Şimdi Ara

Dünyanın En Güçlü 10 Ordusu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
0
Favori
27.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık işgaller öyle topla tüfekle olmuyor,rejim değişiklikleriyle,iktidar değişiklikleriyle oluyor.Ukrayna'da,Gürcistan'da devrimlerle ABD yanlısı hükümetler geldi.12 Eylül'de Türkiye'de iktidar değişti.Acaba artık ordular mı gizli servisler mi daha ehemmiyetli bir düşünmek lazım.PKK meselesini ordular bu kadar önem arz etseydi çözmüş olurduk.Bizim gizli servisimiz PKK'nın dış bağlantılarını bulduysa bile onunla mücadele için bir şeyler yaptı mı?Altın çıkarma konusunda Alman gizli servisinin faaliyetleriyle mücadele edebildik mi?Ülkeyi darbelere götüren süreçleri durdurabildik mi?Ya da ne ölçüde durdurabildik?...

Ordumuzla iftihar edelim;fakat artık o eski işgal yöntemlerinin yavaş yavaş ortadan kalktığını da aklımızın bi köşesinde tutalım.
  • türkiye o kadar geride değil arkadaşlar nerden buluyorsunuz bunları
  • öncelikle her kim ne derse desin türkiye kesinlikle güçlü bir orduya sahiptir.bu sıralamadaki ülekelerden hiç biri kolay kolay türkiyeye kafa tutamaz.asker sayısına göre ne israil,ne kuzey kore ne güney kore hayatta önümüze geçemez bu konuda bu sıralamaya inanmıyorum.pakistan ve hindistan nükleer silaha sahip olmasa onların bu listeye gireceğini düşünmüyorum.bnce türkiye o listeye layık bir yerdedir ordumuzu bu kadar aşağılamanın anlamı yok.teknolojik olarak o kadar aciz bir ordumuz da yok.
  • türkiyede askeri gücün sıralamada sonlarda yer almasının bana göre iki nedeni var

1. Türkiye'de kalıcı bir ordu sistemi olmaması ve belli bir süre içersinde türk gencine savaş çıkması halinde ülkeyi korumak amacıyla silah tutmayı ve muharebe tekniklerini öğretiyor.

2. Kalıcı ordu olmamasından dolayı sürekli bir dönüşüm oluyor ve ayrılan bütçeninde büyük kısmı bu dönüşümde gidiyor ve diğer konulardaki gelişim için bütçeden geriye fazla bir pay kalmıyor.

Bu nedenler Türkiye'nin sıralamadaki ülkelerden daha alt sıralarda olmasının nedenleri ama ülkemizin coğrafi konumunu ve terör tehtidini ele aldığımızda en doğru sistemin bu sistem olduğuna inanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boa sorte

türkiyede askeri gücün sıralamada sonlarda yer almasının bana göre iki nedeni var

1. Türkiye'de kalıcı bir ordu sistemi olmaması ve belli bir süre içersinde türk gencine savaş çıkması halinde ülkeyi korumak amacıyla silah tutmayı ve muharebe tekniklerini öğretiyor.

2. Kalıcı ordu olmamasından dolayı sürekli bir dönüşüm oluyor ve ayrılan bütçeninde büyük kısmı bu dönüşümde gidiyor ve diğer konulardaki gelişim için bütçeden geriye fazla bir pay kalmıyor.

Bu nedenler Türkiye'nin sıralamadaki ülkelerden daha alt sıralarda olmasının nedenleri ama ülkemizin coğrafi konumunu ve terör tehtidini ele aldığımızda en doğru sistemin bu sistem olduğuna inanıyorum.

Amma çok şey biliyorsunuz ha...

Zamanında 22 milyon km2 toprağı zorunlu askerlikle alınan erler fethetti sanki de...
    Zamanında da 2 kılıç sallayıp cepheye gönderseydik evlatlarımızı, bırakın o kadar toprak fethetmeyi, bugün Anadolu'da da olmazdık...

Bir de ülkeyi korumak amacıyla silah tutmayı ve muharebe tekniklerini öğreniyor demişsin ya... Askere gitmediğin o kadar belli ki...

Git de gör, astsubay karısının çantasını mı taşıyacaksın, yoksa general köpeğine bakıcılık mı yapacaksın, yoksa albayın çocuğuna öğretmenlik mi...

15 ay boyunca 3 kurşundan fazla atarsan da kendini şanslı bil... Muharebe tekniği göreceğini de hiç zannetmiyorum o da başka mesele...

