Şimdi Ara

Denizden çıkıp eğildiğimizde burundan su akması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
23.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Denizde daldığımız zaman ya da başımızı yukarıya doğru kaldırmış isek suyun içinde, bu olay oluyor. Ve denizden çıktıktan 6-7 saat sonra bile kafamızı eğdiğimizde burundan suyun geldiği oluyor.

Benim merak ettiğim bu su nerede birikiyor. Çünkü bugün mesela avuç dolusu su aktı burnumdan çeşme gibi. Baş ağrısı da yapıyor bu meret.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Denizden Sonra Burundan Su Akması

Denize girdikten sonra birçoğunuz burundan su gelmesi veya akması sorunuyla karşılaşmışsınızdır. Bu durum, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Denize girdikten sonra burundan su gelmesinin en yaygın nedenlerinden biri, burun boşluklarının deniz suyuyla dolmasıdır. Deniz suyu burnun doğal mukoza zarını tahriş ederek şişmesine neden olur. Bu şişme, burun boşluklarını daraltır ve suyun dışarı akmasını zorlaştırır.

Bir diğer neden ise, burun boşluklarına giren deniz suyunun buharlaşmasıdır. Buharlaşma, burun boşluklarında basınç oluşturur ve suyun dışarı akmasına neden olur.

Denizden çıktıktan sonra burundan su gelmesi genellikle zararsız bir durumdur ve kendiliğinden geçer. Ancak, bazı durumlarda burun akıntısı ağrı, basınç veya tıkanıklık gibi rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Bu gibi durumlarda, semptomları hafifletmek için burun spreyleri veya dekonjestanlar kullanılabilir.

Burundan su gelmesini önlemek için, denize girmeden önce burun deliklerinize vazelin veya petrol jölesi sürmeyi deneyebilirsiniz. Bu, deniz suyunun burun boşluklarına girmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, denize girdikten sonra burun boşluklarınızı tatlı suyla yıkayarak kalan deniz suyunu temizleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben 17 yaşındayım ve kendimi bildim bileli yazın 1-2 haftası hariç hep deniz kenarındayımdır( Evimden dolayı) Bahsettiğin sorun bu sene başladı ben önceden öyle sorunlar yaşamazdım bu sene ilk kez böyle birşeyle karşılaştım ve ne yaptıysam geçiremedim... Baş ağrısı yapmıyor ama burun akıntısı oluyor, su yutmuyorum sadece dalıp çıkmam o deniz suyunun 1-2 saat akmasına yeterli oluyor... Kısaca ben de birşey anlamadım.
  • Neredeyse hergün denize girerim ama öyle birşeyle karşılaşmadım daha.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcan

/>

Bu da yeni moda sanırım
  • kulakta birikir genellikle. ama kulakla burun arasında bağlantı varmıdır hiç bilmiyorum. burunda durmayacağını düşünüyorum. ama kulaktada durmaz o kadar. bir avuç dolusu diyorsun. ilginç
  • Denizde kafamızı belli bir derece yukarı kaldırdığımızda su burundan giriyor hissediliyor bu zaten.
    Ancak nereye doluyor o kadar su anlamadım. İnceledim biraz kafa anatomisini ancak anlamadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcan

/>

Koptum yaa

• sanırım suyun dolduğu yer gözaltındaki sinüsler. (yani gözümüzün altındaki )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 31 Ağustos 2009; 23:32:22 >
  • Sinüzit var bende de oluyor,aynı avuç dolusu su akıyor.
  • sinüslerin su ile dolması sonucu öyle su geliyor burundan
  • Konu hort. Bende de oluyor. Farkında olmadan burun ve kulaklarımızdan içeriye su alıyoruz. Öyle sanıyorum ki sinüslerde bu su birikiyor ve ilk fırsatta dışarı akıyor. Neyse ki sümük kıvamında değil. Sudan farksız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.