Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Farketmez E2 tabanli tüm cihazlarda çalışır zaten sendeki cihazın diğerlerinden bir farkı yok,
    sadece arkasınra bir flash butonu ve önde bir usb ilavesi var.

Dosyayı buraya yükledim;

http://www.mediafire.com/?clvpdc9ce7b1obn

Dosyayı /tmp klasörüne attıktan sonra Telnetten kurmak için aşağıdaki komut yeterlidir;
    opkg install -force-overwrite /tmp/enigma2-plugin-extensions-tspanel_4.1_mipsel.ipk
  • Sağolasın msenoz. FlashFXP kullanarak enigma2-plugin-extensions-tspanel_4.1_mipsel
    orijinal adını değiştirmeden tmp klasörüne aktardım.

Ama başlat/çalıştıra " telnet " yazmama rağmen bulunamadı hatası veriyor.
    Telnet dökümanlarda WinXP'ye göre anlatılmış. PC de Win7 kurulu.

Bir de araştırırken " putty " diye bir programa rasladım.
    Telneti çalıştırmak için bunu kurmak gerekiyor mu?

EKLEME: DreamBox Control Center adlı bir programa rasladım.
    Telnete gerek olmadan birçok sorunu çözecek galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 8 Aralık 2011; 4:05:04 >
  • DreamBox Control Center programında "LiveTV" özelliği de var.

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

Yanlız esas konumuzla ilgili şu sayfa bana pek bir yabancı geldi.
    Burada neyi nereden alıp nereye koyacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 8 Aralık 2011; 4:23:10 >

• Win7 ye telnet eklemek cok kolay ayarlardan ancak bende putty kullaniyorum tavsiye ederim, cok kucuk bir program zaten ve kurulumsuz versiyonuda var sayfasinda.
    DreamBox Control Center birkac kez kullanmak istedim ancak cok saglikli calismadi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

Arkadaşlar film seyrederken altyazının dikey hareketini de buldum

Hocam eyvallah çok iyi oldu iyi buldun ha helal akşam gidince deneyim altyazılar tam istediğim gibi olacak

• Ustadlar yardim. Yeni bir imaj yukluyorum. Her sey iyi guzel. Butun adimlar iyi ancak en son adimda notebookta "rebooting..." yazisi cikiyor ve oylece bekliyoruz . Denedigim imajlar nemesis,newenigma2,oozoon . Nerede hata yapiyorum acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

Arkadaşlar film seyrederken altyazının dikey hareketini de buldum

Hocam eyvallah çok iyi oldu iyi buldun ha helal akşam gidince deneyim altyazılar tam istediğim gibi olacak

Hocam verdiğin resimdeki dikey değeri değiştirdim ama altyazı konumunda herhangibir değişiklik olmadı ? nemesis img kullanıyorum

• Bende nemesis imajdayım. Restart enigma yaptın mı? Belirtilen klasör ve skin.xml dosyasını editledin mi?

@sefaver

Cihazı arkadan kapatıp açmayı dene. Cihazın lcd ekranında herhangi bir yazı falan oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 10 Aralık 2011; 20:25:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

Arkadaşlar kullandığım imajdan backup aldım ve paylaşıyorum.

imaj : iCVS-image-dm800se-3.2.1-gb3-ramiMAHER #ssl84a

kullanmak isteyen olursa şifresi 1234 olarak ayarlandı.

Yüklemek için DreamBox-OptiFlasher-Pro-E2-v1.0.7 programı kullanılabilir bana çok pratik geliyor.
    Buraya yükledim :http://www.mediafire.com/?d9pll3xa8ikensd

öncelikle orjinal imajın yüklenmesi gerekiyor, adresi;

http://www.sat4fun.co.uk/showthread.php?119764-iCVS-image-dm800se-3.2.1-gb3-ramiMAHER-ssl84a
    http://www.multiupload.com/AFOV0H7F8D

Daha sonra üstüne backup kurulacak,
    Backup adresi;http://www.mediafire.com/?t9qb9afvd401ybl

Backupta bulunanlar;
    Eklentiler: Mytube, DD_Subtitle downloader, CCcam, TSPanel
    Skin olarak HD_Glass 16 ekledim (ayrıca piconlar çalışıyor ancak bulundukları yeri ayarlamak lazım skinden, bende usb de bulunuyordu)
    DreamDTS kurulumu yaptım ama çalışmadı maalesef.