• orduların güç bakımından sıralanması bence yanlış.ki hiçbir zaman sıralandırma yapılamaz.türkiyede seferberlik ilan edildiğinde eli silah tutan herkez potansiyel asker sayılıyor.ve ölümden korkmayan askerlere sahip tek düzenli ordu T.S.K.dünyada gerilla savaşına çevap veren ve 35 sene hala o savaşla meşgül olanda yine türk ordusu.
    rus ordusu cecenlerle başedemedi.amerikan ordusu desen ırak ve afkanistandaki rezillikleri ortada.israilin elinde güç olsa filistinle,lübnanı bir kaşık suda boğacak ama yok işte.burada gerçekten güclü ordu çin,pakistan,hindistan,türkiye.önemli olan teknolojik silahlar değil o teknolojik silahları korkmadan kullanabilen asker.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

türkiyede askeri gücün sıralamada sonlarda yer almasının bana göre iki nedeni var

Zamanında 22 milyon km2 toprağı zorunlu askerlikle alınan erler fethetti sanki de...
    Zamanında da 2 kılıç sallayıp cepheye gönderseydik evlatlarımızı, bırakın o kadar toprak fethetmeyi, bugün Anadolu'da da olmazdık...

Bir de ülkeyi korumak amacıyla silah tutmayı ve muharebe tekniklerini öğreniyor demişsin ya... Askere gitmediğin o kadar belli ki...

Git de gör, astsubay karısının çantasını mı taşıyacaksın, yoksa general köpeğine bakıcılık mı yapacaksın, yoksa albayın çocuğuna öğretmenlik mi...

15 ay boyunca 3 kurşundan fazla atarsan da kendini şanslı bil... Muharebe tekniği göreceğini de hiç zannetmiyorum o da başka mesele...

İşte budur ya... keşke herkes böyle konuşabilse. Ama nerede? ancak hamaset...

Ayrıca, yukarda ki verilen Tank resimlerinden ikincisi T-80 serisine aittir. Milli tankla alakası yoktur.

• quote:

quote:

Hocam aslına bakarsan sen beni anlamamışsın.

Geçmişimiz hakkında söyledikleriniz doğru ama burda günümüze ait bir değerlendirme üzerine konuşuyoruz. Askerlik konusuna gelince oradada beni anlamamışsın askere gittim dedikleriniz aynen doğru bende bundan bahsediyorum sadece temel eğitim veriliyor sonrası angarya.

Aslında bende bu tezatlığa dikkat çekmek istedim. Zamanında diye başladığınız ilk cümlede bu toprakları zorunlu askerler fethetmedi diyorsunuz. Günümüzde ise 15 ay boyunca 3 kurşun atmak için askere gidiyoruz.

• TSK'nın savaş doktrini nedir.?Özetle anlatacak bilgili arkadaşlara soruyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemomando

TSK'nın savaş doktrini nedir.?Özetle anlatacak bilgili arkadaşlara soruyorum.

kore savaşında,bir gurup amerikan askerleri ile türk askerleri esir düşüyor.amerikan ve türk esirlerin, kampları ayrı tutuluyor.esir kampı komutanı "hiçbir iş yaptırtmayın,işkence yapmayın,esirlaeri sadece dışarıdan takip edin.aralarında olan hiçbirşeye karışmayın,sadece kaçmaya teşebbüş olduğunda öldürün.ve çok az miktarda yemek verin"diye emirler veriyor.
    aradan belli zaman geçiyor,amerikan askerlerinde disiplinsizlik almış başını gidiyor.türk askerlerinde her zamanki gibi sabah erken kalkıp iştima düzeni, spor,eğitim falan devam ediyor.yemekler çok az miktarda verildiği için amerikan askerleri, açlıktan artık birbirlerini öldürmeye başlıyorlar.ast,üst,komutanlık yok.emirleri dinleyen yok.kim kimi öldürürse,kim kimden güçlüyse,onun yemeğini yiyiyor.
    ama türk askerlerinde herşey normal. herkez aynı devam ediyor.kamp komutanı,bu durumun nedenini soruyor.
    koreli askerler;"başlarında bir binbaşı var onun vermiş olduğu emirleri uyguluyorlar.ve onun emrine göre yemek paylaşımı yapılıyor.her şey onun koordinasyonunda."diyorlar.kamp komutanı alın başka yere götürün o binbaşıyı diyor.
    belli zaman geciyor türk askerlerinde yine hiçbir sorun yok.yine soruyor,bu sefer yüzbaşı var diyorlar.yüzbaşıyı alıyorlar.yine düzende bozulma yok.
    en sonunda, iki askeri ve ikiside er olarak bırakıyorlar.yine çok az yemek veriyorlar.ama hiç biri birbirini öldürmeden 1 lokma ekmeği ikiye bölerek paylaşıyor.bu düzeni araştırıyorlar. erin biri diğerine komutanlık yapıyor.
    kamp komutanı "nasıl olur bu ikiside aynı rütbede diğeri onu nasıl emirlerine itaat eder" diyor.komutanlık yapan erin,diğerinden sadece 5 gün önce askere başlamış olmasından,sorumluluğu üstüne alması çıkıyor.ve kamp komutanı tüm türk esirleri serbest bırakarak "bu kadar muntazam bir ordu,asla yenilgiye uğratılamaz"diyor.

