Şimdi Ara

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
4
Favori
42.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu Yadis in yeni sürümünün linkini verebilirmisiniz ben bulamadımda, önceki sayfada verilmiş ama link bozuk, şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...
  • arkadaslar dune cıhazlar hdmi uzerınden Dolby TrueHD ve DTS HD Master Audio gibi ses formatlarını dırek çözmeden avr ye gönderebılıyomu bilen varmı? eger cevap evetse ayarlar kısmında ne yapmak lazım hdmı uzerınden pass through ıcın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

arkadaslar dune cıhazlar hdmi uzerınden Dolby TrueHD ve DTS HD Master Audio gibi ses formatlarını dırek çözmeden avr ye gönderebılıyomu bilen varmı? eger cevap evetse ayarlar kısmında ne yapmak lazım hdmı uzerınden pass through ıcın?

Evet gönderiyor ama ayarlarının nasıl yapılacağını bilmiyorum.
    Dune cihazım yok.

rccol, parmacist

neredesiniz? cevaplasanıza...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79
    arkadaslar dune cıhazlar hdmi uzerınden Dolby TrueHD ve DTS HD Master Audio gibi ses formatlarını dırek çözmeden avr ye gönderebılıyomu bilen varmı? eger cevap evetse ayarlar kısmında ne yapmak lazım hdmı uzerınden pass through ıcın?

Gonderebiliyor.
    Ses ayarlarinda decode yi Bitstream secmelisin.
  • desenize boşu boşuna amerıkalardan monster thx coax kablo aldık hazır hdmi den çözdürürkük:)
  • bu arada yukarı sayfalarda bır arkadas 100916_2027_beta fırmware yukledıkten sonra dahılı hdd ye gerek kalmadı demıs ama tam anlayamadım sonucta dahılı hdd her halükarda usb 2.0 harıcı hdd den daha hızlı ve sorunsuz oynatmazmı fılmlerı yoksa benmı yanlıs bılıyorum? daha dogrusu bu son fırmware de ntfs yazma ozellıgının eklenmesının bu durumla arasıdakı bağı kuramadım ben:)? son olarak bendekı base modelınde bazı fılmlerı ızlerken takılmalar menu gecıslerınde komut işlememe sonra bırden hepsını işleme gibi durumlar oluyo bunun tam olarak nedenı nedır bu 4 gb usb flas uygulamasını yaparsak bu gıbı sorunlarında önüne geçmiş olurmuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

quote:

Orijinalden alıntı: dromeas

Arkadaşlar BD Prime 3.0 la ben de bugün aranıza katıldım. Yaklaşık 8 sayfalık bu başlığı sonuna kadar okudum, özellikle rccol, pharmacist, mdmrx, sadays ve diğer arkadaşlara paylaştıkları bilgi ve tecrübeler için teşekkür ederim,

Az önce üzerinde yüklü olan "091023_1444_update1" yazılımını "100916_2027_beta" yazılımına usb üzerinden flash bellekle yükselttim. Bu arada uygulamaların da yüklenebilmesi için 512 KBlık başka bir usb belleği kullandım, bu sürekli üzerinde kalacak, bunu gerekirse 2 veya 4 GB a çıkaracağım, dahili hdd takmayı düşünmüyorum. Cihaz üzerindeki 13 ay önceki yazılımla, son beta yazılımıyla bile tamamen stabil çalışıyor, en ufak bir sorunla karşılaşmadım.

arka ortadaki usb port a 4 gb lık bir bellek takarsanız sistem belleği olarak. rahat edersiniz..hem ilerde indireceğiniz ugulamalara hemde blueray disk çalmayı düşünüyorsanız ihtiyacı olan hafızaya cihazınız kavuşmuş olur..nasıl yapılacağı geçmiş sayfalarda anlatılıyor..artık ntfs yede yazabildiği için dahili hdd e pek gerek kalmadı..

O usb girişe bellek takınca nasıl bir avantajı oluyor ben tam anlayamadım?

