Şimdi Ara

Dünya kötülük ve acıdan ibaret

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok klişe bir söz vardır ya insanlar olmasa dünya çok güzel bir yer.Aslında durum tam tersi insanlar hep aklıyla bu dünyayı daha çekilebilir bir yer haline getirmeye çalışmıştır.

Şunu düşün elinib ufacık kesildiğinde acıdan duramıyorsun,bir de doğadaki hayvanlar gibi canlı canlı parçalanıp etinin yenildiğini düşün.

Hayat kazananı olmayan bir savaş arenası gibi,her an ölüm ensende geziyor,bir yandan yaşlanma denen berbat şeyle uğraşıyorsun,eğer gerçekten bir tanrı varsa o acıdan ve kötülükten hoşlanan sadist biri olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Din bu dünya için geçerli mi hocam sizce? o kadar bu dünya da savaş oluyor bazı kötülükler bazı insanların yanına kalıyor. bunların amacı sınav söylenip kenara itilmesi garibime gidiyor.

Bak dunyanın en sağlam raconunu kim kesmiştir biliyor musun ?

şeytan

Ben ateşten yaratıldım topraktan yaratılana secde etmem.

tanrı şeytana insanları yoldan çıkarması için kıyamete kadar müsade ettiyse, tanrı iyi değil.

yok tanrının şeytanı alt etmeye gücü yetmediyse, tanrı bahsedildiği kadar güçlü değil

hikayeyi bir de şeytandan dinlemeden karar vermek ne kadar doğru?

Hikayeyi şeytandan da dinlemek isterim ama şeytandan dinleme olayı, bu şeytanın öğütlerini tavsiye eden satanizme giden yoldan mı başlıyor

dinimizislam.com sitesinde diyor ki;

Abdülgani Nablusi hazretleri naklen buyuruyor ki: Allahü teâlâ, İblise, Ey İblis, sen beni tanımadın. Eğer tanısaydın, bana hiçbir işimde karşı gelinmeyeceğini, itiraz edilmeyeceğini bilirdin. Benden başka ilah yoktur. Yaptıklarımdan kimseye hesap vermem . (Hadika)

İblise, (Secde et) emrini vererek imtihan etmiştir.

Şeytan sordu:

Lanetlik olduğum halde, niçin insanları sapıtmam için bana imkan ve uzun bir mühlet verildi?

CEVAP

Allahü teâlâ, isyan edenle itaat edenin belli olması için (Domuz eti yemeyin, içki içmeyin) gibi bazı yasaklar koydu. Domuzu ve içkiyi yaratıp, yasaklaması gibi, şeytanı yaratarak, insanları sapıtması için ona uzun bir mühlet vermesi de insanlar için bir imtihandır. Bu imtihanı kazanmaları için Allahü teâlâ kurtuluş yolunu da göstermiştir. Öyle bir imtihan yapıyor ki, soru ve cevapların hepsi bellidir. (Şunları yaparsanız imtihanı kaybeder, şunları yaparsanız kazanırsınız) buyurmuştur. İmtihanı kaybedenleri de Cennete koyabilirdi. Fakat mülk Onun olduğu için, iman etmeyenlere Cennetini haram kılmıştır. Hiç kimseyi de gücünün yetmeyeceği işlerle mükellef kılmamıştır. Herkese akıl ve imkan vermiş, yapacağı işlerde serbest bırakmıştır. Artık insanlar için hiçbir bahane kalmamıştır."

Şeytan bile haddi aşıp senin gibi "Tanrı iyi değil" demedi. Şeytan seni görse, "sen varken burda bana hiç ihtiyaç yok deyip" senin bulunduğun yeri terkederdi heralde..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yapay zeka ve vicdan meselesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dekareme kullanıcısına yanıt

Bu yuzden benım oldugum yerde şeytan yok. Burası güvenli.

Bence doğru söylemiş. Şeytan hakkında bakıldığı zaman, şeytanın sözü aslında tek ve nettir neyi savunduğu bellidir. Ancak diğer dinlerin genel olarak değişken bir yapısı olabiliyor. Hem bence yazdığınız şeylerden de anlaşılıyor ki şeyh alim vb kişilerin sözlerine asla güvenmem. İnanılacaksa yalnızca Yaratıcının kitabına inanılır. Başkasının sözü neden umrumda olsun ki

Bu zatlar güvenilir olmasalardı zaten büyük zatlar olamazlardı. Şöyle nakledeyim; bu zatlar hep doğruları söyledikleri için büyük oldular. Asırlardır türbelerinin kabirlerinin ziyaretçilerle dolması da bu zatların ne kadar büyük olduklarını gösteriyor.

Peygamber efendimiz " Aleyhisselam " çeşitli hadis-i şeriflerinde, (Âlimler benim vârislerim, vekillerimdir. Eshabımın hangisine uyarsanız doğruyu bulursunuz) buyuruyor. Vekilin yaptığı işin hükmü, aslın yaptığı işin hükmü gibi geçerlidir.

Hadis-i şerifte, (Âlimler, Peygamberlerin vârisleridir) buyuruldu. (Tirmizi)

Alimler kendi kafalarına göre konuşmuyorlar, naklediyorlar. Kendi düşüncelerini yorumlarını yazsalardı zaten asla alim olamazlardı. Naklettikleri için büyük oldular. Bu yüzden nakli esas alan kitaplar okunmalı.

Bu alimlerin hepsinin hocaları bellidir ve bu silsileyi takip ettiğinde en son olarak hepsi de Peygamber efendimiz e" Aleyhisselam " çıkıyor. Yani bu alimlerden birine uyan, Peygamber efendimize " Aleyhisselam " uymuş oluyor. O'na itaat eden de Allahü tealaya itaat etmiş olur.

Şu konuyu okumanı tavsiye ederim:

dinimizislam.com
    Âlimlere uymak vaciptir - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=712

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 3 Şubat 2026; 23:8:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.