ve belirtmek isterim ki;korkak amerikan askerleri,araçlarına pusu atılmasın diye, türk bayrağı asıp, korede geziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: isis1982

en sonunda, iki askeri ve ikiside er olarak bırakıyorlar.yine çok az yemek veriyorlar.ama hiç biri birbirini öldürmeden 1 lokma ekmeği ikiye bölerek paylaşıyor.bu düzeni araştırıyorlar. erin biri diğerine komutanlık yapıyor.
    kamp komutanı "nasıl olur bu ikiside aynı rütbede diğeri onu nasıl emirlerine itaat eder" diyor.komutanlık yapan erin,diğerinden sadece 5 gün önce askere başlamış olmasından,sorumluluğu üstüne alması çıkıyor.ve kamp komutanı tüm türk esirleri serbest bırakarak "bu kadar muntazam bir ordu,asla yenilgiye uğratılamaz"diyor.

ve belirtmek isterim ki;korkak amerikan askerleri,araçlarına pusu atılmasın diye, türk bayrağı asıp, korede geziyor.

Bu kısmı biraz şehir efsanesi olmuş...

"ve kamp komutanı tüm türk esirleri serbest bırakarak "bu kadar muntazam bir ordu,asla yenilgiye uğratılamaz"diyor."

Biz aslında I. Dünya Savaşında da yenilmedik... Almanlar yenildiği için yenik sayıldık.

Yoksa bizim ateşkesi 30 Ekim 1918'de, Almanlar'ın da 11 Kasım 1918'de imzalaması tamamen tesadüftür...

• TSK nın birçok olağanüstü durumları olup inanılmaz başarıları vardır.bu başarıları genelde sonradan hep"masal,şehir efsanesi"gibi kelimeler kullanılmıştır.(çanakkale savaşı,kurtuluş savaşı,kıbrıs barış harekatı,kore savaşı)ama nedense amerikalıların rambo su hep gerçek olarak algılanmış ve hep vietnam savaşını kazanan kahraman olarak bilinmiştir.gerçekten zihin kontrolü konusunda inanılmaz başarılılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 28 Eylül 2010; 14:03:30 >
  • Sayın isis1982 ben bana bir anı veya yaşanmış bir olay anlatın demedim ki.Doktrini soruyorum askerimizin kişisel özelliklerini değil.
  • Vay be ilk sayfaya kaç sene önce yazmıştım. Konu tekrar canlanmış...
  • 1299-1785 yılları arasında dünyanın en iyi en güçlü en büyük ordusu osmanlı ordusuydu yani türklerin ordusuydu istanbulu neredeyse milyon tane asker kuşattı bine yakın donanma vardı listede türkiyenin en başta olması gerekiyo
  • quote:

Sayın isis1982 ben bana bir anı veya yaşanmış bir olay anlatın demedim ki.Doktrini soruyorum askerimizin kişisel özelliklerini değil.

cahilliğimi affedin.Doktrini kelimesinin ne anlma geldiğini bilmeğim için böyle yorum yaptım.nette biraz araştıma yaptım ama yinede kullanmış olduğunuz cümlede, tam türkce anlamını kavrayamadım.ve hala bilmeden başka bir yorum yapıyorum.cahilliğime bağışlayın.
    uluslarası tatbikatlarda ilk yapılan düzenlemede bordo bereliler 3. oluyor.sonra her yıl yapılan yarışmalarda,bordo bereliler, üst üste üç kere birincilik alınca;amerikanın baskısıyla bu yarışmalar kaldırılıyor.
  • Bu konu kapanir.
  • quote:

quote:

Sayın isis1982 ben bana bir anı veya yaşanmış bir olay anlatın demedim ki.Doktrini soruyorum askerimizin kişisel özelliklerini değil.

cahilliğimi affedin.Doktrini kelimesinin ne anlma geldiğini bilmeğim için böyle yorum yaptım.nette biraz araştıma yaptım ama yinede kullanmış olduğunuz cümlede, tam türkce anlamını kavrayamadım.ve hala bilmeden başka bir yorum yapıyorum.cahilliğime bağışlayın.
    uluslarası tatbikatlarda ilk yapılan düzenlemede bordo bereliler 3. oluyor.sonra her yıl yapılan yarışmalarda,bordo bereliler, üst üste üç kere birincilik alınca;amerikanın baskısıyla bu yarışmalar kaldırılıyor.

