Şimdi Ara

'Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu' diyen birisi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
1
Favori
174.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

"Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu" diyen birisi?

(En Son Oy Tarihi: 5.1.2021)
Giriş

Orjinalden alıntı: Hazan

TEZİMİ ÇÜRÜTMEYE ÇALIŞAN CEVAPLARI GÖRMEK İSTİYORUM.

Dünün yarın olması bugünü değiştirmez.

PERŞEMBE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metete -- 9 Şubat 2009; 23:39:31 >
  • yahu bal gibi cuamrtesi işte!

ters gidin, bugün perşembe ise yarın cumadır, dolayısıyla dünü cuma olan gün cumartesidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkswordman

Cevap veriliyor

Bugun Cumartesi (Gercek)
    Dün Cuma olacak , Yarın pazar

Dün yarın olsaydı deniliyor (hayali)
    Dün neydi cuma (gercek olan pazar gününü sildi ve yerini aldı) yarın cuma ise bugun perşembedir

Cumartesi ile yaptıgımız sağlama ile Hayali perşembe uyuyor yani cevap

CUMARTESİ

Cevabı verdim kesinlikle cumartesi
  • Arkadaşlar yarını bulup dünün yerine koyucaz ve sonuca ulaşıcaz.SAlı gününden gidelim yarın çarşamba olur.Bunu dün yaerine koyarsak dün çarşamba olur yani bugün perşembe...
    Oluyor değil mi???
  • yarım sayfa yazı yazıp sonuc salı çarşamba diyolar ya saka mısınız beyler..
    tersten gideceksiniz ?

Soru: Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu.

bugun perş olurdu diyo.yarın ne ? cuma . e dün yarın olsaydı , yani dün cuma olsaydı bugun nolurdu? cumartesi.
    isteyen saglamasını yapsın.
  • quote:

quote:

Cevapveriliyor

Bugun Cumartesi (Gercek)

Dün neydi cuma (gercek olan pazar gününü sildi ve yerini aldı) yarın cuma ise bugun perşembedir

CUMARTESİ

Dün yarın olsaydı diyorsa; Cuma'nın Pazar olmasından bahsediyordur. Sen Pazar'ı silip yerine Cuma'yı koyarsan yarın dün olmuş olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 9 Şubat 2009; 23:49:12 >

• quote:

quote:

Cevap veriliyor

Bugun Cumartesi (Gercek)

CUMARTESİ

Ben diyorum ki çarşamba günü demiştir bu adam çünkü;
    dün ne günlerden "salı" , yarın ne günlerden oda " perşembe" dün yarın olsaydı diyor.. dün ne salı yarın neydi perşembe.. dünün yerine yarını koyalım (çünkü bize öyle diyor dün yarın olsaydı) böylece perşembe oluyor..

cumartesi günü demiş olsun... dün ne günlerden "cuma" , yarın ne günlerden oda " pazar" dün yarın olsaydı diyor.. dün ne cuma yarın neydi pzar.. dünün yerine yarını koyalım (çünkü bize öyle diyor dün yarın olsaydı) böylece pazar oluyor.. perşembe olmuyor.. ama dediğim gibi çarşamba günü demiş olsaydı bu kelime oyununu tam perşembe gününe denk geliyordu..

Bende böyle diyorum.. burdaki mantık hatasını bulun.. seninkide mantıklı benimkide.. ee cevap ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazan -- 9 Şubat 2009; 23:53:19 >

• "Dün yarın olsaydı" demek bugün oluyor. Bugün perşembe günü olduğundan dolayı sözü de perşembe günü söylemiştir
  • Ya arkadaşlar ne kasıyonuz ki ...
    Türkçe esnek bi dil değilmi ..Burdada İki şekilde anlam çıkıyor işte...
    Dün yarın olsaydı dendiği zaman dünün yerine yarın koymak gerekir .. ama acaba öyle yoksa yarının yerine dün koymayalım ? yok ya öyle olmaz derken tabiki iki cevap çıkar dün yerine yarınmı koymak gerekir yarın yerine dün mü koymak gerekir anlaşılmaz bu cümleden.. Dünün yerine yarın olsaydı denseydi yada dün yarının yerine olsaydı denildiği takdirde net cevap gelir..
    Bu esneklik varken dil de daha neler çıkar..

