Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
0
Favori
27.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • THY Çok sık aralıklarla hangarlarında uçakları en ufak civatasına kadar söküp bakımını yapıyor ve dünyada bu konuda birinci. En büyük hava kuruluşlarının bakım üssü konumunda. Yani olay o değil tamamen siyasi bilmedğimiz anlaşmalar var, unutmayınki zamanında abd den uçak almak için uçak fabrikamızı kapattık
  • Motoru söküp neymiş değilmiş öğrenmek zor değil. Alırsın bir tane ıskarta jet uçağı söker seceresini çıkartırsın motorunun ama sonra o motoru üretip F-16 motoru siparişi vermemeye başladığında sana F-16'yı satan adam "ne oluyor bakıyım sen motor almayı neden bıraktın" diye sormaz mı? Kendisinin milyonlar harcayıp geliştirdiği motoru cin gözlük edip kopyaladığını öğrenince sana "aferim iyi yapmışsın mı" der? Sana öyle yaptırımlar getirirki motoru geliştirdiğine pişman olursun. Elinde motoru sana ait uçamayan uçsa füze atamayan F-16'larla kala kalırsın. Bana geniş çaplı düşün diyorsunuzda siz bunları düşündünüz mü? Savunma sanayi otomobil pazarına benzemez. Çinliler gibi önüne geleni kopyalayıp yanına kar kalacağını sanırsan hapı yutarsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feath

Dünya üzerindeki en güçlü ordular hangi devletlerde sorusu herkesin kafasını karıştıran bir soru haline geldi.. Bu sadece orduların asker sayısına deil bir çok faktöre göre sıralanıor.. Bu faktörler genelde platformlarda tartışılmasada aslında ateş gücü, teknoloji ve mobilizasyon gbi bir çok madde altında değerelndrilior..
    Sadece asker sayısına göre Dünyanın en seçkin 10 ordusu;

1)China
    2)United States
    3)India
    4)Korea, North
    5)Russia
    6)Korea, South
    7)Pakistan
    8)Israel
    9)Turkey
    10)Iran

Fakat birazcık savaş tarihine bakarsak büyük orduların büyük hezimetler aldığınıda görebilirz.. Yani aslında ordudaki asker sayısından öte ordunun kabiliyetleri çok önemlidir.. Bir orduyu diğerinden üstün yukarıda saydıım gbi bir kaç faktör var.. Fakat en önemli konu ateş gücü ve silahlar.. Bunlar savaş destekleyici unsurlar olarak geçior.. Lojistik(ordunun harakt kabiliyeti), "Maintance" ( Tamir kabiliyeti ve her koşulda haraket edebilme imkanı) ve benzeri imkanlar ordunun gerçek savaş gücünü göstermektedir..
    Bu kriterlere göre Dünyanın en seçkin 10 ordusu;

1)United States
    2)China
    3)Israel
    4)India
    5)Russia
    6)Korea, South
    7)Korea, North
    8)United Kingdom
    9)Turkey
    10)Pakistan

Turkey benefits from having a strong military tradition and excellent leadership at the small unit level, as well as good combat training.
    yani ;
    Türkiye güçlü bir askeri geleneği olmasından ve küçük gruplara mükemmel liderlik uygulamasından ayrıca mükemmel bir savaş eğitimnden dolayı avantaj sağlar..

açıkçası pakistanın ilk 10 da olabileceğini düşünmüyordum.

bu işte bir saçmalık var nasıl el kadar israil asker sayısı olarak bizden önce?şunu söyleyeyim israil hiçbir ülkeyle uzun süreli savaş yapamaz.ne insan nede askeri gücü kaldıramaz.TÜRKİYE istediği zaman 20.000.000 asker çıkarma gücüne sahiptir.kara savaşında bana göre TÜRKİYE ile 3 ülke başabaşdır; USA , RUSYA

hindistan-pakistan- kuzey,güney kore nükleer güç oldukları için korkulan ülkelerdir,tabi orduları güçlüdür ama büyük faktör o.
    hava kuvvetlerinde USA - RUSYA çok güçlü ve hiçbir dünya ülkesi başa çıkamaz bana göre.

• NANO TEKNOLOJİYE EN FAZLA İSRAİL YATIRIM YAPIYOR

Dünyada Nano Teknolojiye en fazla İsrail"in yatırım yaptığı kaydediliyor. Resmi istatistiklere göre İsrail yüzde 41 ile bu alanda başı çekiyor. Dünyada Nano Teknolojisi ile ürün üreten ve pazarlayan 820 şirketten, 80"i İsrail"e bulunuyor. Dünya Nano Teknoloji pazarının 2015"li yıllarda senelik yaklaşık 1 trilyon doları bulması bekleniyor.

