Şimdi Ara

Dünya'daki En Mutsuz Gençlik Türkler Çıktı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
21
Favori
8.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben hükümeti eleştirelim demiyorum ki. Gençliğe bu kadar yüklenmeyi anlamsız buluyorum. Türkiye' de doğup büyüyen, hayatının çoğunu kaygıyla, sıkıntıdan boş işlerle geçiren aynı kişi, eminim ABD ya da Avrupa ülkelerinden birinde doğsaydı hayatı bambaşka olurdu. Hayvanat bahçesi müdürünü torpille TUBİTAK başkanı yaparsan, heryeri beton yığınına çevirirsen bu yeni doğan nesilden ne bekliyorsun. Açtığın konu tamamen kısır döngü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 altta: efexor xanax güzel kafa yapar mı? konusu var o bile açıklıyor: Hapla mutlu olmaya calışan insanlar var. İlaç firmalarının para kaynağı olarak ancak mutsuz olunur. Mutsuz olunsun ki, o ilaçlara müşteri cıksın. Ancak bence asıl başka bir sebep var: Gerçekte birşey üretememek. Köprüler yapıldı, onların mühendisliği Avrupa. Üreten: Japonya. Arabalar, herkeste araba , üreten: yine Avrupa, Japonya. Çalışmak, üretmek bunlar olmayınca hayvanlar bile sıkılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Ben hükümeti eleştirelim demiyorum ki. Gençliğe bu kadar yüklenmeyi anlamsız buluyorum. Türkiye' de doğup büyüyen, hayatının çoğunu kaygıyla, sıkıntıdan boş işlerle geçiren aynı kişi, eminim ABD ya da Avrupa ülkelerinden birinde doğsaydı hayatı bambaşka olurdu. Hayvanat bahçesi müdürünü torpille TUBİTAK başkanı yaparsan, heryeri beton yığınına çevirirsen bu yeni doğan nesilden ne bekliyorsun. Açtığın konu tamamen kısır döngü.

Gençliğe yüklenmek dışında toplumu ilerisi için düzeltmenin başka bir çaresi olduğunu düşünmüyorum.

Hollanda hükümetini olduğu gibi gelip bu toplumun başına koysanız 20 yıl da geçse düzelmez gençlik kendini düzeltmezse.

Asıl kısır döngü hükümetlere ve politikalara takılıp bir yerden başlayamamak.

Belki biraz ağır gelebilir kendini sıfırdan yetiştirmek ama imkansız değil...

Herkesin bu yönde gitmesi de zorunlu değil, ama çoğunluk bir yerden başlarsa ve kendini geliştirebilirse ileride gelecek yönetimleri bu çoğunluk seçip daha doğru kararlar verebilecekler.

Açtığım konu doğrudan hayatları ilgilendiren bir konu... Herkes uygulayabilir ve bugün başlayabilir...

Ama doğru dürüst bir hükümeti bu şekilde yanlış yapa yapa, Survivor izleye izleye beklemek, ilerlememek, öğrenmemek, çözüm olmayacaktır.

Çünkü bu zamanın yöneticileri zamanında da aynı şekilde kendilerini yetiştiremediler... Bu nedenle yanlış kararlar verip politikalar üretiyorlar.

İlk sayfada bolca grafik var neyi yanlış yaptığımızı açıklayan detaylı şekilde....

Balık baştan kokar demişler ama ben buna katılmıyorum, balık öldüğü için, kalbinden kafasına kan gitmediği için sonuç olarak baştan kokar... Toplum ölmüşse baştakilerin böyle olması çok doğal değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamam hep gençler suçlu da ya o gençleri yetiştiren büyüklerin bu işte hiç suçu yok mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: gecekuşu0138

Tamam hep gençler suçlu da ya o gençleri yetiştiren büyüklerin bu işte hiç suçu yok mu?

Büyükler gidici... Ama bu gençler yarının büyükleri... Yarınların da böyle olmaması için bu gençlerin bu grafiği değiştirmesi şart...

