Şimdi Ara

DÜNYADA KİŞİ BAŞI GELİR . AVRUPA ve ABD BATMIŞ!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet Dünyayı titrettik 15 yılda GSMH kişi başı geliri 3000 $ dan 10.000 $ çıkardık .Avrupa abd batık, bizi kıskançlıktan çatlıyolar......... :D
    Dünyada .
    ...................2001 yılı GSMH.......2013 yılı GSMH
    norveçin ......28500$.........100800$
    danimarka ...26000$ .......65000$
    japonya....... 23000$ ........45773$
    ABD.............30.233..........50512$
    Polonya.........5100$..........14100$
    Yunanistan .....15700$.......27500$
    Brezilya........ 2700$ ......12917$ ( not: 2002 de brezilya+arjantin ile beraber kriz yaşadık )
    Arjantin ........2300$.........14640$
    Rusya ...........3026$..........13226$
    Türkiye......... 3200$........ 10549$ (2016 SONU GÜNCEL 9600$ BEKLENİYOR)

İMF VERİLERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 22 Şubat 2017; 1:12:27 >

• 9000 küsür dolara düştü diye biliyorum (2015)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-368EFBB24 -- 11 Aralık 2016; 22:42:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomik konuda Ak Partiyi bende eleştiriyorum. Hala daha üretime odaklı bir ekonomik sistem getiremediler. Zaten ak partinin yumuşak karnı burası. Eğer iktidar giderse bu muhalefet olduğu müddetçe sadece ekonomi yüzünden gider. Dolar yükseldikçe bizim gelir daha da düşecek.
  • veriler 2001 ve 2013 yılına aittir
  • İşin en tuhafı da bizim ülkenin vatandaşı Yunanlılarla dalga geçiyor battı diye 2 katımızdan fazla kişi başı gelirleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepromh -- 11 Aralık 2016; 22:44:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada şuna değinilmesi gerekiyor..
    Eskiden mesela arkadaşın verdiği rapora göre 2001 de Türkiye GSMH 3200$ şimdi 10549$ diye görülüyor.
    Maaşı nekadar yüksek alırsan al bu birşey ifade etmiyor. Önemli olan paranın alım gücüdür.
    Ben mesela 2001 zamanında çocuktum ve hatırlıyorum marketlerde herşey çok ucuzdu Ankarada ekmeği 15kuruşa alırken şimdi 1.25 den alıyorum bu sadece en basit bir örnek.. isteyen ozamanın dolar - tl kurunu felan da karşılaştırabilir aslında maaş düşük gibi görünsede alım gücü daha yüksekti.
    Mesela o listede norvec danimarka felan yüksek görünüyor fakat hayat pahalı.
    Misal isviçrede çok yüksek maaşlar kazanabilirsiniz ama gideriniz de ona göre oluyor yani aldığınız maaş pek önemli değil önemli olan paranın o ülke içindeki değeri..
    Aslında 2001 e karşın maaşlar yükselmiş gibi görünsede alım gücümüz daha azaldı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WuLKaS -- 12 Aralık 2016; 1:1:32 >

• Bende türkiye 3 kat artmış nasıl olmuş diye bakıyordum. Dünyadaki gelişmekte olan ülkelerde hep aynı durum varmış. Yani bize özel değil.
    Gelişmiş ülkeler 1,5-2 kat artarken bizim gibi gelişmekte olanlar 3 kat arttırmış.
    Bu durumda türkiyenin özel bir durumu yok. Yaptıkları öyle büyük bir marifet değilmiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

İşin en tuhafı da bizim ülkenin vatandaşı Yunanlılarla dalga geçiyor battı diye 2 katımızdan fazla kişi başı gelirleri

Ben kac kere uyardim ama insanlar medyanin anlattiklarina inaniyorlar. Yunanistanda hem askari ucret hemde emekli maaslari Turkiye nin en az 2 katidir. Hayatta daha ucuzdur. Krizden evvel 2700 Euro emekli maasi aliyorlardi. Simdi yariya dusmustur.
  • tabi o soylenen kisi basi geliri de allem edip kullem edip hesaplama yontemlerini degistirerek ulastiklarini da unutmayalim.
  • Yunanistan batık da olsa kişi başına düşen gelir tabi fazla olur

adamların nüfusu 10 milyon

Nüfusu 80 milyon olsun bakalım ne oluyor.( Türkiye nüfusu 8 katı )

( bu demek değil ki ülkemiz güllük gülistanlık.Her geçen gün yeni sorunlar ortaya çıkıyor. Önceden de sorunlarımız vardı ona rağmen eski Türkiyeyi mumla arar olduk )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 12 Aralık 2016; 7:36:18 >
  • Rakamda 10bin dolarda hayatında o parayı bir arada göremeyen heriflerin kime oy verdiği belli

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    Brezilya, Arjantin ve Rusya 4 kat artmis, geriden gelip bizi geçmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 12 Aralık 2016; 8:28:29 >
  • Rakamlar konuşşsunnn

• Abi bu veriler eski birde ya. Hangi ülkenin gysmh sı geriye doğru düşer?

Yemin ediyorum yaşadığımız hayat değil. Birde bunlar çok ucuza alıyorlar arabaları felan. Onu ekleyince alım gücü inanılmaz çıkıyor.

• Bi an düşündüm hayatında yıllık 10bin$ı geç 5bin$ göremiyen adam gelip ekonomomiz çoh iyi diye tayyibi övüyor Kuzey kore misali herhalde bütün dünya batmış bi tek türkiye ayakta zannediyorlar
  • Kişi başına düşen gelir bildiğin aritmetik ortalamadır hacı abi. Bizi ilgilendiren "Kişi başına düşen gelir" değil, "Benim başıma düşen gelir"dir, yani bu olmalıdır. Ben cebimdeki paraya bakarım, bir eli yağda bir eli balda olanların manipülatif verilerine değil. Bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Şubat 2017; 4:40:53 >
  • neyın gelırı bu anlamadık. İşsizlik %22 olmus bu adamların bı gelırı yok yanı neye dayanarak kısı bası mıllı gelır? Kişi bası somurulme oranı bu. Sen iş bulama ya da 400 dolar asgarı ucretle calıs kalan para zengınlere aksın
  • Valla batmış

• norveclinin o parayi yemesi icin hergun pavyona gitmesi lazim 96 bin nedir...360 bin tl yapar gunluk 1000 lira kazaniyo adamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AKPli arkadaşlar 2002ye bakıyor 2016 ya bakıyor. Aaa artmış AKP züpper diyor. Yok azalacaktı bir de.
    Brezilya ve Arjantin bizi geriden gelip geçmiş bizimkiler hala AKP züpper modunda

Bu arada battı sandıkları Yunanistan bile bizi tokatlamış maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 21 Şubat 2017; 23:37:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.