Şimdi Ara

Hell is Us {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025}

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
5
Favori
4.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Investigation Gameplay

Hell is Us {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025}PlayStationyoutube
    https://store.playstation.com/concept/10005051 Jonathan Jacques-Belletête takes you on a journey through Hadea, revealing how Hell is Us guides players through its world without traditional waypoints or markers. Learn how the game delivers clues in unique ways, staying true to its core philosophy: Player Plattering. Hell is Us will be release on Sept 4, 2025 on Playstation 5. #ps5 #ps5games #hellisus May contain content inappropriate for children. Visit http://www.esrb.org for rating information.
    https://www.youtube.com/watch?v=SSUUU5HGtws&pp=ygUSSGVsbCBpcyB1cyB0cmFpbGVy

Dünyada cehenneme en yakın olan şey savaşsa, bunun nedeni dünyanın şeytanların en kötüsünü barındırıyor olmasıdır; yani insanlığı. İç çatışmalarla yıkılan izole bir ülkede, geçmişinin sırlarını keşfet ve gizemli bir felaketin yankılarıyla başa çık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 6 Eylül 2025; 16:4:44 >

• Oyunu sunduğu her şeyi tamamlayarak bitirdim, tanıtıldığı zaman arkasında modern Deus Ex serisinin sanat yönetmeni var diye takibe almıştım oyunu. Deus Ex'e benzer yapıda bir oyun bekliyordum, bulmakla kalmadım fazlasını oynadım. Oyunu seveceğim konusunda beklentim vardı ama bu kadar seveceğimi düşünmüyordum. Oyundan aşırı derecede keyif aldım. Atmosferi, dünyası, mekanları, hikayesi, sanat tasarımı, sunumu müthişti resmen. Ortaya harika bir dünya çıkarmışlar, hikayesini ve dünyasının arka planını öğrendikçe oyundan aldığım keyif katlanarak arttı. Gizem temasını olağanüstü bir şekilde veriyor oyun, merak unsurunu hiçbir zaman öldürmüyor. Her öğrenilen bilgi oyunun dünyasına olan merakı arttırıyor. Oyun yapı olarak immersive simlere benzer bir yapıda, ekstra olarak bulmaca ögelerini yoğun bir şekilde kullanıyor. Bulmacaları kaliteli ve çoğu zaman çözüme ulaştıracak kadar ipucunu sunma konusunda başarılı yapmışlar. Dövüş mekanikleri ve diğer oynanış unsurları aksiyon RPG tarzı, soulslike ifadesini kullananlar da gördüm bu oyun için ama sırf stamina var diye bir oyuna soulslike deneceğini düşünmüyorum. Ne çok detaylı ne de yüzeysel bir dövüş sistemi var, oyunu sürdürmeye yetecek kalitede. Oyunun esas olayı dünyasının sunduğu gizemi açığa çıkarmakta ve bunu olabildiğince de yardımsız, kendi başınıza yapmakta bitiyor. Oyun son dönemlerde çıkan en kaliteli, sert, kendine has ve merak uyandıran dünyalardan bir tanesini sunuyor, dikkatli bir şekilde oynayıp sırlarını ortaya çıkarmaya çalışırsanız zevk almamanın mümkün olmadığını düşünüyorum.

Oyunun en başarılı kısmı tartışmasız dünyası ve sunduğu hikaye, oyun bu konuda kusursuza yakın bir performans ortaya koyuyor. Oyun Hadea isimli dış dünyadan kopuk, kendi içerisinde iç savaşa sürüklenmiş, dağılmakta olan bir ülkede geçiyor. Ana karakter Remi buraya Barış Harekatı Askeri olarak geliyor ama asıl amacı farklı, çocukken kaçarak terk ettiği memleketine dönmek ve kökenine dair bilgi sahibi olmak istiyor. Normal şartlarda ülkeye girmek de çıkmak da çok zor ama Remi ülkenin bulduğu şartlardan da yararlanıp bir şekilde bunu başarıyor. Ülkede bunca olay yaşanırken bir anda ortaya çıkan canavarlar da var tabii. Remi kendini tam bir bilinmezin içerisinde buluyor ve kendini bu durum içerisinden çıkarmak için ülkenin dört bir yanını dolaşıp Hadea'nın gizemini yavaş yavaş açığa çıkarmaya başlıyor. Bu oyuna Remi'nin hikayesi veya herhangi bir oyunda olduğu gibi ana bir hikaye var olarak bakmamanız gerek. Bu oyunun hikayesi; Hadea'nın, insanlarının, insanlarının birbirine olan nefretinin, insanlarının insanlık sınırları dışına nasıl çıktığının geçmişinden günümüze olabildiğince sert bir şekilde anlatımı. Bu oyunun hikayesinden ve dünyasından tam olarak keyif almanız için gezecek, bulmacalarını çözecek, en ufak not kırıntısını okuyacak, en alakasız eşyasının bile altındaki anlamı araştıracak ve sonrasında sizi yönlendirdiği o olağanüstü mekanlara gireceksiniz. Bu oyun dümdüz ana hikaye oynanıp bitirilecek bir oyun değil, memnun kalmazsınız böyle oynarsınız. Immersive sim benzetmesi yapma sebebim de bu zaten, oyunun dünyası bilgiyle dolup taşıyor, her taşın altına bakıp gerçeği açığa çıkardığınız zaman tam olarak memnun kalırsınız ancak.

