Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
0
Favori
27.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: isis1982

quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

Sayın isis1982 ben bana bir anı veya yaşanmış bir olay anlatın demedim ki.Doktrini soruyorum askerimizin kişisel özelliklerini değil.

cahilliğimi affedin.Doktrini kelimesinin ne anlma geldiğini bilmeğim için böyle yorum yaptım.nette biraz araştıma yaptım ama yinede kullanmış olduğunuz cümlede, tam türkce anlamını kavrayamadım.ve hala bilmeden başka bir yorum yapıyorum.cahilliğime bağışlayın.
    uluslarası tatbikatlarda ilk yapılan düzenlemede bordo bereliler 3. oluyor.sonra her yıl yapılan yarışmalarda,bordo bereliler, üst üste üç kere birincilik alınca;amerikanın baskısıyla bu yarışmalar kaldırılıyor.

Peki nerede o bordo bereliler? Ne işe yarıyorlar? Neden sahada göremiyoruz kendilerini?

Özel Kuvvetler Komutanlığı geçen senelerde Kolordu seviyesine çıkarıldı. O kadar bordo bereli subay-astsubay var. Neden hiç icraatları yok?

Neden terörle mücadelede görmeyiz kendilerini de, ya "Sauna Çetesi" olayındaki gibi bürokratlara fuhuş/şantaj tuzağı kurarken, ya "Atabeyler Çetesi" olayındaki gibi BİM'i bombalama/Başbakanı öldürme planları yaparken, ya "Kozmik Oda" olayındaki gibi Bakanların evlerini gözlerken... gibi saçma sapan olaylarda görürüz?

Kusura bakmayın da, yarama merhem olamayan ilaç, isterse altın kutuda olsun, bir halta yaramaz...

30 yıldır yüzlerce milyar dolar harcadığımız küçük çapta bir savaş devam ediyor da, ön saflarda sadece 3 kurşun atmış gariban Mehmetçik çarpıştırılıyor da, ÖKK da siyasi iktidar peşinde koşuyorsa, at çöpe gitsin... O saatten sonra en hızlı ipe tırmanmış mış, en yüksekten aşağı atlamış mış... Zerre umurumda değil ve olmayacak da...

hiç nette araştırma yapmadınız mı?
    sadece kısa videolar
    bordo bereliler:http://www.youtube.com/watch?v=3C4G5Wkbuw4&feature=related
    T.S.K:http://www.youtube.com/watch?v=3C4G5Wkbuw4&feature=related
    tsk dünyanın hangi bölgesine giderse gitisin,nerde savaştıysa düşman askerlerinin saygısını kazanıp,beyenisini almıştır."bükemediğin bileyi öpersin"atasözünde anlatılan gibi.bana şimdi hangi savaşta yenilmiş söyleyin.pkk terör örgütü adında ve dünya dev ülkelerinin hep en önemli komando eğitmenleri tarafından eğitilen teröristler bile savaşı kazanamamış,pkk tasviye edilme aşamasına gelmiş.
    1. dünya savaşında,çanakkalede ve buna benzer birçok cephede dünya şaşırıyor.
    kurtuluş savaşında "bir an önce türkleri durdurmalı"düşüncesiyle antlaşmaya oturuluyor.
    kore savaşında potansiyeli değerlendiriliyor ve düşman düşüncesine göre "tehlikeli güçte"olduğu anlaşılıyor.
    kıbrıs savaşında dünya titriyor.
    pkk ile zayıflatılmak isteniyor.ama neyazık ki bağışıklılık sistemi güçlendiği anlaşılıyor.
    en sonunda son zamanlarda yaşanan basındaki yıpratıcı haberlerle zedelendiriliyor.geçensene halk "askere gitmeyene kız vermem" derken basında çıkan yalan haberler yüzünden "ben oğlumu askere göndermem"demeye başladı.evet türkiyede tsk olmassa senin sonun ıraktan kötü olur.
    duyarlı arkasaşlarımız etkilenmesin diye sadece ırakta olanların yüzde biri anlatan videolar
    :http://www.youtube.com/watch?v=4ENhZZPg5cc&feature=related
    senin gözünde küçümediğin tsk olmasa türkiye ne hale gelir bilirmisin.?

