Şimdi Ara

Dünya'daki En Mutsuz Gençlik Türkler Çıktı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
177
Cevap
21
Favori
8.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fortescue

İmkanı olmadığı için kolaya kaçmak istiyorlar fazla kafa yormuyorlar.

Hem herkes aynı koşullar altında çalışmıyor.

Demek istediğim örnek verdiğim insanlar için dağcılık kampçılık vs. öneriler realist olmaz. Onları kitap gibi sinema gibi gezi gibi daha kolay ve masrafsız yerlere yönlendirmek lazım.

Çok doğru ve gerçek tespitler yapmışsın ama maalesef çözüm önerilerinin bazıları gerçek dışı olmuş. Söylemek istediğim o yani

Dağcılık, kampçılık olmaz ama yüzücülük gibi onlarca fırsat var.

Ayrıca gençliğin çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor ve bu gençler için ücretsiz kampçılık, spor müsabakaları, şehir şehir geziler ve etkinlikler yapılıyor gençlik bakanlığı tarafından.

Onun dışında bir çok bedava fırsat var, saymakla bitmez, üniversitelerin kulüplerini saymıyorum bile.

Kolaya kaçmak istiyor ama yata yata kim ne öğrenebilir ki?

Kitap okumak kolaysa ve parası yoksa kütüphaneler bedava değil mi?

Senin çözüm önerilerin nedir? Neden gerçek dışı olmuş mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 25 Nisan 2017; 12:54:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Allahım gene mi sen. Yahu allah aşkına Ankara'ya gel sana 2000 TL maaşlı + yol + sendika + yemek + ikramiyeli iş verecem. Yeter ki konu açma.

Konularda yanlış, yalan sakıncalı bir durum mu var?

Neden fikirlerimi kanıtları ile beraber açıklamama karşı çıkıyorsun?

Ayrıca konular da birbirinin aynı değil.

Hep farklı sorunlar ve farklı çözümler.

Ankara'dayım zaten de ne yapmamı istiyorsun? Gelip robot gibi sisteme adapte olmamı mı istiyorsun? Ufak işler yapıp, klasik bir hayatı yaşayıp sorunlara gözümü kapatmam mı benden istediğin?

Beni susturursan bu sorunlar çözülmüş mü olacak?

Ben belki çözemiyorum ama gündeme taşımak bile, en azından kendim açısından büyük bir şey çünkü günlük hayatımda yönlendirici oluyor bu düşünceler, ve bu konular ile ayakta kalmaya ve yenilenmeye devam ediyor.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam ben gençlik için dediğini unuttum bi an genel nüfus olarak düşündüm haklısın o zaman.

Zaten verdiğim örnek gençlik için uyuşmuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fortescue

Pardon hocam ben gençlik için dediğini unuttum bi an genel nüfus olarak düşündüm haklısın o zaman.

Zaten verdiğim örnek gençlik için uyuşmuyor.

Bugünün gençliği yarının genel nüfusu demek zaten.

Bugünün gençliği kendini yetiştirmese, geliştirmese, her alanda genel bir bilgiye sahip olmasa, aktif bir yaşama adapte olamasa, yarının anne babaları olarak kendilerinden daha kötü bir nesil yetiştirecekler.

O nedenle Türkiye'nin bence en büyük sorunu nitelikli gençlik yetiştirme sorunudur.

Özellikle genç nüfusu bu kadar fazlayken.

He evet sorun bende yurt dısında adamlar 2.000 birim maaş alıyor en son cıkan telefona 700 birim para verıyorlar. Bızde 2000 birim para alıp 4000 4500 birim para verıyoruz ama sorun bende tabı.

Yurt dısında etin kılosu 5 birimken, burada 40-50 birim ama sorun bende tabı.

Yurt dışında 40.000 birim paraya satılan araba burada 400.000 den baslıyor ama sorun bende tabı.

