Şimdi Ara

'Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu' diyen birisi? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
1
Favori
174.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git

"Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu" diyen birisi?

(En Son Oy Tarihi: 5.1.2021)
Giriş

Orijinalden alıntı: Big Turtle

Şimdi Dünü yarın yaptık.Yani dün diye birşey kalmadı.
    Ozaman dün yoksa ve bugün perşembe oluyorsa yarın cuma olur. Yani dolayısıyla bu sözü perşembe günü söylemiş olur.

Alıntıları Göster
    Cumartesi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A1D77A97F

Cumartesi olacak.

Alıntıları Göster
    Cevap Cumartesi, neye bu kadar yorum yapılmış, Cumartesi mantıksız denmiş anlamadım ki, çalıştırın biraz kafanızı..
  • edit: sali gunu dun olsaydi pazartesi yarin olsayda carsamba bugun de persembe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcank -- 20 Eylül 2010; 0:54:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UcanHollandali

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bu soru iki farklı mantıkla çözülüyor ve iki cevabı var

salı ve cumartesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 19 Eylül 2010; 0:40:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: - VSM -

CUMARTESİ

Alıntıları Göster
    Soruyu soran o kadar akıllıca sormuş ki bugün perşembe olurdu derken herkesin bugünün perşembe olabileceği fikrini almış götürmüş.DÜNÜN YARIN OLMASI DEMEK HAYAL KURMAK DEMEK;)GERÇEK OLAN TEK ŞEY VAR ODA OLURDU DEDİĞİ GÜNÜN ASLINDA BUGÜN OLDUĞU(PERŞEMBE).(nokta)
  • quote:

Orijinalden alıntı: southgate

Soruyu soran o kadar akıllıca sormuş ki bugün perşembe olurdu derken herkesin bugünün perşembe olabileceği fikrini almış götürmüş.DÜNÜN YARIN OLMASI DEMEK HAYAL KURMAK DEMEK;)GERÇEK OLAN TEK ŞEY VAR ODA OLURDU DEDİĞİ GÜNÜN ASLINDA BUGÜN OLDUĞU(PERŞEMBE).(nokta)

Alıntıları Göster
    başlarda yorum yapmışım da cümlede harbi bi oyun var

dün diyeceğimiz günün yerine yarını mı yazıcaz yoksa yarın diyeceğimiz günün yerine dünü mü yazcaz

• Kesinlikle sorunun cevabı Cumartesi, soru da hangi gün söylenmiştir diyor. Salı gününü bulanlar Perşembe gününün üstünden gidiyor.

Bu söz Cumartesi günü söylensin, dün yani Cuma günü, yarın olurdu diyorsa, kastettiği gün Perşembe oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnuR

Nedir bu muhabbet? Bugün okulda da duydum bu cümleyi de

Alıntıları Göster
    arkadaşlar gayet kolay bi soru dün yarın olsaydı yani dün cuma olsaydı bugün cumartesi olurdu xD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-Kira -- 6 Kasım 2010; 17:06:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L-Kira

arkadaşlar gayet kolay bi soru dün yarın olsaydı yani dün cuma olsaydı bugün cumartesi olurdu xD

Alıntıları Göster
    upupup
  • quote:

Orijinalden alıntı: sewgy

sorgusuz sualsiz cumaertesi
    ahanda oyumu da kullandım cumaertesine

Alıntıları Göster
    bugün çrşamba diye düşünürsek dün salı olur yarın perşembe soruda ne demişti dün yarın olsa... bu gün perşembe olurdu dünü yarın olarak kabul edersek çarşambanın yarını zaten ney perşembe ee dünü yarın olarak sayarsak perşembe oluyo işte cevap bu dana başka türlü olmaz

eğer cumartesiyse o zaman...
    cevap cumartesi olsa dün cuma olur yarın pazar dünü yarın olarak kabul ettiğimizde pazar günü söylemiş oluyoz cumartesi değil bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

upupup

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

upupup

Alıntıları Göster
    "Dün yarın olsaydı perşembe olurdu."

yarın perşembe olduğuna göre bu gün ÇARŞAMBAdır. Yani çarşamba söylenmiştir. Doğru değilmi sizcede??

• quote:

Orijinalden alıntı: Wol4onak

yarın perşembe olduğuna göre bu gün ÇARŞAMBAdır. Yani çarşamba söylenmiştir. Doğru değilmi sizcede??

Alıntıları Göster
    gece gece hiç kafa yoramam şimdi

özet:mesajım bulunsun

• perşembe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wol4onak

Alıntıları Göster
    Cevap felan yok

• cumartesinin dunu cuma dun yani cuma yarin olursa bugun persembe olur bu kadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: feel_1337

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bir arkadasım az once telefondan mesaj atarak sordu bu soruyu.Cevapsız kalmamak ıcın googleda bır arayayım dedım.Dırekt bızım forumu gordum ve konuya daldım.Tam bır cevap bulamamıssınız anlasılan.Ben de arkadasa soruda kelıme oyunu var o yuzden ıkı cevabı var.Salı ve cumartesı dedım.Anket sonucunda ıse cumartesı cıkmıs.
  • quote:

Ozaman dün yoksa ve bugün perşembe oluyorsa yarın cuma olur. Yani dolayısıyla bu sözü perşembe günü söylemiş olur.

Alıntıları Göster
    matematiksel olarak çözümü :

1 2 3 4 5 6 7
    pzt salı çrş prş cuma cts pazar

dün(d) adamın söylediği gün(x) yarın(y)

d x y

d=x-1 y=x+1 d=y-2 y=d+2

dün yarın olsaydı yani d yerine y koyuyuoruz;

y(dün yarın oluyor bu şekilde) 4(bugün perşembe oluyor) y+2

y(varsayıma göre dün) 4(perşembe) y+2(dünden 2 gün sonra)

y 4 y+2

y=4-1=3 y=3 y=x+1 yerine yazarsak

3=x+1 x=2 adam bunu salı(2) günü söylemiştir

bu formülde bold yaptığım yeri anlamadım. neden yarın için perşembeden (yani varsayıma göre bugünden ) 1 gün çıkarıyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allen_Bradley -- 27 Mart 2011; 14:20:53 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Cumartesi ve 2 yıllık hort

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

Cumartesi ve 2 yıllık hort

Alıntıları Göster
    cumartesi nasıl oluyor
     'Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu' diyen birisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gegirti -- 18 Mayıs 2011; 21:39:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.