Arkadaşım merhaba 1. olarak Dune da böyle bir senkron problemi yok 2. wd live da da olacağını zannetmiyorum. İzlemek istediğiniz filmde vardır. 3. Dune da external ses desteği var ve ben external seste senkron yapılabildiğini biliyorum. Bizzat denedim. Hatta çok istediğim bir özellikti. Çünkü orjinal dilinde indirdiğim filmi tekrar indirmek yerine sadece ~600mb ses dosyalarını indiriyorum. 4. Malesef orjinal gömülü ses ler için senkron denemedim. Hiç gerek olmadı. İlk fırsatta dener bilgi veririm.
quote:
Orijinalden alıntı: helsloot
Arkadaşlar bende dune düşünüyorum fakat önemli bir sorum var sizlere bundan önce kullandığım wd live hd tv 'de ses ve görüntü senkron sorunu vardı , acaba bu dune 'da lipsync ayarı var mı ? 50 ya da 100ms lik kademeler seklinde ayarlayabiliyormuyuz ses gecikmesini optikten ?
Mikrop işte kardeşim. Kaptıp bir kere.
quote:
Orijinalden alıntı: cabriolet1981
Aga aşmışınız siz ya. Nası para yetiştiriyosunuz bu işlere..
quote:
Orijinalden alıntı: rccol
Arkadaşım merhaba 1. olarak Dune da böyle bir senkron problemi yok 2. wd live da da olacağını zannetmiyorum. İzlemek istediğiniz filmde vardır. 3. Dune da external ses desteği var ve ben external seste senkron yapılabildiğini biliyorum. Bizzat denedim. Hatta çok istediğim bir özellikti. Çünkü orjinal dilinde indirdiğim filmi tekrar indirmek yerine sadece ~600mb ses dosyalarını indiriyorum. 4. Malesef orjinal gömülü ses ler için senkron denemedim. Hiç gerek olmadı. İlk fırsatta dener bilgi veririm.
quote:
Orijinalden alıntı: helsloot
Arkadaşlar bende dune düşünüyorum fakat önemli bir sorum var sizlere bundan önce kullandığım wd live hd tv 'de ses ve görüntü senkron sorunu vardı , acaba bu dune 'da lipsync ayarı var mı ? 50 ya da 100ms lik kademeler seklinde ayarlayabiliyormuyuz ses gecikmesini optikten ?
filmlerde senkton sorunu yoktu hocam bilgisayarda izliyordum sorunsuzca , wd tv live 'da vardı bu sorun , dune 3.0 de yokmu diyorsun optik bağlantıda
Optik bağlantıyı bilmiyorum, ama HDMI ile bağlı ve senkron sorunu yok..
Valla hiç senkron problemi yaşamadım açıkcası. Wd live da senkron sıkıntısı olan filmler çok büyük gigabyt filmlermiydi?
Arkadaşlar herkes çok güzel anlatmış elinize sağlık. Tüm sayfaları okudum üşünmeden gecenin bu saattinde :).
Kısa bi sorularım olacak cevaplarsanız çok sevinirim ;
1. Popcorn C-200 ve Dune BD Prime Harici HDDlerden yada Network üzerinden sorunsuz Menülü olarak Orjinal Blu-Ray oynatabiliyormu ? Ben rip sevmeyen adamım ve fiber bağlantım var. Rip olayını aştık yani artık full blu-ray indiriyoruz. Hem menülü felan daha hoş oluyor :). Popcorn C-200 oynatmıyor diye duymuştum bazı yerlerde.