• Üstad, Vista 32 bit kurulu bilgisayarımdan ağa bağlı olan Qnap TS-659 nas cihazını görüyorum, ancak aynı bilgisayarda kurulu Yadis içinden Qnap görünmüyor. Nerede hata yapıyorum? Kullandığım yadis sürümü 2.0.4
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • bu başlık zamanında su gibi akıp giderdi masallah şimdi terkedilmiş bölge gıbı olmus ne gelen var ne giden:)
  • arkadaslar ben bendekı base 3.0 modelı ıcın fırmware yukselttım en son betayı kurdum buraya kadar sorun yok ama su 4 gb ı sıstem bellegı yapmak ıcın bır flash dısk almıstım onu ntfs seklınde bıcımlendırdım ıcınede o 1.5 kb lık dosyayı attım dune_service_init_system_storage.dsf ama gelin görün ki dune menuden usb ye gırıyorum attıgım dosyayı klasorun ıcınde de görüyorum ama ustune tıkladıgımda error empty storage not found hatası alıyorum bos alan bulunamadı dıyo ama ne alaka onu anlamıs degılım su meseleye bır el atın yaw nerde yanlıs yaptım?
  • tamamdır arrkadaslar hallettım işlemı oldu ıkı yuklemede sorunsuz
  • @cuoresportivo
    firmanın çıkardığı bir firmware sayesinde usb belleği cihazın önbelleği olarak tanıtabiliyorsunuz.

@sakgoz79
    sorunu çözmüşsün ama nasıl çözdüğünü yazmamışsın. usb diskin boş olması gerekiyordu bu yüzden o hatayı alıyordun. Ben dosyayı boş bir dvd ye atıp ordan çalıştırmıştım.
  • aynen usb dıskın ıcınde o 2 kb lık dosyayı koymustum o yuzden olmamıs dıskı temızleyınce dırek sorunsuz kuruldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tteko

Üstad, Vista 32 bit kurulu bilgisayarımdan ağa bağlı olan Qnap TS-659 nas cihazını görüyorum, ancak aynı bilgisayarda kurulu Yadis içinden Qnap görünmüyor. Nerede hata yapıyorum? Kullandığım yadis sürümü 2.0.4

Emin değilim ama cihazı NFS server olarak tanımlayıp duneye mount edebilirsin. Ben pc deki 5 adet hdd için xp işletim sisteminde nfs server kurdum ama bunun duneye nasıl mount edileceğini bilmediğimden yapamadım. Bu konuda yardım edebilecek birileri çıkarsa çok makbule geçecek.. Amacım NFS kullanarak yadise eklediğim tüm filmleri tek bir indexte görebilmek idi. SMB ile bu mümkün olmuyor her hdd için ayrı index yapmak gerekiyor aksi taktirde url (kısayol) hatası verip diğer disklerdeki filmleri yadisten çalıştırmıyor.

• Merhaba
    Qnap kullanıyorsan aslında çok fazla bir derdin olmaz.
    Bilgisayara qnapın ip'si \qmultimedia klasörünü map et.
    Dune da da aynı işlemi yapacağından pc de yaptığın Yadis film yolu (path) Dune da da değişmemiş olacak.
    Örnek: Bende qnap Ip'si 192.168.1.10
    Bilgisayara Z drive olarak \\192.168.1.10\qmultimedia adresini map edeceksin.

quote:

Orijinalden alıntı: fast_loader

quote:

Üstad, Vista 32 bit kurulu bilgisayarımdan ağa bağlı olan Qnap TS-659 nas cihazını görüyorum, ancak aynı bilgisayarda kurulu Yadis içinden Qnap görünmüyor. Nerede hata yapıyorum? Kullandığım yadis sürümü 2.0.4

Emin değilim ama cihazı NFS server olarak tanımlayıp duneye mount edebilirsin. Ben pc deki 5 adet hdd için xp işletim sisteminde nfs server kurdum ama bunun duneye nasıl mount edileceğini bilmediğimden yapamadım. Bu konuda yardım edebilecek birileri çıkarsa çok makbule geçecek.. Amacım NFS kullanarak yadise eklediğim tüm filmleri tek bir indexte görebilmek idi. SMB ile bu mümkün olmuyor her hdd için ayrı index yapmak gerekiyor aksi taktirde url (kısayol) hatası verip diğer disklerdeki filmleri yadisten çalıştırmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rccol -- 11 Ocak 2011; 13:10:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rccol

