Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
0
Favori
27.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: berat23

bu konuda bende bildiklerimden birşeyler yazmak isterim.

öncelikle dünyada savunma alanında bağımsız olmanız için 2 ihtimal var.ya dışa kapalı olacaksınız(iran, k.kore,küba ,rusya vs.) ya da süpergüç(amerika).bu durumların haricinde ben uçak yapıyorum arkadaş sanane diyemiyorsunuz.küresel dünya denen meret sizi sınırlıyor.

onu bırakın israilden boş bir ah-64 almak isteseniz alamıyorsunuz.üzerine yazılımı,güdüm sistemleri,görüş sistemleri ekleniyor ve size çıkan fatura kat kat artıyor. halbuki siz bu sistemleri yapabilecek güçtesiniz ama eliniz bağlı.gerçi adamlarada hak vermiyor değilim.bende böyle bir cihaz yapıp satsam, sattığım adama kurcalatmam.ortada dökülen emek ve yılların getirdiği tecrübe var nihayetinde.

bu bağlılığın elbete bir çok yan etkisi var.en basitinden uçağınızın kullandığı konum belirleme sistemi abd güdümlü.uydularını kapatsa ki yapar, ortada gül gibi f-35inizle sap gibi kalırsınız.karadan karaya füzeleriniz gitmez vs...yapısını bilmiyorum ama iranın çok güvendiği şahaplarıda bir uyduya bakar,sabote etmek güç değil.

peki bu tekel nasıl kırılır derseniz inanın fikrim yok.ortada helikopterin icadından bu yana çalışan proje üreten firmalar varken bir anda ortaya çıkıp onların yazdığı teorilerle birşeyler yapmak biraz komik.

mesela ne yapılabilir?iranın f5leri çok eleştiriliyor basit diye ama bence çok büyük bir adım.önce abaküsle saymak lazım ki hesap makinesine geçelim.bizim milletimiz bilgiye kolay eriştiğindenmidir nedir herşeyi hop diye istiyor.adam tuvaletin başında nöbet tutuyor m4a1 tüfek istiyor:)

en basitinden kontrolünüzü özerkleştirebilirsiniz.mesela gps benzeri bir siste kurabilirsiniz.illa uydu tabanlı olmasınada gerek yok.güya türkiyede binlerce bilg.müh. var.al bu adamları çalıştır yapsınlar.inanın o kadarda zor değiller.

bu f35 hikayesi aslında iyi bir gelişme.teorik bakımdan aynı seviyede olabiliriz ama tecrübe bakımından çok eksiğimiz olduunu düşünüyorum.söförü seyretmekle şöför olunmaz.biz 2 parça montajladık diye hemen sevincekapılıyor,kendimizi büyük görüyoruz.halbuki geç işin başına yap sonra konuş.sonrada abd uçağın yazılımını vermiyor diye söyleniriz.e tabi vermez.sen exel tablosumu zannediyorsun komple yazılımı:)yapılması imkansız demiyorum ama bırakında emeğin bir değeri olsun.biz kopyalamada çini yerden yere vururuz ama işin başına geçince maşallah hiç aşşağı yanımız yok.

son olarak ülkemizdede yeter seviyede askeri mühimmat var.mesela elimizdeki tanklar 29 törenlerinde geçenlerden ibaret değil:)

Son cümlende ciddimisin ordumuzun durumunu nasıl öğrenebilirz ya Son zamanlarda sağlamn bir gemi yaptık ki devamı gelicek zamanla dışa bğımlılıktan kurtulduğumuz söyleniyor sizce bu yalanmı yoksa güzel günler yakın mı ki sürekli bi şeyler yapılıyo bana yakın gibi geldi :)

