Şimdi Ara

Dünya'daki En Mutsuz Gençlik Türkler Çıktı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
21
Favori
8.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

He evet sorun bende yurt dısında adamlar 2.000 birim maaş alıyor en son cıkan telefona 700 birim para verıyorlar. Bızde 2000 birim para alıp 4000 4500 birim para verıyoruz ama sorun bende tabı.

Yurt dısında etin kılosu 5 birimken, burada 40-50 birim ama sorun bende tabı.

Yurt dışında 40.000 birim paraya satılan araba burada 400.000 den baslıyor ama sorun bende tabı.

Kardeş yürü git işine tamam mı saçma sapan mesajlar yazma bana. Ne alırsam alayım 5 katı 10 katı para öduyoruz.

Sen hiç Avrupa ve Yurt Dışı gördün mü?

Ben kimsenin elinde iPhone 5s üstü telefon görmedim daha yemin ediyorum.

Bizde ise en üst telefonun altı telefon görmedim neredeyse...

Madem alım gücümüz düşük neden çoğunluğunun elinde en lüks aletler var?

Hadi bakalım saçma de bu mesaja da kimin saçmalığı olduğu ortaya çıksın...

Et demişsin, o şu bu demişsin... E kardeşim üretmiyorsun ki ucuz olsun... Yani yine senin ve toplumun suçu...

Hem her şey ucuz olsun diyorsun hem de keyfimi süreyim hayatımı rahat rahat yaşayayım ama çalışmayayım diyorsun...

E gençliğin gün içinde neler yaptığının istatistiklerini attım ilk sayfaya... Niye böyle olduğu açık ortada... Neyi inkar ediyorsun ki daha?

Haha bu mu verecegın cevap ? Boş boş konuşmussun banane avrupada kımın elımde hangı model telefon oldugundan ? Ben oradakı fıoyatlardan örnek verıyorum.

Avrupa da 700 e satılan telefon burada 4500 e satılıyor.
    Avrupada 40.000 e satılan araba burada 400.000 satılıyor. ( G30 BMW 520D gir fiyatlara bak )
    Avrupada 5 e satılşan et burada 40-50 e satılıyor.

Tarımı devlet teşvik eder, yat yakıtından vergi almayan devlet çiftcinin yakıtından vergi alıyor.

Lafa bak madem alım gucu dusuk o zaman neden cogunda luks alet var. Kımde luks alet var ? Gorende herkesde var zannedek 80 mılyonluk ulkede kac kısıde luks alet var ? Lüks alet dedıgın de yurt dısında 500 e 700 e satılan telefonlar mı? Bu mu senın lüks alet anlayışın ? Turkıye de bunları taksitle alıyorlar sanırım bundan haberın yok ? Ya operatorden alıyorlar yıllarca oduyorlar yuada taksıtle alıp oduylar naklıt alan yok aynısı arabalar ıcınde gecerlı.

Gurcıstan ve onun gibiş ulkelerde de uretım yok ama devlet vergi almıyor, ınsanlar ucuz yakıt, ucuz araba ve teknolojık urunler alabılıyor. Turkıye de dolar 3.60 euro 3.90 olmuş demek kı ekonomıde sorun var. Gurcıstanın parası bıle tl den degerlı. Gurcıstandan ornek verıyorum cunku ne gazı var ne petrolu ne de sanayısı.

Bana ne mi? Senin hayata bakış açın gerçeklere karşı Bana ne mi demek?

Adamlar araba fabrikasına araba üretip sana satmaya bisikletle gidiyorlar ve senin mantık bana ne öyle mi? İşte senin mantık yüzünden bu haldeyiz ya zaten.

Orada niye ucuz çünkü onlar üretiyor. Sende niye pahalı çünkü sen YATIYORSUN ve üretmiyorsun.

Ne hakla kalkıp bundan şikayet edersin?

Çalışıp ürettin de mi konuşmaya hakkın olsun?