Biraz aceleye geldiğinden detaylı anlatamadım ama sorun yaşayan olursa beradan yardımcı olmaya çalışırım.

Bu image de NTV spor şifreli olduğunda yayın gidiyor mu ?

• Yahu her şey tamam derken benim server maçın 60. dakikasında gitti.
    Serverden yayın yapan hiçbir şey seyredilemiyor.
  • Sarerer tesekkur ederim ilgine. Forumlardan edindigim bilgilerle yeni gelen cihazimi devreye alayim diye ugrastim. TV'nin dvi girisi var artik eskidi 2005 model phlips plazma . Baglantiyi saglayayim diye hdmi-dvi kablosu aradim neyse inca marka buldum. Bir de mini usb-usb kablosu aldim ne lazim cokertirim filan lazim olur diye. Hdmi-dvi kablosuyla benim emektar phlips plazmaya ve modeme bagladim . Notebook da ayni modeme kablosuzla bagli. Bu konunun 1-2 sayfa oncesindeki newnigma2 imagi indirdim once . Image kurma islemini arkadaslar mukemmel anlatmis laap diye attik image'i. Hadi bismillah dedik ama olmadi bir turlu , TV ekraninda desteklenmeyen resim formati mealinde ingilizce yazi gelip gidiyor arada bir image gelip gidiyor. Tekrar yukledim olmadi. Sinir oldum. Bu sefer ilk sayfada verilen imagelara gittim. ozonu denedim ,kurdum kurulurken ozonn.tv sayfasini gordum en sonunda tv secenekleri olan sayfaya geldim yine takildik. Bu arada arkadan ac kapanin haddi hesabi yok. Allah allah dedim herhalde ya kablo ya tv uyumsuz. Neyse sabah ola hayrola. Gittim pazar pazar 1-2 uyducu dolastim baktim arkadaslar ben image , ozon , newnigma dedikce suratima tuhaftuhaf bakiyorlar hah dedim bunlar benden de cahil bu konuda. En son biri bizim aleti aldi modeme bagladi uzaktan baglantiyla bir arkadasi baglandi.Bu arada cihazda hala ozoon imae yuklu. Ulen bizim alet sanki evde acilmayan alet degil , sakir sakir menuler calisiyor. Bu arada arkadas hayrina kanal ayarlarini ve bazi ayarlari yapivereyim demis msn'de ben de bekliyorum. neyse uzatmayayim uzaktan baglanan arkadas bu cihazda yazilim hatasi var bana gonder bakayim ama kac lira fatura cikar bilemem demez mi ? Hah dedim simdi papazi bulduk. Ama bir yandan da icimde bir kurt var al cihazi git bak bir kere burada acildi diyor , hem de arkadaslarin da zaten bu konuda cok tecrubeli olmadiklari belli oluyor. Valhasil cihazi birakmadim arkadaslara tekrar dogrudan eve. Oturdum yeniden forumlara gomuldum. Bayagi bir yerlerde ramimaher adini gormustum , bu newnigma2'nin v3.3.3'nun ramimaher versiyonuna denk geldim birlerde uzun saatler sonra. Yukledim ramimaher'in newnigmasini ahaa daha bastan sakir sakir kuruluyor , Allah dedim oldu bu is. Evet nitekim kuruldu , menu acildi. Simdilik tv tarafini devreye almadim , onu yaina biraktim cunku anten kurulum ve ayarlarini yapacagim. Ancak dunden beri cihaza vlc player ustunden notebook ustundeki mp4 dosyalari oynattim . Ancak mp3 dosyalarini gormedi ona bakacagim. youtube player kendi listesindeki videolari oynatiyor ama arama yaptirdiklarimda hata mesaji verip chaz kendini yeniden baslatiyor. Simdi bir hd siparisi veriyorum. Yakinda media bolumunu aktif hale getirebilecegim insallah yarin tv bolumunu de ayaga kaldirisam super olacak. Ha bu arada spdif'le ses sistemine bagladim o da super calisiyor. Benim hikayem de boyle basladi. Insallah iyi devam eder.