• İş silahla bitmiyor,silahı tutan insanda bitiyor.Bunun açık örnekleri tarihimizde çok.(Yenilerinin eklemek zorunda kalmamız dileğiyle)
    Bir örnekde ne zaman okuduğu hatırlamadığım bir gazete haberinden ; güney koreli birinin ağzından.
    Güney koreli ve Amerikan askerlerinin mermileri bittiği için saldır(a)madığı ,çinlilerin etraflarını çepe çevre sardığı kuşatmada Türk askerinin süngü takarak göğüs göğüse savaşla açtığı koridor sayesinde hepsinin hayatının kurtulduğunu söylüyordu.
    Sanırım burda bahsi geçen kuşatma (http://www.korea-fans.com/forum/showthread.php?tid=11964)

Savaş insanlığın bittiği yerdir ve silahın gücü ise bu tip savaşların çıkmaması için çaydırıcı olabiliyor.Gönül isterki buna gerek kalmasın ama insanoğlu yaradılıştan aç gözlü, sen tok olsan bile başkasının garantisi yok.

Umarım insanoğlu üç günlük şu dünya hayatı fazladan iki lokma ekmek için birbirini incitmez,insanlığından olmaz.

• @Dreatlord

evet ciddiyim.çok gizli bilgiler değiller aslında.

gelecek ise parlakmı olur bilemem ama bugün geri olduğumuz söylenemez.bu yüzden ilerdede bu yerimizi muhafaza edebileceğimizi söyleyebilirim.

@sse

onlar çok kötü durumlar.öyle sert bir savaşa girdikten sonra kazanmanın pek manası yok bence.mesela türkiyede 20m askerden bahsediliyor acil bir anda ama o an zaten türkiyenin bittiği an olur,bu kimsenin aklına gelmiyor.
  • Son yıllarda savaşlar artık havadan belli stratejik noktaları bombalayarak yapılıyor. Rasgele atışlar yerine, belirlenmiş şahdamar tabir edilen yerlebir edilerek sonuca gidilmeye çalışılıyor. İnsan zayiatını azaltmak ve kolay sonuca gitmek için bundan etkili bir yöntem de çağımızda mevcut değil. Amma velakin olayın diğer bir ayağı da var. Kesin sonuca ulaşmak ve yaptığı tahribatı tespit etmek için sonuçta düşman askeri bombaladığı ülkeye ayak basmak zorunda...Süper güç Amerika ve Israel'ın düştüğü durum ortada...Her ne kadar magazinle uyuşturulmuşbir toplum bile olsak ve 3-5 korkak tipin askerden kaçmak için çevirdiği türlü dümenlere aldanarak orduda zaafiyet üst seviyeye çıkmış gibi gösterilerek; nokta kadar yüreği olmayan, hormonla şişirilmiş ürkek, gölgesinden korkan yabancı komandoların bizim askerimizle yüzyüze gelemeyecek kadar korkak olduklarını tüm dünya biliyor da, forumda bazı arkadaşlar bilmiyor.

Askerliğimi uzak bir noktada ve uzun zaman önce yaptım. NATO dan az da olsa yabancı asker gördüm. Ne bizim gibi günlerce yaya göreve çıkabilirler ne de -38 derecede nöbet tutabilirler. Hepsi klımalı odalarda ve lüks battaniyelere sarınarak gezen tipler. Cüsse olarak iriler ama yemin ederim nohut kadar yürekleri yok

Hiçbir ülkenin askeri bizim gibi ne soyu belli ne de kanla, şahadetle bir yerlere gelmiş bir toprağın çocukları. Aldıkları dolardan başka gözleri görmeyen, bir an evvel gitmek isteyen sıkılgan tipler. Çoğu sivil hayatta dikiş tutturamamış zavallılar. Teknolojiyi es geçmiyorum ama insan faktörünü gözardı etmemek gerek...

• @ Dreatlord
    Rica ederim.Bilgiye ulaşılmasına vesile olabilmiş isek,ne mutlu.

----------------------------------

Uydu (Yön bulma-Gprs) kapatmak...

Arkadaşlar,uydu kapatmak öyle kolay bir iş değil.Ayrıca böyle bir durumda, mevcut uydunun kapatıldığı coğrafyada bütün uçak,helikopter,araba velhasıl Gprs ile çalışan bütün araçların, yön bulma erişimininde engelleneceğini bilmek gerekir.

