Herkese merhabalar. 18.07.2024 tarihi itibariyle Creative Sound Blaster x4 marka modeli ses kartı elime geçecektir. Bu kart ile ilgili merak ettiklerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz. Araştırdığım kadarıyla bu model ile ilgili çok fazla yerli kaynak bulunmuyor.
Kart geldiğinde bir aksilik çıkmazsa ufak bir inceleme yapmayı düşünüyorum. Daha önce kullandığım ses kartı Creative Zx idi. Karşılaştırma açısından da değerlendirebileceğimi düşünüyorum. Elinde ses kartı olan veya onboard ses kartından harici bir ses kartına geçmek isteyen kullanıcılar için bir nevi yorum ve düşünce başlığı olarak konuyu açmış bulunmaktayım.
Elinde halihazırda x4 kullanan kullanıcılar da görüşlerini bildirirse sevinirim.
Son olarak bu ses kartını hangi ekipmanlar ile kullanıldığını da ses kartı sahipleri belirtirse sevinirim. Ben kartı Steelseries Arctic Nova 1 ve LG 300W Soundbar ile kullanmayı düşünüyorum. İleride Beyerdynamic'in oyuncu kulaklığını satın alıp deneme gibi bir düşüncem de var. Şu an kullandığım kulaklık 16 OHM olması lazım.
Bu ses kartından beklentim açıkçası temiz ve güçlü bir ses deneyimi yaşamak. Umarım bu kartı almak isteyip de şüphede kalan arkadaşlara yardımcı olacak bir konu olur. Herkese selametle.
Asus TUF z490 Plus WIFI Tpm Açılmıyor
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda ASUS TUF Z490 Plus Wi-Fi anakart aldım. Ürün ikinci el ve garantili. Aldıktan sonra Windows 11 kurulumuna geçtim. Disk seçimine gelmeden Windows'un uyarısını aldım. Ardından BIOS'a girerek pch-FW Configuration sekmesinden TPM açmayı denedim ancak bu sekmeye girince aktifleştireceğim bir TPM ayarı gözükmüyor. 4-5 defa BIOS yükledim. Yayınlanan Windows 11 için BIOS'u yükledim. Ancak maalesef bir türlü sonuç alamadım. Sadece dikkatimi çeken şu nokta oldu BIOS'u "load default settings" ayarlarına çekince bu sefer aktifleştirme seçeceği geldi. Enable TPM yapıp kaydedip başlatıyorum ancak tekrardan bu ayar kayboluyor. BIOS'a giriyorum pch-FW sekmesinde bu ayarı göremiyorum. Yani load default settings yapınca da sorun kalıcı olarak çözülmüyor.
Şu an macOS Monterey kullanıyorum. Windows 11'de Rufus sayesinde kurabildim ancak kafama takılan bu sorunun çözümü var mıdır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar herkese merhaba. Yakın zamanda ryzen 2600 den ryzen 3600 e geçtim. Ardından bir kaç ufak test yaptım. Bunlardan biri aida64 bellek testi. Bu teste bakınca bir kaç şeyin ters gittiğini gördüm.
Bunlardan birincisi Ram write değeri, ryzen 2600 den daha düşük bir değer alıyorum. Ramler aynı değişen bir şey yok. OC yok.
İkincisi ve asıl canımı sıkan gariplik L3 Cache testi, değerler çok düşük. Alta resmi ekleyeceğim.
Anakartım: Gigabyte Aorus x370 Gaming 5
Ramler: Corsair Vengeance Pro 2x8 Hynix Cjr
İşletim sistemi Windows 11 (Windows 10 ile de aynı değerleri alıyordum)
Team T-Force Vulcan Tuf 2x8 3200 Ram alınır mı?
|
|
Acil İSS önerisi.
|
İlan Güncelleme
|
|
Nvidia Gtx 1070 SLI Hakkında.
|
1f367f8fdada82727d81056bf157b6388.jpg |
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.177
İkinci El Bölümü Mesajları: 380
Konularının görüntülenme sayısı: 32.391 (Bu ay: 243)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 158 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El