Şimdi Ara

'Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu' diyen birisi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
1
Favori
174.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

"Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu" diyen birisi?

(En Son Oy Tarihi: 5.1.2021)
Giriş
  • cumartesi olmaz. dun(cuma) yarin olsaydi (pazar cunku cumartesi gunu konusuyorsunuz) yani cuma, pazar gunu olsaydi bugun pazartesi olurdu.

bu sozu persembe gunu soylerseniz dun carsamba olur yarin ise cuma, cuma yarin olursa yani dun yarin olursa o gun persembe olmus olur.

mantiken herhangi bir gun persembe olabilir yani olmamasi icin bir sakinca yok :D ama dun yarin olmaz cunku dun zaten yasanmistir, yarin ise yasanacaktir. "dun yarin olmasaydi bugun persembe olmazdi"
    olmasaydi da olmaz miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 10 Şubat 2009; 4:21:26 >
  • en iyisi siz bunu diyen adami bulup bi guzel dovun arkadaslar.
    iyi geceler
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

cumartesi olmaz. dun(cuma) yarin olsaydi (pazar cunku cumartesi gunu konusuyorsunuz) yani cuma, pazar gunu olsaydi bugun pazartesi olurdu.

bu sozu persembe gunu soylerseniz dun carsamba olur yarin ise cuma, cuma yarin olursa yani dun yarin olursa o gun persembe olmus olur.

mantiken herhangi bir gun persembe olabilir yani olmamasi icin bir sakinca yok :D ama dun yarin olmaz cunku dun zaten yasanmistir, yarin ise yasanacaktir. "dun yarin olmasaydi bugun persembe olmazdi"
    olmasaydi da olmaz miydi?

hocam dün yarın olmaz bizde biliyoruz
    soruda zaten "olsaydı"
  • dün yarın olsaydı demekle ne kastettiğine göre değişir

dün dediği günden 1 gün öncesinde bulunduğunu söylemek istemişse ayrı bir cevap

dün dediği günün şuanki günden bir sonraki gün olduğunu varsaymak istemişse ayrı bir cevap
  • Bu soruda bit yeniği yoksa çok zor bir soru değil ki Cumartesi diyorum

2,6 olayı çok da mantıklı gelmedi.Velev ki bugün Salı,yarın da Çarşamba.Çarşamba dün olsaydı bugün Perşembe oluyordu;ama yalnızca Matematik bilgiyle çözülebilecek bir soru değil.Burada Türkçe de işin içine giriyor ki,sorunun neresinden bakarsan bak Anlatım Bozukluğu var,soru yanlış

Türkçe kısmına şimdi geliyorum,soruya göre cevap vereceğiz ve günler hariç kelimeleri bozmayacağız.

Cuma yarın olsaydı bugün Perşembe olurdu.Yani bugün Cumartesi.

Kelime değişikliği yapıyoruz.

Çarşamba dün olsaydı bugün Perşembe olurdu.

Türkçe bilgim bana Cumartesi diyor,beynimin sözel çalışan kısmı ağır basıyor.Öteki türlü soruyu yanlış anlamış sayıyorum kendimi,Cumartesi ulan

Biraz daha düşündüm de iki cevabı var sorunun

Neyse her türlü sonuca bakmak lazım,sonuçta bugün Perşembe

cevap Perşembe o zaman

Düşünüyorum da Salı için dün yarın olunca bugün Pazar oluyor

500 kere karar değiştirdim;ama ne yapayım,ne lan bu

Dünün yarın olmasıyla,yarının dün olması aynı şey midir?

Gelecek ayın bu ay olmasıyla,bu ayın gelecek ay olması aynı şey midir?

İyi geceler efendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelcik -- 10 Şubat 2009; 5:03:09 >

• Ç.K.=[-2,+2] bu durumda salı ve cumartesi uygun cevap
  • SALI
  • Herkes Farklı Şekilde Çözmüş Farklı Sonuçlar Elde Etmiş Ben çarşamba Dedim ama Sorunun Asıl cevabı salı mı ?
  • Perşembe Diyorum Son kararım Büyük hissediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: cidik

hocam naptın sen ya

Gece gece

quote:

Orjinalden alıntı: positroN

en iyisi siz bunu diyen adami bulup bi guzel dovun arkadaslar.
    iyi geceler

Düşünmedim değil.

quote:

Orjinalden alıntı: kemalton

Bu soruda bit yeniği yoksa çok zor bir soru değil ki Cumartesi diyorum

2,6 olayı çok da mantıklı gelmedi.Velev ki bugün Salı,yarın da Çarşamba.Çarşamba dün olsaydı bugün Perşembe oluyordu;ama yalnızca Matematik bilgiyle çözülebilecek bir soru değil.Burada Türkçe de işin içine giriyor ki,sorunun neresinden bakarsan bak Anlatım Bozukluğu var,soru yanlış

Türkçe kısmına şimdi geliyorum,soruya göre cevap vereceğiz ve günler hariç kelimeleri bozmayacağız.

Cuma yarın olsaydı bugün Perşembe olurdu.Yani bugün Cumartesi.

Kelime değişikliği yapıyoruz.

Çarşamba dün olsaydı bugün Perşembe olurdu.

Türkçe bilgim bana Cumartesi diyor,beynimin sözel çalışan kısmı ağır basıyor.Öteki türlü soruyu yanlış anlamış sayıyorum kendimi,Cumartesi ulan

Biraz daha düşündüm de iki cevabı var sorunun

Neyse her türlü sonuca bakmak lazım,sonuçta bugün Perşembe

cevap Perşembe o zaman

Düşünüyorum da Salı için dün yarın olunca bugün Pazar oluyor

500 kere karar değiştirdim;ama ne yapayım,ne lan bu

Dünün yarın olmasıyla,yarının dün olması aynı şey midir?

Gelecek ayın bu ay olmasıyla,bu ayın gelecek ay olması aynı şey midir?

İyi geceler efendim

Ben sana hiç bi şey demiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: RespecT

Ç.K.=[-2,+2] bu durumda salı ve cumartesi uygun cevap

Çözüm Kümesi

• dün cuma olsaydı bugun perşembe olurdu

aynı soru
  • CUMA
  • Bence pazar bu adam yememiş içmemiş bunu söylemiş hafta içi işte çalışıyor desek düşünmeye fırsatı olmaz cumarteside mesaiye kalsa anca böyle manyak bir cümleyi pazar günü kurar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KöfteSuyu -- 10 Şubat 2009; 10:51:35 >
  • işiniz gücünüz yok he
  • PERŞEMBE=Carsamba(DÜN) cuma(YARIN) olsa bugun persembe olurdu...

Kasmayın gençler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kenshi -- 10 Şubat 2009; 10:54:36 >
  • Bugünün Perşembe olması için dünün Çarşamba olması gerekir. Dünün yarın olması için de bugünün salı olması gerekir. Cevap salı
  • Cumartesi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 10 Şubat 2009; 11:15:51 >
  • Olaya noktayı koymak istiyorum!.

1-Cumartesi günü söylemiştir.

Cumartesi gününün dünü Cuma'dır.
    Ve Cuma, bahsedilen günün yarınıdır. Zaten cümlede de "Perşembe olurdu" diyor.

2-Salı günü söylemiştir.

Salı'nın dünü (Pazartesi), Salı'nın yarını olsaydı (Çarşamba) bugünün (Perşembe) dünü olur.

3-Perşembe günü söylemiştir.

Dün, saat 00:00'dan itibaren dünün yarını olur. Yani dünün yarını bugün olur.

Yani olay cümleyi nasıl anladığında bitiyor. Sorunun güzelliği bu.
    Özellikle detaylı açıkladım kimsenin beyni uyuşmasın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamingExpert -- 10 Şubat 2009; 20:52:29 >

• Bende salıya oy vermiştimde cumartesiye katılıyorum gibi.Şimdi dün yarın olsaydı dünden önceki gün bugün olurdu.Bu yüzden şimdi bugün cumartesi olsa dün cuma olur.Cuma da perşembenin yarını.Yani 2 gün önceye alıcaz arkadaşlar tarihi.Benim anladığım bu. İlk geriye alış dünün yarın olması ikincisi ise bugünün yarından önceki gün olması.
  • tabiki perşembe diikkatli okuyun ve düşünün
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.