Ve bu her gencin kendi elinde olan bir şey...

Toplumu değiştirme amacı olsun demiyorum, herkesin kendini değiştirmesi demek zaten toplumun değişmesi demek değil mi?

Benim büyükleri eleştirmem veya suçlamam onların zaten umurunda olmaz ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Tamam hep gençler suçlu da ya o gençleri yetiştiren büyüklerin bu işte hiç suçu yok mu?

Büyükler gidici... Ama bu gençler yarının büyükleri... Yarınların da böyle olmaması için bu gençlerin bu grafiği değiştirmesi şart...

Toplumu değiştirme amacı olsun demiyorum, herkesin kendini değiştirmesi demek zaten toplumun değişmesi demek değil mi?

Herkes kendini değiştirebilseydi şimdi biz daha önemli şeyleri tartışıyor olmazmıydık.Kısaca haklısın ama alacağın yok.

• Nasıl mutlu olsunlar , Ailelerin maaşı genelde 2000 tl sınırında ve gençler sevdikleri yada arkadaşları ile dışarı bile çıkamıyor , bunlar önemsiz demeyin park köşelerinde oturan gençlere kızıyoruz ama bu seçim değil , kıyafet alamıyorlar herşey para ,kimse kusura bakmasın ama gençler için iyi bir aile ve maddi gelir olmadan mutluluk beklenmesin .

üniversitede 350 tl burs alıpta para biriktiren var , yazıklar olsun gençlere böyle hayatı layık görenlere .

• ...

Dünya'daki En Mutsuz Gençlik Türkler Çıktı

• Biz doğduğumuz andan itibaren tek bir gerçekliğe göz açıyoruz.
    İnsanlar yarışıyor ve bir şeyler istiyorlar? Peki ne istiyorlar? İlgi? para? Ne için?
    Aslında istediğimiz şeyler mantıksız şeyler. İnsanların ihtiyacı olmayan şeyler, fakat bir insan ona ihtiyaç duyar Çünkü o insan sadece onu öğrenir. Mesela birine laf sokmak. Veya futbol takımı tutmak.
    Bir insan neden kendini sınıflandırma gereği duysun? Neden kendini anlatsın? Neden bir şeyin fanatikliğini yapsın?
    Neden insan cevaplayamadığı bu şeyleri yapmak istesin?

Bence o insan çevresinde gördüğü şeyleri taklit ettiği için bunu yapmak istiyor. BİR KERE İNSANIN DOĞASINDA BÖYLE BİR ŞEY YOKTUR. o İNSAN çevresindekileri taklit ediyor çünkü doğasında bulunan uyum sağlama koşuluna uymak zorunda. Yani çevreyi değitirmek o bireyi değiştirmek demek. Tüm topluma hitabet etmek tüm toplumu değiştirmek demek. Bireyi değiştirerek o bireylere çevresini değiştirme yeteneği kazandırmak bir virüs etkisi yaratabilir. Fakat şunu unutma, çoğu virüsün bir düşmanı da bulunur. İşte bu yüzden birey yerine tüm toplumu değiştirecek gücü kazanmak ve onu kullanmak daha etkili sonuçlar verir.

Theologist, Peki şimdi ne düşünüyorsun. "Benim tek başıma büyük topluluklara hitap etmemdense bu zeki insanların çevrelerini etkileme olasılığı çok daha başarılı bir sonuç getirir düşüncesindeyim." demiştin.
    Düşünceni değiştirebildim mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: algorithmaser

Selamün aleyküm

Aleyküm Selam

Nasılsınız hocam ?
  • quote:

quote:

quote:

Selamün aleyküm

Aleyküm Selam

Nasılsınız hocam ?

Teşekkür ederim, gayet iyiyim, siz nasılsınız?

• quote:

quote:

quote:

Herkes kendini değiştirebilseydi şimdi biz daha önemli şeyleri tartışıyor olmazmıydık.Kısaca haklısın ama alacağın yok.

