Şimdi Ara

Dungeon Siege (2002) & Dungeon Siege Legend Of Aranna (2003)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
7.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Dungeon Siege (2002) & Dungeon Siege Legend Of Aranna (2003)

Zindan kuşatması, bitmiş en üst şiddet ve duraklamadan hareketle rol-oynayan bir oyunun öğelerini birleştirir Zindan kuşatması, senin, salıverilen kötülüğün bir ordusuna karşı ötede karşıladığın devamlı bir 3D fantezi dünyasına seni daldırır.Sen, hakir bir çiftçi olarak başlarsın, ve senin, dünya boyunca yolculuk yaptığın gibi ve yeni becerileri kazandığın gibi, sen, sekiz karaktere sana yardım etmesi için yukarıya bir partisini toplayabilirsin, ilk görev de ölen bir arkadaşının kelimeleri intikam ve krallık olarak aklımıza kazınıyor ve kendimizi nihai fethi yoluna adıyuruz.Yola çıkmak için hiç bir sebep yok. Geride bırakmak için tüm sahip olduğum tek şey tarlam ve evim x=)

sakladığınız karakteri multiplayerda oynamaya devam edip kurtlarınız dökebileceğiniz oyun.

göze batmayacak bir iki eksiğinin yanında şahane bir oyun. insanı karakter konusunda maymun iştahli yapıyor. party'nin belli bir karakter sınırı olduğu için geride bir sürü adam bırakmak zorunda kalıyorsunuz. her birinde içiniz gidiyor. itemları güzel tasarlanmış. müzikleri hoş. şehirler birbirine epey uzak olduğu için potion depolamak gerekebiliyor. insanı saatlerce bilgisayara bağlayan görev bitmeden başından kalkılamayan oyunlardan.

Diablo'daki gibi bunda da Quest'ler bulunmakta. Ama Diablo'daki gibi oraya buraya git gibi değil de daha çok oyun içinde karşılaşacağınız şeyler. Yapay zeka bazı yerlerde kötü gibi ama bazı yerlerde de çok iyi. Mesela iskeletler siz kaçtığınızda peşinizde gelmezken böcekler geliyor. Belki de iskeletler düşünemedikleri içindir :) Oyunda birçok silah kullanıyoruz. Çoğu öldürdüğümüz yaratıkların üzerinden çıkıyor. Sol üst köşedeki gösterge ile istediğimiz silaha rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Oraya silah koymak içinde "ı" tuşunu kullanıyoruz. Invertory'yi açarak oradan istediğimiz silahları koyabiliyoruz. Konunun ilerleyişine göre yanınıza karakterler alabiliyorsunuz. Mesela oyunun başlarında zindanda bulduğunuz bir bayan size katılmak istiyor. Tabii ki seçim sizin eğer isterseniz yanınıza kimseyi almayabilirsiniz. Bence kalabalık olmak daha iyi hem düşmanları öldürmek hemde atmosfer açısından ben kalabalığı tercih ediyorum. Silahlar üzerine oldukça uğraşılmış hem görüntüleri güzel hem de çok çeşitli. Silahlardan başka oyunda büyüde kullanabiliyoruz. Silahlara gösterilen özen büyülere de gösterilmiş. Mümkün olduğu kadar büyü konulmuş. Ama işte tam burada bence oyunun bir eksiği ortaya çıkıyor. Bilindiği gibi bu oyun yakında çıkması beklenen Never Winter Night'a rakip olarak çıkmıştı. Ama görüyoruz ki izlediğimiz videolara dayanarak büyülerin NwN'de daha iyi olduğu. Dungeon Siege'de büyü olarak çok çeşit verilmiş ama büyü yapılırken grafiklere pek önem verilmemiş. Bunların dışında oyunun başında bir karakter seçip mesela bir Paladin seçip ona göre oynamıyoruz. Karakterimiz tamamen bizim oyundaki kullandığımız silahlara ve yaptığımız büyülere göre gelişiyor. Bunuda bir artı olarak sayabiliriz. Ayrıca birçok gizli zindanlar var. Mesela bir heykeli çevirerek gizli bir zindanın kapılarını açabilirsiniz.

Oyunda 4 adet skill var. Bunları geliştirerek karakterimizin ne olması gerektiğini belirliyoruz. Skiller şöyle; Ranger,Malee, Combat Magic ve Naturel Magic. Karakterimizin paladin tarzı kılıç ve kalkanla çok iyi dövüşmesini istiyorsak kılıç ve kalkan ile devamlı dövüşmemiz gerekiyor. Böylelikle Malee skilli artıyor her arttığı zamanda daha iyi dövüşüyor. Bence geliştirmesi en basit skill bu. Eğer okçu bir karakteriniz olsun istiyorsanız Ranger skill'ini geliştirmeniz gerekiyor bunun içinde devamlı ok atmanız gerek. Çok idael bir okçu karakter yapmak biraz zor. Yanınızdakileri çok iyi organize etmeniz gerekiyor. Bazı yerlerde aşırı yaratık ile karşılaşıyorsunuz işte böyle durumlarda devamlı kaçmanız gerekiyor. Büyücüler ise 2 gruba ayrılıyor. Son zamanlarda herkesin oynadığı Ultima Online'daki gibi burada da bir büyücü karakter yapmak ve geliştirmek gerçekten çok zor. Eğer dövüşmek için bir büyücü karakter isterseniz Combat Magic skill'ini arttırmalısınız. Yani devamlı düşmana büyü yapmalısınız. İşte burada da oyunun bir eksisi var bence. İlk level büyüleri pek kuvvetli değil ve level atlamak için devamlı o büyülerle yaratık öldürmemiz gerekiyor. Bu durumda biraz sıkılıyor insan. Eğer yanınızdakileri kılıçlı kalkanlı birer savaşçı yaparsanız daha iyi olur. Bir diğer büyücü skill'i ise Naturel Magic bu skill'ide takım arkadaşlarınıza yaptığınız büyülerle arttırıyorsunuz. Bu tür bir karakteri geliştirmek savaşacak bir büyücü geliştirmekten daha kolay. Üstteki menüden yapılacak büyüyü ayarlayıp onu seçili bırakırsanız devamlı kendi takım arkadaşlarıza o büyüyü yapıyor. Mesela ben oynarken bir karaktere Heal büyüsü verdim. Hem kendisi baya gelişti hemde dövüş sırasında heal potion içmek zorunda kalmadım.

Bence oyunun en zevkli kısmı kendi karakterinizi kendinizin yaptığı şeylerle belirlemeniz. Kılıç ve kalkanla dövüşmek ve skill'inizi arttırmak daha basitken bir büyücü olmak daha zor. Birazda zindanlardan bahsetmek istiyorum. zindanlar baya karanlık yapılmış köşelerdeki meşaleleri yakarak ilerliyoruz belli kısımlarda görebilmek için. Ufak tefek ayrıntılar düşünülmüş mesela bir zindanda böceklerin saldırısına uğruyorsunuz ki bence tam adrenalin dakikalarıydı. Bazı yerlerde bence gereğinden fazla yaratık konulmuş neyseki böyle yerler çok az. 1-2 yeri geçerken cidden baya zorlanıyor insan.

[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaddar -- 4 Şubat 2011; 23:03:20 >

•  Dungeon Siege (2002) & Dungeon Siege Legend Of Aranna (2003)

Dungeon Siege Lefend Of Aranna (2003)

Hikaye devam ediyor...

İlk hikayenin üstünden uzun bir sure geçmişti. Ehb krallığında herşey yolunda idi. Ama ormanda ilginç olaylar gelişmeye başlayınca, Arhok'un valisi, şehrin bütün kapılarını kapattırmış, giriş-çıkışı yasaklamıştı. Şehri bunlardan koruyacak, aynı zamanda Staff Of Stars'ı geri getirecek bir kahramana ihtiyaç vardı. Bunun içinde en uygun kişiye -annesi ve babası kahraman olan karakterimize- iş düşüyor. Aslında yapacağımız görev çok basit. Düşmanlarını öldür, ebeveynlerine ne olduğunu öğren, dünyayı kurtar ve karakterini geliştir. Çok geniş bir konu üzerine kurulmamış. Giriş demosu da 30 saniye kadar kısa bir süre içinde geçiyor.

CD'nin içeriğinde, Dungeon Siege birlikte geliyor. Bu yüzden ayrıca Dungeon Siege'e sahip olmanız gerekmiyor. Bu şekilde bir genişleme paketine pek alışmadığımız için, bu oyuna baştan bir artı getiriyor.

