe yüsük herkese herkez sebzeye zebze diyor.
  • Fransızca
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.