İsrail"in inşa ettiği "Nano Araştırmaları Merkezi" için 88 milyon dolar ve Hayfa"da kurulan "İsrail Teknoloji Enstitüsü" için ise 134 milyon doların harcandığı belirtiliyor. Bu kurumlarda 200"den fazla farklı uzmanlıklarda bilim adamının çalıştığı vurgulanıyor. 2003 yılında inşa edilen "Nano Araştırmaları Heyeti" için 90 milyon dolar harcayan İsrail"e, 250 milyon dolar kadar bir yardım da ABD"den geldi.

NANO TEKNOLOJİ İLE ÜRETİLEN SİLAHLAR

İsrail"in ünlü Yediot Ahronot gazetesi geçtiğimiz aylarda yayımladığı bir rapora göre, İsrail Başbakanı Ehud Olmert"in Nano Teknoloji ile üretilen silahların üretimi için yeşil ışık yaktığı kaydedildi. Nobel Barış Ödüllü İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres"in talimatıyla geçen yıl 15 bilim adamından oluşan bir ekip Nano teknoloji yöntemini kullanarak yeni silahlar geliştirmeye başladığı ifade ediliyor.

Şimon Peres geçen düzenlediği bir basın toplantısında, "Lübnan"daki savaş daha küçük silahlara ihtiyacımız olduğunu gösterdi. Bir intihar bombacısının üzerine 100 milyon dolar değerinde bir savaş uçağı göndermenin hiçbir mantığı yok. Geleceğin silahlarını geliştirmeye başladık" dedi. Peres, bu toplantıda üretilecek silah türlerine de işaret etti. Santimetrenin milyonda biri büyüklüğünde olan Nano parçacıklar kullanılarak boyu küçük bir böceği geçmeyen akıllı robotlar geliştirilmesi amaçlanıyor. Reuters haber ajansına göre, İsrail"in üzerinde çalıştığı silahların başında, fark edilmeden düşman hatlarında suikast operasyonları düzenleyecek arı büyüklüğünde bir uçan robot geliyor. "Biyonik Arı"nın yanı sıra İsrail, insanın kas gücünü onlarca kat artıracak bir süper eldiven geliştirmeye çalışıyor. Askerlerin savaşlarda giyebileceği fanila tarzı kurşungeçirmez giysiler üzerinde de çalışıldığı bildiriliyor.
    yani israili küçümsemek hata olur.

• İsraili küçük görüyorsunuz ama erkelerin 3 yıl kadınların 2 yıl askerlik yaptığı bir ülkeden bahsettiğinizi hatırlatmak isterim. Ayrıca İsrail ordusu nüfusu az olduğu için personel kayıplarını önlemek için üst düzey önlemler almakta. İsrail ordusu için mürettebatı bir merkeva tankından daha değerli.
  • türkiye ye yapılan ilk ambargoyla türkiye neleri yaptı istiosan bir araştır.
    http://www.samanyoluhaber.com/haber-23099.html

bir daha ambargo olsada silah satın almayıp üretmeyi bilseler
  • tabiki bir orduda silah gucude cok onemli ama benim gorusum orduyu ordu yapan disiplindir

bizim turk askerinde ki fedakarlik, ussune olan baglilik diger ordular da cok az var kanimca mesela rus ordusu su an bizden daha onde gorunuyor gidin rus askerine vodka vermeyin bakalim kac gun durabilecek ayakta
  • Türkiye kendi savaş uçağını mevcut durumda projelendirerek, üretebilecek seviyede.Fakat ekonomide istenilen seviye yakalanamadığı için,böyle bir aksiyona girmek istenmez.Hali hazırda F-35'leri alınarak, ASELSAN'nın geliştireceği Milli yazılımları kullanmak, daha akıllıca olacaktır.Belki bu görüşüm,abes karşılanacaktır.O bakımdan daha geniş düşünelim.Nasıl?

Türkiye'de petrol yok!!!,komik ama öyle empoze ediliyor. Değil mi ?

Türkiyede,petrol olmaması bir kere fiziğe aykırı.Sizin doğunuzda,batınızda,kuzey ve güneyinizde zengin petrol yatakları olacak ama TAM MERKEZ'de olmayacak!!! .

Yani demek istediğim,uçak konusun da izin vermezler.Nasıl petrol'de izin verilmiyorsa,uçak konusunda aynı olay ceryan edecektir.Çünkü Türkiyenin çok güçlenmesini istemeyenler var ve engel oluşturacaklardır. Kim ?

Yahudi kaynaklı,herkez.Mesela A.vakit'te bir haber çıktı ve o haberde, Türkiye Enerji Bakanlığı ve Enerji ile ilgili kurumlarda üst yöneticilik yapmış 40 kişinin isimi sayıldı.

Kutsal topraklarını'daki kaynakları, bizlerin kullanmasını engelliyorlar!!! işin aslı... : ) :(

Türkiye önümüzdeki günlerde,Daha aydınlık ve Refah seviyesi daha yüksek bir ülke konumuna gelerek,Hakettiği yere gelecektir.O zaman herşey daha güzel olacak.