Oyunun müzikleri beni çok etkiledi. Sanki boş kalmaması için hazırlanmış gibi duyuluyor. Konuşma sesleri ise bunun aksine oldukça iyi kayıt edilmiş. Konuşmacıların verdiği duygular, bilgisayar ile oynuyor hissinden kurtarıyor. Ayrıca bir karakter ile konuştuğunuzda eğer bir görev verdi ise bir daha gidişinizde durumunuzu sorabiliyor. Diablo'dan alışkın olduğumuz çeşitlendirilmiş yaratık ve silah sesleri Dungeon Siege'de o kadar fazla değil. Oyunun başında etkilendiğiniz sesler bir süre sonra sıkıcı bir hal bile alabiliyor.

Kullanıcı arabirimi ise oldukça kolay. Hatta Diablo severler için çok daha kolay diyebilirim. Birçok kısayol aynı. Tab ile harita açılması dahil. Çok fazla yenilik getirilmese de bu sebepten dolayı başarılı bir arabirime sahip diyebiliriz.

Oyunun geneline şöyle bir göz attığımızda Ama hoş vakit geçirteceğinden eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaddar -- 10 Aralık 2011; 19:08:29 >

• Dungeon Siege World

• Çok güzel bir oyundu ilk oynadığım rpg denebilir.Ultima yı saymazsam.:)
  • Diablo ve İcewind Dale' den sonra oynadığım 3. oyundu 3D görüntüler içermesi beni çok sarmıştı.Ayrıca Co-op oynadığım ilk action rpg.
  • Dungeon Siege 1 güzeldi. Hikaye namına pek bir şey yoktu ortada ama 2002 yılında piyasaya çıktığında nefis grafikleri ve oynanışı ile beni büyülemişti. Bir zindandan ormana oradan mağaraya oradan dağlara hiç yükleme ekranı ile karşılaşmadan gidebiliyorduk. Bir de Baldur's Gate gibi taktiksel bir ekranı vardı.

Oyunun bir güzelliği de modlanabilir olmasıydı ki iki tane başlı başına oyun olan baba mod çıktı. Bunlardan biri Ultima 5 Lazarus diğeri ise Ultima 6 Remake. İkisi de Ultima serilerinin nadide oyunlarından olan bu modları adam gibi RPG oynamak isteyenlere tavsiye ederim.

Ek paket Legends Of Aranna 2003'te çıktı. Yanında ana oyunla da birlikte geliyordu. Güzel ek paketti o da. Aynı aksiyona devam.

2005'te Dungeon Siege 2 geldi. Daha güzel bir hikaye, daha fazla yan görev, daha fazla serbestlik vardı. Ancak taktiksel oynanış yerini daha fazla aksiyona bırakmıştı. Bu nedenle ilk oyun kadar sevemedim. Ancak ilk oyunun oldukça sığ olan karakter geliştirme seçenekleri, ikinci oyunda biraz daha geliştirilmişti. 100 saatlik geniş bir oynanış yapısı sunuyordu ve iki koca ayımı yedi oyun.

2006'da Dungeon Siege 2'nin ek paketi Broken World geldi. Hikayeyi devam ettiren 15 saatlik bir paketti. Vasatı pek aşamadı bence. Ama diğer oyunların hatrına bunu da oynayıp bitirdik.

Derken oyunun yapımcısı Gas Powered Games oyunun isim hakkını Square Enix'e (Final Fantasy'nin yapımcısı Eidos'u da satın alan Japon firma) sattı. Firma Dungeon Siege 3 yapımı için RPG oyunlarının yüce ustası Obsidian (eski Black Isle - Icewind Dale'den tut NWN 2, Fallout New Vegas'a bir ton şahaser kazandırmış firma) ile anlaştı. Yani şu an Dungeon Siege 3 emin ellerde. Harbi bir oyun olarak gümbür gümbür geliyor. Grafikler mükemmel, aksiyon yine doruklarda. Bekliyoruz bakalım 2011'in sonbaharına doğru çıkacak piyasaya.