Devlet ve halk birlikte tembel, ne halk tarlalarda çalışıyor, ne devlet destek veriyor yeterince. Olacak olan da bu... Bu mevsimlik işçi problemi neden var zannediyorsun? Çünkü batıdaki gençlik şehirlere ve kolay yaşama kaçmaya çalışıyor, doğudakiler de fakirlikten batıya çalışmaya gidiyor sonuç olarak bu çarpık düzen çıkıyor, temelinde ise tembellik yatıyor.

Gürcistan'a gittin mi bilmiyorum ama bizden de daha iyi olduklarını söyleyemezsin, şehir şehir dolaştım özellikle kırsal alanlar aşırı derecede geri kalmış bir toplum.

Sen git önce okumayı ve okudugunu anlamayı ogren. Yada bilerek yazıları çarpıtmayua calısıyorsun.

Banane yi adamların kullandıgı telefonlar ıcın soyledım. Ben aradakı alım gucunden telefon fıyatlarından bahsedıyorum, sen gelmiş onlar iphone 5s kullanıyor demişsin bana ne ? Ben sana kımın hangıı model kullandıgı mı sordum ? Orada 700 e satılan telefonun burada 4500 e satıldıgını ve asgarı ucretın 3 katı oldugundan bahsedıyorum. Bu ornek sadece telefonlar ıcın degıl her şey için gecerlı bılgısayardan tut arabaya et meyve fıyatlarına kadar.

Gurcıstana her yıl gıderım, hatta daha bırkaç ay once gıttım oradan alışveriş yaptım. Gurcıstanın parası bızım paramızdan daha degerlı ve gurcıstanda devlet halkını vergıyle soymuyor 2. el araçlar neredeyse bedava satılıyor yakıt ve gaz cok ucuz. Ona bakarsan turkıyenınde kırsal alanları aşırı derece gerı kalmış.

Turk halkı tembel degıl, ayda 1400 tl ye 10- 12 saat bazen daha fazla calıstıyorlar ama ay sonu aldıgı maaş yemegıne bıle zar zor yetıyor. Devletin tesvık etmesı lazım. Almanyada devlet senı kursa yazdırıp iş verebılıyor turkıye de boyle sey yok. Dunyanın en kötu egıtım sıstemıne sahıp ulkelerınden bırıyız, egıtım sevıyemız hızla dusuyor ımam hatıop acıp duruyorlar. Cahıl bir nesıl yetıstırıyorlar.

Devletın kurumlarını 15 yılda satıp özelleştırdıler, hıc uretıme yatırım yapılmadı egıtıme yatırım yapılmadı. Sadece satıp inşaata konuta yatırım yaptılar ranta dayalı bır sıstem cıkardılar. Sorun halkta degıl, sorun hukumette. Koreye bak egıtıme onem verdıler ve sımdı meyvelerını alıyorlar kore boyle degıldı, gıt araştır egıtıme nasıl onem verdıler ve sımdı bu hale geldıler.

Haydı şimdi yallah, senın gıbı ınsanları ıyı bılırım ben. Kendı düşüncesını zorla karşı tarafa ınandırmaya calısan ınsan tıplerındensın, senın soyledıgın dısındakı her sey yalan tek senın soyledıgın dogrudur. Senın gıbılerle tartısılmaz cunku sabıt fikirlisin.

Hakkında soylenenler dogruymuş sorunlu bir tip dıyorlardı sana ama ben aldırış etmemiştim. Şimdi blokluyorum git hayal dunyanda yaşamaya devam et.

Beni eleştirdiğin konuda senin problemin var.

Sen Türkiye'de neden teknolojik aletler pahalı diyorsun.

Ben Türkiye Teknolojik alet üretmiyor ki nasıl üretenlerden daha ucuza almayı düşünecek kadar kafayı kuma gömebiliyorsun diye söylüyorum sana.

Sen bunu anlamak istemiyorsun.

Bu her şey için geçerli... Türkiye Ekmek üretiyor ekmek ne kadar 1 TL, orada ne kadar 1 Euro... E fark yok...

Demek ki sen üretebildiğin şeyi alabiliyorsun ucuza... Meyve sebze için de geçerli bu.

Gürcistan'ın Almanya ile gümrük birliği anlaşması var bundan haberin yok mu... Arabalar oradan ucuz çünkü Almanya'dan oraya direk gidiyor ve vergisiz satılıyor.

