Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 800 SE clone nun arkasına ethernet bağlantısını takınca otomatik internet bağlantısı yapıyor mu?
    800 SE nin menüsüne girip birşeyler yapmak gerekiyor mu?
    Ya da modemin arayüzüne girip bağlantı ayarı yapılıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru

Arkadaşlar 800 SE clone nun arkasına ethernet bağlantısını takınca otomatik internet bağlantısı yapıyor mu?
    800 SE nin menüsüne girip birşeyler yapmak gerekiyor mu?
    Ya da modemin arayüzüne girip bağlantı ayarı yapılıyor mu?

Otomatik tanıyor.
  • Sağol Quaker. Birkaç sorum daha olacaktı.

DM 500S i 1 senedir serverla kullanıyorum. Aldığımda hiçbir şey yapmamıştım.
    Server sağlayan arkadaşlar DM 500S in imajını yazılımlarını hazır halde eve getirimişlerdi.
    Airties modemin parolalarını ayarlarını vs. kendilerine göre yapıp gittiler.
    O zamandan beri gereken yazılım, kanal güncelleme vs. uzaktan benim modem üzerinden onlar yapıyorlardı.
    Ben sadece cihaz donduğunda aç-kapa ya da MBox-GBox tercihleri, işte ekran özellikleri kanal sıralamaları,
    başka bukete kopyalama, yeni buket oluşturma vs. gibi sıradan işleri yaptım.

HD yayınları da alabilmek için 800 SE Klon cihaz alıyorum ama DM 500S e server sağlayanlar,
    800 SE ile uğraşmıyorlar. Yani iş başa düşecek ve tabi nereden başlayacağımı bilmiyorum.
    Yani uydu ve modem kablosunu takıp, cihazı ilk açtığımda neyle karşılaşacağım diye düşünüyorum.
    Cünkü cihaz boş gelecek.

Benim sırayla ne yapmam lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar saat ayarını manel olarak hangi menuden yapıyoruz ?

Ben TSpanel system tools dan yapıyorum.
  • quote:

Sağol Quaker. Birkaç sorum daha olacaktı.

Server sağlayan arkadaşlar DM 500S in imajını yazılımlarını hazır halde eve getirimişlerdi.
    O zamandan beri gereken yazılım, kanal güncelleme vs. uzaktan benim modem üzerinden onlar yapıyorlardı.
    Ben sadece cihaz donduğunda aç-kapa ya da MBox-GBox tercihleri, işte ekran özellikleri kanal sıralamaları,

HD yayınları da alabilmek için 800 SE Klon cihaz alıyorum ama DM 500S e server sağlayanlar,
    800 SE ile uğraşmıyorlar. Yani iş başa düşecek ve tabi nereden başlayacağımı bilmiyorum.
    Yani uydu ve modem kablosunu takıp, cihazı ilk açtığımda neyle karşılaşacağım diye düşünüyorum.
    Cünkü cihaz boş gelecek.

Uzakdan bağlantı kurup yardım edebilirim.

• quote:

Sağol Quaker. Birkaç sorum daha olacaktı.

Cünkü cihaz boş gelecek.

İlk önce tuner ayarlarından sizde bulunan uyduları seçiyorsunuz,
    sonra kendi kanal listenizi atıyorsunuz, daha sonra /etc/CCcam.cfg dosyasına server bilgilerinizi yazıyorsunuz o kadar.

Sonrasında araştırıp hoşunuza giden başka bir imaj atıp farklı imajlar denemek isteyebilirsiniz (tabiki kanal listeniz, server bilgileri vs yedeğini unutmayın)

• Arkadaşlar merhabalar.
    Klon Dreambox 800 HD se'nin bilinen kronik bir sorunu var mıdır?
    Teşekkürler.
  • Arkadaşlar film seyrederken altyazının dikey hareketini de buldum

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

• W7K2D
    quote:

msenoz
    quote:

sonra kendi kanal listenizi atıyorsunuz, daha sonra /etc/CCcam.cfg dosyasına server bilgilerinizi yazıyorsunuz o kadar.
    Sonrasında araştırıp hoşunuza giden başka bir imaj atıp farklı imajlar denemek isteyebilirsiniz (tabiki kanal listeniz,
    server bilgileri vs yedeğini unutmayın)

