Şimdi Ara

'Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu' diyen birisi? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
420
Cevap
1
Favori
174.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki

"Dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu" diyen birisi?

(En Son Oy Tarihi: 5.1.2021)
Giriş
  • Bugünü Cumartesi olarak düşünün. Dün yarın olsaydı diyor. Yani Cuma yarın olsaydı. Cuma yarın olsaydı bugün Perşembe olurdu. Yani doğru cevap Cumartesi.
  • Salı
  • Cumartesi.

Bugün cumartesi dün cuma dünü yarın yaparsak ozaman biz perşembe gününde oluyoruz
    Adam bu soruyu cumartesi günü sormuş.
  • Cumartesi kanka
  • YÜZDE BİR MİLYON CUMARTESİ.
  • problemi çözmeye sondan başlarsak yani dün yarın olsaydı bugün perşembe o zaman yarın cuma olur (dünü yarın yapmıştık yani dün cuma ) o zaman bugün cumartesi
  • perşembe
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Google'dan

matematiksel olarak çözümü :

1 2 3 4 5 6 7
    pzt salı çrş prş cuma cts pazar

dün(d) adamın söylediği gün(x) yarın(y)

d x y

d=x-1 y=x+1 d=y-2 y=d+2

dün yarın olsaydı yani d yerine y koyuyuoruz;

y(dün yarın oluyor bu şekilde) 4(bugün perşembe oluyor) y+2

y(varsayıma göre dün) 4(perşembe) y+2(dünden 2 gün sonra)

y 4 y+2

y=4-1=3 y=3 y=x+1 yerine yazarsak

3=x+1 x=2 adam bunu salı(2) günü söylemiştir

Ama cevabı dünün yerine yarın koyarak bulduk bu cevabı yarının yerine dünü koyarak da yapabilirdik o zaman da cumartesi çıkacaktı bütün tartışma da bu ufak ayrıntıdan doğuyor zaten türkçe nereye çeksen geliyor ama burada '' olsaydı '' dediğine göre yani geçmiş zaman kullandığına göre d yerine y koyarak çözümü daha mantıklı geliyor bana cevap salı....

bu gün çarşamda... dünü ne olur bunun ? cuma...

cuma yarın olsaydı bü gün ne olurdu ???

PERŞEMBE....

Yönetim benle kafa ölçüşmeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

• quote:

Orijinalden alıntı: extreme911

yahu arkadaş nasıl bir okumanız var... :)

dün yarın olsaydı demiş yarını dün niye alıyorsunuz...

yarını salı varsaymak istiyoruz diyelim... cümleyi nasıl kurarız. "yarın salı olsun" kimse salı yarın olsun demez... düşünün ki buradaki salı kelimesi dün kelimesi olsun...

ne diyor cümlede...

DÜN yarın olsaydı bugün perşembe olurdu...

yerine şunu koyalım

DÜN salı olsaydı.... yani dünü salı sayıyoruz değil mi?

yanı burada diyor ki bulunduğumuz günden bir gün öncesi olan "dün" farzedelim ki "yarın", yani bulunduğumuz günden bir gün sonrası olsun...

başka bir deyişle yarını düne taşıyarak aslında dünü iki gün ileriye alıyor...

şimdi eğer dünün yarın olarak değerlendirileceğini anlayabildiyseniz gerisi çok kolay

gerçekte bulunduğumuz gün X olsun
    bir gün sonrası yani yarın X+1 oldu
    bir gün önceki yani dün X-1 olur

peki ne diyor cümlede bulunduğumuz zamanın dününü bulunduğumuz günün yarını olarak alalım

bu durumda ne oluyor

varsayılan dün X+1
    varsayılan bugün x+2

peki x+2 yi vermiş ve perşembe demiş bizden neyi istiyor gerçekte bulunan günü yani X i

x+2=perşembe ise
    X=perşembe-2 yani perşembeden iki gün evveli bu da demek oluyorki perşembe<çarşamba<SALI

SALI bu cümleyi söylediği gündür....

bunun daha başka anlatımı olmaz sadece anlamanız gereken tek olay dün yarın olsa ile yarın dün olsa arasındaki mantık farkıdır...

patron.. bu gün salı ise...

dün pazartesidir..

adam dün yarın olsa demiş.

yani pazartesi yarın olacak..

pazartesi yarın olursa. bu günde pazar olur.

• denkleme falan gerek yok. söyleyen adam kendi demiş zaten. bugün perşembe olurdu diyor. yazar burda perşembe gününe sesleniyor
  • dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu diyor bugün perşembe demiyor perşembeyi hangi gün yerine koyduğunu bulmaya çalışıyoruz burda o da cumartesi salı diyenler tekrar düşünsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 30 Haziran 2010; 19:37:16 >
  • bilgin:dün yarın olsaydı bugün perşembe olurdu
    türk:iyi
    bilgin:??!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -apu- -- 30 Haziran 2010; 19:39:05 >
  • salı diyenler bana bir sözlü olarak açıklayabilirmi
  • olay şu çok uzun düşündüm soruyu sorarken hata olduğunu buldum cevap çıkamaz çünkü

yarını dün olarak alırsan salı
    dünü yarın olarak alırsan c.tesi

çıkıyor
  • salı günü çünkü :

dün = pazartesi = (salının yarını)çarşamba pazartesi yi çarşamba olarak göstermiş dün çarşamba olursa bugün perşembedir

cevap= salı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeknight97

salı günü çünkü :

dün = pazartesi = (salının yarını)çarşamba pazartesi yi çarşamba olarak göstermiş dün çarşamba olursa bugün perşembedir

cevap= salı

Yarın dün olsaydı demiyor, dün yarın olsaydı diyor Salı bulanlar yarın dün olsaydı olarak hesaplıyor. Salı olarak hesaplayalım, Salı'dan bir önceki gün P.tesi. Adam dün yarın olsaydı diyor. P.tesi yarın olsa bugün Pazar olur. Perşembe olarak hesapladığımızda ise C.tesi'den bir önceki gün Cuma. Cuma yarın olsaydı bugün Perşembe olurdu. Yani cevap üstte de yazdığım gibi Cumartesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizcc -- 28 Temmuz 2010; 7:47:31 >

• Herkes farklı düşündüğü için haftanın her günü çıkmış cevaplarda. Ben de çarşamba bulmuştum ama cumartesi sanırım sonuç.
  • Söylenen zaman bugün: Salı
    Dün yarın olsaydı : Yani pazartesi yarın olsaydı > çarşamba
    Bugün Perşembe olurdu

Pazartesi, çarşamba olsaydı bugün perşembe olurdu diyor bence dolayısı ile bu lafı salı demiş olması lazım.
  • CUMARTESİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: H1N1

Dün yarın olsaydı : Yani pazartesi yarın olsaydı > çarşamba

O zaman dediğine göre pazar olur çarşambaya nasıl vardın anlamadım?

Bence cvp cumartesi
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.