Şimdi Ara

DTMF üzerinden veri iletimi için kullanılabilecek encoder/decoder entegreler (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DTMF üzerinden veri iletmek istiyorum. bunun için kullanabileceğim entegreler nelerdir. Bilim-Teknik dergisinde var böyle bir roje ama oradaki komponentlerden bazılarını bulmakta zorluk yaşıyorum. Ya da aramızdaki arkadaşlardan zorlanan olabilir. Bunun için hem kendi adıma hem de bu arkadaşlar adına yardım istiyorum

• http://www.yavuzerol.com/dosyalar/mikropro/mikro11/telefonlakontrol.pdf

Bi bak işine yarayan bişey olacaktır mutlaka.
  • Bilim teknik dergisi derken demek istediğim de oydu aslında :)
  • merhaba ben uzaktan kumandalı bir oyuncak aldım .ama motor sürücü devresi arızalandı h köprüsü ..
    l293 kulanarak uzaktan kumandalı arabanın alıcı devresi ile l293 entegresi ile motorları ileri geri hareket ettirebilirmiyiz

birde cm 8870 decoder entegresine rf alıcı modülü takıp uzaktan kumandalı bir oyuncak calıştırabilirmiyiz ve verici cihazı icin hangi encoder entegresini kullanacagız bilgisi olan arkadaş varmı ..
    TEŞŞEKKÜRLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratti71

merhaba ben uzaktan kumandalı bir oyuncak aldım .ama motor sürücü devresi arızalandı h köprüsü ..
    l293 kulanarak uzaktan kumandalı arabanın alıcı devresi ile l293 entegresi ile motorları ileri geri hareket ettirebilirmiyiz

birde cm 8870 decoder entegresine rf alıcı modülü takıp uzaktan kumandalı bir oyuncak calıştırabilirmiyiz ve verici cihazı icin hangi encoder entegresini kullanacagız bilgisi olan arkadaş varmı ..
    TEŞŞEKKÜRLER

murattı kardeşim rf alıcı verici modül lojik1-0 ile gönderiyor bildiğim kadarıyla . Analog veri girişi yok yani. bilim teknik dergisinde bahsi geçen uygulamaya bak istersen. orda olacağını söylüyor. ama ben denemedim açıkçası. uzaktan kumandalı araba kontrol edeceksen eğer benim tavsiyem al 2 tane PIC16f84a rs232 protokolüne göre istediğin datayı rf modül üzerinden aktarabilirsin tahminimce. bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Bu şekilde daha esnek istediğin gibi çalışan bir sistem oluşturabilirsin.

• teşekkürleer ama ben pic ten hiç anlamıyorum nasıl programlanır bimiyorum amatör olarak ugraşıyorum pic kullanılmayan devreleri arayıp buluyor ve uygulamaya geciyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir çeşit anahtarlama devresi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KS58006

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.