Türk halkı tembeldir, dünyada en çok televizyon izleyen ve en az kitap okuyan toplumdur.

Hakkımda söylenenlere değil, kanıtları ile ortaya döktüklerime bak, çürütemiyorsan zaten yapabileceğin tek şey bloklamak olur diğerleri gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 16 sene kadar okuyup karın tokluğuna çalışmanı bekleseler sende mutsuz olursun ne var bunda

Çözümlerin hepsi de para gerektiriyor maşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kapatıyoruz35

16 sene kadar okuyup karın tokluğuna çalışmanı bekleseler sende mutsuz olursun ne var bunda

Çözümlerin hepsi de para gerektiriyor maşallah

Mesela hangileri para gerektiriyor?

Senin yaşadığın her saniye para gerektiriyor çünkü enerji tüketiyorsun ve gıda alma ihtiyacın var.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Hepsi hocam yani senle alakalı değil devletin bu konuda desteği yok şuan Abdnin en ünlü şefi gençken okulda ev ekonomisi dersinde yemek yapmaya başladığını söylüyor yeteneğini öyle keşfetmişler düşün orta okuldasın ders olarak basit yemekler yapmanı evde nasıl yaşaman gerektiğini anlatıyolar okulda bu dersin dersligi var fırın temizlik malzemeleri un vb. Ben Devlet okulunda okudum beden dersine 3 sınıf girer bi 2 futbol topunu bi sınıf alır bi sınıf ya voleybol oynar ya boş otururdu aradaki fark bu devletin öğrenciye yönelik hiç çalışması yok okul kütüphanesi eskici dükkanı gibiydi bi tane düzgün kitap yoktu İngilizce dersine beden hocasının girmisligi var bu şartlarda hangi öğrenci kendini nasıl kesfetsin nasıl geliştirsin

• quote:

Hepsi hocam yani senle alakalı değil devletin bu konuda desteği yok şuan Abdnin en ünlü şefi gençken okulda ev ekonomisi dersinde yemek yapmaya başladığını söylüyor yeteneğini öyle keşfetmişler düşün orta okuldasın ders olarak basit yemekler yapmanı evde nasıl yaşaman gerektiğini anlatıyolar okulda bu dersin dersligi var fırın temizlik malzemeleri un vb. Ben Devlet okulunda okudum beden dersine 3 sınıf girer bi 2 futbol topunu bi sınıf alır bi sınıf ya voleybol oynar ya boş otururdu aradaki fark bu devletin öğrenciye yönelik hiç çalışması yok okul kütüphanesi eskici dükkanı gibiydi bi tane düzgün kitap yoktu İngilizce dersine beden hocasının girmisligi var bu şartlarda hangi öğrenci kendini nasıl kesfetsin nasıl geliştirsin

Artık devir eğitimin okullara bağımlı olduğu bir eğitime dayalı devir değil ki...

Amerika'da öğrenciler evde kendini yetiştiriyorlar.

Ve çok daha başarılı oluyorlar.

Okuldan bağımsız yani...

Mazerete gerek olmayan bir devirdeyiz.

Her şey çok daha ulaşılabilir.

İşte örnek verdiğin Amerika'daki eğitim.

Dünya'daki En Mutsuz Gençlik Türkler Çıktı

Dünya'daki En Mutsuz Gençlik Türkler Çıktı

Bilgisayarla kendini yetiştirmek de mümkün.... Oyun oynamak da mümkün....

Televizyon ile Survivor izlemek de mümkün, Cosmos belgeselleri izleyip Astrofiziğe merak salmak da mümkün...

