Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi normalde 22 db olan snr margin değerim, günün ortalarında birden 11-12 db civarına düşüyor. Hat zayıflamalarım 0 db olduğu için hat kopmasında herhangi bir problem yaşamıyorum. Bunun nedeni ne olabilir tecrübeli arkadaşlardan yardım ve görüş bekliyorum. Bu arada diğer bir sorum dışarıdan gelen yani teleon ankastresinden gelene iki uclu kalın bakır kablo ile ince telli (biri kırmızı biri yeşil olan) telefon kablosunu birbirine en sağlıklı şekilde nasıl birbirine bağlarım. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: aleregrax
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi normalde 22 db olan snr margin değerim, günün ortalarında birden 11-12 db civarına düşüyor. Hat zayıflamalarım 0 db olduğu için hat kopmasında herhangi bir problem yaşamıyorum. Bunun nedeni ne olabilir tecrübeli arkadaşlardan yardım ve görüş bekliyorum. Bu arada diğer bir sorum dışarıdan gelen yani teleon ankastresinden gelene iki uclu kalın bakır kablo ile ince telli (biri kırmızı biri yeşil olan) telefon kablosunu birbirine en sağlıklı şekilde nasıl birbirine bağlarım. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
bu düşme anında sabit telefon kullanımı filan oldu mu ? telefon çaldıgında düşüş gibi ? (varsa tabi )
quote:
Orijinalden alıntı: immeLmann
quote:
Orijinalden alıntı: aleregrax
bu düşme anında sabit telefon kullanımı filan oldu mu ? telefon çaldıgında düşüş gibi ? (varsa tabi )
Yok hocam oylesine düşüyor ortada hiç bir şey yok. ne kabloya darbe var ne başka bir parazit.
Yoğunluktan dolayı SNR etkileniyor, yakınlarınızda aynı altyapıyı kullanan varsa modemi açtığı an sizin SNR düşebilir.
aleregrax
kullanıcısına yanıt
komşularınızın interneti açıp kapaması sizi etkileyebilir, bende öyle oluyor çünkü.
Bizim komşu modemi açtığında benim 48 olan SNR 40-43 arası dolaşıyordu, ve ne yazıkki ödenmemiş borçlarından dolayı abonelikleri iptal oldu..
Srcn81
kullanıcısına yanıt
Sizin oraya 8-10 tane internet kafe açılmalı ki bizim ne sorunlar çektiğimizi anlamanız için
Aslında burada saha dolabına uzak aboneler snr de sıkıntı çekiyor olabilir benim yakın olduğu için sorun çıkmıyor çok şükür. Öndeden dolap yokken 32 hat zayıflaması vardı 5 mbps zor alıyordum.
Hocam yorumlarınız için teşekkür ederim şu an baktım değerlere 21 e çıkmış vardır bir hikmeti kopmadığı sürece ve tam hız aldığım sürece isterse 1 olsun :) Bu arada saha dolabına yakınım.
quote:
Orijinalden alıntı: wızard06
komşularınızın interneti açıp kapaması sizi etkileyebilir, bende öyle oluyor çünkü.
Ah bu komşular bizi yaktılar. Ev alma "ADSLsiz" komşu al demişler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme