Şimdi Ara

'Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu' diyen birisi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
420
Cevap
1
Favori
174.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki

"Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu" diyen birisi?

(En Son Oy Tarihi: 5.1.2021)
Giriş

d=x-1, y=x+1, d=y-2, y=d+2

burdan ilk sayfada verildiği gibi gidersek, tamam salı gününü elde ediyoruz. Kafa karıştıran noktayı denkleme dökelim birde, dün yarın olsaydı!!
    dün=yarın yani, burda iki yönlü bir olay var, denkleme dökünce;
    d=x-1=y=x+1;
    x-1=x+1
    0=2
    çıkmıyor yani, uyan bir kök yok, o yüzden soru bu halde, tek bir doğru yanıt yoktur.
    Diyorum ben şahsen :)
  • cuma ertesi
  • cumartesi yaw düşündüm bulamadım ama cumartesiyi görünce çok açık cevap cumartesi
  • Ne zaman söylediği önemli değil, nerde söylediği önemli. Bence arkadaş bu cümleyi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi(Tımarhane)'nde söylemiş.
  • 108. oy
  • peki ya şöyle düşünsek,
    d=x-1, y=x+1
    dün yarın olsa, x-1, x+1 olsa bu durumda dün=x+1, y=x+3 olur x=4 ise (perşembe olduğuna göre) y=pazar, d=cuma olur
    peki ya yarın dün olsa, bu durumda da, y=x-1 olur, d=x-3 olur, x=4 ise ("") y=çarşamba, d=pazartesi olur.
    bu durumda, x={2,6} durumunda olur

farklı bir cevap olmadık yukarıdaki cevabım biraz daha anlaşılır oldu sanırım.

Edit: Soru birazda şu beynin hangi tarafını kullandığımızı bize söyleyen animasyona benziyor. Bir balerin dönüyordu resimde, sağa doğru döndüğünü söyleyenler sağ lobu, sola doğru döndüğünü söyleyenler sol lobu kullanıyormuş hani. Onun gibi soruyu ne taraftan gördüğümüze bağlı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChuKu -- 10 Şubat 2009; 0:16:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChuKu

peki ya şöyle düşünsek,
    d=x-1, y=x+1
    dün yarın olsa, x-1, x+1 olsa bu durumda dün=x+1, y=x+3 olur x=4 ise (perşembe olduğuna göre) y=pazar, d=cuma olur
    peki ya yarın dün olsa, bu durumda da, y=x-1 olur, d=x-3 olur, x=4 ise ("") y=çarşamba, d=pazartesi olur.
    bu durumda, x={2,6} durumunda olur

farklı bir cevap olmadık yukarıdaki cevabım biraz daha anlaşılır oldu sanırım.

Edit: Soru birazda şu beynin hangi tarafını kullandığımızı bize söyleyen animasyona benziyor. Bir balerin dönüyordu resimde, sağa doğru döndüğünü söyleyenler sağ lobu, sola doğru döndüğünü söyleyenler sol lobu kullanıyormuş hani. Onun gibi soruyu ne taraftan gördüğümüze bağlı :)

bi önceki sayfada zaten belirttim ben durumu. sorunun tek cevabı yok. 2 cevap var.

• soruyla burdan karşılaşmadığım ve link ile geldiğim için, sizin açıklamanızı mesajlarımı yazdıktan sonra farkettim, doğrudur, siz önce davranmışsınız. :)
  • bence bu soru yanlış..
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: uazro

burada ki şaşırtma şudur.

dün yarın olsaydı deniiliyor.
    yani yarına dünü getiriyor.
    birde düne yarını getiriyor.

bu durumda iki sonuç çıkıyor cumartesi ve salı diye.

ben ne kadar salı diye yırtınsamda cumartesi olmadığını, siz ne kadar yırtınsanızda salı olmadığını kanıtlayamazsınız bu durumda.

Heh işte. Olay burda kopuyor zaten. Kelime oyunu 2 cevaba dönüştürüyor olayı.

burda dün cümlenin öznesi. dolayısıyla reel bugün cumartesi ama aklımdakileri tam olarak cümlelere dökemedim...

• delinin biri kuyuya taşı öle bi atmış ki helal olsun valla
  • Diyelim şuan günlerden cumartesi;Cumartesideyken dün kelimesini hangi gün için kullanırız?Cuma için.Cuma yarın olacaksa bu gün perşembedir.Yani bence:
    Cumartesi.
    Ben de salı dedim ilk de neden salı dediğimi unuttum şimdi.
  • salı

burda 'dün yarın olsaydı ' denmekte
    yani dünden yola çıkıcaksınız yarından değil
  • Kesinlikle cumartesi
  • cumartesi
    ----<-------------<-------------<-------<---------------<----------<-----
    perşemde olur otomatikman I
    cuma____________cumartesi________cuma oldu burası demekki cumadan önceki gün I
    ı I
    ı I
    ı - - - - - ->- - - - - - -> - - - ->- - - - - - - >

sembol batmış neyse cevap cumartesi sembolü sallayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lev@ -- 10 Şubat 2009; 2:13:15 >
  • 2 cevap çıkıyor kasmaya gerek yok.Salı ve cumartesi..Herkesin soruyu anlayış biçimi farklı çünkü sorudan 2 türlü anlam çıkıyor
  • Tam yatmaya hazırlanırken bu konuyu gördüm, yatamadım bir türlü, uyku sersemi kurduğum tüm denklemlerde cumartesi çıkıyor, açık ve net cumartesi...
  • dun yarin olursa o gun persembe olur.
  • hocam naptın sen ya
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.