Dünyada süper güç olmak istiyorsanız,Ekonominizin çok iyi olması gerekli.Dünyada hiç bir ülke yok ki,ekonomisi yüksek olupda, askeri açıdan kötü olsun.

F-35 konusunda ise,2 (İKİ ) parçası değil arkadaşlar! Bir uçak gövdesiz uçamayacağı gibi,değişik türdeki 200 (İKİ YÜZ ) parçacık olmadan da uçaması düşünülemez.Bu kavramları küçümsemeyelim ; )

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=372117

http://www.gencturkhaber.com/osman-okyay-f35-ucagi-ucak-kale-havacilik.html,0ac42

Türkiyede ki 20 milyon yedek asker konusu...

Arkadaşlar,Abd yaklaşık olarak 2003 den bu zamana kadar ırakda ve bombalamadık yer,mecra akabinde bina kalmadı denebilir yada kurşun yememiş bir bina.Ölen insan sayısı ise, 4 milyon civarında tahmin ediliyor.Konuyu nereye getirmek istiyorum ?

Arkadaşlar,her zaman dediğim gibi ''savaşlar karada biter''.Girmek kolay ama çıkmak zordur.Abd'nin Iraktaki durumu herkezin mâlumu üzere bilinmektedir ve doğru düzgün bir ordusu olmayan,tabiri caizse dandik bir ülkede bu durumuna düştü.Yine aynı şekilde İsrailin,lübnan yenilgisi hâla hafızalardadır.Ayrıca Bu coğrafyada yaşamak,Bedel ister! ve biz bu bedeli,ödedik.

Birgün yine toprak kana susarsa

Bekletmesin açılacak gülleri...

Abdullah Taşkıran

Türkiye;Ekmek'i karne ile alarak,üstündeki yamalı elbiseleri ve ayaklarında ki yırtık carkları ile savaaşrak en zor dönemini atlatmıştır.Bu saat'ten sonra bize üzüntü yok! Geçen her zaman,Milletimizin dünya söz sahibi olmasını sağlayacak,vakitlerden ibarettir.

Allah (c.c) Türkü korusun ve yüceltsin.

(Türk'lük;oğuzların,kını boyunun şu aşiretinden gelenler demek değildir! bu vatanda yaşayıp da,aşına kan doğramayan,ülkemizi her daim ileri gitmesi için çalışan ve bu vatanın toprağını;Ana,milletini ise kardeş bilmiş herkezdir!!!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _kılıç_ -- 2 Aralık 2008; 23:22:47 >

• Sayın @_kılıç_

"Arkadaşlar,Abd yaklaşık olarak 2003 den bu zamana kadar ırakda ve bombalamadık yer,mecra akabinde bina kalmadı denebilir yada kurşun yememiş bir bina.Ölen insan sayısı ise, 4 milyon civarında tahmin ediliyor.Konuyu nereye getirmek istiyorum ?

Arkadaşlar,her zaman dediğim gibi ''savaşlar karada biter''.Girmek kolay ama çıkmak zordur.Abd'nin Iraktaki durumu herkezin mâlumu üzere bilinmektedir ve doğru düzgün bir ordusu olmayan,tabiri caizse dandik bir ülkede bu durumuna düştü.Yine aynı şekilde İsrailin,lübnan yenilgisi hâla hafızalardadır.Ayrıca Bu coğrafyada yaşamak,Bedel ister! ve biz bu bedeli,ödedik. demişsiniz.

Hala savaş karada biter demeye devam edebilirsiniz.Anlamak istemediğiniz karasal savaş olmadan; ülkenin yerle bir edilmesidir.Siz hala karasal savaşta yenilmediğinizi düşünebilirsiniz; ama acı olan sizin her bir ekonomik ve askeri gücünüzün yok edilmesidir. Sizin bu kazanımlarınızı geri almanız kaç yıl sürer meçhul! Lafla geri alınsa idi!!!eminim siz çok çabuk geri alırdınız.Size bunca zarar veren bir askeri güce siz ne zarar verdiniz?Ona bakmak gerekir! Irak Amerikayı bombaladı mı? HAyır! Amerikanın silahlı kuvvetlerinde kimler var? Siz bunlara ne kadar zarar verdiniz?Oran nedir?