Dungeon Siege ismi Diablo'dan sonra action RPG piyasasında ismini en çok duyuran oyun olmuştur. Bir efsane olmasa da kalbimde özel bir yeri vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

Dungeon Siege 1 güzeldi. Hikaye namına pek bir şey yoktu ortada ama 2002 yılında piyasaya çıktığında nefis grafikleri ve oynanışı ile beni büyülemişti. Bir zindandan ormana oradan mağaraya oradan dağlara hiç yükleme ekranı ile karşılaşmadan gidebiliyorduk. Bir de Baldur's Gate gibi taktiksel bir ekranı vardı.

Oyunun bir güzelliği de modlanabilir olmasıydı ki iki tane başlı başına oyun olan baba mod çıktı. Bunlardan biri Ultima 5 Lazarus diğeri ise Ultima 6 Remake. İkisi de Ultima serilerinin nadide oyunlarından olan bu modları adam gibi RPG oynamak isteyenlere tavsiye ederim.

Ek paket Legends Of Aranna 2003'te çıktı. Yanında ana oyunla da birlikte geliyordu. Güzel ek paketti o da. Aynı aksiyona devam.

2005'te Dungeon Siege 2 geldi. Daha güzel bir hikaye, daha fazla yan görev, daha fazla serbestlik vardı. Ancak taktiksel oynanış yerini daha fazla aksiyona bırakmıştı. Bu nedenle ilk oyun kadar sevemedim. Ancak ilk oyunun oldukça sığ olan karakter geliştirme seçenekleri, ikinci oyunda biraz daha geliştirilmişti. 100 saatlik geniş bir oynanış yapısı sunuyordu ve iki koca ayımı yedi oyun.

2006'da Dungeon Siege 2'nin ek paketi Broken World geldi. Hikayeyi devam ettiren 15 saatlik bir paketti. Vasatı pek aşamadı bence. Ama diğer oyunların hatrına bunu da oynayıp bitirdik.

Derken oyunun yapımcısı Gas Powered Games oyunun isim hakkını Square Enix'e (Final Fantasy'nin yapımcısı Eidos'u da satın alan Japon firma) sattı. Firma Dungeon Siege 3 yapımı için RPG oyunlarının yüce ustası Obsidian (eski Black Isle - Icewind Dale'den tut NWN 2, Fallout New Vegas'a bir ton şahaser kazandırmış firma) ile anlaştı. Yani şu an Dungeon Siege 3 emin ellerde. Harbi bir oyun olarak gümbür gümbür geliyor. Grafikler mükemmel, aksiyon yine doruklarda. Bekliyoruz bakalım 2011'in sonbaharına doğru çıkacak piyasaya.

Dungeon Siege ismi Diablo'dan sonra action RPG piyasasında ismini en çok duyuran oyun olmuştur. Bir efsane olmasa da kalbimde özel bir yeri vardır.

Güzel yorum hocam elin dert görmesin x) parmakların klavyeden ayrılmasın.

Dungeon Siege ve expansionını sayısız oynayıp bitirmişimdir.Başlığını açmak benim görevim di artık ve bunu yaptım.

Dungeon siege II ve expansionına en uygun zamanda bakıcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BATTLE FOR MİDDLE EARTH 2 ONLİNE
    19 yıl önce açıldı
    Temple of Elemental Evil (istek)
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk oyunda set item yoktu.Expansionında vardı bayağıda güzellerdi.
    5 set itemi toplayınca harika özellikler kazanıyordun.
  • 3.oyun çıkmış ama yalanmış. İlk oyunu baştan yapsalar inan daha güzel olurmuş. Ama erken karar vermiş gibi hissettim kendimi

30000 bin kadınla nasıl beraber oldum.
    O woe is me !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaddar

3.oyun çıkmış ama yalanmış. İlk oyunu baştan yapsalar inan daha güzel olurmuş. Ama erken karar vermiş gibi hissettim kendimi

30000 bin kadınla nasıl beraber oldum.
    O woe is me !!!!

O woe are you!!!
    Shaddar 2.oyunun başlınığı da açarsın artık. Burada üçüncü oyun da o kadar kötü değil!
  • Uygun zamanı bekliyorum.
    Tekrar oynamayı düşünüyorum Dungeon Siege 2 ve eklentilerini o zaman açacağım.
    Burda bu başlıkların bulunması çok hoşuma gidiyor.