Merhaba
    Qnap kullanıyorsan aslında çok fazla bir derdin olmaz.
    Bilgisayara qnapın ip'si \qmultimedia klasörünü map et.
    Dune da da aynı işlemi yapacağından pc de yaptığın Yadis film yolu (path) Dune da da değişmemiş olacak.
    Örnek: Bende qnap Ip'si 192.168.1.10
    Bilgisayara Z drive olarak \\192.168.1.10\qmultimedia adresini map edeceksin.

quote:

Orijinalden alıntı: fast_loader

quote:

rccol, teşekkür ederim. Dediğin ayarlardan Qnap klasörünü görebildim.Takıldığım bir kaç nokta daha var. Yadis de ayarlar bölümünde; çalışma alanı ve dune arayüzü klasörü olarak iki hane var.(Yadis'i Türkçe dil seçeneği ile kullanıyorum) Çalışma alanını ve dune arayüzü klasörünü Qnap üzerinde mi Dune üzerinde mi yoksa bilgisayar üzerinde mi oluşturuyoruz. Bunları doğru gösterdikten sonra Ekle den Qnap Multimedya klasöründen filmler klasörünü gösteriyor ve tara diyerek internet ten bilgilerin alınmasını bekliyoruz. Bitiminde ayrıca bir işlem yapmamız gerekiyormu. Ayrıca Dune ye statik ip vereyim mi önerirmisiniz.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bende dune düşünüyorum fakat önemli bir sorum var sizlere bundan önce kullandığım wd live hd tv 'de ses ve görüntü senkron sorunu vardı , acaba bu dune 'da lipsync ayarı var mı ? 50 ya da 100ms lik kademeler seklinde ayarlayabiliyormuyuz ses gecikmesini optikten ?
  • Aga aşmışınız siz ya. Nası para yetiştiriyosunuz bu işlere..
  • Oluşturma yerin aslında çok önemli değil.
    Klasör oluştuktan sonra Dune Hdd ye kopyalar ve oradan çalıştırabilirsin.
    Yada qnap altında tutabilirsin. Dune üzerinden ilgili klasöre gelip çalıştırırsan da olur.
    Çalışma klasörüne dokunma.
    Dune arayüz klasörünü yukarıda anlattığım gibi pc de oluşturup taşıyabilirsin. Yada direk qnap ta seçebilirsin. Her halükarda bir yerde oluşsun .

Tarama bittikten sonra "dışa aktar" butonu ile Dune arayüz klasörü olarak verdiğin yere atıyor zaten.
    Dışa aktarma yapmazsan yadis i dune da kullanamazsın.

Dune'a statik ip vermen tabiki iyi olur.
    Dune Hdd sine ulaşmak için her seferinde cihazın ipsini öğrenmen gerekmez.

Bende 192.168.1.
    1..9 arası modem ve switcler
    10..19 arası qnap ve benzeri network diskler
    20..29 arası printerlar
    30..39 arası dreambox , vuduo vb uydu cihazları
    40..49 sabit ip almasını istediğim pc ler
    50..59 arasıda dhcp ile otomatik dağıtılan ip bloğudur.

quote:

rccol, teşekkür ederim. Dediğin ayarlardan Qnap klasörünü görebildim.Takıldığım bir kaç nokta daha var. Yadis de ayarlar bölümünde; çalışma alanı ve dune arayüzü klasörü olarak iki hane var.(Yadis'i Türkçe dil seçeneği ile kullanıyorum) Çalışma alanını ve dune arayüzü klasörünü Qnap üzerinde mi Dune üzerinde mi yoksa bilgisayar üzerinde mi oluşturuyoruz. Bunları doğru gösterdikten sonra Ekle den Qnap Multimedya klasöründen filmler klasörünü gösteriyor ve tara diyerek internet ten bilgilerin alınmasını bekliyoruz. Bitiminde ayrıca bir işlem yapmamız gerekiyormu. Ayrıca Dune ye statik ip vereyim mi önerirmisiniz.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rccol -- 12 Ocak 2011; 17:25:33 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.