Züğürt tesellisi olsa gerek...Kara savaşı kazanmak ne demek o da belli değil...Elinoğlu sizi işgal etmiş, yönetimizde hak sahibi hala kara savaşında yenemedi tesellisindesiniz.Yenilen güreşçi! yenilmeye doyamaz.Yenilgisine kılıf bulan çok olacaktır. Dünya tarihinde sizin anladığınız manada işgali kim?başarabilmiştir? Var mı örneği?Almanların işgal ettiği ülkelerde ki direniş!!!?? Almanların mı? İşgal ettiklerininin mi başarısıdır?Başarmanın ölçüsü ne olmalı? Çok adil Osmanlı bu adilliği dahilinde ; ne demeye İsyanlarla karşılaştı?Osmanlı yenmiştir haklıdır.İsyan görmüştür haksızdır. Görünen köy kılavuz istemez.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 3 Aralık 2008; 4:57:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: K.chaLi

Güçlü ordu dediğin teknoloji ve finans gücü ile kombine çalışır.. Olduğu yerden bakınca Tsk'da güçlü.. Ama Abd aynı anda 2 farklı kıtada savaşıyor ekonomisi tınlamıyor bile.. Tsk Kuzey Irak'a girecek oluyor daha girmeden ekonomik alarm veriliyor.. Kriz kapıya dayanıyor..

hea ekonomisi tınlamadı 700 milyar havaya uçtu.
  • Arkadaşlar galiba ben anlatamıyorum,kusura bakmayın.Nasıl anlatıyım onuda kestiremiyorum.

En güzeli şu iki kavramı açmak:

1.Kara ordularıyla savaş kazanmak

2.Savaşlar,karada biter

1.Kara ordularıyla savaş kazanmak:

Günümüzde yanlız insan faktörü ile savaş kazanmak,yüksek bir ihtimal değeri taşımamaktadır.Yani ben demiyorum ki,Panter Çekili Obüsler ile 40 km atış kabiliyeti olması ve TSK'nın yeni Mehmeçik-1 silahı ile alamıyacağı yer,giremeyeciği ülke yoktur! Diye... Elbette ki sizin, tankınız,topunuz,füzeniz,korvet ve denizaltınız olmaz ise,kıyameti beklemeye başlayabilirsiniz.Bu noktada bütün arkadaşlar ile hemfikir olduğumu bilmenizi isterim.

2..Savaşlar,karada biter:

Arkadaşlar,Uluslararası ilişkiler de bildiğiniz gibi dostluklar üzerine değil,aksine Çıkarlar üzerine kuruludur.Neden böyle bir giriş yaptım? Çünkü yaptığınız açılım,hele ki bu kavram savaş açmak ise ülke kaderini berliyecek bir önem arz etmektedir.O neden den dolayı bu kararı vermeden önce çok düşünmeli akabinde dikkatli bir adım atmalısınız.Biliyorum ne alakası var şimdi bunlara diye düşünüyorsunuz.Şöyle ki, ABD,Irakta 3 Trilyon doların üstünde bir harcama yaptı!!![1].Bunun için sebebi de vardı,ENERJİ.Fakat yaptığı yanlışlılar ABD'yi sarsmış,Bütçe açık vermeye başlamıştır ve bu rakam 2009 da 1 Trilyon dolar olarak tahmin ediliyor. [2] (Ekonomik kriz var! O na binaen bu açıklar var diyebilirsiniz. Ama 3 trilyon dolar ülkeden hiç çıkmamış olsaydı,mevcut kriz derinleşmek yerine durmazmıydı?)

Bu bilgilerden sonra şu soruyu soralım

Türkiye'ye günümüzde hangi ülke savaş açabilir?