Şimdiki büyükler için çok geç ama gençler için değil, değil mi? Yani bu yazıyı binlerce genç okuyacak, şu yazdığım yazıyı... Misafirler, forum üyeleri vs. Sadece bir konu 70.000 kişiye ulaştı, siz düşünün hitap edilen kesimin büyüklüğünü ve önemini.

• quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Biz doğduğumuz andan itibaren tek bir gerçekliğe göz açıyoruz.
    İnsanlar yarışıyor ve bir şeyler istiyorlar? Peki ne istiyorlar? İlgi? para? Ne için?
    Aslında istediğimiz şeyler mantıksız şeyler. İnsanların ihtiyacı olmayan şeyler, fakat bir insan ona ihtiyaç duyar Çünkü o insan sadece onu öğrenir. Mesela birine laf sokmak. Veya futbol takımı tutmak.
    Bir insan neden kendini sınıflandırma gereği duysun? Neden kendini anlatsın? Neden bir şeyin fanatikliğini yapsın?
    Neden insan cevaplayamadığı bu şeyleri yapmak istesin?

Bence o insan çevresinde gördüğü şeyleri taklit ettiği için bunu yapmak istiyor. BİR KERE İNSANIN DOĞASINDA BÖYLE BİR ŞEY YOKTUR. o İNSAN çevresindekileri taklit ediyor çünkü doğasında bulunan uyum sağlama koşuluna uymak zorunda. Yani çevreyi değitirmek o bireyi değiştirmek demek. Tüm topluma hitabet etmek tüm toplumu değiştirmek demek. Bireyi değiştirerek o bireylere çevresini değiştirme yeteneği kazandırmak bir virüs etkisi yaratabilir. Fakat şunu unutma, çoğu virüsün bir düşmanı da bulunur. İşte bu yüzden birey yerine tüm toplumu değiştirecek gücü kazanmak ve onu kullanmak daha etkili sonuçlar verir.

Theologist, Peki şimdi ne düşünüyorsun. "Benim tek başıma büyük topluluklara hitap etmemdense bu zeki insanların çevrelerini etkileme olasılığı çok daha başarılı bir sonuç getirir düşüncesindeyim." demiştin.
    Düşünceni değiştirebildim mi?

Düşüncem temelde değişmedi ama bağışıklık kazanmaması için bilinçli olma ve gelişim virüsü kendini sürekli yenileyecek şekilde dizayn edilip enjekte edilebilir tabi ki...

Örneğin Atatürk bu toplumu tek başına ve çevresindekiler ile değiştirmeye zorladı, ne oldu? Çok başarılı olmadı, sebebi bunu temelden yapmamış olması, tepedekilere şapka taktırmak bir çözüm olmaz, olamaz... Bilinç aşılanmalı gençlere, çünkü o gençler her biri bir Atatürk olma potansiyelinde... Bir Atatürk'ün etkisi hala günümüze kadar zayıflamış olsa da gelmiş bulunmakta, bunun sayısının çok daha fazla olduğunu düşünsenize...

Oysa İngiltere öyle değil, onların her bir gemi kaptanı bir entellektüel birikime sahip kral gücündeydi adeta... Öylece ve o şekilde güneş batmayan imparatorluk haline gelebildiler.

Bu bizim için de geçerli olabilir, kendini aşmış her bir genç etrafındaki binlerce kişiyi değiştirebilir, bununla yetinmeyenler milyonlara çıkabilir.... Ama sonuçta değişim temelden başlamış olur ve önünde kimse duramaz.

Biri durdurulsa diğeri bayrağı devir alır, maraton koşusu gibi uzun soluklu olur.

