Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: msenoz

quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Ben hala Ssl84 yüklemedim. Avantajını gören var mı acaba? Ya da yüklemem gerekirmi sizce? newenigma2 kullanıyorum bu arada

Bence yüklemek lazım çünkü artık çıkan bütün yeni imajlar ssl84a olarak çıkıyor.

Size zahmet ssl84 yüklemeyi kayıpsız şekilde nasıl yapabileceğimi ve linklerini kısaca anlatabilirseniz çok sevinirim. Hayırlı akşamlar diliyorum
  • @msenoz teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Ben hala Ssl84 yüklemedim. Avantajını gören var mı acaba? Ya da yüklemem gerekirmi sizce? newenigma2 kullanıyorum bu arada

Bence yüklemek lazım çünkü artık çıkan bütün yeni imajlar ssl84a olarak çıkıyor.

Size zahmet ssl84 yüklemeyi kayıpsız şekilde nasıl yapabileceğimi ve linklerini kısaca anlatabilirseniz çok sevinirim. Hayırlı akşamlar diliyorum

Kayipsiz derken, kanal listenizi vs kaybetmeden demek istiyorsaniz kanal listenizin yedegini alip eger yaptiniginz baska bir ayarlama varsa cccam.cfg gibi onlarin da yedegini alip clonelar icin olan herhangi bir ssl84a imaj atacaksiniz normal imaj attiginiz gibi, o kadar.

• Nemesis imajdaki altyazılar bana göre çok büyüktü. Biraz sağını solunu karıştırdım ftp ile. Ve sonunda ayar dosyasını buldum.
    Resimdeki klasör ve dosyada 45 yazan yeri ben 39 olarak değiştirdim. Altyazılarda böylece biraz küçüldü.

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları
  • Bilgi için teşekkürler göründüğü kadarıyla buradan yazı tipi rengi vs gibi tüm ayarlar yapılabiliyor sanırım.
  • Ben de öyle düşünüyorum. Ama deneme imkanı bulamadım. Akşama evde kavga çıksa da deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarerer -- 25 Kasım 2011; 10:17:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarerer

Nemesis imajdaki altyazılar bana göre çok büyüktü. Biraz sağını solunu karıştırdım ftp ile. Ve sonunda ayar dosyasını buldum.
    Resimdeki klasör ve dosyada 45 yazan yeri ben 39 olarak değiştirdim. Altyazılarda böylece biraz küçüldü.

o resimdeki hangi 45 satırını değiştirdin hocam birde rengini sarı yapmak istesek nasıl yapabiliriz sanırım foregroundcolor kısımından ayarlanacak oda ama sarıya tekabül eden renk kodu hangisi olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 25 Kasım 2011; 16:20:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Nemesis imajdaki altyazılar bana göre çok büyüktü. Biraz sağını solunu karıştırdım ftp ile. Ve sonunda ayar dosyasını buldum.

o resimdeki hangi 45 satırını değiştirdin hocam birde rengini sarı yapmak istesek nasıl yapabiliriz sanırım foregroundcolor kısımından ayarlanacak oda ama sarıya tekabül eden renk kodu hangisi olur ?

Sarı : #FFFF00

Ayrıca aşağıdaki sayfada bütün renklerin kodları var.

http://html-color-codes.info/

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

quote:

Sarı : #FFFF00

Ayrıca aşağıdaki sayfada bütün renklerin kodları var.

http://html-color-codes.info/

ok hem biraz küçülttüm hemde sarı yaptım son olarak altyazının konumunu biraz daha aşağı almak istiyorum onu nerden yapıyoruz acaba

• selam arkadaslar.

800 se kafilesine bende gec te olsa katıldım.
    benim sorum 1nci sayfalara kadar geri donuyor.
    bilg. ile 800se ethernet ile bağlı (arada hub) ancak makineye imaj atmaya calıştığımda dhcp... ekranın da kalıyor. ancak normal cihazı acınca web yazılımından makineye erisebiliyorum. web arayuzu ile.
    yardımlarınız için simdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar yeni imajlarla (3.2 imajlar) kör tarama (blindscan) yapabiliyor deneyen oldu mu, ben denedim sorunsuz çalıştı, bilglerinize.
    Yapmak isteyenler için Menü / Kurulum / Uydu yapılandırma / Elle Arama /
    Bu ekranda 2.sıradaki tarama tipini Blindscan olarak seçip sonrada taramak istediğini uyduyu seçip ok diyorsunuz tarıyor.