Kardeş yürü git işine tamam mı saçma sapan mesajlar yazma bana. Ne alırsam alayım 5 katı 10 katı para öduyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

He evet sorun bende yurt dısında adamlar 2.000 birim maaş alıyor en son cıkan telefona 700 birim para verıyorlar. Bızde 2000 birim para alıp 4000 4500 birim para verıyoruz ama sorun bende tabı.

Yurt dışında 40.000 birim paraya satılan araba burada 400.000 den baslıyor ama sorun bende tabı.

Kardeş yürü git işine tamam mı saçma sapan mesajlar yazma bana. Ne alırsam alayım 5 katı 10 katı para öduyoruz.

Sen hiç Avrupa ve Yurt Dışı gördün mü?

Ben kimsenin elinde iPhone 5s üstü telefon görmedim daha yemin ediyorum.

Bizde ise en üst telefonun altı telefon görmedim neredeyse...

Madem alım gücümüz düşük neden çoğunluğunun elinde en lüks aletler var?

Hadi bakalım saçma de bu mesaja da kimin saçmalığı olduğu ortaya çıksın...

Et demişsin, o şu bu demişsin... E kardeşim üretmiyorsun ki ucuz olsun... Yani yine senin ve toplumun suçu...

Hem her şey ucuz olsun diyorsun hem de keyfimi süreyim hayatımı rahat rahat yaşayayım ama çalışmayayım diyorsun...

E gençliğin gün içinde neler yaptığının istatistiklerini attım ilk sayfaya... Niye böyle olduğu açık ortada... Neyi inkar ediyorsun ki daha?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 25 Nisan 2017; 13:14:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Et demişsin, o şu bu demişsin... E kardeşim üretmiyorsun ki ucuz olsun... Yani yine senin ve toplumun suçu...

Hem her şey ucuz olsun diyorsun hem de keyfimi süreyim hayatımı rahat rahat yaşayayım ama çalışmayayım diyorsun...

E gençliğin gün içinde neler yaptığının istatistiklerini attım ilk sayfaya... Niye böyle olduğu açık ortada... Neyi inkar ediyorsun ki daha?

Haha bu mu verecegın cevap ? Boş boş konuşmussun banane avrupada kımın elımde hangı model telefon oldugundan ? Ben oradakı fıoyatlardan örnek verıyorum.

Avrupa da 700 e satılan telefon burada 4500 e satılıyor.
    Avrupada 40.000 e satılan araba burada 400.000 satılıyor. ( G30 BMW 520D gir fiyatlara bak )
    Avrupada 5 e satılşan et burada 40-50 e satılıyor.

Tarımı devlet teşvik eder, yat yakıtından vergi almayan devlet çiftcinin yakıtından vergi alıyor.

Lafa bak madem alım gucu dusuk o zaman neden cogunda luks alet var. Kımde luks alet var ? Gorende herkesde var zannedek 80 mılyonluk ulkede kac kısıde luks alet var ? Lüks alet dedıgın de yurt dısında 500 e 700 e satılan telefonlar mı? Bu mu senın lüks alet anlayışın ? Turkıye de bunları taksitle alıyorlar sanırım bundan haberın yok ? Ya operatorden alıyorlar yıllarca oduyorlar yuada taksıtle alıp oduylar naklıt alan yok aynısı arabalar ıcınde gecerlı.

Gurcıstan ve onun gibiş ulkelerde de uretım yok ama devlet vergi almıyor, ınsanlar ucuz yakıt, ucuz araba ve teknolojık urunler alabılıyor. Turkıye de dolar 3.60 euro 3.90 olmuş demek kı ekonomıde sorun var. Gurcıstanın parası bıle tl den degerlı. Gurcıstandan ornek verıyorum cunku ne gazı var ne petrolu ne de sanayısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 25 Nisan 2017; 13:25:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

