Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu yedeği cihaz açılmadığı zaman mı, yanlış bir imaj atınca geriye dönmek için mi kullanacağız?
    Bir de yedeği yükleme komutları ne şekilde olacak?

Yani komut verme durumu cihazın açılmasıyla mümükün ise, o zaman cihazın yanlışlıkla internetten güncelleme
    ya da orijinal yazılım veya yanlış yazılım sonucu açılamaması durumunda bu yedeği kullanamayacağımız sonucu çıkıyor galiba...
  • 30 dakika bu şekilde çalıştı:
     Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

Sonra 20 dakika boyunca bu görüntü oluştu:

ve 32 dakika sonra bu mesaj geldi.

Kingston Data Traveller da 44.4 MB lık "backup" klasörü oluştu.
    Tıklayınca yine "backup" adlı bir klasör geliyor. Ona da tıklayıca "FlashBackup" adlı klasör ve içinde
    -- "SSL" klasörü, içinde secondstage-sim2-dm800se-84b.vlc dosyası
    FlashBack klasörü içinde ayrıca:
    -- FlashBackup-dm800se-2011-12-17@00.07.24-sim2-SSL-84b.nfi
    -- FlashBackup-dm800se-2011-12-17@00.07.24-SSL-84b
    dosyaları oluştu.

İşlemler 32 dakikada tamamlandı. STAR TV açık durumdaydı.
    Oluşan backup dosyasını Flash Diskten alıp zipleyerek tarih verip PC deki yedeklere taşıdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 17 Aralık 2011; 0:04:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erd_eru

@ msenoz yedekleme başladı.
    Bu yedeği cihaz açılmadığı zaman mı, yanlış bir imaj atınca geriye dönmek için mi kullanacağız?
    Bir de yedeği yükleme komutları ne şekilde olacak?

Yani komut verme durumu cihazın açılmasıyla mümükün ise, o zaman cihazın yanlışlıkla internetten güncelleme
    ya da orijinal yazılım veya yanlış yazılım sonucu açılamaması durumunda bu yedeği kullanamayacağımız sonucu çıkıyor galiba...

quote:

30 dakika bu şekilde çalıştı:

Sonra 20 dakika boyunca bu görüntü oluştu:

ve 32 dakika sonra bu mesaj geldi.

Kingston Data Traveller da 44.4 MB lık "backup" klasörü oluştu.
    Tıklayınca yine "backup" adlı bir klasör geliyor. Ona da tıklayıca "FlashBackup" adlı klasör ve içinde
    -- "SSL" klasörü, içinde secondstage-sim2-dm800se-84b.vlc dosyası
    FlashBack klasörü içinde ayrıca:
    -- FlashBackup-dm800se-2011-12-17@00.07.24-sim2-SSL-84b.nfi
    -- FlashBackup-dm800se-2011-12-17@00.07.24-SSL-84b
    dosyaları oluştu.

İşlemler 32 dakikada tamamlandı. STAR TV açık durumdaydı.
    Oluşan backup dosyasını Flash Diskten alıp zipleyerek tarih verip PC deki yedeklere taşıdım.

Bu yedeği her durumda cihazı yedek aldığınız duruma getirmek için kullanabilirsiniz.

Ancak eğer farklı bir imaj yükledikten sonra bu yedeğe dönmek isterseniz önce yedeğin
    alındığı imajın orjinalini atmanız sonra bu yedeği yüklemeniz gerekiyor (ben böyle biliyorum).

Yedeği geri yükleme komutlarına gelince, cihaza yeni bir imaj atma gibi yapılıyor.
    Yani cihazın ön tuşuna basılı tutarak açıp sonra çıkan ip yi internet explorere yazarak yada,
    benim hep yaptığım gibi DreamBox-OptiFlasher kullanarak.

Bu arada yedek almak çok uzun sürmüş neden anlamadım, bende en fazla 7-8 dk sürüyordu.

Bu arada allrussian yerine newnigma, iCVS yada nemesis gibi bir imaj tavsiye ederim
    en azından deneyin hangisini beğenirseniz onu kullanmaya devam edersiniz.

skin olarak ta enigma2-skin-hdglass16 çok hoşuma gidiyor genelde onu kullanıyorum, TSpanelden indirip, tavsiye ederim.