Arkadaşlar, sizlere çok teşekkür ediyorum.
    Cihaz şu anda elimde. Çalışmasını kontrol ettim. Aldığı i.p. no.sunu gördüm.
    Üzerinde orijinal fabrika yazılımı ve Çin bölgesi kanal listesleri var. Mesela CCTV9 kanalı gibi.
    Tabi ben şu anda hiçbir yayını oynatamıyorum. Yani serbest yayınları da bulamadım.
    Zira uydulara bakan hangi LNB nin dayzeğin kaç numaralı portuna girdiğini bilmiyorum.
    Bunları menüden nasıl giriliyorsa arayıp tanıttırmam lazım.
    En azından serbest yayınları bulayım.

Yarın Konya Sokağa gidip server işlerini halledeceğim. Orada bazı ayarı yaptıracağım.

Evde TURKSAT/EUTELSAT/HOTBIRD/SIRIUS uyduları 5li dayzekle birleşip aşağı iniyor.
    Server işleminden sonra bu uyduları DM 800'e gösterip sonra dayzeğin hangi no.sunda olduğunu bulmam gerekiyor.
    Sinyalleri bulduğumda serverla atılan kanallar çalışır herhalde.
    Evde bir de Seoul X3 var.Uydu bulma işini Seoul X3 te çok kolay yapıyorum.
    Ama DM 800 de Menünün neresinden nasıl ayarlayacağız o konuda yardım isterim.

quote:

sonra kendi kanal listenizi atıyorsunuz
    yani server alınca kanal listeleri hazır gelmeyecek mi?
    Ayrıca bir yerden mi alıp kopyalayacağız?

Ha bir de Seoul X3 te, uyduları receivere gösterdikten sonra "tam tarama-kör tarama" vs. yaptırıp
    EMU ve serbest yayınları buluyorduk. Bu işlemi DM 800 de nasıl yapacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 4 Aralık 2011; 17:51:03 >

• quote:

W7K2D
    quote:

msenoz
    quote:

Sonrasında araştırıp hoşunuza giden başka bir imaj atıp farklı imajlar denemek isteyebilirsiniz (tabiki kanal listeniz,

Üzerinde orijinal fabrika yazılımı ve Çin bölgesi kanal listesleri var. Mesela CCTV9 kanalı gibi.
    Tabi ben şu anda hiçbir yayını oynatamıyorum. Yani serbest yayınları da bulamadım.
    Zira uydulara bakan hangi LNB nin dayzeğin kaç numaralı portuna girdiğini bilmiyorum.

Yarın Konya Sokağa gidip server işlerini halledeceğim. Orada bazı ayarı yaptıracağım.

Evde TURKSAT/EUTELSAT/HOTBIRD/SIRIUS uyduları 5li dayzekle birleşip aşağı iniyor.
    Server işleminden sonra bu uyduları DM 800'e gösterip sonra dayzeğin hangi no.sunda olduğunu bulmam gerekiyor.

quote:

Ha bir de Seoul X3 te, uyduları receivere gösterdikten sonra "tam tarama-kör tarama" vs. yaptırıp

hazır kanal listesini kendin atacan, konya sokağa gitmişken yaptır orada..

• quote:

W7K2D
    quote:

msenoz
    quote:

quote:

Bence ilk sırada 42E Turksat vardır, sonrakinde ya 13E Horbird yada 7E Eutelsat vardır,
    deneyerek bulabilirsiniz, ama önce bir hazır kanal listesi atın oradaki kanallardan deneyerek bulmak kolay olur.

Kanal listesi atmak çok kolaydır DreamBox Edit 4.1 aratıp indirirseniz sonrada internette
    E2 HD setting olarak aratın sizdeki uydulara ait bir setting bulup indirin.
    Bu listeyi Dreambox Edit programıyla kolayca atarsınız cihaza.

Server atma işini de FlashFXP programını bulup indirin onunla da /etc/CCcam.cfg dosyasını açıp içinde serverinizi kolayca eklersiniz.

Sürekli biryerlere götürüp yaptırdığınıza değmediğini göreceksiniz birkez yapınca.