Hayallerle yaşıyorsunuz, hayallerle...

1. Dünya Savaşında Osmanlı'nın 2 tane elle tutulur başarısı vardır. Onlar da Çanakkale ve Kut'ül Ammare... Tabi Kut'ül Ammare'de Cumhuriyetin ilk dönem liderlerinden kimse olmadığı için, adı sanı tarih kitaplarına yazılmamıştır bile...

İsmet İnönü'nün Kütahya-Eskişehir Savaşlarında orduyu rezil ettiği ve neredeyse imha ettireceği, Atatürk ve Fevzi Çakmak'ın derhal cepheye gelip orduyu düzenli bir şekilde geri çekmeyi başardığı ve sonrasında İnönü'nün Genelkurmay Başkanlığından alındığı o dönemin tüm hatıratlarında geçer de, nedense bizim tarih kitaplarımızda yazmaz... Onun yerine sadece ufak tefek 2 çatışmadan ibaret olan ve düşmana 50 kayıp verdirilmiş olan bir olay, ballandırıla ballandırıla "1. İnönü Muharebesi" diye yazılır...

Merak eden araştırsın öğrensin...

Ayrıca Kurtuluş Savaşında Türkleri niye durduracaklardı? Sanki sınırdan öteye Rumeli'ye mi geçecektik? Anadolu temizlendikten sonra gideceğimiz yer mi vardı? Ayrıca "bir an önce anlaşmaya oturalım" dediler den, neden 1 yıl sonra oldu o anlaşma?...

Ama onun ötesinde, pek çok başarısız savaş ve operasyon vardır. 3. Ordu'nun yok olduğu Sarıkamış Faciası ile başlayan ve tüm Doğu Karadeniz/Doğu Anadolunun işgaline kadar giden facia aptallık değil de nedir? Başarısızlık değil de nedir?

Israrla ve ardarda yapılan ve her seferinde ağır zayiatlarla başarısız olunan Süveyş baskınları nedir?

Filistin Cephesindeki ağır yenilgiler nedir?

Irak-Suriye Cephesindeki ağır hezimet ve ricat nedir?

1 milyondan fazla asker kaçağı nedendir?

Yani o kadar komik bir tarih yazmışlar ki... Bir savaşa girmişiz. 8 milyon km2 toprağın 7'sini kaybetmişiz... Ama yok, biz aslında çok başarılıydık... Düşmanlarımızı da tir tir titretirdik...

Suç hakemde aslında canım... Yoksa biz mükemmeldik... Aslında Almanlar yenildi de, biz de yenik sayıldık...

Bir araştırın bakalım, Rauf Orbay'ın Agamemnon zırhlısına geçerek Mondros Mütarekesi için ön görüşmelere başladığı tarih nedir?
    Bir araştırın bakalım o tarihlerde Alman Ordusunun durumu nedir, Türk Ordusunun durumu nedir...

Düşman güneyde Urfaya dayanmış, kuzeyde Edirneye dayanmış, Anadolu'nun işgal edilecek olması üzerine apar topar barış görüşmelerine oturmuş ve savaştan çekilmişiz...

Biz çekilince Almanlar tek kalmış da bizden 10 gün sonra onlar da ateşkes imzalamış...

Kıbrıs Savaşında dünya titremiş miş... Kendi gemin olan muaveneti batırdığında mı titredi dünya?
    Yoksa koskoca Türkiye olarak küçücük Rum kesimine yaptığın operasyon mu dünyayı titretti?...

Bırakın kendinizi dev aynasında görmeyi. Tarih ortadadır. Eğrisiyle doğrusuyla görmeyi bilin artık.

Malazgirt'te Romen Diyojen'i rezil eden bir Alparslan da vardır. Ama Ankara'da Timur'a yenilen bir Yıldırım da vardır. Sonrasında parçalanan ve 1410lara doğru tekrardan kurulan bir Osmanlı da vardır.