eee mutsuz olurlar tabi. Hobiler el yakıyor.
    Yurtdışına çıkmak hayal olmuş zaten onu geç...
    Kamp arabasız olmaz şahin olmuş 12000+çadırı uyku tulumu vs. elde taşınmaz.
    bisiklet almak istesen eli yüzü düzgün birşey en kötü 1.5 2000tl.
    Oyun bilgisayarı toplasan 2000 e anca medium gta5 oynarsın.
    Spor niyetine Gokart,bowling,Paintball oynamak istesen kişi başı gitmesi gelmesi kişi başı en az 200tl yi bulur.
    Yüzeriz yaz geliyor denize girelim desek 10tl şezlongçu para ister daha bunun otöbüs parası var 40-50tl ona ver kalacak yeri var öğlen yemeği var 1 gece kalsan en kötü 300tl gider.
    yüzmek için havuza yazılsan ögrenciden bile aylık 70-80 isterler bi 10tl yol parası 10tl yemeğe ver babam ver.

ucuz şeyler söyle bunlar uçuk desen;
    halısahaya bile gitsen kişi başı 10tl.
    içkiyi birayı geçtim, Sahilde içecek alıp oturalım desen 4tl cola +1 tl pet bardak 5e geliyor.
    Et yemek istesen ya bayramda yersin ya kız olup yersin.

İnternetten kitap okursun roman okursun bilgi ögrenirsin oda internet parası en kötü 55tl işte evde oturup boktan minecraft yada csgo alıp pc başında gençliğini bitiyorlar.
    Arada birde cafeye gidip starbucks 7tl filtre kahve içersin en fazla.

kıza para yedirip eve yürüyerek dönenlerden hiç bahsetmeye gerek yok zaten.

Evde otursan yazdıklarından çok çok daha masraflı...

Evde otursan yaktığın elektrik aylık 150-200 TL (Televizyon, Bilgisayar, Buzdolabı vs.)

Onun yerine gezmiş olsan elektrik harcamıyorsun, telefon veya tablet için halka açık yerlerde şarj yapabilirsin bedava.

Evde otursan yediğin sabah kahvaltı, akşam yemeği, öğle yemeği aylık 400 TL

Onun yerine gezmiş olsan, tarlasından yersin en ucuz şekilde, dalından koparırsın bedava, yolda yiyeceğin günlük 5 TL'den aylık 150 TL, gezdim biliyorum, köylülerin sofralarına çağırıp yemek ikram etmelerini saymıyorum bile.

Yurt Dışı niye hayal olsun ki? Çıkanlar var 5 kuruş para harcamadan dünyayı gezenler var, vize istemeyen onlarca ülke var. Pasaport bile istemiyor Gürcistan bir uğrasan çok şey göreceğine emin olabilirsin.

Bisiklet dedin de, bisikletini işin bittiğinde satıyorsun zaten, yani bir nevi kiralamış oluyorsun bunun da lafını etmeye gerek yok çünkü evde otursan bir yere toplu taşıma için gitmek zorunda kalırsın, araban olmadığını varsayarak diyorum. E yine para. Günlük 5 TL yol masrafın olacak yuvarlasak aylık 150 TL sadece otobüse vermiş olursan o da sadece bir yere git gel yaptığını hesap edersek. Bisiklet olsa bedava.

Örnekleri sayıp kafa açmak istemiyorum ama yazdıklarının hiç biri bence mantıklı değil...

Evde çok daha masrafın olacaktır eminim... Bisikletle gezmek bedava.

• Ya birakin bu işleri Türkiye'de refah yok refah ben de isterim Avustralyada kamp yapayim çok biliyorsun al bana bilet gidis donus hayrina kamp dağcilik yapip gelim alir misin yoh DICEK KI istaanbulda yap yap da başina bekçiler gelsin tinerci damgasi ye.Dicek ki Hatayda yap gece dağda adam gorseler vururlar kisacasi birakin bu işleri.Almanyadan yazmak kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UncleGrndpa

Ya birakin bu işleri Türkiye'de refah yok refah ben de isterim Avustralyada kamp yapayim çok biliyorsun al bana bilet gidis donus hayrina kamp dağcilik yapip gelim alir misin yoh DICEK KI istaanbulda yap yap da başina bekçiler gelsin tinerci damgasi ye.Dicek ki Hatayda yap gece dağda adam gorseler vururlar kisacasi birakin bu işleri.Almanyadan yazmak kolay

Almanya'dan değil Ankara'dan yazıyorum...

