Şimdi Ara

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
4
Favori
42.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senin tarzında kullanıma ilk defa şahit oluyorum.

Ben senin yerinde olsam dune gibi hd görüntü kalitesi olan bir cihazı digiturk cihazına mahkum etmezdim.

Kırmızı sarı , beyaz uçlar dan kastettiğin bağlantı compozit bağlantıysa zaten hemen aleti git geri ver.

Full hd ve hd ses çözen bir alet alıp , gidipte compozit çıkış kullanılırmı Allah aşkına?

50 liraya divx player alsaydın daha iyiydi.

Hemen gidip kaliteli bir hdmi kablo al.

Sonra hdmi portu üzerinden anfine yada televizyonuna bağla.
    Sonrada görüntüdeki kalitenin ve (anfin varsa) seslerin keyfini çıkar.

Ferrari alıp tarla sürmeye çalışıyosun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fast_loader

Selam arkadaşlar
    Bende Dark Record Mania vardı onu değiştirim Dune BD Prime 3.0 a terfi ederek aranıza katıldım :)

Cihaz dün geldi ve kurulumunu, firmvare update, türkçeleştirme ve 4 GB usb ram işlemlerini başarılı bir şekilde yaptım. Ancak cihazı digiturk'e bağlayınca ne yaptımsa Digiturk den görüntü alamadım. ve mecburen digiturk cihazını Tv ye scart'tan bağlamak zorunda kaldım. Yani dune ve digiturk birbirinden bağımsız ayrı ayrı çalışıyorlar şu anda. Halbuki Dark Record Mania ile digiturk sorunsuz çalışıyordu kırmızı-beyaz-sarı uçlarla cihazı digiturk'e bağlamıştım ve kumandadan tek tuş ile digiturk ile media player arasında kolay geçiş yapabiliyordum. Dune içinde aynı bağlantıyı yaptım kırmızı-beyaz-sarı uçları dune ve digiturk'de gerekli yerlere bağladım kumandadan mode tuşuna basıyorum orada pal, ntsc vs.. seçenekleri felan var onlara tıklıyorum fakat tv ye sinyal zayıf diye uyarılar geliyor yani ne görüntü nede ses alabiliyorum.
    Acaba nerede yanlış yapıyorum? Dune ile digiturk'u birbirine bağlamanın farklı bir yolu varmıdır ? yada acaba dune arızalı olabilirmi ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

dune prime 3.0 da video girişi yok ki dijitürk'ten gelen yayını alabilsin. senin dune'da kabloları taktığın yer component out, yani çıkış. dark'ta video girişi olması normal çünkü alet kayıt yapabiliyordu. dune ise yapamıyor. aslında yapıyor ama iptv'leri yapabiliyor, yani internetten yayın yapan tv'leri. herhangi bir cihazı takıp dune'dan kayıt yapamazsın, dolayısı ile dijitürk'ün dune üzerinden izleyemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 23 Aralık 2010; 15:55:43 >

• @rccol, Merhaba sanırım yanlış ifade ettim.. Benim hdmi kablom ve optik ses sistemim zaten var ve dune ile filmleri keyifli bir şekilde izleyebiliyorum.
    Ancak Eşim digiturk'de normal yayın dizi vs izlemek istiyor işte sorun burda başlıyor. Ben istediğim digiturk receiveri compozit bağlantı ile dune' a bağlayıp kumandadan istediğim zaman digiturk yayını ve dune arasında kolayca geçiş yapabilmek. Ancak bağlantıyı yapmama rağmen kumandanın mode tuşundan basarak digiturk yayınına geçemiyorum digiturke geçmeye çalıştığımda Tv ye ses ve görüntü gelmiyor ekranda sadece zayıf sinyal vs vs bişiler yazıyor. Hem dune prime'nin özelliklerinde normal yayından (örneğin maç) kayıt yapma özelliği var. Ben dune ve receiveri birbirine bağlamadan bu kaydı nasıl yapabileceğim ? Siz normal tv yayınını dune bd prime' dan bağımsızmı izliyorsunuz receiver'a bağlantı yapmadınızmı ?
  • quote:

@rccol, Merhaba sanırım yanlış ifade ettim.. Benim hdmi kablom ve optik ses sistemim zaten var ve dune ile filmleri keyifli bir şekilde izleyebiliyorum.
    Ancak Eşim digiturk'de normal yayın dizi vs izlemek istiyor işte sorun burda başlıyor. Ben istediğim digiturk receiveri compozit bağlantı ile dune' a bağlayıp kumandadan istediğim zaman digiturk yayını ve dune arasında kolayca geçiş yapabilmek. Ancak bağlantıyı yapmama rağmen kumandanın mode tuşundan basarak digiturk yayınına geçemiyorum digiturke geçmeye çalıştığımda Tv ye ses ve görüntü gelmiyor ekranda sadece zayıf sinyal vs vs bişiler yazıyor. Hem dune prime'nin özelliklerinde normal yayından (örneğin maç) kayıt yapma özelliği var. Ben dune ve receiveri birbirine bağlamadan bu kaydı nasıl yapabileceğim ? Siz normal tv yayınını dune bd prime' dan bağımsızmı izliyorsunuz receiver'a bağlantı yapmadınızmı ?

ben cihazın arkasını inceledim. hiçbir video girişi yok ki kayıt yapabilsin. arkadakilerin hepsi çıkış. nasıl kayıt yapabiliyormuş bu cihaz anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 23 Aralık 2010; 16:03:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Selam arkadaşlar
    Bende Dark Record Mania vardı onu değiştirim Dune BD Prime 3.0 a terfi ederek aranıza katıldım :)

Cihaz dün geldi ve kurulumunu, firmvare update, türkçeleştirme ve 4 GB usb ram işlemlerini başarılı bir şekilde yaptım. Ancak cihazı digiturk'e bağlayınca ne yaptımsa Digiturk den görüntü alamadım. ve mecburen digiturk cihazını Tv ye scart'tan bağlamak zorunda kaldım. Yani dune ve digiturk birbirinden bağımsız ayrı ayrı çalışıyorlar şu anda. Halbuki Dark Record Mania ile digiturk sorunsuz çalışıyordu kırmızı-beyaz-sarı uçlarla cihazı digiturk'e bağlamıştım ve kumandadan tek tuş ile digiturk ile media player arasında kolay geçiş yapabiliyordum. Dune içinde aynı bağlantıyı yaptım kırmızı-beyaz-sarı uçları dune ve digiturk'de gerekli yerlere bağladım kumandadan mode tuşuna basıyorum orada pal, ntsc vs.. seçenekleri felan var onlara tıklıyorum fakat tv ye sinyal zayıf diye uyarılar geliyor yani ne görüntü nede ses alabiliyorum.
    Acaba nerede yanlış yapıyorum? Dune ile digiturk'u birbirine bağlamanın farklı bir yolu varmıdır ? yada acaba dune arızalı olabilirmi ?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

dune prime 3.0 da video girişi yok ki dijitürk'ten gelen yayını alabilsin. senin dune'da kabloları taktığın yer component out, yani çıkış. dark'ta video girişi olması normal çünkü alet kayıt yapabiliyordu. dune ise yapamıyor. aslında yapıyor ama iptv'leri yapabiliyor, yani internetten yayın yapan tv'leri. herhangi bir cihazı takıp dune'dan kayıt yapamazsın, dolayısı ile dijitürk'ün dune üzerinden izleyemezsin.

Merhaba teşekkür ederim. Bunu bilmiyordum şayet eminseniz daha fazla araştırmayacağım. Şimdi işin yoksa digiturk izleyeceğin zaman kaynağı değiştir, tv den harici hoparlör seçeneğini değiştir vs.. çok kötü oldu gerçekten :( Birde darkmedia gibi cihazda olan bir özelliğin dune gibi daha gelişmiş bir cihazda olmamasıda sinirlerime dokundu açıkçası :) Dark record mania kullanırken aynı anda hem film izleniyordu hemde arka planda ayarlamış olduğun saatte istediğin tv yayıyını, diziyi hdd2ye kaydediyordu.. sonra istediğin zaman reklamsız izleme şansın oluyordu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast_loader -- 23 Aralık 2010; 16:35:27 >

• valla eğer dune resmi sitesinde bilgileri doğru yazmışlarsa eminim evet. cihaz sadece network üzerinden gelen stream'i kayıt yapabiliyor. dışardan bir video kaynağı bağlayacak yer yok zaten dune üzerinde.

ancak söylediğinizde haklısınız. zira bir ton para döktüğün aletin kayıt yapabilmesi gerekirdi. kısaca buyrun size herşeyi yapabilen bir alet ama fiyatı da bu diyebilmeli üreticisi.

ayrıca merak edip tüm dune ürünlerini inceledim sitesinden. gördüğüm kadarı ile hiçbirisinde kayıt özelliği yok.
  • YADIS 2.01
    http://www.mediafire.com/?tc9h79p13vw1dw0
    Türkçe dil seçenekli..:)
  • quote:

@rccol, Merhaba sanırım yanlış ifade ettim.. Benim hdmi kablom ve optik ses sistemim zaten var ve dune ile filmleri keyifli bir şekilde izleyebiliyorum.

