Şimdi Ara

Araba amfisine sigorta???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
14.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evde kullanmak üzere EDİSON 802-A aldım.Üzerinde 30A lik sigorta var.Ama aküden gelen kabloyada sigorta koymak gerekiyormuş.60A oto aküsü bağlıyacağım.Kaç amperlik sigorta bağlamalıyım.Bağlamazsam ne olur?

Tesisatçıda baktım Cadencenin 80A lik sigortasına adam 20-30 YTL istiyor.80A fazlamıdır?Fazla olması daha mı iyidir?

Çoğu arkadaş sakın sigortasız bağlama demişti ama bugün dayanamadım PSU ya bağladım amfiyi.Elimde normal 30 A sigortadan vardı.Bacaklarını delip şöyle bağladım.Acaba bir problem olmuşmudur?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Amfisine Sigorta

Araba amfileri, aracınızın ses sistemini geliştirmek için kullanılan önemli cihazlardır. Bu cihazları herhangi bir elektriksel arızadan korumak için uygun bir sigorta kullanmak çok önemlidir.

Anfi Sigortasının Önemi

Anfi sigortaları, amfiye aşırı akım gitmesini önleyerek hem cihazı hem de aracınızı hasardan korur. Uygun olmayan bir sigorta kullanmak, amfinin arızalanmasına, hatta yangına neden olabilir.

Sigortanın Amperi Nasıl Belirlenir

Kullanılacak sigortanın amper değeri, amfinin güç tüketimine bağlıdır. Amfinin kaç ampere ihtiyaç duyduğunu öğrenmek için üretici talimatlarını kontrol etmelisin. Genel olarak, amfi sigortası, amfinin maksimum güç tüketiminin %150'si ile %200'ü arasında olmalıdır.

Sigorta Nasıl Takılır

Sigorta, genellikle amfinin terminaline yakın bir konumda bulunur. Sigortayı değiştirmek için aşağıdaki adımları izlemelisin:

• Amfiyi araçtan çıkar.
    • Sigortayı tutan kapağı bul ve sök.
    • Eski sigortayı çıkar ve yerine yeni sigortayı tak.
    • Kapağı yerine tak ve amfiyi araca geri monte et.

Anfi Sigortası Kaç Amper Olmalı?

Anfi sigortası kaç amper olmalı sorusunun cevabı, amfinin güç tüketimine göre değişir. Genellikle, oto anfi sigortaları 10 ila 40 amper arasında değişir.

Sonuç

Araba amfine uygun sigorta kullanmak, cihazın ve aracın güvenliği için çok önemlidir. Amfinin güç tüketimine uygun bir sigorta seçmeli ve sigortayı üreticinin talimatlarına göre takmalısın. Böylece, amfiyi elektriksel arızalardan koruyabilir ve uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorun olmaz böyle de olsa olur.80A sigorta zaten buna fazla gelir...Bu tip 30A veya 40A bir sigortayı bağlayıp sağlamlamanız yeterlidir.

Ayrıca,ampliyi nerden ve kaç liraya aldınız?
  • Trabzondan 8 ay taksitli 180 YTL ye aldım.Sizce bu amfiyi almakla iyimi yaptım.Sadece bass beslemek için aldım.Ya jbl gt5 yada kicker comp12 besleyeceğim.80A fazla gelir diyorsun yani.

Amfinin üzerindeki ayarları nasıl yapacağım peki?Biraz açıklayabilir misin?

• Hacı naptın sen o kablo çok ince sanırım 0,75 mm2 olmaz bence(yangın falan çıkar).30 amper için 6mm2 kullanman lazım bence, sağlam olsun.
  • PSU ya bağladım en fazla kaç amper verebilir ki dandik psu.Ya birader amfinin üzerinde Line input ve line output var.Sinyali hangisine girmem gerekiyor.Teker teker ikisinide denedim ikisindede müzik çalıyor.

Amfiyi psuya bağladım.Sinyalide pc den aldım.Pc son sesteydi.Amfiyi açtım fazla bass çıkmadı.Acaba psudan dolayımıdır?Sen sigorta hakkında ne diyorsun?Tesisatçı 80A al diyor.Ne yapayım aklım karıştı?
  • TREBLE BASS ON olacak.
    LPF 80hz felan ayarlaman iyidir...
    Line Input kısmından gireceksin.
    Gain ayarını da seviyeye göre ayarlıycaksın.
    İyi beslesin istiyosan bi tane dandik psu yetmez ona.Sağlam bi 30cm woofer için 2.psu bile gerekebiliyor...
  • Normalde 60A oto aküsü ile besleyeceğim ama sigortam olmadığı için psuya bağladım şimdilik.Sesin az çıkması psudan dolayımıdır?Lineoutput ne işe yarıyor?Birde köprü yaptığımızda ortada kalan + ve - yede bir hoparlör bağlasam köprü özelliği devre dışımı kalır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • slm
    arabalarda kulanılan o 80 A lik sigorta arka tarafta olabilecek aksiliklere karşı önlem olarak takılır
    yani arkada anfinin oraya aküden gelen kablolar kısa devre olursa yangın çıkma riskine karşı akünün yanına konulur
    evde kullanıcaksan takmasanda olur tabiki anfini sabit bir yere bağlıyacaksın ve anfiye gelen besleme kablolarını anfiye sağlam bir şekilde tutturacaksın yoksa kısa devre anında kabloların yanacak hata yangın bile çıkabilir dikkatli ol
    2 çıkışlı bir anfiden sadece bir tane koprü alınabilir boşta kalan uçlara kolon bağlarsan ses alamazsın çünkü onlar birbirine bağlıdırlar