İnanın şuan Dünya; savaşlardan ve krizlerden o kadar bitkin bir durumadır ki,savaşmak şöyle dursun,Saplandıkları bataklıktan çıkmak için gün sayanlar ve krizi atlatmak için kapı kapı dolaşanların toplantıları ile meşguldür.

Ne yani o zaman savunma sanayine, önem vermiyelim.öyle mi? Nasıl olsa Dünya konjektürü yeni bir savaş açmaya hazır değil.

Hayır.Aksine savunma sanayine daha fazla önem vermeliyiz ve veriyoruzda. 2001'de %25 olan yerli savunma sanayi payı; 2007 sonunda ise %41[3],2011 vizyonunda ise %50 olarak hedefleniyor ve 2012 ila 2013 de yerli ATAK helikopterleri,3.Nesil ALTAY milli tank ve MİLGEM ile yerli denizaltı-korvetler orudumuzun envanterine girecektir.Buda demek oluyorki 2013'de yerli savunma %85 üzerine çıkacak.

TSK'ya,birde bu açıdan bakmanızı tavsiye ederim.

(Duygusallığı yer vermem ve vatan,millet, sakarya söyleminede girmem. Yazılarım tamam reel politikalar üzerine şekillenmektedir.saygılarımla...)

Kaynaklar

1.http://www.turktime.com/default.asp?page=haber&id=38386

2.http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=111330&KTG_KOD=268

3.http://www.memleket.com.tr/news_detail.php?id=33458

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _kılıç_ -- 4 Aralık 2008; 22:21:14 >

• quote:

Savaşlar,karada biter

Ama havada başlar. Havada malup olduktan sonra yerde galibiyet kazanmak imkansız sayılır. Karşı taraf hava sahana rahatça girebiliyorsa ve sen onu engelleyemiyorsam kara üzerinde bulunan tesbit edilebilir her askeri varlığın karşı taraf için keklik konumuna düşer. Bu noktada yapılabilecek tek şey asimetrik savaşa yönelmektir. Bir ülke ordusu ve insanlarının en son isteyeceği şeyde asimetrik savaştır.

Bu arada amerika Irakta kaybetmiş durumda diyoruz ama neye göre? Şuan Irak hükümeti amerikanın kuklası değil mi? Irak petrollerini Irak mı amerika mı kontrol ediyor? Eğer amerikanın derdinin Irakta güllük gülistanlık "özgür" bir cumhuriyet kurmak olduğunu ve halen bu amaç uğruna orada bulunduğunu düşünüyorsanız haklısınız. Birde amerika bu savaşa 1 trilyon dolar harcadı ama o paranın aslan payı yabancılara değil kendi ülkesinde bulunan silah üreticilerine ve güvenlik şirketlerine verildi.

Şimdi ne anlatmak istiyorsunuz, ne desek "cık" diyorsunuz diyebilirsiniz. Anlatmak istediğim ordumuzun olası bir işgale karşı çok güçlü olduğu ancak hava gücü iyi olan bir devletle yaşanacak olası bir savaşa karşı zaaflarının olduğu. Savaş ve işgalin farklarını iyi anlamak gerekiyor.

• 1.Havada mağlup olduktan sonra yerde kazanmak imkansız. Tabi tabiii,hizbullah yeni geliştirdiği kimsede olmayan;teknoloji harikası uçak ve füze sistemleri ile israili yendi (yorumsuz... )

2. ABD'e ırakta kazandı kazandı... =http://izlence.blogspot.com/2008/04/abd-irakta-kaybediyor.html

3.Bir tirilyon dolar değil!,3 Trilyon dolar.

4.Her ülkenin zayıf noktaları vardır daha önceki yazımda belirmiştim.

5.Tsk'nın alçak irtifa hava savunma füzeleri vardır ve çokda iyidir akabinde Hollandaya ihaç edilir.http://www.ssm.gov.tr/TR/savunmasanayiimiz/ssurunleri/urunrfm/Pages/HavaSavunmaSistemi.aspx

Orta ve yüksek irtifada Rusya-Çin- ABD tarafından günümüz şarlarının gerekliğinde şuan için temin edilir.Önümüzdeki yıllarda orta ve yükse irtifada füze sistemlerinin geliştirileceğini düşünmek elbetteki aşikârdır.