Epey uzun sürüyor bilginiz olsun (60-70 dk kadar).
  • Altyazinin yatay hareket ayarını da buldum. Ama dikey hareketini daha bulamadım.

@edanisoglu@gmail.com

Hosgeldin, cihazin hayirli olsun. Dreamup ile 84a imaj atmayı dene. Daha sonra tekrar explorerdan denersin.
  • arkadaşlar merhaba,

yaklasık 3-4 yıldır dreambox kullanmama rağmen ftp ile cccam dosyası atma dışında çok kurcalamadım cihazı.

yeni imaj cıktıkça, cccam aldığım yerden yükletme yapıyordum.

800 hd clone kullanıyorum. 1-2 haftadır cihazı kapat dediğimde veya menülerde ayar yapmak istediğimde yeşil hata ekranına düşüyor ve restart yapıyor.
    yeni cccam dosyasını atamıyorum. ftp read only görüyor.

sonuç olarak, araştırmalarım sonucu yeni imaj yüklemem gerektiği sonucuna vardım.

ama hangi imaj uygundur bilmiyorum.
    il mesajda da bir sürü imaj var. neye göre seçmeliyim ?

cihazdan hangi özelliklere ve nasıl bakmalıyım ?
    daha sonra bu özelliklere göre mi imaj bulup yüklemeliyim ?

yardımınız rica.

mesajlarda çok güzel eklentilerden söz edilmiş, ayrıca bu eklentilerle birlikte paket şeklinde imaj yüklemek mümkün müdür ?

yorum ve yardımlarınız rica.

çok teşekkür ederim.

• quote:

Altyazinin yatay hareket ayarını da buldum. Ama dikey hareketini daha bulamadım.

@edanisoglu@gmail.com

Hosgeldin, cihazin hayirli olsun. Dreamup ile 84a imaj atmayı dene. Daha sonra tekrar explorerdan denersin.

merhaba tekrar

mini usbden bağlantı kurmaya calıştığıma
    upload coplete, waiting for acknowledge uyarısı alıyorum.
    makine ustunde de R01: no ca found ibaresi gorunuyor. nette araştırıdım biraz ancak tahminen flashın yanması gibi bir durum mevcut.
    çözümü hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
    herkese iyi aksamlar.
  • @edanisoglu@gmail.com

Klon cihazına orjinal yazılım atmaya çalıştığın için böyle olmuştur.

Bu dosyayı indir ve dreamup ile yüklehttps://r*p*dsh*re.com/files/1038462061/sim2SE_SSL84A_0929.nfi

Daha sonra da bildiğin güvenilir bir imaj yükle explorer ya da dreamup ile. İstersen bunu yükleyebilirsin.http://hotfile.com/dl/135107464/fa4fc23/newnigma2-dm800se-v3-3-1-ramiMAHER.rar.html

Bu işlemler sırasında hem ethernet hem de usb bağlı olsun.

Sorunun bu şekilde çözülecektir

@ertech1907

Seninle ilgili konu aşağıdaki linktedir.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=36503980

• quote:

Orijinalden alıntı: edanisoglu@gmail.com

quote:

Altyazinin yatay hareket ayarını da buldum. Ama dikey hareketini daha bulamadım.

@edanisoglu@gmail.com

merhaba tekrar

mini usbden bağlantı kurmaya calıştığıma
    upload coplete, waiting for acknowledge uyarısı alıyorum.
    makine ustunde de R01: no ca found ibaresi gorunuyor. nette araştırıdım biraz ancak tahminen flashın yanması gibi bir durum mevcut.
    çözümü hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
    herkese iyi aksamlar.