• merhaba arkadaslar.

1 ay kadar önce teslim aldığım (çine geri yollamıştım. bir daha geldi. ancak gümrüğe gene takılıp geldi, bereket Usak'takiler İzmir'dekiler kadar gaddar değildi.)
    Box ı tv ye yeni takıp biraz kurcalamaya başladım. buradan benim karşılaştığım sorunları yazayım arkadaşlar da bunlarla uğraşmasın diye 1 2 konu ileteyim.

öncelikle imaj atarken ( inca marka router 8 port (nette 20 tl ye bulunuyor)) sorun dream box ın ip almaması idi. ancak ps3 ile bilgisayar arasında çalışan router dream box ile çalışmıyordu ya da box bozuktu. sonunda w.less (1 port oda bm dox a bağlı) kablosuzdan notebok bağlı olacak şekilde, dmbox ip aldı. (uzun lafın kısası router dmbox a ip atayamayabilir. modemden de deneyin.)

kendi yaptığım cross kablo ile makineye ulaşamadım (4lu ve 8li kablodan)

chrome, firefox vb. (surekli kullandığınız browseri) kullanmayın internet explorer kullanın (bunun yüzünden bilgisayara i.expoloreri yeniden kurdum. chromeda %15te takılan imaj atma işlemi i.e.da sorunsuz bitiyor. imaj atma işlemi yarım kaldığında ( i.e.da dm box ın ip sini yazıp, makineyi kapatıp açmadan, imaj attım (açıkcası box i kapatmaya korktum. sanıyorum kapatsam da boot edeceği için sorun olmayacaktı.)

iyi seyirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: edanisoglu@gmail.com

merhaba arkadaslar.

1 ay kadar önce teslim aldığım (çine geri yollamıştım. bir daha geldi. ancak gümrüğe gene takılıp geldi, bereket Usak'takiler İzmir'dekiler kadar gaddar değildi.)
    Box ı tv ye yeni takıp biraz kurcalamaya başladım. buradan benim karşılaştığım sorunları yazayım arkadaşlar da bunlarla uğraşmasın diye 1 2 konu ileteyim.

öncelikle imaj atarken ( inca marka router 8 port (nette 20 tl ye bulunuyor)) sorun dream box ın ip almaması idi. ancak ps3 ile bilgisayar arasında çalışan router dream box ile çalışmıyordu ya da box bozuktu. sonunda w.less (1 port oda bm dox a bağlı) kablosuzdan notebok bağlı olacak şekilde, dmbox ip aldı. (uzun lafın kısası router dmbox a ip atayamayabilir. modemden de deneyin.)

chrome, firefox vb. (surekli kullandığınız browseri) kullanmayın internet explorer kullanın (bunun yüzünden bilgisayara i.expoloreri yeniden kurdum. chromeda %15te takılan imaj atma işlemi i.e.da sorunsuz bitiyor. imaj atma işlemi yarım kaldığında ( i.e.da dm box ın ip sini yazıp, makineyi kapatıp açmadan, imaj attım (açıkcası box i kapatmaya korktum. sanıyorum kapatsam da boot edeceği için sorun olmayacaktı.)

iyi seyirler.

Mesajinizda birsey dikkatimi cekti, cross kablo ile baglanamadim demissiniz, router yada modem ile cihaz arasinda cross kablo kullanmadiniz degil mi, oyle baglanmaz normal ethernet kablosu olmasi gerekir cunku, cross degil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: edanisoglu@gmail.com

merhaba arkadaslar.

iyi seyirler.