• Şimdi aşağıda benim cihazın kanal değiştirirken kısa süreli çıkan
    ekran bilgi görüntüsüyle olmasını istediğim görüntü tarzı var.
    Bilmiyorum bunlar imajla mı yoksa skinle mi ilgili durumlar!

Bendeki görüntü böyle:

Almak istediğim görüntü ise bu şekilde:

Alttaki görüntüde kanal bilgileri, alındığı uydu, sinyal kuvveti vs. gibi daha detaylı bilgiler var.
    Bu görüntü Gemini Blueline 3 skinine aitmiş. İmaj değişikliği şart mı yoksa skin eklemek mi gerekiyor?
    Sadece skin değişikliği yeterli ise nasıl yapıyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 17 Aralık 2011; 1:36:41 >

• Bu sadece skin ile ilgili birşey, cihazda bulunan imaja uygun (genelde birbirine uyumludur) skin yüklenince değişir.
    TS panelde addons bölümüne girince skin klasörlerinde birçok skin vardır hatta bazılarını nizleme imkanı bile var indirmeden önce.

Bu arada benim bahsettiğim HD_Glass16 görüntüsü de aşağıdaki gibi birşey ve birçok ayarını ve görünümünü de değiştirmek mümkün skin'in.

• Bu da güzel duruyor. Detaylı bilgiler de var.

Edit: Tamam yaptım. Gayet güzel oldu.
    Yanlız şu soldaki dikine duran bilgi kutusunu kaldırma şansı yok herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 17 Aralık 2011; 18:59:16 >
  • quote:

Bu da güzel duruyor. Detaylı bilgiler de var.

Edit: Tamam yaptım. Gayet güzel oldu.
    Yanlız şu soldaki dikine duran bilgi kutusunu kaldırma şansı yok herhalde.

Var tabiki, ayrıca daha birçok ayarı ve görüntü şeklini değiştirme imkanı da var,

ayarlar/kurulum/Setup HD Glass16 buradan bir çok ayarını değiştirebilirsiniz,
    örneğin screens (sarı tuş)seçilerek değişik ekranal ternatifleri var.

• Valla çok sağol. Bu skin çok güzel ya! Her şey var.
    Bir haftalığına şehir dışındayım. Dönüşte iyice bir kurcalayayım.
    Bu arada simde yer açmak için kullanmadığımız eklentileri
    silmek gerekecek herhalde.
  • Usb bellek yada hdd takıp piconları oraya atmak yer bakımından çok faydalı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

Usb bellek yada hdd takıp piconları oraya atmak yer bakımından çok faydalı oluyor.

kardeş ben picon ları usb ye attım ama bir türlü yolu gösteremiyorum(glass hd16 ayarlarında iken 5 e basıyorum ordan picon ama yolu gösteremiyorum) yardımcı olur muusn sağol birde usb bellek format türü ntfs mi fat32 mi olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coco1912 -- 17 Aralık 2011; 20:49:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

quote:

Usb bellek yada hdd takıp piconları oraya atmak yer bakımından çok faydalı oluyor.

kardeş ben picon ları usb ye attım ama bir türlü yolu gösteremiyorum(glass hd16 ayarlarında iken 5 e basıyorum ordan picon ama yolu gösteremiyorum) yardımcı olur muusn sağol birde usb bellek format türü ntfs mi fat32 mi olacak

forumdan alıntıdır.
    Hardiskinizde "picon" adı altında bir klasör oluşturup bu linkteki picon kalsöründeki dosyaları içine atınız.

Telnet ile aşağıdaki komutu usb ve flash'taki her imajda veriniz.
    Bu işlemi yapmadan önce "/usr/share/enigma2" altında picon klasörü varsa siliniz.

Kod:

ln -s /hdd/picon /usr/share/enigma2

• quote:

Orijinalden alıntı: coco1912

quote:

format fat32 olmalı, öncelikle usb nin ne olarak mount edildiğini bulmak lazım
    bende newnigma var onda /autofs/50C9-7D53/ olarak görüyor mesela

telnet ile bağlanarak mount komutu verirseniz öğrenebilirsiniz, bende aşağıdaki gibi gösteriyor.