Tabiii birileri çıkarak;öldük,bittik,laiklik elden gidiyor,kömürle mi olacak v.b... gibi ifadelerle,düşüncelerinde kurguladıkları Türkiye'yi sözde daha kötü olacağını iddia edecektir.

Ölmez isek biz burdayız ve o zaman Güney Kore ile Türkiye'nin ortaklaşa geliştireceği ve yazılımlarının öz kaynaklar tarafından karşılanarak, Türkiyede üretilecek olan ALTAY Milli Tankı'nın,ordumuzun gücünü artıracağını yazarız.

• quote:

Orjinalden alıntı: cluberrr

Daha ziyade askere gitmiş arkadaşlar yorum yazsa ne güzel olacak.Ben gittim gördüm yerinde herşeyi,hiç bir şey anlatıldığı gibi değil,kimse bana maval okumasın,yok gizli silahlarmış yok oymuş buymuş,geçiniz efendim bunları,şehir efsanesi bunlar.1978 yapımı bir tüfeğim vardı(g3) daha ne diyim.
    Abd rusya falan demişsiniz ama çok gülüyorum,sen adamın başkentine bir tane el bombası atamazken,adam bu ülkeyi yerle bir eder.Anca yunanistana,ermenistana,suriye ye gider yaparız başkada bir şey yok.

Bizde bi halt yok o zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: _kılıç_

Türkiye kendi savaş uçağını mevcut durumda projelendirerek, üretebilecek seviyede.Fakat ekonomide istenilen seviye yakalanamadığı için,böyle bir aksiyona girmek istenmez.Hali hazırda F-35'leri alınarak, ASELSAN'nın geliştireceği Milli yazılımları kullanmak, daha akıllıca olacaktır.Belki bu görüşüm,abes karşılanacaktır.O bakımdan daha geniş düşünelim.Nasıl?

Türkiye'de petrol yok!!!,komik ama öyle empoze ediliyor. Değil mi ?

Türkiyede,petrol olmaması bir kere fiziğe aykırı.Sizin doğunuzda,batınızda,kuzey ve güneyinizde zengin petrol yatakları olacak ama TAM MERKEZ'de olmayacak!!! .

Yani demek istediğim,uçak konusun da izin vermezler.Nasıl petrol'de izin verilmiyorsa,uçak konusunda aynı olay ceryan edecektir.Çünkü Türkiyenin çok güçlenmesini istemeyenler var ve engel oluşturacaklardır. Kim ?

Yahudi kaynaklı,herkez.Mesela A.vakit'te bir haber çıktı ve o haberde, Türkiye Enerji Bakanlığı ve Enerji ile ilgili kurumlarda üst yöneticilik yapmış 40 kişinin isimi sayıldı.

Kutsal topraklarını'daki kaynakları, bizlerin kullanmasını engelliyorlar!!! işin aslı... : ) :(

Türkiye önümüzdeki günlerde,Daha aydınlık ve Refah seviyesi daha yüksek bir ülke konumuna gelerek,Hakettiği yere gelecektir.O zaman herşey daha güzel olacak.

Tabiii birileri çıkarak;öldük,bittik,laiklik elden gidiyor,kömürle mi olacak v.b... gibi ifadelerle,düşüncelerinde kurguladıkları Türkiye'yi sözde daha kötü olacağını iddia edecektir.

Ölmez isek biz burdayız ve o zaman Güney Kore ile Türkiye'nin ortaklaşa geliştireceği ve yazılımlarının öz kaynaklar tarafından karşılanarak, Türkiyede üretilecek olan ALTAY Milli Tankı'nın,ordumuzun gücünü artıracağını yazarız.

Güney kore ile birlikte altay isminde bir tank projemiz mi var ? Tank ın özellikleri hakkında bilgi alabilirmiyim

• Geçen yıl milli tank ihalesi yapıldı ve ihaleyi otokar kazandı. 2010 yılına kadar tasarım için süreleri var. 2010 yılında tasarımlarını orduya ileticekler ordu beğenirse tank üretime geçicek. Üretimi otokarın yapacağı kesin değil, üretim için ayrı bir ihale yapılacak.
  • Burdan projenin detaylarını görebilirsiniz.http://ihracat.ssm.gov.tr/TR/Documents/BASINBILGINOTLARI/DIGERSURELIYAYINLAR/BIZDEN_HABERLER_DERGISI_Ko%C3%A7_Holding_Agustos_2008.doc

Ek bilgi olarak

--- MİTÜP (Milli Tank Üretim Projesi)

Savunma Sanayi Müsteşarlığı bünyesinde açılan ihale sonucu Otokar firması tarafından 5 adet prototip tank üretimi kararlaştırılmış olup, Güney Kore K2 tankı prototipi üstünde geliştirilecek MKE topu, Aselsan atış kontrol sistemini ve Roketsan zırhını geliştirecektir.Tankta MTU nun 1500hp lik motoru öngörülmektedir 2013 senesinde orduya ilk teslimat yapılacak ve akabinde seri üretim faaliyetlerine başlanacaktır.