Türk Askerinin cesareti, fedakarlığı vs. dillere destandır. Ama Türk Ordusunun son 300 senedir 1-2 istisna haricinde doğru düzgün bir başarısı da yoktur... Kendinizi hayallerle avutmaktan vazgeçin artık.

Gençsiniz, heyecanlısınız, gururlusunuz... Ama herşeye körü körüne inanacağınıza, araştırmayı öğrenin. İnternet elinizin altında...

• zamanında bu ulke rusya savas gemılerını bogazdan gecırmek ıstedı turkıyenın gemısı yok sandı emın adımlarla gelırken dagın ıcınden ne gemıler cıkardık merak etmeyın ne kadar beter durumda olsakda bu cografyada tutunmak ıcın bazı ozel seylere sahip olmak llazım onlarda bızde war.bazılarına hayal gelebılr ama turkıyeye kolay kolay savas aacamazlar hepsı bırlesıp oyle gelır gelırsede.yınede almaları zor.bız dersımızı 1. dunya savasında aldık.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sayın isis1982 ben bana bir anı veya yaşanmış bir olay anlatın demedim ki.Doktrini soruyorum askerimizin kişisel özelliklerini değil.

cahilliğimi affedin.Doktrini kelimesinin ne anlma geldiğini bilmeğim için böyle yorum yaptım.nette biraz araştıma yaptım ama yinede kullanmış olduğunuz cümlede, tam türkce anlamını kavrayamadım.ve hala bilmeden başka bir yorum yapıyorum.cahilliğime bağışlayın.
    uluslarası tatbikatlarda ilk yapılan düzenlemede bordo bereliler 3. oluyor.sonra her yıl yapılan yarışmalarda,bordo bereliler, üst üste üç kere birincilik alınca;amerikanın baskısıyla bu yarışmalar kaldırılıyor.

Peki nerede o bordo bereliler? Ne işe yarıyorlar? Neden sahada göremiyoruz kendilerini?

Özel Kuvvetler Komutanlığı geçen senelerde Kolordu seviyesine çıkarıldı. O kadar bordo bereli subay-astsubay var. Neden hiç icraatları yok?

Neden terörle mücadelede görmeyiz kendilerini de, ya "Sauna Çetesi" olayındaki gibi bürokratlara fuhuş/şantaj tuzağı kurarken, ya "Atabeyler Çetesi" olayındaki gibi BİM'i bombalama/Başbakanı öldürme planları yaparken, ya "Kozmik Oda" olayındaki gibi Bakanların evlerini gözlerken... gibi saçma sapan olaylarda görürüz?

Kusura bakmayın da, yarama merhem olamayan ilaç, isterse altın kutuda olsun, bir halta yaramaz...

30 yıldır yüzlerce milyar dolar harcadığımız küçük çapta bir savaş devam ediyor da, ön saflarda sadece 3 kurşun atmış gariban Mehmetçik çarpıştırılıyor da, ÖKK da siyasi iktidar peşinde koşuyorsa, at çöpe gitsin... O saatten sonra en hızlı ipe tırmanmış mış, en yüksekten aşağı atlamış mış... Zerre umurumda değil ve olmayacak da...

