Şimdi Ara

DSG ve ŞEHİR FAKTÖRÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Gördüğüm kadarıyla daha çok sıkışık ve dur kalklı trafiği bol olan şehirlerde kullanılan DSG ler yoğun kullanımdan sonra ısınma, kavrama, mekatronik gibi sorunlar çıkarıyor.

Başta İstanbul olmak üzere...

Bunun zıttını yaşayanınız oldu mu ?

Normal trafikli bir şehirde aracı 0 olarak alıp kullanan ve DSG si hata veren oldu mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düzeltiyorum arkadaşın yerine. Vermeyen oldu mu ?

• Eğer tam otomatik gibi kullanırsan kavramayı yersin sıkışık trafikte.

Dur - Kalk trafiğinde manuel kullanılması olumlu yönde olur ve ömrünü uzatır şanzumanın. Çünkü 4km/sa hızdan sonra 2. vitese geçiyor.
  • Gına geldi DSG den onu biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aylak_herif

Arkadaşlar,

Gördüğüm kadarıyla daha çok sıkışık ve dur kalklı trafiği bol olan şehirlerde kullanılan DSG ler yoğun kullanımdan sonra ısınma, kavrama, mekatronik gibi sorunlar çıkarıyor.

Başta İstanbul olmak üzere...

Bunun zıttını yaşayanınız oldu mu ?

Normal trafikli bir şehirde aracı 0 olarak alıp kullanan ve DSG si hata veren oldu mu ?

vermeyen yok kardeş. genelde şehirlerarasi yolda kullanilan jetta 30binde yolda kaldi,kavrama değişti.araç kuzenimde halen ve garanti bitmeden satacak mecburen.o kadar da alma dedim,alman teknolojisi bilmemne diye kafamin etini yedi,şimdi de lanet ediyor

• Şehir içi trafik için yağlı kavramaya sahip sistemleri kullanmak lazım ( bkz. Eat6, cvt )

• Ankara ve İstanbul trafiğinde her mevsimde yaklaşık yüz bin km 7 dsg araba kullandım ısınma meselesini sadece forumda gördüm.

• aylak_herif kullanıcısına yanıt
    %100'de %100 dogrus tespit

• kardeşim al kullan. takma burdaki işsizleri yuzde 80 i dsg falan sürmemiştir emin ol. için rahat etmiyorsa +2 yıl garanti yaptır. yahu bu kafayla yaşanmaz he vallahi yaşanmaz farz edelim dsg sorun çıkardı ? yolda kaldın. arayacaksın çekiciyi gelip alacak seni götüreceksin doğuşa bırakacaksın arabayı 1 hafta 10 gün sonra alacaksın. bu yani. doğuş otoyu zerre sevmem nefret ederim ama bu kadar dsg dsg dsg demeyin yahu alın binin.
  • Aracı daha alalı 1.5 ay falan oldu.Trabzon'da yaşıyorum.Büyükşehir trafiği yok. 1000 km'deyim.Bir sıkıntı yok. (1.2 tsi dsg skoda fabia)
  • quote:

Orijinalden alıntı: snncbc

kardeşim al kullan. takma burdaki işsizleri yuzde 80 i dsg falan sürmemiştir emin ol. için rahat etmiyorsa +2 yıl garanti yaptır. yahu bu kafayla yaşanmaz he vallahi yaşanmaz farz edelim dsg sorun çıkardı ? yolda kaldın. arayacaksın çekiciyi gelip alacak seni götüreceksin doğuşa bırakacaksın arabayı 1 hafta 10 gün sonra alacaksın. bu yani. doğuş otoyu zerre sevmem nefret ederim ama bu kadar dsg dsg dsg demeyin yahu alın binin.

Ne kolaymış la o öyle

Eve gelirken ekmeğin yanında yoğurt da almak gibi birşey

Başka marka serviste üç saat fazla kalsa burada kıyameti koparırsınız amma velakin DSG olunca 1 hafta-10 gün havada uçuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DolceVita. -- 13 Temmuz 2015; 21:09:10 >

• Bir ürünün arıza çıkarma yüzdesine bakarak sorunlu olduğu kabul edilir. İllaki mekanik bir hatası bulunmasına gerek yok. Forumda da çok sorun yaşayan insanlar oldu. Bu yüzden kronik sorunlu diyoruz.