Oyundaki mekanlar, sanat tasarımları ve atmosfer tek kelimeyle harika. Her mekan birbirinden farklı hissettiriyor, her mekanın tasarımdaki ince işçiliği rahatlıkla görebiliyorsunuz ve bunları harika bir atmosferde sunuyor oyun. Özellikle örnek verirsem Arcas Kulesinden bahsedebilirim. İnsanın dudağını uçuklatan, ağzını açık bırakan bir mekan resmen. Girişinden çıkışına kadar olan sunum, atmosfer resmen aşmış. Oyun gezdiriyor ama gezdirdiğine bir an olsun bile pişman ettirmiyor. Merak etmenin ödülünü bol bol veriyor. Mekanların bölüm tasarımları da oldukça iyi ve güzel bir çeşitlilik sunuyor. Hub tarzında olan kasabalar, köyler, bahsettiğim kule tarzı yapılar, ufak binalar, yarı açık alanlar bulunuyor. Oyundaki ana eylemlerden biri bu mekanları araştırmak, buralardan edindiğiniz bilgilerle bunların arasında gezinmek ve adım adım hikayeyi ortaya çıkarmak. Bu mekanlar bol bol belge, bulmaca ve karakterlerle dolu. Karakterlerin hepsiyle etkileşime geçmek mümkün, çoğunun da görevleri bulunuyor. Durağan bir dünyası yok, hikaye ilerledikçe karakterler de aynı şekilde ilerliyor ve görevleri değişime uğrayabiliyor. Dünyasına kendini kaptırıp keşfetmek çok keyifli ama akan zamanın da farkında olmayı unutmayın yoksa bazı karakterlerin görevleri başarısız sonuçlanabilir. Bu mekanların hepsinde çeşitli bulmacalar bulunuyor, bunlar oyunun ana ögelerinden. Üzerine düşünülmüş ve bağlam ile uyumlu bulmacaları var oyunun, çözmekten keyif alıyorsunuz ve ödüllendirmesi de güzel. Bulmaca çözdürme uğruna bulmaca çözdürmüyor oyun, dünyasının gizemini ortaya çıkarmakta bir araç olarak kullanılıyor.

Oyunun dövüş mekanikleri dediğim gibi klasik aksiyon RPG tarzında, çok zorlayıcı bir yapısı yok. Oyunu sürdürebilecek yeterlilikte bir çeşitlilik sunuyor. Farklı tarzda silahlar, bunları donatabileceğiniz bolca rün, sürekli yanınızda gezen dron ve sahip olduğu modüller ile oyunun süresi boyunca yeteri kadar seçeneğe sahip oluyorsunuz. Bu konuda oyunun eksikliği mekaniklerden çok, düşman çeşidinin az olmasından kaynaklı. Oyunun ilk birkaç saatinde gördüğünüz düşmanlar dışında çok nadir yeni düşman görüyorsunuz bu da dövüşlerin iyice ezbere hale gelmesine sebep olabiliyor. Oyun bu konuda diğer konularda olduğu kadar iyi değil ama dediğim gibi oynatmaya yetecek kadar da iyi, bu da çok iyi olduğu konuları aşağı çekmesine sebep olmuyor.

Oyunun yoğun bir dönemde çıkması resmen şanssızlık, çok kaliteli bir oyun olduğunu düşünüyorum ve yeni bir marka olmasının acısını bu şekilde çekmesi rahatsız edici bir durum. Bu tarz oyun zaten çok çıkmıyor, böylesi çıkınca da arka planda kalması ekstradan kötü oluyor. Yapımcının oyuna verdiği emeği fazlasıyla görüyorsunuz. Ortaya çıkarılan dünya her anlamda mükemmel ve bu dünyanın gizemini ortaya çıkarmanın verdiği keyif bambaşka. Prey, Deus Ex, Dishonored gibi Immersive Sim tarzı oyunları seviyorsanız kesinlikle şans vermelisiniz bu oyuna, sırf dünyasını deneyimlemek bile yeterli bir sebep olabilir. Böyle oyunların başarılı olması önemli bana göre; bu tarz oyunlar, oyunla ve dünyasıyla geçebileceğiniz etkileşimi çok yüksek derecede sunuyor ve bu da oynanışın çok daha akılda kalıcı olmasını sağlıyor. Bu oyun ile inşa ettikleri dünya bir oyundan fazlasını hak ediyor ve kendileri de böyle düşünmüş olmalı ki ona göre son yazmışlar. Umarım Prey, Deus Ex gibi yarım kalmaz, bu dünyayı görmeye devam ederiz.