sadece kısa videolar
    tsk dünyanın hangi bölgesine giderse gitisin,nerde savaştıysa düşman askerlerinin saygısını kazanıp,beyenisini almıştır."bükemediğin bileyi öpersin"atasözünde anlatılan gibi.bana şimdi hangi savaşta yenilmiş söyleyin.pkk terör örgütü adında ve dünya dev ülkelerinin hep en önemli komando eğitmenleri tarafından eğitilen teröristler bile savaşı kazanamamış,pkk tasviye edilme aşamasına gelmiş.
    kurtuluş savaşında "bir an önce türkleri durdurmalı"düşüncesiyle antlaşmaya oturuluyor.
    kore savaşında potansiyeli değerlendiriliyor ve düşman düşüncesine göre "tehlikeli güçte"olduğu anlaşılıyor.
    pkk ile zayıflatılmak isteniyor.ama neyazık ki bağışıklılık sistemi güçlendiği anlaşılıyor.
    en sonunda son zamanlarda yaşanan basındaki yıpratıcı haberlerle zedelendiriliyor.geçensene halk "askere gitmeyene kız vermem" derken basında çıkan yalan haberler yüzünden "ben oğlumu askere göndermem"demeye başladı.evet türkiyede tsk olmassa senin sonun ıraktan kötü olur.
    duyarlı arkasaşlarımız etkilenmesin diye sadece ırakta olanların yüzde biri anlatan videolar

1. Dünya Savaşında Osmanlı'nın 2 tane elle tutulur başarısı vardır. Onlar da Çanakkale ve Kut'ül Ammare... Tabi Kut'ül Ammare'de Cumhuriyetin ilk dönem liderlerinden kimse olmadığı için, adı sanı tarih kitaplarına yazılmamıştır bile...

İsmet İnönü'nün Kütahya-Eskişehir Savaşlarında orduyu rezil ettiği ve neredeyse imha ettireceği, Atatürk ve Fevzi Çakmak'ın derhal cepheye gelip orduyu düzenli bir şekilde geri çekmeyi başardığı ve sonrasında İnönü'nün Genelkurmay Başkanlığından alındığı o dönemin tüm hatıratlarında geçer de, nedense bizim tarih kitaplarımızda yazmaz... Onun yerine sadece ufak tefek 2 çatışmadan ibaret olan ve düşmana 50 kayıp verdirilmiş olan bir olay, ballandırıla ballandırıla "1. İnönü Muharebesi" diye yazılır...

Ayrıca Kurtuluş Savaşında Türkleri niye durduracaklardı? Sanki sınırdan öteye Rumeli'ye mi geçecektik? Anadolu temizlendikten sonra gideceğimiz yer mi vardı? Ayrıca "bir an önce anlaşmaya oturalım" dediler den, neden 1 yıl sonra oldu o anlaşma?...

Ama onun ötesinde, pek çok başarısız savaş ve operasyon vardır. 3. Ordu'nun yok olduğu Sarıkamış Faciası ile başlayan ve tüm Doğu Karadeniz/Doğu Anadolunun işgaline kadar giden facia aptallık değil de nedir? Başarısızlık değil de nedir?

Israrla ve ardarda yapılan ve her seferinde ağır zayiatlarla başarısız olunan Süveyş baskınları nedir?

1 milyondan fazla asker kaçağı nedendir?

Yani o kadar komik bir tarih yazmışlar ki... Bir savaşa girmişiz. 8 milyon km2 toprağın 7'sini kaybetmişiz... Ama yok, biz aslında çok başarılıydık... Düşmanlarımızı da tir tir titretirdik...

Suç hakemde aslında canım... Yoksa biz mükemmeldik... Aslında Almanlar yenildi de, biz de yenik sayıldık...

Bir araştırın bakalım, Rauf Orbay'ın Agamemnon zırhlısına geçerek Mondros Mütarekesi için ön görüşmelere başladığı tarih nedir?
    Bir araştırın bakalım o tarihlerde Alman Ordusunun durumu nedir, Türk Ordusunun durumu nedir...

Düşman güneyde Urfaya dayanmış, kuzeyde Edirneye dayanmış, Anadolu'nun işgal edilecek olması üzerine apar topar barış görüşmelerine oturmuş ve savaştan çekilmişiz...

Biz çekilince Almanlar tek kalmış da bizden 10 gün sonra onlar da ateşkes imzalamış...

Kıbrıs Savaşında dünya titremiş miş... Kendi gemin olan muaveneti batırdığında mı titredi dünya?
    Yoksa koskoca Türkiye olarak küçücük Rum kesimine yaptığın operasyon mu dünyayı titretti?...