'Türk tankı, dünyanın en iyi atış kontrol sistemine sahip olacak' -http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=5&ArsivAnaID=41470

---Altay Türk Ana Muharebe Tankı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için Türkiye olanaklarıyla geliştirilmekte olan tank.

Üretim modelinin gerçekleştirilmesi için yapılan fizibilite çalışmaları 27 Nisan 2005'te tamamlanmış,[1] 30 Mart 2007'de yapılan toplantı sonucunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından ana yüklenici Otokar olarak belirlenmiştir. Projenin teknik destek sağlayıcı firması ise Güney Kore'den ADD/Rotem olarak tespit edilmiştir. Modern Tank Üretimi (MİMTÜ) olarak adlandırılan projenin mali boyutunun 500 milyon Dolar olacağı hesaplanmıştır.[1] 3+ nesil ana muharebe tankı olarak tasarlanan aracın prototip testleri ve kalifikasyon çalışmalarının 2012 yılında tamamlanması, seri imalatın ise 2013'de devreye girmesi planlanmaktadır. Güney Kore Kara Kuvvetleri için tasarlanan XK-2 ana muharebe tankı projesinden elde edilmiş bilgilerin kullanılması planlanan projenin toplam bedelinin 500 milyon Dolar olması planlanmaktadır.[2] Proje sonunda açılacak yeni bir ihale ile seri üretimi kazanan kurum ya da kuruluş belirlenecektir. İlk etapta üretilmesi planlanan 250 adet tank, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda artabilecektir.[3]

Aracın tank atış kontrol sistemi, tank komuta kontrol muhabere bilgi sistemi Aselsan tarafından tasarlanacak; 120 mm’lik 55 kalibre ana silah sistemi, Hyundai Rotem kanalı ile teknoloji transferi yapılarak MKE tarafından, modüler zırh paketi ise Roketsan tarafından üretilecektir.[4]

Kaynaklar

1. ^ a b (2007) "Türk Kara Kuvvetleri Yarınlara Hazırlanıyor" (in Türkçe). Savunma ve Havacılık 21/122 (2007/04): 22. ISSN 1300-2082. Retrieved on 23 Mart 2008.
    2. ^ İlk yerli tank 2012'de TSK'ya verilecek, Sabah gazetesi, 7 Nisan 2007, erişim tarihi 23 Mart 2008
    3. ^ "Milli tank 'altay' için yola çıkıldı" Radikal Gazetesi, 30 Temmuz 2008
    4. ^ ‘Sayın Koç tank için 78.5 ay bekleyemeyiz' GazeteVatan haberi

http://tr.wikipedia.org/wiki/Altay_(tank)

---Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, bölgenin en güçlü ordusu haline getirecek ve dışa bağımlılığı azaltacak tarihi bir projenin daha ilk adımı atıldı. Havada F-16'ların modernizasyonu ve 5'inci nesil savaş uçağı, Atak Helikopteri; Denizde Denizaltı projesinin ardından Kara Kuvvetleri'nin hareket kabiliyetini artıracak "Milli Tank" projesine start verildi. TSK envanterinde bulunan eski tanklar yerine ilk milli tank Altay için Sakarya'da Arifiye'de düzenlenen törende imzalar atıldı. Proje ile Savunma Sanayisi Müsteşarlığı, Koç Holding bünyesindeki Otokar'ı Türkiye'nin ilk özgün ana muharebe tankının tasarımı için görevlendirdi.

600 MÜHENDİS ÇALIŞACAK

600'e yakın Ar-Ge mühendisinin görev yapacağı çalışma tamamlandıktan sonra, o günün teknolojisine göre üretilecek tank için yeniden ihaleye çıkılacak. Üretilecek tanka Altay ismi verilecek. Üretilecek bu tankların biri, şu an TSK envanterinde bulunan 4 adet M48'in görevini tek başına yerine getirebilecek nitelikte olacak. Mevcut tanklar azami 40 kilometre hız yapabilirken Altay'ın en az 90 kilometre hız yapması, aralıksız 500 kilometre dolayında yol gidebilmesi ve hareket halinde iken atış yapabilmesi hedefleniyor.

"TÜRK SANAYİNİN TÜM YETENEKLERİ KULLANILACAK"

Bu tür kara araçları için bundan sonraki hedefin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının hafif zırhlı araçlardan ana muharebe tankına kadar tamamının Türkiye'de üretilmesi olduğuna işaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:
    ''Bu proje ile Türkiye'nin dünyanın önde gelen üreticileri arasına girmesine yönelik milli strateji kesinleştirilmiş olmaktadır. Proje kapsamında Türk savunma sanayinin bütün yetenekleri kullanılacaktır. Başta atış kontrol istemleri, silah ve zırh donanımı olmak üzere bir çok yüksek teknoloji içeren alt sistem kendi mühendislerimiz tarafından tasarlanacaktır. Bu proje ile savunma sanayi konusunda uzmanlaşmış bulunan kurumlarımız birikimlerini tahkim etme imkanına kavuşacaklardır.''