6.Savaşlar ve işgaller, çıkar için yapılır.

diye giden bir yazı...

Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye,deve nerem doğru ki demiş.

• quote:

1.Havada mağlup olduktan sonra yerde kazanmak imkansız. Tabi tabiii,hizbullah yeni geliştirdiği kimsede olmayan;teknoloji harikası uçak ve füze sistemleri ile israili yendi (yorumsuz... )

Asimetrik savaş lafımı anlamamışsınız belliki. Hizbullah'ı sanırım Türk ordusu gibi kışlaları, tankları,topları ,cephanelikleri, devasa karargah yapıları, hava alanları, uçakları, radar binaları gibi saymakla bitmeyecek olan hava saldırısına açık belirlenmesi kolay hedefleri bulunan düzenli bir ordu sanıyorsunuz. Hizbullah dediğiniz sivillerin arasına karışmış bir tür terör örgütü. Ortadan kaldırmak için çok yüksek miktarda sivil kayıpları göze almak gerekir. Ayrıca İsrail savaş kazanmadı ama Lübnanda taş üstünde taş bırakmadı.

Amerika Irakta kazandımı kazanmadı mı bunu tartışmayacağım bile. Bağdata ulaşmaları 1 hafta sürmüşmüydü? Şuan Irakta kimin borusu ötüyor bu soruların cevapları bile kazananı ortaya koyacaktır. Amerikaya Irakta kaybetti denilmesinin tek sebebi Irakta istediği düzeni kuramamış olmasıdır. Yoksa bugün Irakta amerika istemeden hiç bir iş yapılmıyorsa amerikayı savaşı kaybetmiş ilan etmek mantıklı olmaz. Amerika Irak savaşı ve sonrası hakkında uzun uzun konuşulur ama bu bağlığı saptırmayalım.

• Hala günümüzde Türkiye ye kim savaş açabilir diyen kişilerle tartışmak bile yersiz ama neyse, PKK yı yedi düvel değil 70 düvel destekliyor, özel PKK timleri kimden eğitim aldı,silahları kim verdi,kim eğitti,kim destekledi,kim korudu ki hala da koruyor.30 senedir bir fiil savaş içindeyiz millet hala bize kim savaş açabilir diyor.Yüce İsa adına deyip Malazgirt te bize meydan savaşı açacak halleri yok herhalde.Sanki barış içinde yaşıyoruz.Yakında bombalar patlar gene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

Hala günümüzde Türkiye ye kim savaş açabilir diyen kişilerle tartışmak bile yersiz ama neyse, PKK yı yedi düvel değil 70 düvel destekliyor, özel PKK timleri kimden eğitim aldı,silahları kim verdi,kim eğitti,kim destekledi,kim korudu ki hala da koruyor.30 senedir bir fiil savaş içindeyiz millet hala bize kim savaş açabilir diyor.Yüce İsa adına deyip Malazgirt te bize meydan savaşı açacak halleri yok herhalde.Sanki barış içinde yaşıyoruz.Yakında bombalar patlar gene.

Suçu başkasında arayacaksak:) Aramamız devam edecektir.Anlamamız gerekenin hasım gördüğümüzün bizim iyiliğimizi düşünmeyeceğidir. O desteklemiş! bu? desteklemiş ! niye? önemli ki? Sizin mukavemetiniz ve çözüm öneriniz daha önemlidir. Zaten hocam beni sevmez edebiyatı geçti artık. Ben ne yaptım ona bakmalıyım. Siz sahada yenmeye devam edin "HAKEM" bir yerden sonra " PES " edecektir.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 5 Aralık 2008; 0:03:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

Suçu başkasında arayacaksak:) Aramamız devam edecektir.Anlamamız gerekenin hasım gördüğümüzün bizim iyiliğimizi düşünmeyeceğidir. O desteklemiş! bu? desteklemiş ! niye? önemli ki? Sizin mukavemetiniz ve çözüm öneriniz daha önemlidir. Zaten hocam beni sevmez edebiyatı geçti artık. Ben ne yaptım ona bakmalıyım. Siz sahada yenmeye devam edin "HAKEM" bir yerden sonra " PES " edecektir.