Bence artık sorunu okullara, öğretmenlere atmaktan vazgeçelim, onlar problemli ama mazeret olamaz artık.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Ben zaten tamamen okul suçlu demiyorum devlet yönetiminde sıkıntı var ordaki evde kendini eğitme imkanı bizde yok tamam bende katılıyorum evde eğitim büyük pay bende İngilizceyi evde öğrendim ama interneti olmayan çocuklarda var ayrıca interneti olsa bile bi insanın okulda bu kadar kötü saatlerini hiç için harcayıp evde kendi kendine çalışma azmi bulması çok zor kendimden biliyorum lisede 9 saat ders görürdüm hicbisey öğrenmezdim Üniversite sınavı senesinde okuldan çıkıp ders çalışasım gelmezdi mezuna kalıp evde kendi kendime çalışarak bi yerleri kazandım yani madem devlet okula bu kadar değer vermiyor devamsızlık hakkını arttırsın çocuklara kendi zamanları verilsin evde eğitim ilerlesin

• quote:

Ben zaten tamamen okul suçlu demiyorum devlet yönetiminde sıkıntı var ordaki evde kendini eğitme imkanı bizde yok tamam bende katılıyorum evde eğitim büyük pay bende İngilizceyi evde öğrendim ama interneti olmayan çocuklarda var ayrıca interneti olsa bile bi insanın okulda bu kadar kötü saatlerini hiç için harcayıp evde kendi kendine çalışma azmi bulması çok zor kendimden biliyorum lisede 9 saat ders görürdüm hicbisey öğrenmezdim Üniversite sınavı senesinde okuldan çıkıp ders çalışasım gelmezdi mezuna kalıp evde kendi kendime çalışarak bi yerleri kazandım yani madem devlet okula bu kadar değer vermiyor devamsızlık hakkını arttırsın çocuklara kendi zamanları verilsin evde eğitim ilerlesin

Doğru, yöneticiler büyük problemli, problemlerin temelinde de onların kendini zamanında yetiştirememiş olması yatıyor. Biz de onların izinden gidiyoruz maalesef.

• İkide bir türk gençlerini kötülüyordun neden kötüymüş anladınmı şimdi ? çözüm vermeyi bırak o saydıklarının birden yapılmasına imkan yok o kültür çocukken yerleştirilir insana 18 yaşına gelmiş sınava çalışan birisi kampa gitsin dimi ? yada askere gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 25 Nisan 2017; 15:5:47 >
  • Eglenmeyide bilmiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Foxin

İkide bir türk gençlerini kötülüyordun neden kötüymüş anladınmı şimdi ? çözüm vermeyi bırak o saydıklarının birden yapılmasına imkan yok o kültür çocukken yerleştirilir insana 18 yaşına gelmiş sınava çalışan birisi kampa gitsin dimi ? yada askere gitsin

Tembellik yüzünden kötü işte...

Sorunları söylüyoruz bırak diyorsun....

Çözümleri söylüyoruz bırak diyorsun...

Anlamadım ne olacak, böyle devam etmesini mi istiyorsun?

Niye bu kültürü yapanlar bu toplumdan çıkmadı mı? Yapabilenler uzaydan mı geliyor?

Yahu 89 Liraya bir çadır 20 liraya bir uyku tulumu, 10 liraya bir mat... Olay bu... Niye bu kadar büyütüyorsunuz? Oldu da parası mı yok? İkinci el alabilir? Zaten aldıklarını geri satabilir... Bu kadar da düşmez kimse üstelik bunu her zaman yapabilir, bu verdiklerine sadece bir defa verecek parayı çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adoring

Eglenmeyide bilmiyoruz

Aslında sorsan herkes bilir, konuşmaya gelince üstümüze yok... Uygulama ve işe gelince de kaytarma konusunda profesyoneliz.

Ucuz, bedava, imkan çok, ülke doğal ve tarihi bir cennet, gençliğin enerjisi de tavan zaten, ama bu enerjisini kız peşinde koşturmakta kullanıyorlar maalesef.

Sıkıntımız neyi nerede kullanmamız gerektiğini bilememek.

