Şimdi Ara

DUNE BD PRIME 3.0 İNCELEMESİ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
4
Favori
42.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fast_loader

Bende Qnap yok Diskler direk Pc de. Ancak aynı şey banada olmuştu. listeye filmler kendiliğinden gelmişti ve direkt export demiştim atıyor gibi göstermişti ama atmamıştı. Daha sonra listede görünmesine rağmen hepsini işaretleyip tekrar tarattım cahce den çabucak taradı onay durumunu değiştirdim yeşil oldu listedeki filmler sonra export dedim.. bu sefer olmuştu.

Dune arayüz klasörü ile film klasörü aynı olmayacak diye biliyorum çünki indexi dune arayüz klasörüne atıyor. Film klasörü ile dune ağ yolu klasörü aynı olacak.

Bende mavi işaretli, siz bunu kendiniz mi yeşil yaptınız, yoksa bir işlemden sonra mı yeşil oldu?
  • evet hepsini seçip sağ click yapınca onay durumunu değiştir diye bir seçenek var.
  • Arkadaşlar bilen birisi pc üzerindeki diskleri nfs server yaparak dune üzerinden nasıl ulaşılacağı konusunda yardım edebilirmi ?

aşağıdaki videoda gösterilen şeyi aynen yapıyorum.
    http://www.youtube.com/watch?v=xnREgyxL6HM

adam yaptığında diske nfs olarak ulaşabiliyor. Bende aynı şeyi yapıyorum son olarak kumandadan basıp diskin içine ulaşmaya çalıştığımda cihaz kilitleniyor kumanda işlemez hale geliyor. Adamın orda girdiği ip adresi sabitmi ? ben oraya pc nin ip adresini giriyorum.

Birde hanewin nfs server isimli bir program bulup pc ye kurdum. exports sekmesinden edit exports diyerek çıkan text dosyasındaki satırlara çeşitli disklerimdeki film klasörlerini ekledim ve kaydettim. Ardından restart server dedim.

Tekrar dune' a geçip oluşturduğum nfs kısayolunu kumandadan tıkladığımda dune yine kilitleniyor. hanewin nfs server programının mounts tabında hiç bir şey görünmüyor normalde burada ip ve klasör adresleri görünmesi gerekmezmi ? otamatik olarakmı mount etmesi gerekiyor yoksa bizim ip girmemizmi lazım bir türlü çözemedim. Konunun yabancısıyım Yardım ederseniz sevinirim.

Nfs olayını yadis için istiyorum. yadis de çoklu disklerde smb protokolünü kullanınca dune linkleme hatası veriyor ve oynatmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast_loader -- 27 Aralık 2010; 20:54:33 >

• Arkadaşlar blue ray bdmv ve iso dan izlerken harici altyazı ekleyebiliyormuyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanke_zulu

Arkadaşlar blue ray bdmv ve iso dan izlerken harici altyazı ekleyebiliyormuyuz?

Dune de denemedim ihtiyacım olmadığından, çünkü STREAM içindeki m2ts dosyasını değiştirebiliyorum türkçe seçenek yoksa. Ancak şöyle bir olay var; BDMV içinde Playlist klasöründe her film için playlist dosyası mevcut, eğer altyazıyı o playlist ile aynı adlı yaparsan ve playlist dosyasını çalıştırırsan, KM Player ve WD Live player da filmi direk olarak harici altyazı ile oynatıyor, Ancak bunu akşam deneyebilirim. ya da siz bu şekilde deneyin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

quote:

Dune de denemedim ihtiyacım olmadığından, çünkü STREAM içindeki m2ts dosyasını değiştirebiliyorum türkçe seçenek yoksa. Ancak şöyle bir olay var; BDMV içinde Playlist klasöründe her film için playlist dosyası mevcut, eğer altyazıyı o playlist ile aynı adlı yaparsan ve playlist dosyasını çalıştırırsan, KM Player ve WD Live player da filmi direk olarak harici altyazı ile oynatıyor, Ancak bunu akşam deneyebilirim. ya da siz bu şekilde deneyin..

m2ts dosyasına türkçe ses yada altyazı ekleyip mux ettiğinizde Bunun film menülerine etkisi nasıl oluyor ? yada şöyle sorayım eklediğiniz dosyalar filmin menüsünde görünüyormu yoksa eklemek istediğiniz dosya için orjinalinde mevcut olan dillerden birisini iptal (silip) edip onun yerine yenisinimi koyuyorsunuz ? Bu durumda menüde halen çıkardığınız dile ait başlık görünürken üzerine tıkladığınızda türkçe olarakmı geliyor ? Yada menüden dil seçeneğinin görünme şeklinede müdehale edebiliyormusunuz yani menüye "Türkçe" şeklinde yazdırabiliyormusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast_loader -- 28 Aralık 2010; 14:35:33 >