Saygılarımla,

Yakın bir tarihte bir haber okumuştum. Sarhoşun birini timsahlar yemiş. Ceset parçalarından bile kimliğini tesbit edememişler. Görgü tanıklarının ifadesine göre timsahı sevmeye, başını okşamaya çalışmış. "Ben ona sevgi ile yaklaşırsam bana saldırmaz" diye düşündü herhalde.

• PKK apayrı bir konu 70 değil 70 bin ülke desteklese hiç, yanlızaca hiçten ibaret.Aktünene saldırı yapılacak deniyor,Kimse kılını kıprdatmıyor.Stratejik bir noktada olan ve heran çatışmaya hazır, dağlıca karakolunda, El bombaları toplatılıyor sonuç 13 şehit ve Oranın krokilerde,Ergenekondan çıkıyor.

Ama hiçbirinin hesabı sorulmuyor yada şimdilik sorulamıyor.

Artık gülümser oldum yorumlara.Bana Edebiyat yapıyor diyenler,yanlız edebiyat yapmak şöyle dursun komplo teorileri ile birlikte aksiyonda geliştiriyorlar.

Duymak istediğinizde söyliyim, içiniz rahat etsin.Türkiyenin hiçbir şeyi yok! pkk'ya bile güç yetiremiyor mazallah yunanistanla savaşa girsek işimiz harab...

sevgi ve saygılarımla...
  • Birinci sayfada kara ordularıyla savaş kazanmak benzeri bir ifade kullandığımı kabul ediyorum. Anlatmak istediğim diğer Deniz ve Hava gücünü katmadan, sadece kara gücünde kafa-kafaya bir çarpışma idi. Konu dağılmasın diye müdahale etmek istemedim ama 3. sayfada bile bu yanlış anlamanın devam etmesi canımı sıktı. Sadece kara ordularıyla savaş kazanmak ve savaş karada biter sözünün farklı şeyler olduğunu herkes biliyor. Söylemek istediğim hava gücümüz ve deniz gücümüz kara gücümüze kıyasla daha zayıf. Bu gün size kalsa dünya devleriyle her şekilde kapışıp onları yerle bir edebilecek bir ordumuz var. Ben bu "kara ordularıyla savaşmak" ifadesini kullanırken bir ABD ÇİN RUSYA gibi denizde bizim donanmamız gibi bir donanmayı "çerez" babına yiyecek ülkelerle kıyaslama yaparken, en güçlü olduğumuz alanla kıyaslamak babında kullandım. Bu ülkelerle sınır komşusu olsaydık bile ve hava ve deniz gücü kullanılmadan savaşsaydık bile bir başarı elde edemezdik. Demek istediğim budur. Yoksa her köşe başına düzeni sağlamak için nöbet tutan Jet ve denizaltılar konulamıyacağının herkes farkındadır.

Saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

quote:

Orjinalden alıntı: Massaimassai

Saygılarımla,

Yakın bir tarihte bir haber okumuştum. Sarhoşun birini timsahlar yemiş. Ceset parçalarından bile kimliğini tesbit edememişler. Görgü tanıklarının ifadesine göre timsahı sevmeye, başını okşamaya çalışmış. "Ben ona sevgi ile yaklaşırsam bana saldırmaz" diye düşündü herhalde.

Rivayet gibi olmuş:) Farzedelim gerçek."Sarhoş" manasına bakmak gerekir! "Alkollü içki veya keyif verici bir madde sebebiyle kendini bilmeyecek durumda olan (kimse), esrik, mest, sermest, başı dumanlı, kafası bulutlu, kafası iyi, kafası dumanlı, kafası kıyak." TDK dan alıntı. Yani cezai ehliyeti yok!Yaptıklarından suçlanacağı asli suç sarhoş olmasıdır(içki içmesi).