• Bunlar da genclik mi anca ulkemizi liderimizi kotulemeye calisirlar 15 Temmuz Gencligini ornek alin az

• Selamün aleyküm

• Neden çıkmasın ki? Öğrenciler dahil halkımızın çoğunluğu geleceğine dair kaygılar içerisinde yaşamını sürdürüyor. Ben de dahil. Kendim ve milletim adına üzülüyorum, geleceğim için ayrı üzülüyorum çünkü bu ülkede üniversite mezunları bile işsiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: algorithmaser

Selamün aleyküm

Aleyküm Selam

• Eğitim sisteminden dolayı kalifiye eleman çıkmıyor bu ülkede. Çıkan da geleceğinden kaygı duyup kaçıyor. Konu sahibi vatandaş özeleştirinin dibine vurup gençliğe yüklenmiş de yüklenmiş. İşin bu raddeye gelmesinde gençliğimizin bir suçu varsa, hükümetin on suçu var. Kabullenemediği bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

Eğitim sisteminden dolayı kalifiye eleman çıkmıyor bu ülkede. Çıkan da geleceğinden kaygı duyup kaçıyor. Konu sahibi vatandaş özeleştirinin dibine vurup gençliğe yüklenmiş de yüklenmiş. İşin bu raddeye gelmesinde gençliğimizin bir suçu varsa, hükümetin on suçu var. Kabullenemediği bu.

E ben şimdi Hükümeti eleştirsem neyi değiştirecek bu? Kahve muhabbetinden ne farkı kalacak?

Değiştirebileceğimiz gerçekçi eleştiriler yapalım, boş ve sonu gelmeyen kısır eleştiri kimin ne yararına olacak?

• Hocam sonuna kadar halısınız da bu konuyu forumda tartışmak fazla bir şeyi değiştirmiyor. Sizin daha büyük kitlelere hitap edecek yeteneğiniz var.

Belki bir gün tv ye çıkıp bu konuyu tarışırsanız çok daha fazla insana yardım edersiniz.

Veya ufaktan ufaktan türkiyedeki liselerde konferans filan verin. Sonra zaten adınız tanınır belli yerlerden iş teklifi bile alırsınız.

Bu forumun zihniyeti belli. Onlara laf anlatmak çok zor. Önce kolaydan başlayın sonra etrafınızda mürit bile toplarsınız.

• Doğrudur genclere sormak lazım benim yas 21 genc sayılmam. Genclere önerim abur cubur yiyin online oyun oyun oynayın zamanında cok mutluydum

• quote:

Orijinalden alıntı: CoolSnow

Hocam sonuna kadar halısınız da bu konuyu forumda tartışmak fazla bir şeyi değiştirmiyor. Sizin daha büyük kitlelere hitap edecek yeteneğiniz var.

Belki bir gün tv ye çıkıp bu konuyu tarışırsanız çok daha fazla insana yardım edersiniz.

Veya ufaktan ufaktan türkiyedeki liselerde konferans filan verin. Sonra zaten adınız tanınır belli yerlerden iş teklifi bile alırsınız.

Bu forumun zihniyeti belli. Onlara laf anlatmak çok zor. Önce kolaydan başlayın sonra etrafınızda mürit bile toplarsınız.

Benim forumda paylaşmamın amacı kendi hayatıma da çeki düzen vermek.

Öyle büyük büyük hedeflerim yok toplumu kökten değiştirmek gibi... Kendim bile istediğim seviyede olarak görmüyorum kendimi.

Cahilliğim bilgimin yanında Everest'i aşıyor adeta. Öğrendikçe bilgisizliğimin daha çok farkına varıyorum.

Konu dışını ve forumu hedef tahtasına koymamın sebebi de çok fazla zeki insan var burada...

Benim tek başıma büyük topluluklara hitap etmemdense bu zeki insanların çevrelerini etkileme olasılığı çok daha başarılı bir sonuç getirir düşüncesindeyim.

Özellikle bazen daha 15-17 yaşındaki gençlerle özel mesaj ile sohbet ediyoruz ve gerçekten şaşırıyorum. Kendini aşmış ve geleceğe adeta bir inci olarak miras kalacak diye düşünüyorum.

İşte benim elimden gelen o potansiyeli yüksek arkadaşlarla kendimizi yetiştirmek, öyle iddialı değilim çünkü bende de problemler var düzeltmem gereken, ama çok iyi olanlar var büyük kitleleri değiştirebilecek ve geleceğe bir lider olabilecek arkadaş forumda.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.