• Tamam msenoz dediğini uygulamaya çalışacağım.
    Ama önce şu menünün neresinden dizek ayarlarına girileceğini
    sonra da kanal taramayı nasıl yaptıracağıma bir bakayım.
    Bendeki Seoul X3 gibi uydu gösterip o uydudan alabildiği kanalları tarar değil mi.
    Hani kör tarama- tam tarama falan gibi.

Hala menünün neresinden dizek ayarına gireceğim orayı bulamadım.

Bir de kullanım klavuzu bakayım googledan.
  • quote:

Tamam msenoz dediğini uygulamaya çalışacağım.
    Ama önce şu menünün neresinden dizek ayarlarına girileceğini
    sonra da kanal taramayı nasıl yaptıracağıma bir bakayım.
    Bendeki Seoul X3 gibi uydu gösterip o uydudan alabildiği kanalları tarar değil mi.
    Hani kör tarama- tam tarama falan gibi.

Hala menünün neresinden dizek ayarına gireceğim orayı bulamadım.

Bir de kullanım klavuzu bakayım googledan.

Menü / Kurulum / Uydu Yapılandırma / Tuner ayarları burada tuner görünür üzerinde iken ok basıyorsunuz ve ayarlar açılıyor, gerisini yaparsınız zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

newnigma2-snapshot-dm800se-20111202sim2#84a_riyad66.nfi

newenigmanın yeni sürümü beyler deneyenler yorum bırakırsa iyi olur ben şuanda nemesis kullanıyorum

Thank ramiMAHERfor ptched file

Enigma2 .3 v ramiMAHER

driver: 09.11.2011 patched

Secondstageloader 84a sim2

Image patched by riyad66

tspanel

WebInterface

http://www.multiupload.com/O0CDWEKPSO

geçen gün merak ettim denedim ama kanal infolarında sorun var aynı imaj yine. nemesise devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: msenoz
    Menü / Kurulum / Uydu Yapılandırma / Tuner ayarları burada tuner görünür üzerinde iken ok basıyorsunuz ve ayarlar açılıyor, gerisini yaparsınız zaten.

Türkçe kullanım Klavuzu bulamadım bir türlü. Orijinal ürün satanların sitelerinde destek sayfalarında olması gerekir. Ama yok!!
    Herhalde kendilerinden ürün alanlara veriyorlar. Bir yerden İngilizcesini indirdim. Zaman içinde çevirisini yapıp foruma yükleyeceğim.
    Herkes yararlansın.

Neyse cihaza server aldım. Kanal güncel uydu ve kanak listeleri vs. atıldı.
    "E2_setting_ 4_uydu_04.12.2011_KaYaCaN" listesi.
    Yanlız cihazın açılışındaki arayüz aynı duruyor.

Şimdi bu forumlarda varilen 2.10 sime uygun imajları atmanın görsellik dışında bir yararı olur mu?
    Bu imajları atarken benim cihazın server bilgileri ve uydu/kanal listeleri silinir mi?
    Silinirse, aldığım yedeği geri atarım ama bu sefer attığım imaj eskiye dönmez mi?
    Ya da direkt kopyasını alacağım /etc/CCcam.cfg dosyasını geri yerine mi atayım?

500S teki server dosyasını 800 e atamadık çünkü şifrelenmiş. O yüzden yeni server aldım.
    Zaten eskisi bitmek üzere.

Bir de kumanda iki misli irilikte ama 500S kumandası kadar fonsiyonel değil gibi geldi bana.
    Çoğu işleri 2-3 harekette yapıyorum. 500 ün "ok" tuşuna basınca buket/program sıralaması gelirdi.
    Bunda bir şey olmuyor. Ayrıca
    Yeni buket açma,
    kanalı silmeden orijina yerinden yeni bukete kopyalama,
    alakasız kanalları tamamen silme,
    Sakıncalı kanallara ya da bukete şifre koyma,
    şifreli buketi açma işlerini kumanda üzerinden yapamadım.

Yardımlarınız lütfen...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

Türkçe kullanım Klavuzu bulamadım bir türlü. Orijinal ürün satanların sitelerinde destek sayfalarında olması gerekir. Ama yok!!
    Herhalde kendilerinden ürün alanlara veriyorlar. Bir yerden İngilizcesini indirdim. Zaman içinde çevirisini yapıp foruma yükleyeceğim.
    Herkes yararlansın.