Bu resimlerin %90'ı Türkiye'de yaşandı...

Ne diye Avustralya diye düşünüyorsun ki, senin ülken cennet farkında değilsin.

Resimlerden anlayabilirsin.

https://goo.gl/photos/RmBppUcACwAzk4V9A

Günlük masrafım 5-7 TL sadece

Malzemelerin hepsini aldığımdan daha pahalıya satıp hem bedava kullandım hem para kazandım.

Bisiklet, çadır, uyku tulumu vs.

• Bütün gün Survivor ve dizi izleyen, karı-kız peşinde koşan veya Bilimum para harcanan oyunlara para yediren gençler doğru bir şey yapmıyorlar.

Param ve lise gençliğim geri gelse kendine su ögütleri verirdim.

Ticaret Lisesini bırak düz liseye geç.
    Televizyon izleyip ortam peşinde koşma.
    Silkroad a Knight a para harcama.
    Rosetta stone kurup dil ögrensin mesela yada bir mtb bisiklet alıp spor yapsın arada.
    Dans-Tiyatro-Kitap vb. kendi ilgisini çeken bir hobiyle ilgilensin.
    Aç kalında dışardan sipariş etmek yerine yemek pişirme konusunda kendini geliştirsin.
    Arada bir kötü de olsa sürekli resim yapsın, resim yapma yeteneğinin geliştiğini görsün.
    Bilgilendirici Kitaplar belgesel oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

Bütün gün Survivor ve dizi izleyen, karı-kız peşinde koşan veya Bilimum para harcanan oyunlara para yediren gençler doğru bir şey yapmıyorlar.

Param ve lise gençliğim geri gelse kendine su ögütleri verirdim.

Ticaret Lisesini bırak düz liseye geç.
    Televizyon izleyip ortam peşinde koşma.
    Silkroad a Knight a para harcama.
    Rosetta stone kurup dil ögrensin mesela yada bir mtb bisiklet alıp spor yapsın arada.
    Dans-Tiyatro-Kitap vb. kendi ilgisini çeken bir hobiyle ilgilensin.
    Aç kalında dışardan sipariş etmek yerine yemek pişirme konusunda kendini geliştirsin.
    Arada bir kötü de olsa sürekli resim yapsın, resim yapma yeteneğinin geliştiğini görsün.
    Bilgilendirici Kitaplar belgesel oku.

Çok güzel tespit etmişsiniz, hem sorunları hem çözümleri birlikte vermişsiniz.

Teşekkür ederim.

• Mutluluk bir hissiyat olduğuna göre insanın beyninde biten bir olay.

Üniversiteyi bırakacak mutlu bir birey olarak öğrencilere nacizane tavsiyem kendiniz için yaşayın başkaları ne yapmış kim kime çakmış kim kimin ağzından öpmüş böyle bir kafayla mutlu olamaz insan.Bizim toplumda yaşlısından gencine kimse birey olmayı beceremiyor.
  • Ulan sen bir hafta ban yememişmiydin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Haha bu mu verecegın cevap ? Boş boş konuşmussun banane avrupada kımın elımde hangı model telefon oldugundan ? Ben oradakı fıoyatlardan örnek verıyorum.

Avrupada 40.000 e satılan araba burada 400.000 satılıyor. ( G30 BMW 520D gir fiyatlara bak )

Tarımı devlet teşvik eder, yat yakıtından vergi almayan devlet çiftcinin yakıtından vergi alıyor.