• Oyun Steam de 30 dolar ile ön siparişte.

Hell is Us {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025}store.steampowered.com
    Pre-purchase Hell is Us on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1620730/Hell_is_Us

----------------------

-Oyunda bir görev yönlendiricisi veya ekranda bir görev noktası olmayacak.

-Oyunun yarısı savaş ise diğer yarısı da keşif ve soruşturma olacak.

-Oyunda çok fazla yan aktivite ve gizli hazine olacak.

-"Eğer içgüdüleriniz yapılacak bir şey olduğunu söylüyorsa, büyük ihtimal var."

-İpuçları ve bulmacalar oldukça açık olacak ama daha zorlu bir şeyler isteyenler içinde yan içerikler olacak.

-Farklı silahlar ve yeteneklerle beraber dronumuz da savaşta oldukça efektif olacak.

-Doğduğu ülke olan Hadea'ya geri dönen Remi olarak oynuyorsunuz. Ülke iç savaşla parçalanmıştır ve Remi geçmişiyle ilgili gerçeği ortaya çıkarmak zorundadır.

-24 Eylül de geliyor.

Hell is Us {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025}PlayStationyoutube
    https://store.playstation.com/concept/10005051 Jonathan Jacques-Belletête takes you on a journey through Hadea, revealing how Hell is Us guides players through its world without traditional waypoints or markers. Learn how the game delivers clues in unique ways, staying true to its core philosophy: Player Plattering. Hell is Us will be release on Sept 4, 2025 on Playstation 5. #ps5 #ps5games #hellisus May contain content inappropriate for children. Visit http://www.esrb.org for rating information.
    https://www.youtube.com/watch?v=SSUUU5HGtws&pp=ygUSSGVsbCBpcyB1cyB0cmFpbGVy

• Türkçe altyazılı izlemek isteyenler için:

Hell is Us {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025}Oyun Fragmanlarıyoutube
    Dünyada cehenneme en yakın olan şey savaşsa, bunun nedeni dünyanın şeytanların en kötüsünü barındırıyor olmasıdır; yani insanlığı. İç çatışmalarla yıkılan izole bir ülkede, geçmişinin sırlarını keşfet ve gizemli bir felaketin yankılarıyla başa çık. #oyun #Gaming #hellisus
    https://www.youtube.com/watch?v=W67JT61VtcI

Oyun fragmanlarını Türkçe altyazılı şekilde izlemek için kanalıma beklerim <3
  • Bu tarz oyunlar eskiden ps exc çıkardı. Şimdi Allahtan pc ye de geliyor. Çıkışında pc ye gelmeyen de max 1-2 seneye zaten geliyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

https://x.com/HELLisUSgame/status/1904838811986637106

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Days Gone PC [Ana Konu]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyunun fiyatı uygun diye 1 ay önce ön sipariş geçmiştim Türkçe dil desteğini de görünce ayrı bir mutlu oldum açıkçası.

• Başlığa yazdım ama Nacon'a çok güvenmeyin arkadaşlar. Daha önce böyle yazıp sonradan eklemedikleri oyunlar hele ki geçmişlerinde emri altında ki Frogwares'i dolandırmaları ile biliniyor bu adamlar. Oyun çıktığında dil desteğini kaldırırlarsa veya hiç olmadığını görürseniz şaşırmayın.

Steam sayfasına da eklemişler Türkçe dil seçeneğini ama umarım saçma bir şey yapıp sonradan kaldırdık, yanlışlık oldu falan demezler.

Gelmemesi için bir neden yok. Oyun PlayStation State of Play sunumunda yer almıştı. Senenin sürpriz yapımlarından birisi olabilir bence. Türkçe Çeviri Adam Mustafa Kadir'in ilk marifeti olarak Türkçe geliyor diyebiliriz.

Ain't about money. For Yakuza, it's all about power. Those that lose power have to give way to those that have it | 真島 吾朗
  • Sistem gereksinimleri yayınlandı. Oyun Türkçe dil desteğiyle çıkacak hatırlatalım. 🙂

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.