He bide şunu söylüyim ; eğer bu lafımı kabul etmezlerse onlara esnek esnek şöyle bişeyler söylüyim.. Çorbamı içtim bitirdim .. sonra geldin sordun bana ne istersin diye bende derim sana : "Önce gel şu önümdekini kaldır , sonra arkadan döner verirsin , arkadan kaymak isterim"
    Bu kadar

• Ya mübarek gün Cuma diyip muhabbeti bitirmek isterdim () ama Salı ve Cumartesi de oluyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Figure

quote:

quote:

Cevapveriliyor

Bugun Cumartesi (Gercek)

CUMARTESİ

Dün yarın olsaydı diyorsa; Cuma'nın Pazar olmasından bahsediyordur. Sen Pazar'ı silip yerine Cuma'yı koyarsan yarın dün olmuş olur

vallaha sana anlatamadik arkadasim

adamin onu soyledigi gün cumartesi ok ? dün hangi gün oluyor ? cumartesi den önce cuma geliyor suana kadar pek anlamiyacak birsey yok =) adam diyor ki : dün yarin olsaydi. yani cuma yarin olsaydi diyor ok ? cuma yarinsa bugün persembe mi ? evet bugün persembe. Sorunun cevabi neymis ? Cumartesi

• quote:

Orjinalden alıntı: bariscancan

Ya mübarek gün Cuma diyip muhabbeti bitirmek isterdim () ama Salı ve Cumartesi de oluyor...

ne yaptin hocam 2 günü ayni anda koydun ben mesela bugün hem pazartesi hem sali dermis gibi oluyom tek cevap cumartesi
    sali olsaydi bugün pazar olurdu

• burada ki şaşırtma şudur.

dün yarın olsaydı deniiliyor.
    yani yarına dünü getiriyor.
    birde düne yarını getiriyor.

bu durumda iki sonuç çıkıyor cumartesi ve salı diye.

ben ne kadar salı diye yırtınsamda cumartesi olmadığını, siz ne kadar yırtınsanızda salı olmadığını kanıtlayamazsınız bu durumda.
  • arkadaslar dün yarın olursa bugün oluyo.yani persembe.bugün persembedeyiz diyelim dün yani çarsamba yarın oluyo yani persembe..o da cevap iste ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: uazro

burada ki şaşırtma şudur.

dün yarın olsaydı deniiliyor.
    yani yarına dünü getiriyor.
    birde düne yarını getiriyor.

bu durumda iki sonuç çıkıyor cumartesi ve salı diye.

ben ne kadar salı diye yırtınsamda cumartesi olmadığını, siz ne kadar yırtınsanızda salı olmadığını kanıtlayamazsınız bu durumda.

Heh işte. Olay burda kopuyor zaten. Kelime oyunu 2 cevaba dönüştürüyor olayı.
  • cumartesi söylemiş olsa, dün cuma yarın pazardır. dün yarın olsa, bu aynı zamanda demektirki, yarın dün olsa, yarın pazar şu anda, pazar dün olursa bugün pazartesi olur?
    soruda kesinlikle kelime oyunu var, dün mü yarın olucak, yarın mı dün olucak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaYDoGaN

Yememiş içmemiş bunu mu düşünmüş manyak herif.

Ne alaka.
  • quote:

Orjinalden alıntı: loser16

arkadaslar dün yarın olursa bugün oluyo.yani persembe.bugün persembedeyiz diyelim dün yani çarsamba yarın oluyo yani persembe..o da cevap iste ya

hayir adam persembe gunu demis ki dün yarin olsaydi... yani dün ne ? carsamba ok ? yarin olsaydi diyo persembeden sonra cuma geliyor bu demektir ki carsamba cuma olsaydi yanlis anlamissin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Arda_1905

quote:

Orjinalden alıntı: Figure

quote:

quote:

Cevapveriliyor

Bugun Cumartesi (Gercek)

CUMARTESİ

vallaha sana anlatamadik arkadasim

adamin onu soyledigi gün cumartesi ok ? dün hangi gün oluyor ? cumartesi den önce cuma geliyor suana kadar pek anlamiyacak birsey yok =) adam diyor ki : dün yarin olsaydi. yani cuma yarin olsaydi diyor ok ? cuma yarinsa bugün persembe mi ? evet bugün persembe. Sorunun cevabi neymis ? Cumartesi

Sanki ben sana anlatabildim
    Senin cümlende Yarın=Pazar ya, iki kelimeyi yer değiştireceğim sadece.

''dün yarin olsaydi. yani cuma pazar olsaydi diyor ok ?'' Cuma Pazar olacak Sen bir kelimeyi zahmet edip yerine yazmadığın için yanılıyorsun. Dün ne oldu şimdi 'Pazar'. O halde bugün Cumartesi olmaz.

Seninde aslında anladığına eminim ama..

• şiklardan gittim cumartesi çıktı cumartesi günü sölerse dün cuma olur cuma günü yarın olursa bu gün perşembe olur
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.