Peki nerede o bordo bereliler? Ne işe yarıyorlar? Neden sahada göremiyoruz kendilerini?

Özel Kuvvetler Komutanlığı geçen senelerde Kolordu seviyesine çıkarıldı. O kadar bordo bereli subay-astsubay var. Neden hiç icraatları yok?

Neden terörle mücadelede görmeyiz kendilerini de, ya "Sauna Çetesi" olayındaki gibi bürokratlara fuhuş/şantaj tuzağı kurarken, ya "Atabeyler Çetesi" olayındaki gibi BİM'i bombalama/Başbakanı öldürme planları yaparken, ya "Kozmik Oda" olayındaki gibi Bakanların evlerini gözlerken... gibi saçma sapan olaylarda görürüz?

Kusura bakmayın da, yarama merhem olamayan ilaç, isterse altın kutuda olsun, bir halta yaramaz...

30 yıldır yüzlerce milyar dolar harcadığımız küçük çapta bir savaş devam ediyor da, ön saflarda sadece 3 kurşun atmış gariban Mehmetçik çarpıştırılıyor da, ÖKK da siyasi iktidar peşinde koşuyorsa, at çöpe gitsin... O saatten sonra en hızlı ipe tırmanmış mış, en yüksekten aşağı atlamış mış... Zerre umurumda değil ve olmayacak da...

• quote:

quote:

quote:

Peki nerede o bordo bereliler? Ne işe yarıyorlar? Neden sahada göremiyoruz kendilerini?

Özel Kuvvetler Komutanlığı geçen senelerde Kolordu seviyesine çıkarıldı. O kadar bordo bereli subay-astsubay var. Neden hiç icraatları yok?

Neden terörle mücadelede görmeyiz kendilerini de, ya "Sauna Çetesi" olayındaki gibi bürokratlara fuhuş/şantaj tuzağı kurarken, ya "Atabeyler Çetesi" olayındaki gibi BİM'i bombalama/Başbakanı öldürme planları yaparken, ya "Kozmik Oda" olayındaki gibi Bakanların evlerini gözlerken... gibi saçma sapan olaylarda görürüz?

Kusura bakmayın da, yarama merhem olamayan ilaç, isterse altın kutuda olsun, bir halta yaramaz...

30 yıldır yüzlerce milyar dolar harcadığımız küçük çapta bir savaş devam ediyor da, ön saflarda sadece 3 kurşun atmış gariban Mehmetçik çarpıştırılıyor da, ÖKK da siyasi iktidar peşinde koşuyorsa, at çöpe gitsin... O saatten sonra en hızlı ipe tırmanmış mış, en yüksekten aşağı atlamış mış... Zerre umurumda değil ve olmayacak da...

Bu ne saçma düşünce tarzı.
    Napalım özel kuvvet personelini sınara koyalım nöbetmi tutsun,adamı o kadar eğit yolla sınırda nöbete.
    Ayrıca özel kuuvetler zaten pkkyla mucadele etti.Etmeyede devam ediyordur belki.
    Bunuda iyi okuyun:

Ekim 2007 de Irak ın kuzeyinde belirli bölgelerde yuvalanan burayı cephe gerisi gibi kullanan ağırlıklı çatışmayı topraklarımıza veren PKK terör örgütü teröristlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Güneş Harekatı bir çok değişik bölgede bir çok operasyon yapılarak icraa edildi.

TSK bünyesinde görev yapan ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞI na bağlı birlikler Güneş Harekatı başlamadan 2 gün önce kuzey ırak a sızarak harekat ın icraası esnasında oluşabilecek pusu yeme , stratejik bölgelerin düşmana fark ettirmeden tutulması , gelen birlikleri yönlendirmek , çatışmaların şiddetlendiği bölgelere müdahale etmek amaçlarıyla intikal ettiler.Irak a ilk giren birliklerimiz özelkuvvetler personeliydi.

Özellikle Yapılan gece harekatları sırasında gerek düşman mevzilerine sızmak olsun bu mevzilerden bilgi sağlamak olsun , gerek gece hava indirme tarzında operasyonlar olsun bir çok operasyon şeklini icraa ederek TSK nın harekatında hareket kabiliyetini arttırmışlardır.Girdikleri bir çok çatışmalarda geceli gündüzlü teröristlere göz açtırmamışlar - bırakılan engelleyici grupları aşarak ana gruplara ağır zaiatlar verdirmişlerdir.

