Şimdi Ara

Dua Etmeyi Bıraksam mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geriye dönüp son birkaç yıla bakıyorum da ettiğim duaların hep tam tersi çıktı.

Ama beddualarım tutuyor.

Yüksek maneviyatlı arkadaşa durumu anlatınca "Sana karşı bir haksızlık yapıldığı için senin bedduaların tutuyor olabilir" dedi.

Bundan sonra dua etmeyi bıraksam mı?

• Bırak kardeşim biri sana haksızlık yaptığında kanun var ( Bu Ülke için konuşmuyorum gelişmiş Ülke bu Ülkede kanunlar herkesim keyfine göre ayrı uygulanabiliyor) Medeni ülkelerde biri sana haksızlık yaptımı hemen gider mahkemeye dava açarsın hakimde onun gözünün yaşına dini inancına cinsiyetine bakmaz direk cezasını keser.Öteki yandan mahekmelik durum olmadığında ise insanları hayatından sonsuza kadar çıkarmakda senin elinde hayatına almakda senin elinde.Sana huzursuzluk veren bütün insanları sil ozaman herşey yoluna girecekdir.Sil derken benle bidaha sanimi olma meraba meraba kimseyle kötüde olmaya gerek yok ilişkiyi sohbeti kesiceksin.Karşındaki kişiye yapılacak en büyük kötülük onu affetmek derler filazoflar ve onlardan sonsuza dek uzak durmak.Dinin hiçbirşeye müdahalesi yok birine beddua ettin başına kötü birşey geldi ya hani o onun yaptığı tercihden dolayı birşeydir.Bu kafadan kurtulman umuduyla Din pişmanlıktır.Dini bıraktığın anda huzurlu olmaya başlıyacan dene gör sonuçlarını derim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bela okumayı bırak, dua etmeye devam. Namazlarında aksatma.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dua etmekten neden vazgeçesin ki ?

Dua bence kendine olan güvenin Yüce Allah'a arz edilmesidir, yani kalbinde sevgi saygı güzellik varsa dua senin arkadaşındır, ben böyle düşünüyorum, dua etmeyi bırakmak kendi ruhunu yalnızlaştırmaktır demek istiyorum..

Bu arada inancı olan ya da olmayan fark etmez, herkese saygım sevgim var, bence öz benliğinde herkes değerlidir kalbi güzelse...!

• hocam duayı sessizce temenni şeklinde edip şahsi motivasyonu arttırmakta fayda görüyorum ama dua edip her şeyi allaha bırakmak maalesef çoğu zaman hüsrandır,

zaten dinen de mümkün değildir.

• DiLaRa ÖzniL kullanıcısına yanıt

çok haklısınız dilara hanım. tesettürlü müsünüz?

• Aynaya bak aynı şeyleri söyle kendini telkin ettiğin için psikolojik olarak faydasını görürsün. Millete kepçeyle bize pipetle verene yalvarma. Seni yaratan da o sana derdi veren de o duayı ettiren de o kabul etmeyen de o. Bu tiyatroyu oynamaya gerek yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wrong number (PK)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuksek maneviyatli arkadasin bu foruma uye mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 4 Aralık 2024; 22:46:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duanın kabul olması için herşeyden önce itikadı düzeltmek, yani hakiki yol olan Ehl-i Sünnet itikadında olmak en önemli şarttır. Allahü tealanın emir ve yasaklarına riayet edeceksin. Ağza girene ve çıkana dikkat etmek şarttır; yani haram lokma girmeyecek, içki vs girmeyecek ve yalan gıybet söylemeyeceksin. Duanın kabul olma şartları hakiki din kitaplarında yazılıdır. Bunları yerine getireceksin. Sen bunların hiçbirini yapma, sonra da gel burda duam kabul olmuyor diye konu aç.. Avucunu yalarsın. Dine aykırı, imana aykırı küfre sokacak laflar ediyorsun. Tüm bunlara tevbe edip itikadı düzeltmek en önemli önceliğin..

Önce günahlara tevbe etmeli, istigfar okumalı, sadaka vermeli, imanını düzeltmeli, duanın kabul olacağına inanmalı, iki diz üzerine kıbleye karşı oturup, duaya başlarken, Sübhane Rabbiyel aliyyil a’lel vehhab demeli, euzü besmele çekip hamd ve salevat okumalı, duayı üçten fazla söylemeli! Kabul olmadı diyerek ümit kesmemeli, kabul olana kadar uzun zaman tekrar etmelidir! (Feraid)

Farzları yapmayanın, mesela namaz kılmayanın duası kabul olmaz.

Haramlardan sakınmayanın duası kabul olmaz. Ebülleys-i Semerkandi hazretleri, (Haram yiyenin, gıybet edenin ve haset edenin duası kabul olmaz) buyuruyor. Hadis-i şerifte de, (Duanın kabul olması için, yenilen ve giyilen helal olmalıdır) buyuruluyor. (Tergib-üs-salât)

Şeytan "zaten nasıl olsa senin hiçbir duan kabul olmuyor, bırak gitsin bunu" diyerek seni aldatıyor. Konuya ilk mesaj yazan kişi de bu şeytandan farksız; kendi imansızlığını hemen sana aşılama gayreti içinde sözüm ona sana bir de nasihat ediyor gel bizim taifeye katıl diye...

dinimizislam.com
    Duanın kabul olması için - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1960

dinimizislam.com
    Dua niçin kabul olmaz - Dinimiz İslam
    https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1956

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 5 Aralık 2024; 9:41:53 >

• Dua etmenin amacı Allah'ı hatırlamaktır. Derdi gönderen dermanı veren, elindekinin ve elinde olmayanın sahibi O'dur. İstediğine istediğinden istediği kadar verme ve alma hakkı yalnızca O'na aittir. Ve sen tüm benliğinle O'nun verdiklerine ve aldıklarına tabisin. Senin görevin dua etmek ve çalışmak. Verip vermemek O'nun bileceği bir iş. Seni bu iki görevi yap. Varsın olmasın istediğin. Çünkü ne istersen iste nasibin kadar alırsın. Nasibinle bağlısın bu dünyaya. Nasibin bittiğinde gideceksin. Ve dünya ve dünyada elde ettiğin ve edemediğin her şey. Tüm varlık olduğu gibi arkanda kalacak. Yanında dualarını ve yaşam mücadelenin hikayesini götüreceksin. O hikaye okunacak belki güleceksin belki de ağlayacak.

• Ben baya oldu bıraktım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.