2. Ben fazla hdd ve network üzerinden film oynatmayı düşünmüyorum. Blu-ray writer var ve boş blu-ray medyalarım var ucuza alıyorum 50 gb boş blu-ray. Bu internetten indirdiğim orjinal blu-rayleri bunlara yazıp dune bd prime ın blu-ray okuyucusu ile sorunsuz izleyebilirmiyiz acaba ? Bu çok önemli bi soru. Bunu gerçi burda yapan varmıdır bilmiyorum. Türkiyede blu-ray writer blu-ray yazan insan sayısı çok az. Ben böyle arşivliyorum orjinal kutusunda gibi. Hem hdd den daha ucuza geliyor hesapladım da. Hemde göze hitap ediyor önümde duruyor :)
Teşekkürler,
Bende her iki cihazda var. C-200 de de bluray dvd rom takılı.
1. Her iki cihazda da hem network shareden hemde usb disk üzerinden bluray imaj oynattım. Ancak Dune'u daha başarılı buluyorum.
2. her iki cihaz da da orjinal bluray film oynattım. Ancak bluray diske yazdırıp oynatmak gerekmedi. Ama sıkıntı olacağını zannettmem. Ha diskte , ha bluray medya üzerinde. Ne farkederki?
arkadaslar dunelerde goruntu ayarlarında advance sekmesınde baya detaylı ayarlar var bu ayarların ne ıfade ettıgını bılen varmı?
Hangi ayarı merak ediyorsun?
hangı ayarı merak edıyosundan cok acıkcası o ayarların her bırının ne anlama geldıgını bılmıyorum desek daha dogru olur üstad:)
Arkadaşlar benimde bi sorum olacak..
Sitelerden Part1 Part2 şeklinde indirdiğimiz filimleri Dune de slayt gösterisi gibi yani birinci part bittiğinde kendiliğinden ikinci parta geçmesini sağlayan bi ayar varmı..
İkinci sorumda indirdiğimiz filimleri pc de diske kaydettiğimizde bunun kiriteri ne olmalı yani neye dikkat etmemiz gerekir.. pc de kullandığımız programa mı(programsa hangi program) kayıt yapacağımız disk e mi ? filimlerin uzantıları ne olmalı düzgün görüntüler için (mkv mp4g flv .... )
quote:
1. Her iki cihazda da hem network shareden hemde usb disk üzerinden bluray imaj oynattım. Ancak Dune'u daha başarılı buluyorum.
2. her iki cihaz da da orjinal bluray film oynattım. Ancak bluray diske yazdırıp oynatmak gerekmedi. Ama sıkıntı olacağını zannettmem. Ha diskte , ha bluray medya üzerinde. Ne farkederki?
rccol teşekkürler dostum. bazı arkadaşlar blu-ray disk oynatması sorunlu felan demişti önceki mesajlardada ondan sordum. Birde son bişi soracam, önümüzdeki hafta polonyaya gidiyorum 2 günlüğüne. Orada Dune HD Max bulabilirmiyim acaba :S. Eğer bulursam DUNE HD Max mi DUNE BD Prime mi ? bu sorununda cevabını çok merak ediyorum.
Teşekkürler,
rccol sayende ayarları yaparak yadis'e qnap üzerindeki filmleri tarattırdım ve bilgisayarın masa üzerinde oluşturduğum yadis klasörüne dışa aktar butonu ile taşıdım. Daha sonra yadis klasörünü kopyalayarak qnqp multimedia bölümüne attım. Televizyonu ve dune yi açınca yadis klasörüne tıkladığım zaman nefis afiş görüntüleri geldi. Ancak filmi oynatmak için enter yaptığım zaman <dosya bilgisiokumada hata -hata: no such file or directory> mesajı çıkıyor ve filmi oynatmıyor. Nerede hata yapıyorum acaba. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
quote:
Oluşturma yerin aslında çok önemli değil. Klasör oluştuktan sonra Dune Hdd ye kopyalar ve oradan çalıştırabilirsin. Yada qnap altında tutabilirsin. Dune üzerinden ilgili klasöre gelip çalıştırırsan da olur. Çalışma klasörüne dokunma. Dune arayüz klasörünü yukarıda anlattığım gibi pc de oluşturup taşıyabilirsin. Yada direk qnap ta seçebilirsin. Her halükarda bir yerde oluşsun .