Lafa bak madem alım gucu dusuk o zaman neden cogunda luks alet var. Kımde luks alet var ? Gorende herkesde var zannedek 80 mılyonluk ulkede kac kısıde luks alet var ? Lüks alet dedıgın de yurt dısında 500 e 700 e satılan telefonlar mı? Bu mu senın lüks alet anlayışın ? Turkıye de bunları taksitle alıyorlar sanırım bundan haberın yok ? Ya operatorden alıyorlar yıllarca oduyorlar yuada taksıtle alıp oduylar naklıt alan yok aynısı arabalar ıcınde gecerlı.

Gurcıstan ve onun gibiş ulkelerde de uretım yok ama devlet vergi almıyor, ınsanlar ucuz yakıt, ucuz araba ve teknolojık urunler alabılıyor. Turkıye de dolar 3.60 euro 3.90 olmuş demek kı ekonomıde sorun var. Gurcıstanın parası bıle tl den degerlı. Gurcıstandan ornek verıyorum cunku ne gazı var ne petrolu ne de sanayısı.

Bana ne mi? Senin hayata bakış açın gerçeklere karşı Bana ne mi demek?

Adamlar araba fabrikasına araba üretip sana satmaya bisikletle gidiyorlar ve senin mantık bana ne öyle mi? İşte senin mantık yüzünden bu haldeyiz ya zaten.

Orada niye ucuz çünkü onlar üretiyor. Sende niye pahalı çünkü sen YATIYORSUN ve üretmiyorsun.

Ne hakla kalkıp bundan şikayet edersin?

Çalışıp ürettin de mi konuşmaya hakkın olsun?

Devlet ve halk birlikte tembel, ne halk tarlalarda çalışıyor, ne devlet destek veriyor yeterince. Olacak olan da bu... Bu mevsimlik işçi problemi neden var zannediyorsun? Çünkü batıdaki gençlik şehirlere ve kolay yaşama kaçmaya çalışıyor, doğudakiler de fakirlikten batıya çalışmaya gidiyor sonuç olarak bu çarpık düzen çıkıyor, temelinde ise tembellik yatıyor.

Gürcistan'a gittin mi bilmiyorum ama bizden de daha iyi olduklarını söyleyemezsin, şehir şehir dolaştım özellikle kırsal alanlar aşırı derecede geri kalmış bir toplum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukans13524

Ulan sen bir hafta ban yememişmiydin

Ban yemedim yanlışlıkla ceza verdiler ve cezalarını geri çektiler sağ olsunlar.

Ban yemem için hiç bir sebep yok çünkü.

Dünya'daki En Mutsuz Gençlik Türkler Çıktı

• Büyüklerimizin bir boka yaramaması,vasıfsız olmaları eğitim sisiteminin rezil olması kısacası berbat bir ülke olması

• quote:

Orijinalden alıntı: YasUo21

Büyüklerimizin bir boka yaramaması,vasıfsız olmaları eğitim sisiteminin rezil olması kısacası berbat bir ülke olması

Şimdikiler de büyüklerimiz gibi olmak için yarışıyor. İşte problem de bu zaten.

Bu ne zaman düzelmeye başlayacak?

Kim düzeltecek?

Baksana teknoloji formunda bile tarihin en çok konuşulan 5 konusu.

1) Survivor

2) Playstation

3) Survivor

4) Playstation

5) Futbol

Yani teknolojiden anladığımız bu....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bana ne mi? Senin hayata bakış açın gerçeklere karşı Bana ne mi demek?

Adamlar araba fabrikasına araba üretip sana satmaya bisikletle gidiyorlar ve senin mantık bana ne öyle mi? İşte senin mantık yüzünden bu haldeyiz ya zaten.

Orada niye ucuz çünkü onlar üretiyor. Sende niye pahalı çünkü sen YATIYORSUN ve üretmiyorsun.

Ne hakla kalkıp bundan şikayet edersin?