Bırakın kendinizi dev aynasında görmeyi. Tarih ortadadır. Eğrisiyle doğrusuyla görmeyi bilin artık.

Malazgirt'te Romen Diyojen'i rezil eden bir Alparslan da vardır. Ama Ankara'da Timur'a yenilen bir Yıldırım da vardır. Sonrasında parçalanan ve 1410lara doğru tekrardan kurulan bir Osmanlı da vardır.

Türk Askerinin cesareti, fedakarlığı vs. dillere destandır. Ama Türk Ordusunun son 300 senedir 1-2 istisna haricinde doğru düzgün bir başarısı da yoktur... Kendinizi hayallerle avutmaktan vazgeçin artık.

Gençsiniz, heyecanlısınız, gururlusunuz... Ama herşeye körü körüne inanacağınıza, araştırmayı öğrenin. İnternet elinizin altında...

1800'lü yıllardan gelen köhne bir itahattçı yapılanmanın, biran da çözümlesini beklemek kadar abes bir düşünce olabilir mi?! Türkiye, pkk'ya karşı değil! içinde ki fosilleşmiş dinazorlara karşı savaşıyordu! Yani Türkiye de olan toplumsal olay ve sorunlara tek bir açıdan bakmanın uygun olmadığını düşünmekteyim.

Devletler insalar gibi doğar, büyür ve ölür.Hani hakem ile örnek vermişiniz ya, bende bir örnek vermek isterim. Maçda sakatlanmalara (fetret dönemi ) ile maç bitseydi eğer,Yavuz gibi bir yıldız (En çok takdir ettiğim ve sevdiğim padişahtır kendileri ) deha doğarmıydı ?

Aziz milletimizin dev aynasını ihtiyacı yoktur hocam. Zaten kensisi dev gibi bir yürek ve bünye taşımaktadır ne mutlu. Kendimizi yererek bir yereler varmamız mümkün değil! İşde tarihten örnek vermişiniz ne güzel. Bir Türk büyüğü (Timur) diğer bir Türk büyüğüne (Beyazıt )karşı savaş açıyor. Kim kazançlı çıktı bu savaştan, Timur mu ? Değil. Biznas kazançlı çıktı. kaybet ise Türk dünyası oldu.

Tarihi ne zaman açıp baksak, çoğunlukla bir birimizi kırmışız! Harzem ve Selçuklu devletleri de bir örnektir. Yazımı daha fazla uzatmak istemiyorum. Yanlızca diyeceğim o ki gençlerin hevesini kırmayın,araştırma ve yeni gerçekci bir tarih kitabı yazılması noktasında da hemfikir olduğumumuzu bilmenizi isterim.

Saygılarımla.

• pakistan olması çok ilginç
  • Türkiye şu anki haliyle herhangi bir zamanda çıkabilecek bir savaşa hazırlıklı değil.
  • Dunyada nukler bomba olan musluman ulkelerden birisidir bilginize pakistanda toplam 60 savas basligi bulunuyor ve 600 700 kg zenginlestirilmis uranyum var bunu unutmayin ufak bi ulke degildir tam tersine amerikaya bile savas acabilecek guctedir
    quote:

Orijinalden alıntı: s£stavina

Pakistan benide şaşırttı hakikaten , sen İngilizlerin sömürü altına girmiş bir devletten ayrıl sonra kendi içerinde yine anlaşmazlıklar yaşa ve ikiye bölün sonra kalk bugün ki Dünya devlerinin olduğu hatta 50-60 yıl içersinde eskiden dahil olduğun Hindistanın olduğu listeya adını yazdır . Helal olsun vallahi .
  • Pakistan Hindistan'dan 1947-1965 yılları arasındaki ayrılma sürecinin ardından
    Bitmeyen sınır savaşları yaşanmış,ardından Hindistan'nın topyekün bir savaş
    Hazırlığı içerisine girmesi ve nükleer silah kullanabileceği ihtimaline karşı
    Bizzat abd tarafından nükleer silah yapmasına yardım edilmişmişmiş...
  • buyuk ihtimal zati baska turlu nerden bulabilirlerki
  • Amerika mi yardım etmişmiş.amerika haric her ulke yardım edebılır ama amerika kesinlikle yardım etmez.

adamlar kendı cabaları ıle yaptılar bu bır gercek.Ayrica turkiye fazlasıyla yardım etti.