Erdoğan, projenin, TSK'ya kazandıracağı modern harekat yeteneği yanında, askeri kara platformları alanında da elde edilen endüstriyel yetkinliğin daha ileri seviyelere taşınmasını da temin edeceğini söyledi.
    Projenin, sağlayacağı ihracat potansiyeli ile de ayrı bir öneme sahip olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
    ''Türkiye, Altay Projesi ile dünyanın sayılı tank üreticileri arasında yerini alacaktır. Böylece kendi savunma sanayimizin ürünü olan zırhlı ve taktik araçlara ilave olarak, ana muharebe tankını da dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetlerine ihraç edebilecek konuma ulaşacağız. Bu durumun Türk savunma sanayinin dünya ölçeğinde rekabet edebilir bir kapasiteye ulaşmasının önemli adımlarından biri olduğu açıktır.
    Projenin bir diğer hedefi de savunma sanayi alanında ülkemizin dış politika öncelikleri paralelinde müşterek menfaatlere dayalı işbirliği modellerinin geliştirilmesi ve uygulamaya geçilmesidir. Bu doğrultuda proje kapsamında, dost ve kardeş ülke Kore Cumhuriyeti ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, ülkelerimiz arasındaki dostluğun ulaştığı noktayı göstermesi açısından önemlidir.''
    Hükümet olarak Türkiye'nin savunma sanayisinin geliştirilmesi için gerekli adımları atmayı sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, ''Türk Silahlı Kuvvetleri modernizasyon ihtiyaçlarının büyük bir oranını milli imkanlarla karşılanması hedefimizi hayata geçirmeye kararlıyız. Bölge barışının korunmasında destek olacak Altay tanklarının öngörülen zamandan önce geliştirilerek hizmete girmesi için yapacağınız çalışmalarda ben bütün kuruluşlarımıza özellikle şimdiden başarılar diliyorum. Altay Projesi'nin Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum'' diye konuştu.

http://www.canfrm.com/son-teknoloji-haberleri/ilk-milli-turk-tanki-46855.html

[code][/code]

• Durup dururken Türkiye ye saldırmak isteyen bir devlet yok.Saldırması için bir sebepte yok.30 yıldan beri Türkiyenin sorunu PKK dır.Başka bir savaş aramaya gerek var mı ? Biz ilk önce bu soruna bakalım.Bir devletin güçlü olması demek kendi iç güvenliğine tehdit eden sorunları biran önce ortadan kaldırması demektir.Eğer siz bu sorunu çözemiyorsanız askeri anlamda çokta güçlü bir devlet değilsinizdir ( uzaktaki sorunlardan bahsetmiyorum, örn. ABD nin Iraktaki durumu gibi, iç güvenliği tehdit eden,ülke sınırları dahilindeki sorunlardan bahsediyorum) Karakollarımızın hali ortada,askerimizin elindeki silahlar malum.Bazı arkadaşlar aklınızın alamayacağı silahların varlığından söz ediyorlar.Özel harekatçısı,polisi,asker olan bir sürü arkadaşım oldu.Kullandıkları silahlar hep bilindik şeyler.Artık bu gizli silahların ortaya çıkma zamanı gelmedi mi ? Silah teknolojisinde çok çok gerilerdeyiz.Bunu kabul etmek lazım.Yeni yeni toparlanıyoruz ve projeler üretiyoruz.Ayrıca bu çok gizli silahlardan daha iyi silahlar gelişmiş ülkelerde olduğu gibi,bu adamlarında çok çok gizli silahlarının olmadığını söylemek saçlamalık olur.
    Kaldıki PKK nın elinde doğru düzgün hava savunma füzeleri yok.Onlar olsa zaten bir tek helikopterimiz bile orada uçuş yapamaz.Ben doğudaki çatışmalarda dünyada kimsede olmayıp veya teknolojik anlamda çok ileri seviyede kullanılan bir teçzihatın olduğunu düşünmüyorum.ABD, GPS koordinatlarında en ufak oynama yapsa bir tek uçağımız bile tek bir hedefi bile vuramaz.Bütün hava gücümüz bir kişinin elinde.Daha ne olsun

İlk önce eleştirmeliyiz ki,çözüm bulalım.Her konuda geri olduğumuz gibi bu konuda da geri durumdayız.Benim görüşlerim bu yönde.Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz ama daha çoooooooooook fırın ekmek yememiz lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: _kılıç_