Tarama bittikten sonra "dışa aktar" butonu ile Dune arayüz klasörü olarak verdiğin yere atıyor zaten. Dışa aktarma yapmazsan yadis i dune da kullanamazsın.
Dune'a statik ip vermen tabiki iyi olur. Dune Hdd sine ulaşmak için her seferinde cihazın ipsini öğrenmen gerekmez.
Bende 192.168.1. 1..9 arası modem ve switcler 10..19 arası qnap ve benzeri network diskler 20..29 arası printerlar 30..39 arası dreambox , vuduo vb uydu cihazları 40..49 sabit ip almasını istediğim pc ler 50..59 arasıda dhcp ile otomatik dağıtılan ip bloğudur.
quote:
rccol, teşekkür ederim. Dediğin ayarlardan Qnap klasörünü görebildim.Takıldığım bir kaç nokta daha var. Yadis de ayarlar bölümünde; çalışma alanı ve dune arayüzü klasörü olarak iki hane var.(Yadis'i Türkçe dil seçeneği ile kullanıyorum) Çalışma alanını ve dune arayüzü klasörünü Qnap üzerinde mi Dune üzerinde mi yoksa bilgisayar üzerinde mi oluşturuyoruz. Bunları doğru gösterdikten sonra Ekle den Qnap Multimedya klasöründen filmler klasörünü gösteriyor ve tara diyerek internet ten bilgilerin alınmasını bekliyoruz. Bitiminde ayrıca bir işlem yapmamız gerekiyormu. Ayrıca Dune ye statik ip vereyim mi önerirmisiniz.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
@tteko masaüstü değilde baştan aktarma klasörünü qnap olarak gösterip denermisin ? Bende qnap yok ama benzer sorunu pc den paylaşıma açtığım disklerde yaşamıştım. Dune da şöyle bir limitleme söz konusu; yadis olayında eğer filmin kısayolu başka bir diski referans gösteriyorsa url hatası verip filmi oynatmıyor. Eğer filmin kısayolu ve film dosyası aynı disk üzerinde ise sorunsuz filmi başlatıyor. İşte ben sırf bu yüzden xp işletim sistemine NFS server kurarrak tüm diskleri tek bir ortak path olarak tanımlamak istiyorum ama henüz bunu beceremediğim gibi bu konuda kimseden de yardım alamadım.
fast_loader Dediğin gibi yaptım, ancak yine aynı hatayı verdi. Dune yi qnap ile kullanıp filmleri yadis ile başlatabilen arkadaşlar yardım edebilirse çok sevineceğim. Selamlar.
:) Hepsini biliyorum gibi bir iddiam yok olamazda. Ama sen ne istediğini bilmiyorsun sanırım. Özellikle sorduğun bir ayar varsa ve biliyorsam yardımcı olmaya çalışırdım. Artık değil.
quote:
Orijinalden alıntı: sakgoz79
hangı ayarı merak edıyosundan cok acıkcası o ayarların her bırının ne anlama geldıgını bılmıyorum desek daha dogru olur üstad:)
1. Klasör içindeki tüm video dosyalarını oynatmak için "OK" yerine "PLAY" düğmesine basılması gerekiyordu sanırım. 2. Tam olarak ne demek istediğini anlamadım. Ama kaliteli olarak hangi dosya tipini indirmeliyim diye soruyorsan ben 720p yada 1080p Mkv dosyaları indiriyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: hknbjk
Arkadaşlar benimde bi sorum olacak..
Sitelerden Part1 Part2 şeklinde indirdiğimiz filimleri Dune de slayt gösterisi gibi yani birinci part bittiğinde kendiliğinden ikinci parta geçmesini sağlayan bi ayar varmı..
