Şimdi Ara

Ölümden sonra hayat diye bir şey var kanıtlıyorum ( din içermez )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu beğenirseniz öne çıkarabilirsiniz çok fazla kişi gelmiyor konu dışına bende bu konuyu kurallar gereği ülke ve dünya gündemi yada donanım bölümünde açamam hem daha fazla kişi görür

Herkes öldükten sonra zamanda sıkışıp kalacağını düşünüyor ama öyle değil

Beynimiz her zaman bilmediği şeylere ve gerek gördüğü şeylere göre evrimleşir siz öldükten sonra hiçliğin nasıl bir şey olacağını hayal edebilir misiniz edemezsiniz ama etsenizde korkarsınız işte aynısını sizin beyninizde yaşıyor

Gerçek olaylara bakarsak bazı örneklerde ölüm anına yakın zamanlarda beyin son bir çabayla aşırı hızlı şekilde çalışıp hayaller üretmeye başlar ama aşırı aşırı hızlı şekilde

Genelde beyin bizim ölmememizi sağlamak için anılar getirir diye düşünülür ama aslında ölümden sonrası için hazırlık yapıyordur mesela ölümden dönen çoğu kişi hayatlarının gözlerinin önünden film gibi geçtiğini görür ama aslında beyin yaşanmışlıklara göre yeni bir simülasyon yaratıyordur sadece bilinç beynin bu ürettiklerinin çok az bir kısmını görür buda film şeridi gibi bir şeye dönüşür

Siz hani akşamları rüya görürsünüz ya o aslında beynin o günde yaşananları save alıp ona uygun bir senaryo yaratmasıdır ( bazı kişiler rüyamda gökdelenin tepesinden düşmem öldükten sonraki simülasyonda karşıma nasıl çıkacak diyebilir ona cevabım beyin arka planda bunların hepsini editliyordur ama biz göremiyoruz biraz daha bakacağım bu konuya )

Mesela rüyalarımızda birkaç dakikada saatler süren olaylar yaşanabiliyor ya işte buda beynin kendine göre olan zaman algısıdır bilinç bu konuda oldukça oynak

Araştırmalarda bazı insanların ölüm anında beyin aktivitesinde ani bir parlama yaşadığını gösteriyor buda bilinçli deneyimlerin son patlaması

Hatta şöyle diyeyim bizim beynimiz sadece elektrik sinyalleriyle gerçeği algılıyorsa beynin yarattığı bir ölüm sonrası dünya bizim için gerçek kadar gerçek olabilir

Ben beynimizin bir karakutusu olduğunu düşünüyorum buda hayaller ve üretkenlikten sorumlu olan beyin bölgesi ve hafızanın tutulduğu yer bizim ölene kadar yaşadığımız her şey her uyuduğumuzda saveleniyor ve ondan önceki yaşanılan olaylara göre editleniyor sonrasında sanki beyin çok yüksek boyutlu bir dosyayı repack yapar gibi sıkıştırıyor ve bir yerde tutuyor tam ölüm anında hani çok hızlı geçer ya hayatınız gözümüzün önünden işte bu o repack dosyasının açılma anıdır ama sonra işler beklendiği gibi gitmez ve hayata geri dönersek bu hızlıca geçen şeylerden gördüğümüz kadarını hatırlarız ve beyin o dosyayı açmayı iptal eder hayata döndüğümüzü anlayınca

Şimdi şöyle diyeyim bir kaza yaptınız ve ölmeye yaklaştınız ama komaya girdiniz peki ne olacak ? Koma durumundaki ( kanıt Sunuyorum ) bazı kişiler komadan çıktıktan sonra hayatımı gördüm birileriyle konuştum diye cümleler kuruyor ve hatta bazıları şöyle diyor ( garip bir rüyadaydım çok uzun sürdü ama ne kadar zaman geçtiğini bilmiyorum )

Bu komadaki anın nasıl bir şey olduğunuda ben buldum sen ölürken beyinde bir terslik oluyor beyin bu repack dosyalarını simülasyona çıkarmaya başlıyor ama senin yaşadığını bu dosyalardan bazıları aktif olduktan sonra anlıyor ama iş işten geçiyor bunu dejavu gibi düşünün dejavudada bir anlığına bir lob diğer lobla bağlantı kuramazda sanki daha öncedende gördüğünüzü yaşadığınızı düşünürsünüz ya aynısı komadaki hastalara oluyor yani koma bir ölüm dejavusudur beyin anlık bilinçle bağlantıyı geç kuruyor ve bazı dosyaları aktif ediyor ama ölünmediğini anlayınca iş işten geçiyor ve iptal edemiyor sonrasında siz bu açılan rüyaları yaşıyorsunuz rüyaların yaşanması bitincede uyanıyorsunuz büyük ihtimal beyin siz kafayı yemeyin diye bunları size kesik kesik gösteriyor zaten bilincinizde açık olduğuna beyin rüyaların hepsini size tam olarak göstermiyor ki bu simülasyon dosyaları size bir yerden tanıdık gelipte ölümden sonraki dünyada bu ne lan ben bunları daha önce yaşadım tezgah lan bu demeyesiniz diye