Burdan projenin detaylarını görebilirsiniz.http://ihracat.ssm.gov.tr/TR/Documents/BASINBILGINOTLARI/DIGERSURELIYAYINLAR/BIZDEN_HABERLER_DERGISI_Ko%C3%A7_Holding_Agustos_2008.doc

Ek bilgi olarak

--- MİTÜP (Milli Tank Üretim Projesi)

Savunma Sanayi Müsteşarlığı bünyesinde açılan ihale sonucu Otokar firması tarafından 5 adet prototip tank üretimi kararlaştırılmış olup, Güney Kore K2 tankı prototipi üstünde geliştirilecek MKE topu, Aselsan atış kontrol sistemini ve Roketsan zırhını geliştirecektir.Tankta MTU nun 1500hp lik motoru öngörülmektedir 2013 senesinde orduya ilk teslimat yapılacak ve akabinde seri üretim faaliyetlerine başlanacaktır.

'Türk tankı, dünyanın en iyi atış kontrol sistemine sahip olacak' -http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=5&ArsivAnaID=41470

---Altay Türk Ana Muharebe Tankı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için Türkiye olanaklarıyla geliştirilmekte olan tank.

Üretim modelinin gerçekleştirilmesi için yapılan fizibilite çalışmaları 27 Nisan 2005'te tamamlanmış,[1] 30 Mart 2007'de yapılan toplantı sonucunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından ana yüklenici Otokar olarak belirlenmiştir. Projenin teknik destek sağlayıcı firması ise Güney Kore'den ADD/Rotem olarak tespit edilmiştir. Modern Tank Üretimi (MİMTÜ) olarak adlandırılan projenin mali boyutunun 500 milyon Dolar olacağı hesaplanmıştır.[1] 3+ nesil ana muharebe tankı olarak tasarlanan aracın prototip testleri ve kalifikasyon çalışmalarının 2012 yılında tamamlanması, seri imalatın ise 2013'de devreye girmesi planlanmaktadır. Güney Kore Kara Kuvvetleri için tasarlanan XK-2 ana muharebe tankı projesinden elde edilmiş bilgilerin kullanılması planlanan projenin toplam bedelinin 500 milyon Dolar olması planlanmaktadır.[2] Proje sonunda açılacak yeni bir ihale ile seri üretimi kazanan kurum ya da kuruluş belirlenecektir. İlk etapta üretilmesi planlanan 250 adet tank, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda artabilecektir.[3]

Aracın tank atış kontrol sistemi, tank komuta kontrol muhabere bilgi sistemi Aselsan tarafından tasarlanacak; 120 mm’lik 55 kalibre ana silah sistemi, Hyundai Rotem kanalı ile teknoloji transferi yapılarak MKE tarafından, modüler zırh paketi ise Roketsan tarafından üretilecektir.[4]

Kaynaklar

1. ^ a b (2007) "Türk Kara Kuvvetleri Yarınlara Hazırlanıyor" (in Türkçe). Savunma ve Havacılık 21/122 (2007/04): 22. ISSN 1300-2082. Retrieved on 23 Mart 2008.
    2. ^ İlk yerli tank 2012'de TSK'ya verilecek, Sabah gazetesi, 7 Nisan 2007, erişim tarihi 23 Mart 2008
    3. ^ "Milli tank 'altay' için yola çıkıldı" Radikal Gazetesi, 30 Temmuz 2008
    4. ^ ‘Sayın Koç tank için 78.5 ay bekleyemeyiz' GazeteVatan haberi

http://tr.wikipedia.org/wiki/Altay_(tank)

---Türk Silahlı Kuvvetleri'ni, bölgenin en güçlü ordusu haline getirecek ve dışa bağımlılığı azaltacak tarihi bir projenin daha ilk adımı atıldı. Havada F-16'ların modernizasyonu ve 5'inci nesil savaş uçağı, Atak Helikopteri; Denizde Denizaltı projesinin ardından Kara Kuvvetleri'nin hareket kabiliyetini artıracak "Milli Tank" projesine start verildi. TSK envanterinde bulunan eski tanklar yerine ilk milli tank Altay için Sakarya'da Arifiye'de düzenlenen törende imzalar atıldı. Proje ile Savunma Sanayisi Müsteşarlığı, Koç Holding bünyesindeki Otokar'ı Türkiye'nin ilk özgün ana muharebe tankının tasarımı için görevlendirdi.

600 MÜHENDİS ÇALIŞACAK

600'e yakın Ar-Ge mühendisinin görev yapacağı çalışma tamamlandıktan sonra, o günün teknolojisine göre üretilecek tank için yeniden ihaleye çıkılacak. Üretilecek tanka Altay ismi verilecek. Üretilecek bu tankların biri, şu an TSK envanterinde bulunan 4 adet M48'in görevini tek başına yerine getirebilecek nitelikte olacak. Mevcut tanklar azami 40 kilometre hız yapabilirken Altay'ın en az 90 kilometre hız yapması, aralıksız 500 kilometre dolayında yol gidebilmesi ve hareket halinde iken atış yapabilmesi hedefleniyor.