Pakistan savunma bakanın 1989 yılındakı acıklaması: Türkiye ile artık kardeş olduk(atom bombasını yaptıktan sonraki açıklama)

iranın 2010 yılında uretmeyı basardıgı sari pastayi turkıye 1979 yılında uretiyordu.

yukarda bır arkadas demıs turkıye suan cıkabılecek bır savasa hazır degil diye.Ben ayni fikirde degılım zıra ordunun ggucu teknolojık anlamda hıc olmadıgı kadar hızlı buyuyor.Şimdi bana pkk yenemıyoruz demeyın onla alakası yok ama ordumuz gucunu asırı sekılde artırmaya basladı bunu soyleyebılırım.;
    Ve bunlar normal sekılde hızlanma degil her alanda bır sıcrama konusu ozellıkle elektronık sıstemlerde aselsan ve havelsan cok hızlı ılerlıyor.en yavas ılerledıgmız noktalar ıse roket ve fuze sıstemlerı.Insallah cok daha ıyı yerlere gelır ordumuz.

Bır cok yabancı devletlerın nukleer raporu ve turk bılım adamlarınıda soyledıgı gıbı atom bombası yapmak ıcın gereklı bilgiye sahip turkıye .ama yapmıyor siyasi olarak gucumu yetmıyor yapmakmı ıstemıyor bellı degil ama yapmıyoruz.

• Orduların yapabilecekleri ancak olası bir savaş halinde belli olur.Sıralama yapmak,Psikolojik Harp'ten başka birşey değildir.
  • Turkiyenin bu kadar gucu varken, kendini somurge olarak kullandirtmasi, IMF'nin kriterlerine gore ekonomiyi idare etmesi, cok buyuk bir yazik..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sadece kısa videolar

1 milyondan fazla asker ka

tcg muavenet 92 nato tatbikatinda abd tarafidan yanlislikla(kaza ihtimali %0 olan bir olay) vurulmamismiydi?

• ABD, Çin ve Rusya dışında karşı koyamayacağımız bir ülke olduğunu sanmıyorum. Ama listeye dikkatli baktığımda beni şaşırtan Kuzey Ve Güney Kore'nin bu kadar yukarılarda olmasıydı.
  • anlayamadığım olay dünyada acaba hangi millet kendi askerini yerden yere vurur yorumları okudumda ağlayasım geldi ne hallere gelmiş bu gençler. yarın bi savaş çıktığında o beğenmediğiniz türk ordusunda sizinde adınız olacak hepimiz potansiyel askeriz 300 yıldır istisnalar hariç başarı kazanamayan ordunun içinde sizde olacaksınız. neymiş özel kuvvetler niye terörist avlamıyomuş nerden biliyosun? tv ye çıkıp bugün şu kadar terörist öldürdükmü desinler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertblade

anlayamadığım olay dünyada acaba hangi millet kendi askerini yerden yere vurur yorumları okudumda ağlayasım geldi ne hallere gelmiş bu gençler
    . yarın bi savaş çıktığında o beğenmediğiniz türk ordusunda sizinde adınız olacak hepimiz potansiyel askeriz 300 yıldır istisnalar hariç başarı kazanamayan ordunun içinde sizde olacaksınız. neymiş özel kuvvetler niye terörist avlamıyomuş nerden biliyosun? tv ye çıkıp bugün şu kadar terörist öldürdükmü desinler?

Yapılmak istenilen de bu değil miydi zaten?
  • 1- Yaklaşık 30 yıldır terör örgütü ile uğraş. Yaklaşık 30.000 şehit ver. Hala daha 20 yaşında gelmiş "şehit adaylarını" yaka paça zorla asker yap.