ha bide oto aküsüne gelelim evde oto aküsünde problem yaşarsın yarım saatte biter ve keyfini kaçırır
    sen ikitane psu yu birbirine paralel bağla (araya şotky diyot atmayı unutma ) ve anfini öyle besle
    hadi kolay gelsin
  • 40 amper yeterli, o kablolar ince
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

Hacı naptın sen o kablo çok ince sanırım 0,75 mm2 olmaz bence(yangın falan çıkar).30 amper için 6mm2 kullanman lazım bence, sağlam olsun.

hocam sende fazla abarttın, adam komple binayı beslemicek 2.5 luk kablo kullansa yeter zaten ampli yi okadar zorlayacağını pek zannetmiyorum.
  • Arkadaşlar o ince kabloyu sadece psuda denemek için taktım.Psudan kaç amper gelebilirki kabloyu yaksın yani.

Kabloları sigortayı herşeyi 70 YTL ye konuşmuştuk tesisatçıyla.Sigortayı 80 A alsam yüksek olduğu için faydasımı olur zararımı olur?
  • quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

Arkadaşlar o ince kabloyu sadece psuda denemek için taktım.Psudan kaç amper gelebilirki kabloyu yaksın yani.

Kabloları sigortayı herşeyi 70 YTL ye konuşmuştuk tesisatçıyla.Sigortayı 80 A alsam yüksek olduğu için faydasımı olur zararımı olur?

bi sorun halinde sigorta daha zor yanar. yani nekadar büyükse o kadar kablolasır sigorta.
    buna max 30 40A sigorta al. Üstünde kolay kolay atmayacagından yangına bile sebep olur
  • araba tesitatında 5mt besleme kablosu + 2 metre şase kablosu 80 amper sigorta sigorta yuvasıyla beraber. rca kablolar ben hepsini 25 liraya almıştım geçen sene kit halinde kazık yeme bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

araba tesitatında 5mt besleme kablosu + 2 metre şase kablosu 80 amper sigorta sigorta yuvasıyla beraber. rca kablolar ben hepsini 25 liraya almıştım geçen sene kit halinde kazık yeme bence

cadence ise 70 lira normaldir. ama hiç gerek yok pahalı marka almana. qsawa cinsinden bişey al seti 25 30 liraydı en son...
  • cadence in sigortalıkları bile el yakıyor o derece pahalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: pisiko__

quote:

Orjinalden alıntı: alpernbugra

Hacı naptın sen o kablo çok ince sanırım 0,75 mm2 olmaz bence(yangın falan çıkar).30 amper için 6mm2 kullanman lazım bence, sağlam olsun.

hocam sende fazla abarttın, adam komple binayı beslemicek 2.5 luk kablo kullansa yeter zaten ampli yi okadar zorlayacağını pek zannetmiyorum.

Ben kablo kesitini verirken kabloların maksimum akım taşıma cetveline baktım.(1kv a kadar)MEGEP oto elektrik kitabındanda faydalandım.Daha önce amfi bağlamadığım için sağlam olsun dedim.(megep kitabında 10mm2 kullanın diyor ama 6 yeterli olur sanırım.)

• 40 Amper sigorta yeter diyorsunuz yani?Westa diye bir markanın kablo kiti var 30 ytl ye.İçerisinde 40Amper sigorta var.Ozaman ondan alayım
  • quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

Arkadaşlar o ince kabloyu sadece psuda denemek için taktım.Psudan kaç amper gelebilirki kabloyu yaksın yani.

YETMİŞ YEETEEELEEEmi?? hocam naptın yaf uçmuş o uyanık elektronikçi ben kendimden örnek veriym abimin sattığı arabadaki sistemi yaklaşık 4 senedir odamda kullanıyorum 3 tane at kasa atıl durumdaki psu -şişen kondanstörleri değiştirdim- (7.5 yetele) 2.5 * 2 , 3 metre kablo (3 yetele) , 2 li ses kablosu -blandajlı- 4 metre (6yetele) toplam 16.5 yetele ye sistem hazır ve 4 senedir kullanıyorum kabin bile düzdüm son seste uzun süreler dinledim hiçbi şey olmadı benden sana tavsiye forumdakileri ayrıntılı okumadan hiçbişey alma
    Kolay gelsin...

• Salı günü 40amper sigorta ve 6 GA güç kablosu alıyorum
  • kablo en az 2x2.5 olmalı yani içinde iki tane 2.5 milimetre kablo olan cinsten normal elektrikçiden al çünkü elektronikçilerde pahalı oluyor sigorta için de yuva da almayı unutma bence patladığında değiştirmesi kolay olur
    Kolay gele...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.