Neyse cihaza server aldım. Kanal güncel uydu ve kanak listeleri vs. atıldı.
    "E2_setting_ 4_uydu_04.12.2011_KaYaCaN" listesi.
    Yanlız cihazın açılışındaki arayüz aynı duruyor.

Şimdi bu forumlarda varilen 2.10 sime uygun imajları atmanın görsellik dışında bir yararı olur mu?
    Bu imajları atarken benim cihazın server bilgileri ve uydu/kanal listeleri silinir mi?
    Silinirse, aldığım yedeği geri atarım ama bu sefer attığım imaj eskiye dönmez mi?
    Ya da direkt kopyasını alacağım /etc/CCcam.cfg dosyasını geri yerine mi atayım?

500S teki server dosyasını 800 e atamadık çünkü şifrelenmiş. O yüzden yeni server aldım.
    Zaten eskisi bitmek üzere.

Bir de kumanda iki misli irilikte ama 500S kumandası kadar fonsiyonel değil gibi geldi bana.
    Çoğu işleri 2-3 harekette yapıyorum. 500 ün "ok" tuşuna basınca buket/program sıralaması gelirdi.
    Bunda bir şey olmuyor. Ayrıca
    Yeni buket açma,
    kanalı silmeden orijina yerinden yeni bukete kopyalama,
    alakasız kanalları tamamen silme,
    Sakıncalı kanallara ya da bukete şifre koyma,
    şifreli buketi açma işlerini kumanda üzerinden yapamadım.

Yardımlarınız lütfen...

Bence kullanım kılavuzuna gerek yok internette birçok kaynak var.
    Çünkü kullanım kılavuzu çok genel konuları anlatır bu cihazda kullanılabilecek birçok imaja ait değişik özellikleri anlatmaz.

Cihazın içindeki arayüzü yeni skinler indirerek değiştirebilirsiniz (cihazın indirme listesinde dahi birçok skin var), yada yeni imajlar yükleyerek.

Değişik imajların değişik özellikleri ve stabilitesi olabiliyor, değişik imajları deneyip en çok hoşunuza gideni kullanabilirsiniz.
    yeni imaj attığınızda cihazınızdaki herşey silinir kanal listeniz ve CCcam.cfg dosyalarınız dahil, bunların yedeğini almalısınız yeni imaj atmadan önce.
    Kanal listesini DreamboxEdit programıyla CCcam.cfg dosyasını ise direkt dosyayı kopyalayarak yedek alabilirsiniz, tekrar aynı yerine kopyalıyorsunuz.

500S deki server dosyasını atamamanız bana hiç mantıklı gelmedi, ama eskisi zaten bitmek üzere olduğundan çok sorun değil gibi.

kumanda daha büyük evet banada ilk başta hiç pratik gelmemişti 500s den sonra ama alıştım.
    eskisindeki ok yerine buket listesi için buket butonlarını kullanıyorsunuz.

kanalları düzenleme sıralama vs işlerini bence bilgisayarda yapıp atın çok daha pratik olur ve her imaj atışınızda tekrar düzenlemek zorunda kalmazsınız.

sakıncalı kanallara şifre koyma konusu 500s ler gibi kolay değil ancak bir eklenti var enigma2-plugin-systemplugins-bouquetsprotection_0.1_all.ipk
    bu eklentiyi kurarsanız yine aynı şekilde buketi şifreleyip gizleyebiliyorsunuz.

Biraz uğraştırsa da Dreambox'un özelliği, kurcaladıkça özelliklerini öğreniyorsunuz ve öğrendikçe de cihaz daha çok hoşunuza gidiyor.

• Hızır gibisin kardeş.
    Sen olmasan cevap verecek bir Allah'ın kulu da yok!
    Çok sağol.

Bu arada kurcalayarak eğeyce bir yol katettim. Dediğin gibi cihaz çok güzel.
    Çıkan HD yayınlar görsellik bakımından müthiş. Çıkan reklamları bile seyrettim yahu.
    Yanlız server atılan yerde KaYaCaN'ın yaptığı uydu listesi konmuş. Kanallar arasında SIRIUS eklenmemiş.
    Çanağın biri oraya dönük. O yüzden içinde SIRIUS'un olduğu bir kanal listesi bulmam lazım.