Arkadaşım merhaba
    Ben yanlış anlamışım o zaman kusura bakmayın.
    Ben de her kes gibi uydu dan yerel kanal vb izliyorum.

Ancak dediğiniz gibi bir bağlantı yerine tv nin 2. hdmi girişine bağlıyarak tv den kaynak değiştiriyorum.
    Daha doğrusu şöyle yapıyorum.
    Vu duo uydu alıcım var.
    Ypbr ve optik kablo ile anfiye bağlayıp hdmi ile tv ye bağlıyorum.
    Eğer sadece uydu seyredeceksem ve anfiyi kullanmayacaksam tv den ilgili hdmi kaynağı seçiyorum.
    Eğer anfi üzerinden seyredeceksem tv de hdmi port belli olduğu için kaynak seçimini , (dune , c-200 , ps3 , uydu) anfiden yapıyorum.

murdocklawless 'in dediği gibi dune da giriş yok.

Yanlış anlaşma için özür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rccol -- 24 Aralık 2010; 10:42:20 >

• @rccol,
    Estağfurullah arkadaşım yanlış anlama olabilir sorun yok. Ayrıca böyle bir konu açıp ilgilenmen ve yardımcı olman çok hoş teşekkür ederim.

@aced
    quote:

YADIS 2.01
    http://www.mediafire.com/?tc9h79p13vw1dw0
    Türkçe dil seçenekli..:)

Bende tam eski versiyonun linkini alıp kurmak üzere foruma girmiştimki yeni versiyonu eklediğini gördüm :)
    Çok teşekkürler

programın çalışması için .net framework son sürümü gerekli. sisteminde yüklü olmayanlarhttp://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=9cfb2d51-5ff4-4491-b0e5-b386f32c0992&displaylang=en adresinden indirip kurabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast_loader -- 24 Aralık 2010; 13:29:04 >

• Yadis yeni versiyonu kurdum ve şimdilik pc'ye bağlı tek bir diski tarattım ardından filmleri onaylayıp dışa aktar dedim. Sonra cihaza geçip dune arayüzü klasörü olarak tanımladığım klasöre geçiyorum ve filmlerin afişlerini ve içindeki bilgileri görebiliyorum. Buraya kadar herşey normal ancak ok tuşuna basarak filmi oynatmak istediğimde url hatası veriyor
    Acaba nerede yanlışlık yapıyorum ?
    ayarlarda klasör ekle deyince Dune ağ yolu: diye bir yer daha var oraya kendiliginden storage_label://diskim/1080pfilmler geliyor. Ben buraya dokunmadım
    acaba buraya kendim ağ yolunumu yazmam gerekiyor. açılan kutuda altta birkaç seçenek daha var bunlardan hangisini nasıl yazmam gerekiyor ?
    Nasıl yapılacağı konusunda fikri olan varmı arkadaşlar ?

Edit: Buldum.. pc'nin ip si ile birlikte klasör yolunu göstermek gerekiyormuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast_loader -- 25 Aralık 2010; 17:29:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Selam arkadaşlar atom işlemcili bir pc'ye freenas yükledim zyxell gigabit switch kullanarak PC+FreeNas+DUNE bağladım
    ama Dune ile Freenas arasında dosya transfer hızı çok düşük bu arada kablolama cat6 pc ile freenas 90 mb hıza çıkarken
    dune 10 mb'tı zor görüyor dunede ayarı gigabit yaptım yine olmadı iki günden beri uğraşıyorum ama nafile nerde hata yapıyorum acaba

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ

bu konuda fikri olan yokmu arkadaşlar

• quote:

quote:

Selam arkadaşlar atom işlemcili bir pc'ye freenas yükledim zyxell gigabit switch kullanarak PC+FreeNas+DUNE bağladım
    ama Dune ile Freenas arasında dosya transfer hızı çok düşük bu arada kablolama cat6 pc ile freenas 90 mb hıza çıkarken
    dune 10 mb'tı zor görüyor dunede ayarı gigabit yaptım yine olmadı iki günden beri uğraşıyorum ama nafile nerde hata yapıyorum acaba

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ

bu konuda fikri olan yokmu arkadaşlar

Normal bir durum bu.. DUNE' da gigabit switch olsa da desteklemiyor, popcorn ve diğer media oynatıcılarda da aynı bu durum..

• quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist
    Normal bir durum bu.. DUNE' da gigabit switch olsa da desteklemiyor, popcorn ve diğer media oynatıcılarda da aynı bu durum..

o zaman gigabit lan olmasının esprisi nedir? bu cihazın içine takacağımız dahili diske 70-80 mb/sn hızla dosya transfer edemeyeceksek o zaman hiç koymasınlar gigabit filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

o zaman gigabit lan olmasının esprisi nedir? bu cihazın içine takacağımız dahili diske 70-80 mb/sn hızla dosya transfer edemeyeceksek o zaman hiç koymasınlar gigabit filan.

Kesinlikle haklısın. Bence buradaki sorun Markalardan ziyade Chipseti üretenlerde..
  • Arkadaşlar Yadis 2.02 yi kurup deneyen varmı ? Pc üzerinden tek bir hdd için problemsiz çalışıyor ancak 3-4 tane HDD içindeki filmleri tek bir indexte toplayınca sadece dune arayüz klasörünü hangi disk üzerinde tanımladıysanız o diskteki filmleri oynatıyor. Diğer HDD lerdeki filmler dune playerda aynı indexte görünmesine rağmen üzerine kumandadan oynat dendiğinde url hatası veriyor.

Benzer problemi yaşayan ve çözebilen varmıdır ?
  • quote:

Arkadaşlar Yadis 2.02 yi kurup deneyen varmı ? Pc üzerinden tek bir hdd için problemsiz çalışıyor ancak 3-4 tane HDD içindeki filmleri tek bir indexte toplayınca sadece dune arayüz klasörünü hangi disk üzerinde tanımladıysanız o diskteki filmleri oynatıyor. Diğer HDD lerdeki filmler dune playerda aynı indexte görünmesine rağmen üzerine kumandadan oynat dendiğinde url hatası veriyor.

Benim çocuklar için direk üzerine taktığım diskteki anime filmleri sildi.. Allahtan esas BDMV lerin olduğu QNAP da denememişim, giderdi 12 tb full Blu-Ray..

Önceden yaDIS klasöründeki workspace dosyasına kaç tane disk tanımlamışsanız her biri için 00 01 02 03 gibi klasörler açıyordu, şimdi yok sadece interface var.. Bir de Movie için açtığınız bölüme bağlanınca direk girebiliyordunuz, şimdi _yaDIS vallaa 2.03 çıktı ben korkuyorum Blu-Ray lerinolduğu kısmı yapmaya....

• quote:

quote:

Arkadaşlar Yadis 2.02 yi kurup deneyen varmı ? Pc üzerinden tek bir hdd için problemsiz çalışıyor ancak 3-4 tane HDD içindeki filmleri tek bir indexte toplayınca sadece dune arayüz klasörünü hangi disk üzerinde tanımladıysanız o diskteki filmleri oynatıyor. Diğer HDD lerdeki filmler dune playerda aynı indexte görünmesine rağmen üzerine kumandadan oynat dendiğinde url hatası veriyor.

Benim çocuklar için direk üzerine taktığım diskteki anime filmleri sildi.. Allahtan esas BDMV lerin olduğu QNAP da denememişim, giderdi 12 tb full Blu-Ray..

Önceden yaDIS klasöründeki workspace dosyasına kaç tane disk tanımlamışsanız her biri için 00 01 02 03 gibi klasörler açıyordu, şimdi yok sadece interface var.. Bir de Movie için açtığınız bölüme bağlanınca direk girebiliyordunuz, şimdi _yaDIS vallaa 2.03 çıktı ben korkuyorum Blu-Ray lerinolduğu kısmı yapmaya....

Tek dikkat edilmesi gereken tanımlayacağımız dune path'in (dune arayüz klasörünün) boş olması. Zaten program eğer içinde dosya varsa silinecek diye uyarı veriyor. Yeni sürümü kurmadan önce eski sürümün work folder den bir yedek alırsanız iyi olur alt klasörlerde cahche olması lazım sanırım önceki sürümlerdeki taranan film ve cover bilgilerini orada tutuyor. Bu klasöre ulaşamadığı taktirde tüm arşivi tekrar taratıp bilgileri netten indirmeye çalışacaktır. Bu da bir sürü zaman kaybı demek..