Lionheart adlı başlık silinmiş çok tuhaf:S
  • şu sıralar dungeon siege throne of agony oynuyorum psp'deki. o teknoloji ve imkanlara bakıyorum 2005'ten kalma el kadar cihaza yapılan oyuna bir de son nesil konsollara pc'lere bakıyorum arada dağlar kadar fark var. işin ilginç yanı fark dungeon siege 3'ten yana değil psp'deki versiyondan yana. o psp'deki versiyon duvardan duvara çalacak kalitede ds3'ü.

ds 1-2'yi de şu kpss'den çıkınca tekrar bitirmeyi düşünüyorum. nedense bu günlerde diablo'dan çok ds arar oldu deli gönül. obsidian seni govalarım. ne kotor devam oyununu beğendim, ne bunu ne de alpha protocol mudur ne halttır onu. bi zahmet şu obsidian'a devam oyunları vermesinler arkadaş lütfen lan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

şu sıralar dungeon siege throne of agony oynuyorum psp'deki. o teknoloji ve imkanlara bakıyorum 2005'ten kalma el kadar cihaza yapılan oyuna bir de son nesil konsollara pc'lere bakıyorum arada dağlar kadar fark var. işin ilginç yanı fark dungeon siege 3'ten yana değil psp'deki versiyondan yana. o psp'deki versiyon duvardan duvara çalacak kalitede ds3'ü.

ds 1-2'yi de şu kpss'den çıkınca tekrar bitirmeyi düşünüyorum. nedense bu günlerde diablo'dan çok ds arar oldu deli gönül. obsidian seni govalarım. ne kotor devam oyununu beğendim, ne bunu ne de alpha protocol mudur ne halttır onu. bi zahmet şu obsidian'a devam oyunları vermesinler arkadaş lütfen lan.

Ben de ne güzel oyunuyordum DS2 + ek paket, 3.actın sonlarındaydım lap top yanınca kaldım böyle ortada. İyi ki PS3 te dungeon hunter var da o biraz kesiyor.(Bu bahsettiğim oyun DS3ü süpürür...)
    Kotor 2 nin comminty patch gibi bir olayı var oyuna ince ayar veren ve son kısımlarını düzelten. Onunla dene bir de.Birincisi gibi olamıyor ama elimizdeki bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

şu sıralar dungeon siege throne of agony oynuyorum psp'deki. o teknoloji ve imkanlara bakıyorum 2005'ten kalma el kadar cihaza yapılan oyuna bir de son nesil konsollara pc'lere bakıyorum arada dağlar kadar fark var. işin ilginç yanı fark dungeon siege 3'ten yana değil psp'deki versiyondan yana. o psp'deki versiyon duvardan duvara çalacak kalitede ds3'ü.

Ben de ne güzel oyunuyordum DS2 + ek paket, 3.actın sonlarındaydım lap top yanınca kaldım böyle ortada. İyi ki PS3 te dungeon hunter var da o biraz kesiyor.(Bu bahsettiğim oyun DS3ü süpürür...)
    Kotor 2 nin comminty patch gibi bir olayı var oyuna ince ayar veren ve son kısımlarını düzelten. Onunla dene bir de.Birincisi gibi olamıyor ama elimizdeki bu kadar

Dungeon Hunter oyununu nereden bulduğunu öğrenebilir miyim? Ben de bu oyunu arıyorum fakat hiçbiryerde yok, kutulu olarak satılmıyor sanırım.

• Evet kutulu(Cthulu!) yok. PS store dan aldım 20 küsür liraya. Tam çarşıdan aldım 1 tane eve geldim 1 sene oynarım oyunu. Coop modu da zevkli baya.
  • quote:

x))
    daha iyi kaliteli şeyler beklerken aynı malzeme çatısı altında daha kötü ürünler ortaya çıkarıyorlar. Cidden bu Ds-Sacred-Divine Divinity ya o kadar özene bözene yapmışlar ki oyunları hala oynanır durumdalar.

• çok gaf yapmışım belli

Dertler benim olsun...
  • quote:

Dungeun Siege 2'nin eklentileri kaldı...
    Ondan sonra Bekle beni Dungeon Siege 3...

• Sacred'la Dungeon Siege gibisi var mı ?
    Tabi ki var...x)
  • İkinci oyuna başladım yakın zaman da güzel bir başlık adı altında sunacağım. x)
    Dungeon siege 3 de kurulu bekliyor. ( görüntüyle kandıramazlar beni.)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.