Antivirüsler yeniye adapte olana kadar yol alınmış olur, kabuk değiştirmiş aynı bilinç sürekli karşılarına çıkar ve mücadele başarıya ulaşır düşüncesindeyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdiki büyükler için çok geç ama gençler için değil, değil mi? Yani bu yazıyı binlerce genç okuyacak, şu yazdığım yazıyı... Misafirler, forum üyeleri vs. Sadece bir konu 70.000 kişiye ulaştı, siz düşünün hitap edilen kesimin büyüklüğünü ve önemini.

Keşke herkes şu yazılanlardan bir pay çıkarabilse kendine ve kendini değiştirebilmek için ilk adımı atabilse.

• Güzel konu hocam yazdığınız sebeplerin hepsine katılıyorum yaz geldi inşallah spora başlayabilirsem zamanımı kullanabileceğim en büyük düşmanım zaman boş vaktim var ama kullanamıyorum

• Türk gencinin %95 inin tek gayesi memur olup devlete kapağı atmak olunca normal ülkeyi bu hale getirenler utansın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

Türk gencinin %95 inin tek gayesi memur olup devlete kapağı atmak olunca normal ülkeyi bu hale getirenler utansın

Şu yapılırsa yani ömür boyu memurluğun kaldırılması olayı, o probleme çözüm olur diye düşünüyorum.

http://www.haberler.com/bakan-muezzinoglu-9286831-haberi/

• quote:

Orijinalden alıntı: laylaylom07

Güzel konu hocam yazdığınız sebeplerin hepsine katılıyorum yaz geldi inşallah spora başlayabilirsem zamanımı kullanabileceğim en büyük düşmanım zaman boş vaktim var ama kullanamıyorum

Zamanı değerlendirmek sorunun temellerinden biri zaten.

Kitap yerine televizyonu

Spor yerine İnternet'i

Gezmek yerine yatmayı

Dil öğrenmek yerine kız peşinde koşmayı

Araştırmak yerine oyun oynamayı

tercih edip en büyük zararı bir daha geri getiremeyeceğimiz şey olan zamanımıza veriyoruz.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında pek öyle değil pc başında çok vakit geçirsemde kitapda okuyorum ancak daha çok boş vaktim var fakat uyuşukluk sıkıntım fazla , zaman öyle bir geçiyor ki anlatamam 10dk oturdum dediğini 40dk oluyor.Örneğin ev arkadaşım spor bölümü okuyor fakat bendende uyuşuk hergün 12 saat uyuyabilir ben o kadar uyuyamam.20 yaşındayım spor bu zamana kadar düzenli hiç yapmadım zayıf da biriyim.Ama spor yapcak bir arkadaş olmadan başlamak çok zor he fitnessa gidelim sağ sol omuz göğüs derseniz var ama hergün koşu yüzme bisiklet derseniz yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylom07 -- 25 Nisan 2017; 19:19:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: laylaylom07

Hocam aslında pek öyle değil pc başında çok vakit geçirsemde kitapda okuyorum ancak daha çok boş vaktim var fakat uyuşukluk sıkıntım fazla , zaman öyle bir geçiyor ki anlatamam 10dk oturdum dediğini 40dk oluyor.Örneğin ev arkadaşım spor bölümü okuyor fakat bendende uyuşuk hergün 12 saat uyuyabilir ben o kadar uyuyamam.20 yaşındayım spor bu zamana kadar düzenli hiç yapmadım zayıf da biriyim.Ama spor yapcak bir arkadaş olmadan başlamak çok zor he fitnessa gidelim sağ sol omuz göğüs derseniz var ama hergün koşu yüzme bisiklet derseniz yok

Ben genel olarak konuştum daha çok...

Ama tebrik etmek gerek sizi, gayet bilinçli bir şekilde farkındasınız eksiklerin.

Düzeltmek için de başlamak ve devam ettirecek motivasyona sahip olmak yeterli biliyorsunuz.

Bende de aynı sorunlar vardı, ama geçen her saniyenin bir daha geri gelmeyeceğini hatırlatarak hem zevk alacağım hem faydalı olan şeylerin peşinden koşmaya çabalıyorum da ne kadar yeterli tartışılır.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.