ZAP kampı olarak bilinen kamp ta ilk çatışmayı özel kuvvetler yaparak çatışma yönünü ve çatışmanın gidişatını TSK lehine çevirmişlerdir.Örgütün beklediği fakat aşırı önlemler alması nedeniyle ( BUNLAR GELEMEZLER ) dedikleri zap kampı nın bir çok noktasında aynı anda icraa edilen operasyonlar ile terörist unsurlar kaçmayı dahi gerçekleştirememiş ve mevcut kampta sığnaklarına saklanarak gece gündüz tuttukları mevzileri savunmaya kalkmışlardır.Zap kampının en önemli giriş noktası olan ÇİYANE REŞ noktasında özelkuvvetler ve diğer unsurlar ile atış destek vasıtaları ortak bir operasyon gerçekleştirerek bu noktayı yığınak yapabilecek bir durumda temizlemişlerdir.

Özellikle TSK ya karşı kullanılmak üzere hazırlanmış ve çatışma esnasında mühimmat vb. gereklilikleri sağlamak için oluşturulan sığınak cephanelikler çatışmalar öncesi imha edilmiştir.

Gece yapılan paraşüt indirmeleri hafife alınmamalıdır kampın içine paraşüt ile inen birliklerimiz - Harekat tamamlanmadan 12 saat önce Türkiye ye geri dönmüşlerdir.

Bu harekat esnasında şehit olan ÖzelKuvvetler Komutanlığı personeli Piyade Binbaşı Zafer KILIÇ a ve tüm şehitlerimize Allah dan rahmet dilerim.

9 gün süren bir kahramanlık hikayesinin anatomisi böyleydi
    http://millikuvvet.com/index.php/topic,329.0.html?PHPSESSID=dl7bopvvb5i8bvimsf8skn1224

son olarak:

Bu resimdeki askerlerde hiç er'e benzemiyor özel kuvvet olması büyük ihtimal,m4 genelde özel birimlerimiz kullanır.Büyük ihtimallede güney doğuda biryer belkide yanılıyorumdur tam emin değilim.
    Lütfen biraz araştırında yorum yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 29 Eylül 2010; 15:47:51 >

• quote:

quote:

quote:

hiç nette araştırma yapmadınız mı?
    sadece kısa videolar
    bordo bereliler:http://www.youtube.com/watch?v=3C4G5Wkbuw4&feature=related
    T.S.K:http://www.youtube.com/watch?v=3C4G5Wkbuw4&feature=related
    tsk dünyanın hangi bölgesine giderse gitisin,nerde savaştıysa düşman askerlerinin saygısını kazanıp,beyenisini almıştır."bükemediğin bileyi öpersin"atasözünde anlatılan gibi.bana şimdi hangi savaşta yenilmiş söyleyin.pkk terör örgütü adında ve dünya dev ülkelerinin hep en önemli komando eğitmenleri tarafından eğitilen teröristler bile savaşı kazanamamış,pkk tasviye edilme aşamasına gelmiş.
    1. dünya savaşında,çanakkalede ve buna benzer birçok cephede dünya şaşırıyor.
    kurtuluş savaşında "bir an önce türkleri durdurmalı"düşüncesiyle antlaşmaya oturuluyor.
    kore savaşında potansiyeli değerlendiriliyor ve düşman düşüncesine göre "tehlikeli güçte"olduğu anlaşılıyor.
    kıbrıs savaşında dünya titriyor.
    pkk ile zayıflatılmak isteniyor.ama neyazık ki bağışıklılık sistemi güçlendiği anlaşılıyor.
    en sonunda son zamanlarda yaşanan basındaki yıpratıcı haberlerle zedelendiriliyor.geçensene halk "askere gitmeyene kız vermem" derken basında çıkan yalan haberler yüzünden "ben oğlumu askere göndermem"demeye başladı.evet türkiyede tsk olmassa senin sonun ıraktan kötü olur.
    duyarlı arkasaşlarımız etkilenmesin diye sadece ırakta olanların yüzde biri anlatan videolar
    :http://www.youtube.com/watch?v=4ENhZZPg5cc&feature=related
    :http://www.youtube.com/watch?v=4ENhZZPg5cc&feature=related
    senin gözünde küçümediğin tsk olmasa türkiye ne hale gelir bilirmisin.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıYı -- 29 Eylül 2010; 21:13:21 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.