• Ts muxer le istemediginiz bir altyazıyı inaktif ederek hemen o altyazının altına türkçeyi getirdiginizde o aktif ettiginiz altyazı çıkar.Örnegin ben Rusça altyazıyı iptal ediyorum onun altına Tr altyazı koyuyorum ve Rusya altyazıyı seçtigimde Türkçe çıkıyor.Menü ye Türkçe olarak da yazabilirsiniz ama çok komplike programlar var altından kalkması epey zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 28 Aralık 2010; 15:53:35 >
  • @emre
    Teşekkürler. Peki bazı filmlerde yüzlerce m2ts dosyası oluyor ve bir çoğunun boyutları birbirine yakın oluyor bu durumda ana m2ts dosyasının hangisi olduğunu nasıl anlarız ? yada şöyle sorayım ana m2ts her filmde tek bir dosyadanmı oluşur ? parça parça olma ihtimali varmı eğer varsa bu durumda altyazı veya harici ses dosyasını hangi m2ts dosyasına ekleyeceğimizi nereden bulacağız ?
  • Şimdi filmlerine göre degişiyor.(Çogunda tek dosyadır) Bazı filmlerde film dosyasını 3 5 gb olarak onlarca klasöre bölüyorlar.Bunlarda menü aktif halde Türkçe altyazı imkansız gibi bir şey.Çünkü altyazıyı filmin dosyası kaçsa o kadar parçaya bölemeniz demek olur bu da oldukça zahmetli çok ugraştıran bir yöntem olur.Fakat şöyle yapabiliriz.Eger ben filmi türkçe atlyazı lı izleyim fakat benim için menülü olması önemli degil dersen menüsüz remux olarak izleyebilirsin. Filmin BMDV,Playlist klasöründe filmin ana dosyalarını içeren bir playlist klasörü olur 100 200 kb degerinde küçük onu attınmı ts muxer e sorun olmaz.Onu bulmak için tek tek deniyeblirsin ya da filmi çektigin sitede nfo kısmında yazar.Daha sonra aktif edecegin sesleri altyazıları işaretlersin output kısmı ts muxing olarak kaydedersin.Eger alacagın tek ses dosyasıssa Demux.

Ben mesela Incetion ilk çıktıgında Tr altyazı olmayan sürümde altyazı eklemeye baktım fakat onlarca parçaya bölündügünü gördügümde filmin playlist teki dosyasını aldım (ki bu da torrent sitesinde filmin ana playlist dosyası yazıyordu) ts muxer e salladım ve remux versiyonu elde ettim

Punto lu kısım.

Disc Info:
    Disc Title: Inception.2010.BluRay.1080p.VC1.DTS-HD.MA5.1-CHDBits
    Disc Size: 42,483,185,558 bytes
    Protection: AACS
    BD-Java: Yes
    Playlist: 00100.MPLS
    Size: 35,002,570,752 bytes
    Length: 2:28:07
    Total Bitrate: 31.51 Mbps

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 28 Aralık 2010; 16:04:19 >

• @£mre
    Anladım teşekkür ederim. Bende sıkı torrentciyim bütün HD torrent sitelerinde üyeliğim vardır zaten işim bu :) vakit buldukça uploader'lik yapıyorum belki forumlarda rastlamışsınızdır CeyCey72 nickini kullanırım. torrentlerde sunum Infolarındada Playlist dosyasını görüyordum ama bu işe yarayacağını düşünmemiştim :)

Bu arada blu-ray menülerinin nasıl editlendiğini resimli anlatan bir topic buldumhttp://forum.doom9.org/showthread.php?s=826681ee250ded3a2a8bdf4e6548ed92&t=152952
    Biraz komlike görünüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast_loader -- 28 Aralık 2010; 16:38:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fast_loader

@£mre
    Anladım teşekkür ederim. Bende sıkı torrentciyim bütün HD torrent sitelerinde üyeliğim vardır zaten işim bu :) vakit buldukça uploader'lik yapıyorum belki forumlarda rastlamışsınızdır CeyCey72 nickini kullanırım. torrentlerde sunum Infolarındada Playlist dosyasını görüyordum ama bu işe yarayacağını düşünmemiştim :)

Bu arada blu-ray menülerinin nasıl editlendiğini resimli anlatan bir topic buldumhttp://forum.doom9.org/showthread.php?s=826681ee250ded3a2a8bdf4e6548ed92&t=152952
    Biraz komlike görünüyor :)

ceycey mi ceycey72 mi?