Mesajinizda birsey dikkatimi cekti, cross kablo ile baglanamadim demissiniz, router yada modem ile cihaz arasinda cross kablo kullanmadiniz degil mi, oyle baglanmaz normal ethernet kablosu olmasi gerekir cunku, cross degil.

Doğrudur Msenoz cross bilg.-box arasında idi ama çalıştıramadım.
    gorusmek uzere

• msenoz arkadaşımızın katkılarıyla cihaza epeyce alıştım.
    Üstte belirttiğim kesinti de server kaynaklıymış.

Kullandığım imaj AllRussians imajı
    Bunun içinde birçok eklenti demeti var.
    Ayrıca "TSPanel 4.0" eklentisini de yükledik.
    TSPanel yüklemesinden sonra "uydu kontrolü; zaman ayarı gibi
    birçok değişiklik için ana imajdaki eklenti yerine bu TSPaneldeki
    eklentiler etkin olmaya başladı. Mesela zaman ayarını All Russians
    üzerinden yapsam bile geçerli olmadı. Aynı değişikliği TSPanelden
    yapınca oldu.

Bu durumda TSPaneldeki 6 ana segme ve bunların altındaki
    birçok alt segmenin özelliklerini anlatan, kısaca TSPanelin kullanımı ile
    ilgili bir kaynak varmı dır? İngilizce de olabilir.
  • Aslinda TSpanel'deki secenekler pek karisik sayilmaz, eklenti yuklemek silmek dosya yoneticisi sistem ayarlarini degistirmek sistem bilgierine ulasmak imaj yedegi ve ayarlarin yedegini almak gibi ozellikler var, bunlardan takildiginiz olursa ve yazarsaniz destek olmaya calisiriz.
    Alt seceneklerdeki eklentiler zaten malum her birisinin ayri bir islevi var ve surekli de guncelleniyor liste.
  • TV bolumunu de devreye aldim arkadaslar , her sey yolunda gayet keyifli. Simdi arkadaslarin tecrubelerinden yararlanarak kayit ve torrent olaylari icin dahili hd arastiriyorum. Hd fiyatlari da almis basini gitmis. Hadi hayirlisi. Iyi geceler hepinize.
  • quote:

Aslinda TSpanel'deki secenekler pek karisik sayilmaz, eklenti yuklemek silmek dosya yoneticisi sistem ayarlarini degistirmek sistem bilgierine ulasmak imaj yedegi ve ayarlarin yedegini almak gibi ozellikler var, bunlardan takildiginiz olursa ve yazarsaniz destek olmaya calisiriz.
    Alt seceneklerdeki eklentiler zaten malum her birisinin ayri bir islevi var ve surekli de guncelleniyor liste.

Yedek alma işlemini ne imajdan ne de TSPanelden yapamadım.
    Ön USB'ye taktığım flash diske yedek almaya çalışıyorum.
    Aslında yaptım diyor ama bakıyorum flash disk boş.

İmajın, cihaz flashının ve komple cihazın yedeğini almak için komutları
    sıralayabilir misiniz?
  • TSpanel / System Tools / Image FlashBackup / Sim2-dreambox
    burada önce "Yedekleme konumunu seç" seçip yedek alacağımız klasörü seçiyoruz sonra "start backup"
    yaklaşık 6-7 dk sürüyor ve bitti mesajı geliyor.
  • Arkadaşlar, yaklaşık 4 aydır ferrari sim dm 800 hd se kullanıyorum ve son 1 aydır neredeyse her gün karşılaştığım "Kanal geçişi başarısız" uyarısından illallah dedim.
    Son günlerde artık cihazı açıp bir kanalın görüntüsüne ulaşmak neredeyse yarım saatimi alıyor, çıldırmak üzereyim, bu sorundan nasıl kurtulacağız? Bazı arkadaşlar diseq-switc değişikliğinden falan bahsetmiş, benim denemediğim yöntem kalmadı, masrafa girmeden bu sorundan nasıl kurtulabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.