Şimdi Ara

Dünya Genelinde Bazı Ormanların Kasıtlı Olarak Yakıldığını Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Olası bir savaş veya benzeri durumlarda insanların saklanacak veya kaynak bulacağı alan olmaması için yapıldığını düşünüyorum. Bu bir teoridir gerçeği yansıtmamaktadır.

Yıllar önce bu kadar orman yangını olmuyordu, ne olduda birden her yerden orman yangınları çıkıyor? Özellikle deniz kıyılarına yakın yerlerde oluyor bu?

Olası bir savaşta çıkarma için sanki elverişli hale getiriliyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _zer0_ -- 3 Temmuz 2025; 21:22:7 >

1. sebep.. orman özelliği kaybetmiş arazilerin imara açılması - imara açılmaz ise;
    2. işsiz kalan bazı taşaronlar a) yangın söndürme b) yangın sonrası temizlik
    3. yeninden fidan dikimine hazırlık
    4. fidan dikimi
    5. enaz 3 yıl ortalama 5 yıl sulama ve bakım

güzel para..

• Tabiat her zaman kendini yeniler. Yanan bölge yıllar sonra tekrar orman oluyor. Yangınlar 21. yüzyıla özel bir hadise değil.

• Dünya Genelinde Bazı Ormanların Kasıtlı Olarak Yakıldığını Düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalniz yanan ormanlarin hep turistik arazilerde olmasida dusundurucu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kasiyer ordumuzun gücü zirvede.
    Şimdi kat görevlisi ve resepsiyon görevlisi ordularını büyütmek lazım.

• millet paranoyak mı , yoksa dedikleri doğrumu , çözemedim gitti

şimdi birileri bilerek yakıyor deniliyor ya, eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmaya benziyor.

ama bilemedim, belkide yakıyorlar .

• Konu başlığını doğru bulduğum için tıkladım. Evet son dönemde birçok yerde birden orman yangını olmaya başladı belli ki kasıtlı bir durumlar var, fakat sebep "bir savaş olursa çıkarma için kıyılar elverişli hale getiriliyor" olamaz. Bu, bahsedilmeyecek kadar saçma bir sebep cunku hem artık cıkarmalar deniz kıyılarına bağımlı değil, hava olayı var hem tüm sahilleri mi yakacaklardı o sebep için? Sebep daha başka birşey olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deniz006 kullanıcısına yanıt

• Çoğu düpedüz saldırı başka bir sebep aramaya gerek yok. Ne yazık ki bu ülkenin her bir köşesine zarar gelsin isteyen oe terörist çok var. Şu an yanan yerler hep yerleşim yerlerine yakın bölgeler amaç can ve mal kaybı yaratmaya çalışmak. Ayrıca altyapı, bölgenin doğal kaynakları vs. her şey büyük ölçüde zarar görüyor.

• Bu saray rejiminin verdiği zararı tüm dünya gelse veremez. Bunlar geldi geleli göller dereler kurudu. Ormanları yakıldı, kesildi, altı üstüne getirildi, talan edildi. Ülkenin toprağı havası suyu zehirlendi, denizi pislikten kustu. Yetmezmiş gibi başka ülkelerin çöpünü pisliğini aldık. Meyvenin sebzenin iyisi yurtdışına gitti, zehirlisi bize kaldı. Eğitimli kaliteli insanlar göç etmeye zorlandı, yerlerine cahil yobazlar getirildi. Bitirilen hastalıklar tekrar hortladı. Cezaevleri siyasi mahkumlarla doldu. Katilller, tecavüzcüler, teröristler serbest kaldı. Cezasızlık aldı başını yürüdü. Ülke mafyalara, çetelere teslim oldu. Hakkını arayanlar en büyük suçlu oldu.

• Kasıtlı orman yangını cıkarma olayları vardır ama son dönemde küresel ısınmanın da etkili oldugunu bilmek gerekir.

• MahirX M kullanıcısına yanıt
    Hava indirmesi gibi şeyler için öncelikle kara birimlerinin temizlenmiş veya bombardımana açık hale gelmesi gerekiyor.

Amerika vietnamda çok fazla kaybı sırf ormanlar yüzünden verdi.

Onlarca huey helikopterini vietkonglular bu sayede düşürdü ve binlerce Amerikan askerini paket ettiler bubi tuzakları ve benzeri düzeneklerle.

Ormanlar kalktığında kamuflaj ve doğal kaynaklar ortadan kalkıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.