İkinci sorumda indirdiğimiz filimleri pc de diske kaydettiğimizde bunun kiriteri ne olmalı yani neye dikkat etmemiz gerekir.. pc de kullandığımız programa mı(programsa hangi program) kayıt yapacağımız disk e mi ? filimlerin uzantıları ne olmalı düzgün görüntüler için (mkv mp4g flv .... )
Valla bu tamamen sana bağlı. Daha doğrusu ihtiyaç , kullanım ve önceliğine bağlı. Ve tabiki bütçene
Aşağıdaki adresten her iki ürününde özelliklerine bakabilirsin. Dune Hd cihazlar
quote:
Orijinalden alıntı: Aydindril
quote:
rccol teşekkürler dostum. bazı arkadaşlar blu-ray disk oynatması sorunlu felan demişti önceki mesajlardada ondan sordum. Birde son bişi soracam, önümüzdeki hafta polonyaya gidiyorum 2 günlüğüne. Orada Dune HD Max bulabilirmiyim acaba :S. Eğer bulursam DUNE HD Max mi DUNE BD Prime mi ? bu sorununda cevabını çok merak ediyorum.
Teşekkürler,
Merhaba Eğer pc ile qmultimedia klasörünü map etme adınla Dune daki share bağlantı ismin farklı ise olşan durum bu.
Yadis pc de \\qmultimedia\video\..... gibi bir yolla taratıp kod içine gömüyor. Eğer dune da paylaşım adı qmultimedia değilde farklı ise örneğin "qnap" ; qnap\video\.... diye bir path bulamayacak ve hata verecektir.
Share isimlerini kontrol et.
quote:
Orijinalden alıntı: tteko rccol sayende ayarları yaparak yadis'e qnap üzerindeki filmleri tarattırdım ve bilgisayarın masa üzerinde oluşturduğum yadis klasörüne dışa aktar butonu ile taşıdım. Daha sonra yadis klasörünü kopyalayarak qnqp multimedia bölümüne attım. Televizyonu ve dune yi açınca yadis klasörüne tıkladığım zaman nefis afiş görüntüleri geldi. Ancak filmi oynatmak için enter yaptığım zaman <dosya bilgisiokumada hata -hata: no such file or directory> mesajı çıkıyor ve filmi oynatmıyor. Nerede hata yapıyorum acaba. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
Üstadım Yadis de birden fazla klasör ekleyebiliyorsun. Bunları her bir diskin olarak gör. Her birini ekle ve yadiste işini bitir.
Qnap ta da her bir diski aynı share ile bağlarsan olur diye düşünüyorum.
Klasörleri yadise eklerken d: e: gibi değil de önce bu hdd leri paylaşıma açıp paylaşımlarıda pc de map leyip yadise bu şekilde eklemeyi deneyebilirsin.
Örneğin E ve F hdd lerimiz olsun.
E yi "E_Share" olarak share et ve K olarak yine aynı pc de maple. F yi "F_Share" olarak share et ve L olarak maple.
Yadise E ve F değil K ve L olarak ekle ve tarat. Dune a da paylaşımları aynı isimlerle (E_Share , F_Share)
Sanırım bu şekilde olabilir. Denersen sonucu bize de yazarsın :)
quote:
Orijinalden alıntı: fast_loader
@tteko masaüstü değilde baştan aktarma klasörünü qnap olarak gösterip denermisin ? Bende qnap yok ama benzer sorunu pc den paylaşıma açtığım disklerde yaşamıştım. Dune da şöyle bir limitleme söz konusu; yadis olayında eğer filmin kısayolu başka bir diski referans gösteriyorsa url hatası verip filmi oynatmıyor. Eğer filmin kısayolu ve film dosyası aynı disk üzerinde ise sorunsuz filmi başlatıyor. İşte ben sırf bu yüzden xp işletim sistemine NFS server kurarrak tüm diskleri tek bir ortak path olarak tanımlamak istiyorum ama henüz bunu beceremediğim gibi bu konuda kimseden de yardım alamadım.