Burada detaylı açıklanmış flashın yanmasından değil attığınız imajın ssl arızalanmış görünüyor, aşağıdaki şekilde yaparsanız düzelmesi lazım.
    ama bunun için mini usb kablosu gerekli, umarım işinize yarar.

sim 2 clon sim 2.10 R01 no ca faund hatanin gİderİlmesİ

1- cp210x_vcp_win_xp_s2k3_vista_7 programını bilgisayara kur
    2-dreamup-sunray.exe programını bilgisayarda çalıştır.
    3- dreamup-sunray programının sağ üst köşesinde connect butonuna bas.
    4-dm 800se fişini tak on off anahtarını on yap anahtarını aç
    5-dreamup-sunray programı otomatik olarak dm800 se flash ını görür
    6-progress yazan satır kare kare %100 dolar
    7-log yazan pencereye dm800 se yazısı gelir.
    8- dreamup-sunray programının sol ortadaki flash yazan yer aktif olur
    burdan sim2se_ssl82_110620.bin dosyasını bilgisayarın hangi klasöründe ise bul
    ve bin dosyasını seç .
    9- dm800se clon 2.10 oled ekranda ip numarasını göreceksin.
    10-dm 800se clon2.10 ethernet kablosunu tak modemle irtibatlandır.
    11-browser dan oled ekranda çıkan ip numarasını yaz flash firmware seçeneği var onu seç
    12-sonra clon sim2.10 için kesin emin olduğun enigma2 yazılımı kur.işlem tamamdır
    13-8 nolu işlemden sonra enigma 2 yi dremup sunray programı ilede kurabilirsin.
    14-sim2se_ssl82_110620.bin dosyasını flash kur sonra dm800 kapa aç .
    15-2nolu işlemden 8nolu işleme kadar tekrar yap ( işlem sonunda ethernet kablosunu takma)
    16-en sonunda dreamup-sunray programının log yazan pencere altında http hatası diye bir yazı gelir
    17-dreamup-sunray programının sol ortada yer alan flsah pencersi aktif olur.
    burdansenin cihazına uygun enegma2 clon sim2.10 dosyasını yerini bulup okeyle.
    enigma2 dm800 flashına yazılmaya başlar .4-6 dk zaman alıyor yazması beklemek lazım
    18-dreamup-sunray programınınortasında progress act satırı tam dolunca full olunca işlem tamamdır
    19- DM 800 SİM2 CLON SİM 2.10 Cihazı aç kapat oled ekran normal çalışma şeklini alması gerekir bar çubugu sağa doğru yavaşça yükselmesi lazım saygılarımla
    programların olduğu site aşagıda

www.dm800sim2.com
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yaklaşık 3 aydır e-sata üzerinden external hd bağlı şimdiye kadar sorunsuzdu ama ne olduysa son 2-3 gündür hd ye kayıt yapamıyorum "hd bulunamadı veya hd ilişkilendirilmemiş" diye bir mesaj cıkıyor ama hd deki daha önce kaydettiğim filmleri seyrediyorum, zaman kaydırma işlemi çalışıyor, bilgisayardan ethernet üzerinden hd ye attığım filmler seyrediliyor. yalnızca daha önce pvr tuşuna bastığımda film listesi çıkıyordu artık cıkmıyor filmlere medya playerdan ulaşıyorum. mevcut imajı yeniden yükledim değişen bir şey yok. sizce sorun nedir???
  • quote:

Arkadaşlar yeni imajlarla (3.2 imajlar) kör tarama (blindscan) yapabiliyor deneyen oldu mu, ben denedim sorunsuz çalıştı, bilglerinize.
    Bu ekranda 2.sıradaki tarama tipini Blindscan olarak seçip sonrada taramak istediğini uyduyu seçip ok diyorsunuz tarıyor.

biss olayını nasıl çözdün bu imajda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

quote:

Arkadaşlar yeni imajlarla (3.2 imajlar) kör tarama (blindscan) yapabiliyor deneyen oldu mu, ben denedim sorunsuz çalıştı, bilglerinize.

biss olayını nasıl çözdün bu imajda..

Key dosyalari internette var heryerde, onu yuklerseniz cozulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar, ses sistemi düşünüyorum da DM8800SE ile hangi ses sistemini kullanıyorsunuz memnun musunuz, yazabilirmisiniz.

LG HB 906ta modelini kullaniyorum ve ihtiyaclarimi karsiliyor. Tabi tek amacim dreambox ile kullanmak degildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.