2- Başına çuval geçirsinler. Neredeyse o bölgede bulunduğun için sen özür dile ( Buna hala sindiremiyorum)

3- "BBG evi" gibi canlı yayında karakolunu bassınlar.

Bu örnekleri çoğaltırım ama sinirden yazamıyorum.

Sonuç : Yemişim Dünya'nın ilk 10'a giren Ordu gücünü...

Dip not : Her gün küfür ettiğim İsrail, 2006 yılında 2 askeri kaçırıldığı, 8 askeri öldürüldüğü için Lübnan'ı ablukaya aldı, bombaladı. Evet, sadece 2 kaçırılma, 8 öldürme için yaptı bunu.
    Bizde ise şehit haberleri sıradan olmaya başladı, hatta 1-2 şehit varsa 10 sn. haberi yapılıyor yada yapılmıyor bile.

Evet arkadaşlar, Ordumuz dünyanın ilk 10'unda. Bu haklı gurur hepimizin

• quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral
    1- Yaklaşık 30 yıldır terör örgütü ile uğraş. Yaklaşık 30.000 şehit ver. Hala daha 20 yaşında gelmiş "şehit adaylarını" yaka paça zorla asker yap.

2- Başına çuval geçirsinler. Neredeyse o bölgede bulunduğun için sen özür dile ( Buna hala sindiremiyorum)

Dip not : Her gün küfür ettiğim İsrail, 2006 yılında 2 askeri kaçırıldığı, 8 askeri öldürüldüğü için Lübnan'ı ablukaya aldı, bombaladı. Evet, sadece 2 kaçırılma, 8 öldürme için yaptı bunu.
    Bizde ise şehit haberleri sıradan olmaya başladı, hatta 1-2 şehit varsa 10 sn. haberi yapılıyor yada yapılmıyor bile.

yazin biraz sert olmus ama gercekler ne yazikki acidir ve israilin o olayda askerlerine gosterdigi ilgiye hayran olmamak elde degil

• quote:

Orijinalden alıntı: vural_kral

1- Yaklaşık 30 yıldır terör örgütü ile uğraş. Yaklaşık 30.000 şehit ver. Hala daha 20 yaşında gelmiş "şehit adaylarını" yaka paça zorla asker yap.

1- bunun orduyla ne alakası var terörle her kesim mücadele etmeli. bunun suçlusu siyasilerdir tayyip danimarkaya kapat roj tvyi terör propogandası yapıyor diyebildimi?

2- buda aynı şekilde siyasi tezkere geçmedi böyle karşılık verdiler kaldı ki orda o askerler çatışsaydı şu anda bu yazıları yazıyor değil elimizde silah bi yerlerde amerikalı arıyor olurduk. ya da tam tersi bi yerlerimizi kurtarmaya çalışıyor olurduk

3- bu olayı bilmiyorum bbg evi gibi falan hatırlayamadım hangisi olduğunu

israil öyle yaptı ama unutma türkiyede bir çatışma sonucu 8 askeri esir alınmıştı sonra ne yaptı bunu bahane edip sınır ötesi harekat için tezkere çıkardı. 2. dünya savaşıda alman mahkumlara polanyalı askeri üniforması giydirilip alman karakoluna saldırması emri verildi sonra almanya bunu bahane edip polanyoya girdi. demek istediğim her şey siyasi sende israil gibi güçlü ol bir gün yunana saldır öbür gün danimarka ticaret gemisi batır bir gün ırak a saldır. ama nerde o yürek.

@ANDREI

sence başarılı olmuşlar mı? biz hala burdayız ama ülkemiz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertblade -- 14 Mayıs 2011; 16:06:36 >

• quote:

@ANDREI

Biz dışardayız fakat dışarda olması gereken pek çok kişi de içerde hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

@ANDREI

Biz dışardayız fakat dışarda olması gereken pek çok kişi de içerde hocam.

onlarda gün gelecek çıkacak, o zamanda bazıları kaçacak yer arayacak
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.