• ikisinide kullanıyorum hocam Tr sitelerinde genelde ceycey72 kullanıyorum. Senin nick'te yabancı gelmiyor belki benden film çekmişsindir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: pharmacist

quote:

Ben az önce yüzüklerin efendisi 1 filmini (bdmv) dune da denedim. indirdiğim türkçe altyazıyı önce playlist klasörüne atıp denedim fakat dune'un playlist (.mpls) dosyalarını oynatmadığını gördüm. Bende srt uzantılı altyazıyı bdmv klasörünün altındaki stream klasörünün içine attım altyazının ismini 0001.srt olarak değiştirdim (0001.m2ts filmin ana dosyası olduğu için altyazıyada aynı ismi verdim) sonra kumandadan filmi oynat seçeneğini pas geçerek aç dedim bdmv klasörünün içine girerek 0001.m2ts dosyasını çalıştırdım ve film türkçe altyazılı olarak başladı :) Ayrıca kumandadan subtitle tuşuna basıldığında listede external srt olarakda görünüyor.

Şimdi aynı şeyi ac3 tr ses dosyası ile deneyeceğim. Sonucu buraya yazarım.

Edit: aynı yöntemle Tr ses dosyasıda çalıştı ana m2ts dosyası üzerine tıklayarak filmi açtıktan sonra kumandadan AUDIO tuşuna basıp listeden, stream klasörüne kopyaladığınız external ses dosyasını seçmeniz gerekiyor. Bu arada ses dosyasının adınıda ana m2ts dosyasının adıyla aynı yapmıştım. Ayrıca sesde kayma varsa kumandadan SHUFFLE PIP tuşuna basarak senkron ayarlanabiliyor.

Eğer filmi menüden başlatırsanız harici altyazıyı ve harici ses özelliklerini kumandadan seçemiyorsunuz. External altyazı ve ses özellikleri kullanabilmek için filmi menüsüz, stream klasörünün içinden m2ts dosyasından çalıştırmanız gerekiyor. İllede menüde de çıksın diyorsanız mux etmeniz gerekecek.
    Bu arada bu filmi tr ses ile izlemek gerçekten çok kötüymüş hiç tadı yok yani :D ama olsun yinede çocuğun çizgi filmleri için ilaç gibi geldi bu özellik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast_loader -- 28 Aralık 2010; 19:46:01 >

• Arkadaşlar dune bmdv klasörlerini veya bluray isoları menülü olarak oynatıyormu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrzgn -- 31 Aralık 2010; 1:02:32 >
  • Evet
  • arkadaslar avr kullananlar için dune deki audio ve video ayarları ne sekılde olmalı bilen varmı?
  • Merhaba,
    Şu ip tv işini nasıl yapıyorduk. İzlemek istediğimiz kanalın ip adresini bir dosyaya yazıp cihaza atıp çalıştırıyorduk sanırım? Bilgisi olan beni aydınlatabilirse çok sevinirim ?
  • selam arkadaşlar

ben dunenin wi-fi bağlantısı için D-LINK DWA-140 300MBPS USB WIRELESS N ADAPTÖR aldım. duneye taktım. sonra duneyi açtım adaptörün ışığı yanıp sönüyor sanki bağlantı varmış gibi. ancak duneye baktığımda internet bağlantısı olmadığını gösteriyor. eternet kablosu ile bağlayınca internet bağlantısı gayet güzel çalışıyor. acaba adaptörü yanlışmı aldım sitede okuduğum ve dunenin sitesinde gördüğüm D-Link DWA-140 B1 diye bir modeldi sanki yanlış aldım gibi geliyor.
    yada adaptörü takmadan önce herhangi bir işlemmi yapmam gerekiyor. bu arada D-LINK DWA-140 300MBPS USB WIRELESS N ADAPTÖRü taktıktan sonra ayarlardan bağlantıyı wi-fi olarak düzeltmiştim.
    birde internet bağlantıikonuna tıklayınca önce mavi sonra hemen beyaz bir sayfa açılıyor. bu normalmi yoksa burayada birşeyler yüklenecekmi.
    dunede 8gb usb bellek sistem belleği olarak takılı ve sadece enson firmvare ile türkçe desteği yüklü. acaba arada kalan diğer firmwarelerinde yüklenmesi gerekiyormu
    cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

• Üzügünüm dostum
    Ben wireless ile kullamıyorum.
    Dolayısıyla test etme şansım yok.

Kullanan arkadaşlar sana destek verebilir.
  • dune kullanan arkadaslar bende base var bılıyosunuz acaba bu cıhaz upscale benzerı bırsey yapıyomu? hanı goruntu ayarlarında vs de buna benzer bır menu varmı? ben avr ye bagladımda hıc upscale etmeden avr nın upscale etmesını ıstıyorum bu yuzden sordum
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.