Çalışıp ürettin de mi konuşmaya hakkın olsun?

Devlet ve halk birlikte tembel, ne halk tarlalarda çalışıyor, ne devlet destek veriyor yeterince. Olacak olan da bu... Bu mevsimlik işçi problemi neden var zannediyorsun? Çünkü batıdaki gençlik şehirlere ve kolay yaşama kaçmaya çalışıyor, doğudakiler de fakirlikten batıya çalışmaya gidiyor sonuç olarak bu çarpık düzen çıkıyor, temelinde ise tembellik yatıyor.

Gürcistan'a gittin mi bilmiyorum ama bizden de daha iyi olduklarını söyleyemezsin, şehir şehir dolaştım özellikle kırsal alanlar aşırı derecede geri kalmış bir toplum.

Sen git önce okumayı ve okudugunu anlamayı ogren. Yada bilerek yazıları çarpıtmayua calısıyorsun.

Banane yi adamların kullandıgı telefonlar ıcın soyledım. Ben aradakı alım gucunden telefon fıyatlarından bahsedıyorum, sen gelmiş onlar iphone 5s kullanıyor demişsin bana ne ? Ben sana kımın hangıı model kullandıgı mı sordum ? Orada 700 e satılan telefonun burada 4500 e satıldıgını ve asgarı ucretın 3 katı oldugundan bahsedıyorum. Bu ornek sadece telefonlar ıcın degıl her şey için gecerlı bılgısayardan tut arabaya et meyve fıyatlarına kadar.

Gurcıstana her yıl gıderım, hatta daha bırkaç ay once gıttım oradan alışveriş yaptım. Gurcıstanın parası bızım paramızdan daha degerlı ve gurcıstanda devlet halkını vergıyle soymuyor 2. el araçlar neredeyse bedava satılıyor yakıt ve gaz cok ucuz. Ona bakarsan turkıyenınde kırsal alanları aşırı derece gerı kalmış.

Turk halkı tembel degıl, ayda 1400 tl ye 10- 12 saat bazen daha fazla calıstıyorlar ama ay sonu aldıgı maaş yemegıne bıle zar zor yetıyor. Devletin tesvık etmesı lazım. Almanyada devlet senı kursa yazdırıp iş verebılıyor turkıye de boyle sey yok. Dunyanın en kötu egıtım sıstemıne sahıp ulkelerınden bırıyız, egıtım sevıyemız hızla dusuyor ımam hatıop acıp duruyorlar. Cahıl bir nesıl yetıstırıyorlar.

Devletın kurumlarını 15 yılda satıp özelleştırdıler, hıc uretıme yatırım yapılmadı egıtıme yatırım yapılmadı. Sadece satıp inşaata konuta yatırım yaptılar ranta dayalı bır sıstem cıkardılar. Sorun halkta degıl, sorun hukumette. Koreye bak egıtıme onem verdıler ve sımdı meyvelerını alıyorlar kore boyle degıldı, gıt araştır egıtıme nasıl onem verdıler ve sımdı bu hale geldıler.

Haydı şimdi yallah, senın gıbı ınsanları ıyı bılırım ben. Kendı düşüncesını zorla karşı tarafa ınandırmaya calısan ınsan tıplerındensın, senın soyledıgın dısındakı her sey yalan tek senın soyledıgın dogrudur. Senın gıbılerle tartısılmaz cunku sabıt fikirlisin.

Hakkında soylenenler dogruymuş sorunlu bir tip dıyorlardı sana ama ben aldırış etmemiştim. Şimdi blokluyorum git hayal dunyanda yaşamaya devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 25 Nisan 2017; 14:13:4 >

Hocam vallahi aklımdaki planı uygulayıp ciktir olup gidicem bu lanet yerden Türk Alman ünisini kazanıp gidicem Almanya'ya orda akraba sevgilimde var bu ülke için daha kılımı kıpırdatmam geri zekalılar diktatörlüğü getirdiler

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.