Tek bir HDD si olanlar yeni sürümde sorun yaşamıyorlar Ancak Pc üzerinden ağ yolu ile film izliyorsanız vede pc ye bağlı 4-5 tane HDD niz varsa yadis bu disklerin hepsini indexleyebiliyor ancak tv ye geçtiğinizde bu disklerden sadece bir tanesi üzerindeki filmleri oynatabiliyor (dune arayüzünün olduğu diskteki filmleri) diğer HDD içindeki filmler yadis listesinde görünmesine rağmen kumandadan oynatmaya kalktığınızda url hatası veriyor yani tanımlanan ağ yoluna ulaşamıyor. Dune çoklu disk için SMB protokolü'nü deskteklemiyor sanırım linkleyemiyor ve uzak disklere ulaşamıyor belki bir firmware ile düzeltilebilirler. Bu sorunu aşmak için PC üzerine NFS server kurup tüm disklerdeki film klasörlerini NFS server altında toplayarak yapılabilir diyorlar. Ancak NFS serverin dune ağ yoluna nasıl yazılacağını bilmediğimden yapamadım bir kaç deneme sonucu cihazı kitledim.

NFS server konusunda deneyimi olan birisi NFS serverin dune ağ yolu olarak nasıl tanıtılacağı konusunda yardımcı olabilirse çok makbule geçer..

• Arkadaşlar...

Bu Dune nin FLV - H.264 dosyalarını açması ile ilgili herhangi bi yazılım falan varmı ?
  • quote:

quote:

quote:

Tek dikkat edilmesi gereken tanımlayacağımız dune path'in (dune arayüz klasörünün) boş olması. Zaten program eğer içinde dosya varsa silinecek diye uyarı veriyor. Yeni sürümü kurmadan önce eski sürümün work folder den bir yedek alırsanız iyi olur alt klasörlerde cahche olması lazım sanırım önceki sürümlerdeki taranan film ve cover bilgilerini orada tutuyor. Bu klasöre ulaşamadığı taktirde tüm arşivi tekrar taratıp bilgileri netten indirmeye çalışacaktır. Bu da bir sürü zaman kaybı demek..

Tek bir HDD si olanlar yeni sürümde sorun yaşamıyorlar Ancak Pc üzerinden ağ yolu ile film izliyorsanız vede pc ye bağlı 4-5 tane HDD niz varsa yadis bu disklerin hepsini indexleyebiliyor ancak tv ye geçtiğinizde bu disklerden sadece bir tanesi üzerindeki filmleri oynatabiliyor (dune arayüzünün olduğu diskteki filmleri) diğer HDD içindeki filmler yadis listesinde görünmesine rağmen kumandadan oynatmaya kalktığınızda url hatası veriyor yani tanımlanan ağ yoluna ulaşamıyor. Dune çoklu disk için SMB protokolü'nü deskteklemiyor sanırım linkleyemiyor ve uzak disklere ulaşamıyor belki bir firmware ile düzeltilebilirler. Bu sorunu aşmak için PC üzerine NFS server kurup tüm disklerdeki film klasörlerini NFS server altında toplayarak yapılabilir diyorlar. Ancak NFS serverin dune ağ yoluna nasıl yazılacağını bilmediğimden yapamadım bir kaç deneme sonucu cihazı kitledim.

NFS server konusunda deneyimi olan birisi NFS serverin dune ağ yolu olarak nasıl tanıtılacağı konusunda yardımcı olabilirse çok makbule geçer..

Pakii benim QNAP üzeinde multimedia klasöründe filmlerim var; 192.168.1.11/Multimedia/ ve içindeki film klasörleri.. Filmleri gösterdiğim zaman _yaDIS adında bir klasör açıyor, DUNE path içinse gene aynı yeri seçiyorum; 192.168.1.11/Multimedia Bu şekilde yaptığımda olmuyorgönderiyor görünüyor ancak göndermiyor.. Nasıl yapmam lazım, boş klasörden kasıy nedir?

• Bende Qnap yok Diskler direk Pc de. Ancak aynı şey banada olmuştu. yadisi açar açmaz listeye filmler kendiliğinden gelmişti (sanırım cache de olduğundan) ve direkt export demiştim atıyor gibi göstermişti ama atmamıştı. Daha sonra listede görünmesine rağmen hepsini işaretleyip tekrar tarattım cahce den çabucak taradı onay durumunu değiştirdim yeşil oldu listedeki filmler sonra export dedim.. bu sefer olmuştu.

Dune arayüz klasörü ile film klasörü aynı olmayacak diye biliyorum çünki indexi dune arayüz klasörüne atıyor. Film klasörü ile dune ağ yolu klasörü aynı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast_loader -- 27 Aralık 2010; 16:06:12 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.