Komple yedek almak için öndeki USB ye bir Flash Disk takıp işlemi BlackPanel'den girip başlattım ama 15-20 dakika
    geçmesine rağmen işlem bitmiyor, flash diski çekerek işlemi kestim.
    Komple yedek almanın daha kolay bir yolu yok mu. Web browserdan ip no.sunu yazıp cihaza cihaza ulaşarak yapılamaz mı?

Bu yedekleme yapılırken hangi bilgileri kapsayacak şekilde yapılmalıdır?
    -Komple her şey dahil yedekleme (Benim yapmaya çalıştığım)
    -Server bilgilerinin yedeklenmesi,
    -Uydu/kanal/favori setting ayarlarının yedeklenmesi.

Cihazı fazla kurcalamadan gerekli yedeklemeleri yapmak gerekir.
    Bir ara uydu ayarlarını dizeq settingi kurcalarken yayınlar gitti.
    Bayağı debelendim geri düzeltmek için ama yaptım.

Bu arada cihaz son çıkan Rev6 serisi. Kutusunu açtım birkaç resim çektim.
    Bir ara yüklerim.

• quote:

Hızır gibisin kardeş.
    Sen olmasan cevap verecek bir Allah'ın kulu da yok!
    Çok sağol.

Bu arada kurcalayarak eğeyce bir yol katettim. Dediğin gibi cihaz çok güzel.
    Çıkan HD yayınlar görsellik bakımından müthiş. Çıkan reklamları bile seyrettim yahu.
    Yanlız server atılan yerde KaYaCaN'ın yaptığı uydu listesi konmuş. Kanallar arasında SIRIUS eklenmemiş.
    Çanağın biri oraya dönük. O yüzden içinde SIRIUS'un olduğu bir kanal listesi bulmam lazım.

Komple yedek almak için öndeki USB ye bir Flash Disk takıp işlemi BlackPanel'den girip başlattım ama 15-20 dakika
    geçmesine rağmen işlem bitmiyor, flash diski çekerek işlemi kestim.
    Komple yedek almanın daha kolay bir yolu yok mu. Web browserdan ip no.sunu yazıp cihaza cihaza ulaşarak yapılamaz mı?

Bu yedekleme yapılırken hangi bilgileri kapsayacak şekilde yapılmalıdır?
    -Komple her şey dahil yedekleme (Benim yapmaya çalıştığım)
    -Server bilgilerinin yedeklenmesi,
    -Uydu/kanal/favori setting ayarlarının yedeklenmesi.

Cihazı fazla kurcalamadan gerekli yedeklemeleri yapmak gerekir.
    Bir ara uydu ayarlarını dizeq settingi kurcalarken yayınlar gitti.
    Bayağı debelendim geri düzeltmek için ama yaptım.

Bu arada cihaz son çıkan Rev6 serisi. Kutusunu açtım birkaç resim çektim.
    Bir ara yüklerim.

Rica ederim, ilk aldığında herkesin yaşadığı klasik sorunlar senin sordukların dolayısıyla bilen için çok kolay olsada bilmeyene can simidi oluyor sahiden.

Sirius uydusunu da ekleyip kendinin taratması bir çözüm olabilir, yada 8-10 uyduluk settingler oluyor onlardan indirip işine yaramayan uyduları silebilirsin.
    Ben yedek işini TSpanel eklentisini yükledim onunla yapıyorum 6-7 dk da full imaj backup alıyor, tavsiye ederim.

Bu backup işlemi aynı imajı aynı ayarlarla tekrar yüklemek için gerekli.
    Ama farklı bir imaj yüklemek için sadece CCcam.cfg dosyasını ve kanal listesini yedek almak yeterli.
    Uydu listesinin yedeğine bence gerek yok zaten altı üstü tuner ayarlarından 4-5 tane uydu seçiyorsun o kadar.
    Skin olarak ben HD_Glass kullanıyorum tavsiye ederim, TSpanel kurarsan oradan otomatik indirip kurabilirsin, diğer birçok eklenti vs gibi

• TSPanel'i indirmek için aratırken sürekli DM800 HD konularında bahsi geçiyor.
    Benim cihaz DM800 HD SE Rev.6. (clone) Simi 2.10. Bir yanlışlık olmasın diye
    aşağıya birkaç resim ekliyorum.

• Birkaç resim daha:

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.