"TÜRK SANAYİNİN TÜM YETENEKLERİ KULLANILACAK"

Bu tür kara araçları için bundan sonraki hedefin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının hafif zırhlı araçlardan ana muharebe tankına kadar tamamının Türkiye'de üretilmesi olduğuna işaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:
    ''Bu proje ile Türkiye'nin dünyanın önde gelen üreticileri arasına girmesine yönelik milli strateji kesinleştirilmiş olmaktadır. Proje kapsamında Türk savunma sanayinin bütün yetenekleri kullanılacaktır. Başta atış kontrol istemleri, silah ve zırh donanımı olmak üzere bir çok yüksek teknoloji içeren alt sistem kendi mühendislerimiz tarafından tasarlanacaktır. Bu proje ile savunma sanayi konusunda uzmanlaşmış bulunan kurumlarımız birikimlerini tahkim etme imkanına kavuşacaklardır.''

Erdoğan, projenin, TSK'ya kazandıracağı modern harekat yeteneği yanında, askeri kara platformları alanında da elde edilen endüstriyel yetkinliğin daha ileri seviyelere taşınmasını da temin edeceğini söyledi.
    Projenin, sağlayacağı ihracat potansiyeli ile de ayrı bir öneme sahip olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
    ''Türkiye, Altay Projesi ile dünyanın sayılı tank üreticileri arasında yerini alacaktır. Böylece kendi savunma sanayimizin ürünü olan zırhlı ve taktik araçlara ilave olarak, ana muharebe tankını da dost ve müttefik ülke silahlı kuvvetlerine ihraç edebilecek konuma ulaşacağız. Bu durumun Türk savunma sanayinin dünya ölçeğinde rekabet edebilir bir kapasiteye ulaşmasının önemli adımlarından biri olduğu açıktır.
    Projenin bir diğer hedefi de savunma sanayi alanında ülkemizin dış politika öncelikleri paralelinde müşterek menfaatlere dayalı işbirliği modellerinin geliştirilmesi ve uygulamaya geçilmesidir. Bu doğrultuda proje kapsamında, dost ve kardeş ülke Kore Cumhuriyeti ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, ülkelerimiz arasındaki dostluğun ulaştığı noktayı göstermesi açısından önemlidir.''
    Hükümet olarak Türkiye'nin savunma sanayisinin geliştirilmesi için gerekli adımları atmayı sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, ''Türk Silahlı Kuvvetleri modernizasyon ihtiyaçlarının büyük bir oranını milli imkanlarla karşılanması hedefimizi hayata geçirmeye kararlıyız. Bölge barışının korunmasında destek olacak Altay tanklarının öngörülen zamandan önce geliştirilerek hizmete girmesi için yapacağınız çalışmalarda ben bütün kuruluşlarımıza özellikle şimdiden başarılar diliyorum. Altay Projesi'nin Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum'' diye konuştu.

http://www.canfrm.com/son-teknoloji-haberleri/ilk-milli-turk-tanki-46855.html

[code][/code]

/>

/>

/>

Sağol kılıç hocam:)

• quote:

PKK nın elinde doğru düzgün hava savunma füzeleri yok.

terör örgütünde omuzdan atımlı ısı güdümlü hava savunma sistemleri var. bu tür sistemler de o coğrafi şartlarda oldukça etkili olabilir. son aktütün saldırısında bu sistemleri de getirdikleri söyleniyor hatta. savaş uçakları bu tür sistemlerden kaçabilir ama taarruz helikopterleri için oldukça tehlike arz eden sistemlerdir bunlar.
    bu sistemler pahalı olduğu için öyle her saldırıda da kullanılmıyorlar. ayrıca bu sistemleri kullanan adamlar da eğitimli adamlar oldukları için bunları da öyle her yere göndermiyorlar. kapsamlı karakol saldırılarında getirdikleri söyleniyor.

quote:

Ben doğudaki çatışmalarda dünyada kimsede olmayıp veya teknolojik anlamda çok ileri seviyede kullanılan bir teçzihatın olduğunu düşünmüyorum.

aktütün karakolunda adını tam bilmiyorum sistemin ama işleyişini anlatayım, havan toplarının nereden atıldığını tespit eden sistem var. bu sistem oldukça da pahalı bir sistem. -yanlış olabilir- 12 milyon $ olması lazım. son aktütün saldırısında bu sistem oldukça başarılı olmuştu hatta. bunun bi benzeri bi sistem daha var ama o da bizde yok maalesef. bu sistem de, havan topunu havadeyken imha edebiliyor. düşmesine fırsat vermeden. aynı anda birkaç topa da müdahele edebiliyor. bu maalesef bizde yok şu an.ama havan topunun yerini tespit edebiliyoruz yani. koordinatları kısa sürede verip hava kuvvetleriyle veya topçu atışıyla imhası mümkün.

birşey kanıtlamaya çalışmıyorum. sadece bilgi amaçlı yazdım.
    terör örgütünü çok küçümsememek gerekir. küçümseye küçümseye bu noktaya gelmedik mi zaten?