Gerçek vaya değil ; kıssadan hisse kısmına bakalım.Bence "ne ekersen onu biçersin" ;arpa ekip, buğday biçemezsin.Açıklama için özür dilerim.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massaimassai -- 6 Aralık 2008; 2:12:28 >

• Düzeltme: ilk sayfada kullandım dediğim ifade de bu sayfadaymış yanlış hatırlamışım.
  • Bırakın bunları benim 14 yaşında olum amerika buraya girse benden önce silahı kapıp şehit olur
  • Yazmış durmuşsunuz da... Hepsi teorik be güzeller...

Pratikte iş nasıl biliyor musunuz?

Kara askeri işgal için gereklidir. Kara askeri olmadan işgal olmaz.
    Bkz. Vietnam-Somali(ABD),Afganistan(ABD-Rusya), Lübnan (İsrail)...

Peki karadan işgal ne derece mümkün?

Artık pek mümkün değil. (bkz. İsrail 2006'da Hizbullaha karşı kaybetti ve çekildi).
    Lojistik olarak çok büyük yük getiriyor ordulara. Ekonomik olarak kaldırılamayacak kadar fazla bir yük.
    Eskisi gibi asker bedavadan, silahlar 10$ değil çünkü.

ABD'nin varsa yoksa silahları var. Askeri yok...
    2005'te 1 yıl boyunca Bağdat'ta yaşadım. Bizzat gözümle gördüm. ABD Askeri diye birşey yok...
    ABD Palyaçoları var...

Kitap dolusu hatıram var, anlatmaya vaktim yok. Ama çok net şunu söylerim:
    13 yaşında bir çocuğun eline silah verin. ABD askerinden (Özel kuvvetler hariç. Standart Army'yi kastediyorum) sağlamdır.

Hayatımda bu kadar aptal, bu kadar korkak, bu kadar beceriksiz bir millet daha olabileceğini zannetmiyordum. Ama varmış.

Ha diyeceksiniz ki Irak'ı nasıl işgal ettiler?

Irak halkının vatan-millet-işgal gibi kavramları olmadığı için işgal ettiler.

Irak dediğiniz yer, tarih boyunca 20 defa işgal edilmiş, devamlı başka milletlerin egemenliğinde kalmış, buna alışmış bir halkın yaşadığı bir yer.

Iraklıya soruyorum: "ABD ülkenizi işgal etti. Ne düşünüyorsunuz?"
    Cevap veriyor: "Yahu Saddam bize para vermiyordu. ABD verir dedik. Onlar da vermiyor...".

Bakın Telaver vardır. Kuzeyde bir Türkmen kasabası. 100bin nüfus. ABD 2005'te 1 ay uğraştı, işgal edemedi. Bombaladı durdu, çekildi gitti.
    Yeminle söylüyorum. Bağdat'ın nüfusu sadece 100bin Türk olsaydı, orası işgal edilemezdi...

Bakın ABD haberlerinden. Sergeant Bilmem Kim..:
    "Momma, I'm not so afraid of the enemy. I'm afraid of our young guys over there, because they're so jumpy and quick to shoot".
    Aynen dediği gibi. Yanlarında sakız patlatsanız, sağa sola ateş açan, arada karambole arkadaşlarını bile vuran tırsma konusunda zirve yapmış bir palyaço grubu var orada.

Irak'ta ölen ABD askerlerinin %20'sinin düşman ateşi sonucu ölmediğini de ekleyelim... (icasualties.com)

Gidip görmek lazım o ABD Palyaçolarını...
    Ya da bir bomba patladığında masaların altına saklanıp hüngür hüngür ağlayan ABD askerlerini Liveleak'ten izlemek lazım...

Şimdi böyle bir kara gücü olan ABD'nin gelip Türkiye gibi bir ülkeyi işgal etmesi... Yok öyle birşey...
    Anca yukarıdan bombalar o kadar. Onun da artık bir işe yaramadığını Lübnanda gördük.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.