Bu biraz sanırım şans işi. Hepsinde sorun çıkacak diye bir şey yok.

Etrafımda 7-ileri kuru tip DSG kullanan insanlar var. Mesela bir Seat Leon kullanıcısı var, pek iyi araç kullanmaz Araç iki kere kaza geçirdi; DSG sinde sorun çıkmadı hala. Aracı 2012 modeldi.

Daha yeni Audi A3 kullanıcısı tanıdığım ise sürekli sorun yaşıyor.Kendisi sakin ve bilgili bir kullanıcıdır. Aynı şanzıman.
  • 150.000 km dir DSG kullanıyorum sorun yaşamadım. En rezil trafiğe de girdim en tozlu bozuk köy yollarına da.
  • İstanbul veya Kastamonu..Yağlı veya Kuru ..Garanti kapsamında veya değil..Her DSG en az bir kere ustasının kıllı elleri ile tanışacak..mıncıklanacak ve bir daha da iflah etmeyecektir DSG Doğuş Servise Gidiniz
  • 2012 aralık ayında 2010 model 54.000km'de 1.6 motor 7ileri dsg araç aldım. Ankara'da nadiren sıkışan trafikte araç sayısız kez 1-2 1-2 yaptıktan sonra kalkışlarda titreme olmaya başladı. google'ladım ve dsg ile tanıştım! yetkili servise gittim 2013'ün ilk aylarıydı, klişe cümle abi sorun 2013'de düzeldi. sorun olduğunu kabul ediyor ama tamiri için para istiyorlar. neyse iyi niyet garantisine sokalım dediler. ben ilk başta iyi niyeti kimin göstereceğini anlamadım. tamam dedim. sonra özellikle yeni seriden sipariş edilmesini talep ettim, gerekirse bekleyebileceğimi söyledim ve yeni seri sipariş edildi bakımla beraber 1300-1400 arası bir rakam ödedim motor yağı bana aitti.bakım sadece filtrelerdi.
    sonra aracı 57.000km civarında arkadaşıma sattım bir ay sonra bana abi araç kalkışta titriyor deyince "iyi niyet"in ne olduğunu da öğrenmiş oldum. arkadaş garantisi var onun yaptır muhakkak dediysem de araçtan soğuduğu için sattı.

yaşanmış hikayedir...

• Dgs'nin 2013 ve sonraki versiyonunda mekatronik arızası neredeyse hiç yaşanmıyor. Kavrama ise 30-40 binde falan bitebiliyor doğrudur. Onuda garantiden değiştiriyorlar.

Ha Bmw deki zf 8hp ile yanyana koysalar kimse dgs seçmez ama pug'un eat6 sından başka dgs 'ye rakip olacak otomatik varmı ? yok. yeni astra ile dizel otomatikte 1 rakip daha geliyor. Yani seçenekler arasında malesef dgs risk taşısada en iyi seçenek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snncbc

kardeşim al kullan. takma burdaki işsizleri yuzde 80 i dsg falan sürmemiştir emin ol. için rahat etmiyorsa +2 yıl garanti yaptır. yahu bu kafayla yaşanmaz he vallahi yaşanmaz farz edelim dsg sorun çıkardı ? yolda kaldın. arayacaksın çekiciyi gelip alacak seni götüreceksin doğuşa bırakacaksın arabayı 1 hafta 10 gün sonra alacaksın. bu yani. doğuş otoyu zerre sevmem nefret ederim ama bu kadar dsg dsg dsg demeyin yahu alın binin.

Parça bizden işçilik sizden.

Bu arada bir çuval saydığım yepyeni araba serviste yatacak he? Ne kadar güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 14 Temmuz 2015; 23:22:47 >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Usta ben istermiyim oyle birsey olsun. Demeye calistigim insanin gonlu istiyorsa almali. Dsg yi ovme falan degil amacim. X baska herhangi bir araba alinca icine sinmeyecekse alsin dsg li araca binsin. Olay bu yani. Tekrar diyorum sorun dsg de degil Dogusta. Bu araci yap abi 5 yil garanti. Sorun ciktimida iscilik miscilik alicengiz oyunu katma isin icine. Bak o zaman nasil insanlar gonul rahatligi ile alir. Ama gavura kizip oruc bozulmaz bence gonul istiyorsa alinmali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.