Şuana kadar yazdıklarımı toparlarsam hayatı nasıl yaşadıysanız öldükten sonrada onu deneyimleyeceksiniz gördüğünüz rüyalar öldükten sonra oluşacak yeni hayatınızın birer katmanıdır ve bu dosyalar siz ölürken aşırı hızlı bir şekilde kurgulanacak yani kafanıza kurşun bile yeseniz kafanızın üzerinden araba bile geçse beyin 1 salisede bile size en az bilmem kaç yıllık rüya hazırlayacak ve orada yaşayacaksınız sormak istediğiniz soru olursa sorun cevaplayayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 19 Nisan 2025; 0:0:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• çok uzun özet geç

• Sence söylediklerim mantıklı mı

• Sen git sarışın kadınlar için sülaleni kes bu konular sana göre değil

• Ulpro kullanıcısına yanıt

Bence yaşamadan deneyimleyemeyiz, ne desek havada kalır gibi geliyor bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ölümden sonra hayat diye bir şey var kanıtlıyorum ( din içermez )
  • diamante35 kullanıcısına yanıt
    Sence söylediklerim uydurma gibi mi

Sağlık okudun insan biyolojisine dair bir şeyler biliyorsundur diye çağırdım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk diye bir şey yok
    6 yıl önce açıldı
    Ruh diye bir şey yoktur.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dekareme konusu sandım
    Farklı kişilerin fikirlerini okumak güzel

Beynin bir karakutusu olduğu dogru, güzel bir teori olmuş. Ancak yoruma acik ifadelerin de var. Uydurma demeyelim de.

Mesela yoruma açık olanlar neler

• "komadaki anın nasıl bir şey olduğunuda ben buldum sen ölürken beyinde bir terslik oluyor beyin bu repack dosyalarını simülasyona çıkarmaya başlıyor ama senin yaşadığını bu dosyalardan bazıları aktif olduktan sonra anlıyor ama iş işten geçiyor bunu dejavu gibi düşünün dejavudada bir anlığına bir lob diğer lobla bağlantı kuramazda sanki daha öncedende gördüğünüzü yaşadığınızı düşünürsünüz ya aynısı komadaki hastalara oluyor yani koma bir ölüm dejavusudur. "

Koma tam olarak ölüm dejavusu değil, buna katılmıyorum. Daha farklı bir tanımlama geliştirilebilir bence.

Tamam işte neden katılmadığını söylemen gerekiyor ne sana mantıksız geldi sen ne düşünüyorsun

Sadece sonucu söyleme sonucunun nedeninide söyle

• Tıpta koma, bir kişinin altı saatten fazla süren bilinçsizlik durumudur. Bu durumdaki kişiler ağrılı uyaranlarla, ışık ya da sesle uyandırılamaz. Normal uyku-uyanıklık döngüsünden yoksundur ve kendi isteği ile eylem başlatamaz.

Sen diyorsun ki yönetebilir. Koma tanımın yanlış. Bu biraz nöroloji/psikiyatri konusu. Tam olarak EEG çekilmeden anlaşılamaz. Biraz bununla ilgili makalelere bakmak lazım.

Yönetebilir nerede demişim yada nasıl bir kelime kullanmışım bu anlamı vermek için

Son cümlede rüya hazırlayacak demişsin ya, valla bir sürü makale okudum bugün anlamamış da olabilirim. Ama genel olarak izlenimlerimi paylaştım.

Bu konu biraz şey olmuş ölüm anında yaşadıklarımız, ölümden sonraki yaşamdan ziyade.

Bilinç ve beyin farklı şeyler

Biz yönetmiyoruz beynimiz yönetiyor yani biz bilinçli yapmıyoruz beynimiz bizim için yapıyor mesela sen bir kavgaya girsen adrenalin salgılanmasını sen ayarlayamazsın bunu beyin kendi uygun gördüğünde otomatik yapar veya sen bir karar verirken farz edelim bir şeyi yemeyi çok istersin ama yememen lazımdır burada bilinç yani sen karar verirsin beyinde bu karara istemesede dizginlersen uyar beyin genelde hayati konularda direkt kendi başına karar veriyor sen umurunda değilsin buda hayati bir durum beyin kendini sonsuz bir boşluğa hazırlamak istemediği için seni kaybederken böyle bir simülasyon hazırlıyor

Ama sen hayata döndüğünde ve beyin anlık bile olsa bunu fark edemezse sen hayata döndükten sonra senin için açtığı dosyaları iptal edemiyor ve sen onları yaşıyorsun bilinç anında

Burada zaman esnekliği devreye giriyor sen 6.1 saat komada kal zaman sana hiç geçmemiş gibi gelebilir veya sanki yıllar olmuş gibi gelebilir

Yav şu gereksize cevap verme herkese ahkam kesiyor ilacı çekmiş kafayı bulmuş.

Bilinç ve beyin farklı şeyler değil aslında. Bilinçaltı ve farkında olmak farkli(ki onlar da birbiriyle baglantili) .Zamanın göreceliliği ise bambaşka bir konu.

• Gece gece iyi kafayı açtın @Ulpro :D

Sen sabah gel yine bu konuya o zaman tartış benle hafiften beynimi yaktın :)

Ayrıca redditin psikoloji bölümünede açacağım bu konuyu konu dışında çok talep görmez böyle konular karı kız için kendilerini eşek edenlere tapılıyor burada

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.