• quote:

bunun bi benzeri bi sistem daha var ama o da bizde yok maalesef. bu sistem de, havan topunu havadeyken imha edebiliyor.

Sanırım bu sistemden bahsediyorsunuz.

http://www.realwarvideos.com/content/404/landbased_phalanx_weapon_system.html
  • savaşan ülkelerin asker yada silah gücünden çok bence taraflardan birinin kamu oyunun savaşı kabullenmesi daha önemli..yani bu millet savaş nedenine inanırsa amerikaya ızdırap olur ; inanmazsa eritreyi bile yenemez..sırf bizim için geçerli olmayan bu kuralın tarihte de sayısız örneği vardır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

quote:

bunun bi benzeri bi sistem daha var ama o da bizde yok maalesef. bu sistem de, havan topunu havadeyken imha edebiliyor.

Sanırım bu sistemden bahsediyorsunuz.

http://www.realwarvideos.com/content/404/landbased_phalanx_weapon_system.html

evet. bu videoyu arayıp da bulamamıştım hatta. :)

• öyle yada böyle, ordumuz iyi de olsa,
    doğuda verdiğimiz şehidlerimizin haberleri gelince batsın bu kadar silah top tüfek demeden kendimi alı koyamıyorum
    oradaki askerlerin, şehit ailelerin günahı ne ?
  • bu konuda bende bildiklerimden birşeyler yazmak isterim.

öncelikle dünyada savunma alanında bağımsız olmanız için 2 ihtimal var.ya dışa kapalı olacaksınız(iran, k.kore,küba ,rusya vs.) ya da süpergüç(amerika).bu durumların haricinde ben uçak yapıyorum arkadaş sanane diyemiyorsunuz.küresel dünya denen meret sizi sınırlıyor.

onu bırakın israilden boş bir ah-64 almak isteseniz alamıyorsunuz.üzerine yazılımı,güdüm sistemleri,görüş sistemleri ekleniyor ve size çıkan fatura kat kat artıyor. halbuki siz bu sistemleri yapabilecek güçtesiniz ama eliniz bağlı.gerçi adamlarada hak vermiyor değilim.bende böyle bir cihaz yapıp satsam, sattığım adama kurcalatmam.ortada dökülen emek ve yılların getirdiği tecrübe var nihayetinde.

bu bağlılığın elbete bir çok yan etkisi var.en basitinden uçağınızın kullandığı konum belirleme sistemi abd güdümlü.uydularını kapatsa ki yapar, ortada gül gibi f-35inizle sap gibi kalırsınız.karadan karaya füzeleriniz gitmez vs...yapısını bilmiyorum ama iranın çok güvendiği şahaplarıda bir uyduya bakar,sabote etmek güç değil.

peki bu tekel nasıl kırılır derseniz inanın fikrim yok.ortada helikopterin icadından bu yana çalışan proje üreten firmalar varken bir anda ortaya çıkıp onların yazdığı teorilerle birşeyler yapmak biraz komik.

mesela ne yapılabilir?iranın f5leri çok eleştiriliyor basit diye ama bence çok büyük bir adım.önce abaküsle saymak lazım ki hesap makinesine geçelim.bizim milletimiz bilgiye kolay eriştiğindenmidir nedir herşeyi hop diye istiyor.adam tuvaletin başında nöbet tutuyor m4a1 tüfek istiyor:)

en basitinden kontrolünüzü özerkleştirebilirsiniz.mesela gps benzeri bir siste kurabilirsiniz.illa uydu tabanlı olmasınada gerek yok.güya türkiyede binlerce bilg.müh. var.al bu adamları çalıştır yapsınlar.inanın o kadarda zor değiller.

bu f35 hikayesi aslında iyi bir gelişme.teorik bakımdan aynı seviyede olabiliriz ama tecrübe bakımından çok eksiğimiz olduunu düşünüyorum.söförü seyretmekle şöför olunmaz.biz 2 parça montajladık diye hemen sevincekapılıyor,kendimizi büyük görüyoruz.halbuki geç işin başına yap sonra konuş.sonrada abd uçağın yazılımını vermiyor diye söyleniriz.e tabi vermez.sen exel tablosumu zannediyorsun komple yazılımı:)yapılması imkansız demiyorum ama bırakında emeğin bir değeri olsun.biz kopyalamada çini yerden yere vururuz ama işin başına geçince maşallah hiç aşşağı yanımız yok.

son olarak ülkemizdede yeter seviyede askeri mühimmat var.mesela elimizdeki tanklar 29 törenlerinde geçenlerden ibaret değil:)

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.