/dev/sda1 on /autofs/50C9-7D53 type vfat (rw,fmask=0022,dmask=0022,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1)

açıkcası bende bunu /media/usb olarak mount etmek istiyorum ancak yeniden başlatınca iptal oluyor,
    araştırıp kalıcı yapmam lazım ama tam bakamadım henüz.

ben picon yolu olarak /autofs/50C9-7D53/piconHD giriyorum usb de piconHD klasöründe piconlar.

• newenigma imaj kullanıyorum.trt hd ve trt3 maç zamanlarında şifre giriyor ve izleyemiyorum.çözüme nasıl ulaşabilirim.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Yeni yüklediğim image'de eskisi gibi bütiklerin içersinde gezemiyorum. Eskiden kanal listesindeyken mavi tuşa basınca tüm butiklerimin isimleri geliyordu ve oradan devam ediyordum. Şimdi hangi tuşa basarsam basayım butik isimlerini göremiyorum. Nasıl görebilirim?
    Şimdiden teşekkürler,

DM
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmnokia

Merhaba Arkadaşlar,

Yeni yüklediğim image'de eskisi gibi bütiklerin içersinde gezemiyorum. Eskiden kanal listesindeyken mavi tuşa basınca tüm butiklerimin isimleri geliyordu ve oradan devam ediyordum. Şimdi hangi tuşa basarsam basayım butik isimlerini göremiyorum. Nasıl görebilirim?
    Şimdiden teşekkürler,

DM

Kurulum / Sistem / Özelleştir den "çoklu buket kullanımını etkinleştiri" seçip deneyin ondan olabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dmnokia

Merhaba Arkadaşlar,

Şimdiden teşekkürler,

DM

Kurulum / Sistem / Özelleştir den "çoklu buket kullanımını etkinleştiri" seçip deneyin ondan olabilir.

Allah tuttugunu altın etsin.
    Teşekkürler,

DM
  • quote:

Orijinalden alıntı: ik77

newenigma imaj kullanıyorum.trt hd ve trt3 maç zamanlarında şifre giriyor ve izleyemiyorum.çözüme nasıl ulaşabilirim.

sana şu lazım eklenti lazım enigma2-plugin-extensions-cccambiss_0.1_mipsel.ipk
    http://www.tvimages.com/upload/index.php?order=mod&direction=1&directory=VuPlusEmu/Biss&PHPSESSID=29160d68c062a86e1da339449b025106

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

quote:

Orijinalden alıntı: ik77

newenigma imaj kullanıyorum.trt hd ve trt3 maç zamanlarında şifre giriyor ve izleyemiyorum.çözüme nasıl ulaşabilirim.

sana şu lazım eklenti lazım enigma2-plugin-extensions-cccambiss_0.1_mipsel.ipk
    http://www.tvimages.com/upload/index.php?order=mod&direction=1&directory=VuPlusEmu/Biss&PHPSESSID=29160d68c062a86e1da339449b025106

teşekkür ederim deneyip cevap yazacağım

• Selam arkadaşlar..
    İmage yüklemek için ilk resimde ki işlemi yapdım..

Adres satırına dreambox ip adresini yazdım..
    Gözat diyerek yükleyeceğim image'ı seçip FLASH dedim..

Yalnız ekran öyle duruyor..
    Hiç bir yükleme işareti yok.. 15 dk oldu
    ..
    Bu işlem böylemi oluyor.. ve kaç dk sürecek..

Yada bir yükleme işareti çıkması lazımda..
    ben mi yanlış birşey yapdım..
    ..
    Şimdi kapatmaya da çekiniyorum.. birşey olur diye..
    ilk kez image yüklüyorum..
    Bilgi verirseniz sevinirim
  • 3-5 dk içinde tamamlanması lazımdı. Takılmış olabilir. Tekrar deneyin.

Olmadı usb ile bağlayıp sunray ile deneyin.
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.