Şimdi Ara

Dota 2 Abaddon Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
6.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açılacak Dota 2 Forumu İçin Şimdiden Rehberleri Hazırlamaya başliyim dedim. Önceliği En çok oynadığım hero olan Abaddon'a vermesem ayıp olurdu.

     Dota 2 Abaddon Rehberi


    Competive maçlarda support oynanan, lanede support oynadığı taktirde düşük cooldowna sahip skilleri sayesinde öldürtmeyen bir support olabilirken, bu rehberde benim oynamayı sevdiğim carry rolünden bahsedeceğim...

    -Güçlü Yönleri
    *Oyun Gerektiriyorsa Carry Ve Support Rol değişimini hemen yapabiliyor
    *Aphotic Shield'i etkileri ortadan kaldırmak, Damagedan kurtulmak ve Damage Vermek İçin Mükemmel
    *Pasif Skilli ve Ultisi sayesinde Late Gamede oyundan düşmüyor
    *Ultisi Sayesinde Team Fightlarda Ayakta Kalabiliyor
    *Gem Taşınması Gereken Durumlar İçin Çok İyi Bir Taşıyıcı

    -Zayıf Yönleri
    *Aphotic Shield Ve Mist Coil Oyun sonunda etkisini kaybediyor
    *Doom'un ultisi ve Axe'in Ultisi ile Rahatça Counterlanabiliyor
    *İtem Bağımlısı

    -Ne Zaman Picklenmeli
    *Takımınız ekmek tabir edilen herolardan oluşuyorsa tanklamak veya 1. ve 2. skillerle onları hayatta tutmak için
    *Luna, Juggernaut gibi herolara karşı tank görevi görüp ultilerini boşa çıkartmak için
    *Önden gidip kombatı başlatacak hero eksiğiniz varsa
    *Safkan tanktan ziyada damage vurabilecek bir heroya daha ihtiyacınız varsa


    Skilleri


     Dota 2 Abaddon Rehberi

    MIST COIL

    Range: 800
    Heal /Damage to target: 100/150/200/250
    Damage to Abaddon: 50/75/100/125
    Cooldown: 5
    Mana Cost: 75

    Verdiği Heal veya Damage'in yarısını kendisine Pure Yani hiçbir azalma olmadan damage olarak alır.Hp'si damage miktarından az ise intihar etmesine sebep olur. Rangesinin yüksekliği ve düşük cooldownu ile support oynandığı zaman takım arkadaşını hayatta tutmak için çok iyi bir skill iken, carry buildinde ise az canla kaçmaya çalışan herolara last hit veya öleceğinizi anladığınız durumlarda intihar etmek için kullanılır.

     Dota 2 Abaddon Rehberi

    APHOTIC SHIELD

    Range: 500
    Radius: 675
    Duration: 15
    Absorved Damage: 110/140/170/200

    Cooldown: 12/10/8/6
    Mana Cost: 100/105/110/115

    Early ve Mid Gamede abad'ı abad yapan skilldir, süresi dolmadan aynı kişi üzerinde tekrar kullanılırsa patlayıp çevresine hasar verir, gelen belli bir damage'i boşa çıkartıp karşı tarafa damage olarak vurduğu için özellikle early gibi düşük damageların olduğu zamanlar için inanilmaz derecede efektif bir skilldir.Aynı zamanda birçok efekti kullanılan kişi üzerinden kaldırır.


     Dota 2 Abaddon Rehberi

    CURSE OF AVERNUS

    Duration of Slow: 2.5
    Movement Speed Slow: 5%/10%/15%/20%
    Duration of Bonuses: 4.5
    Bonus Attack Speed: 10/20/30/40
    Bonus Movement Speed: 15%

    Late Game'de abaddonun oyundan düşmemesi ve carry build çıkılabilmeseinin tek sebebi bu skilldir, LvL 4 iken hyperstone'a yakın atack speed verip, 2.5 saniye boyunca damage vurduğunuz heroya slow verip size %15 movespeed vermesi kesinlikle göz ardı edilemeyecek bir rakam.Aynı zamanda saldırdığınız rakibe saldıran takım arkadaşlarınızada move speed ve atack speed veriyor.


     Dota 2 Abaddon Rehberi

    BORROWED TIME

    Duration: 3/4/5
    Cooldown: 60/50/40

    Üstünüzdeki efektleri kaldırıp, rakip takıma istediğiniz gibi saldırabilirken, onların size saldırmaktan kaçmaları gibi güzel birşey olabilir mi? Abaddon ile oynuyorsanız oluyor, Özellikle Cm, Luna, Juggernaut, Witch doctor gibi durdurulamayacak, AOE ultilere sahip heroları tanklamak veya yarardan çok zararı dokunmasını sağlayabilirsiniz.



    Skill Build



     Dota 2 Abaddon Rehberi


    Önceliğiniz Her zaman Aphotic Shield Skillini fullemek üzerine olacak, Q'ya 1 defa verip Gang yediğiniz durumlarda intihar etmek için kullanabilir, veya E'yi fulledikten sonra verebilirsiniz.


    İtem Build



     Dota 2 Abaddon Rehberi
    Early Gamede Mana sıkıntınızı çözmek için gayet yeterli bir item.
     Dota 2 Abaddon Rehberi
    Pasiften gelen movespeed ile bir defa vurduğunuz düşmanın sizden kaçmasına engel olabiliyorsunuz.
     Dota 2 Abaddon Rehberi
    Pasifinizle birleştiği zaman gayet güzel bir slow veriyor.
     Dota 2 Abaddon Rehberi
    Hem gelen ekstra atack, hemde aktifi sayesinde kaçan düşmanı yakalayıp bir tane vurup slowlamak için gerekli bir item.
     Dota 2 Abaddon Rehberi
    Hpnizde yaptığı artıştan ötürü, Ultinizin daha geç açılıp, sizi daha uzun süre hayatta tutması için gayet iyi bir item, verdiği ekstra bonusları saymıyorum bile. En efektif kullanımı ulti açıldığında kapatıp, ulti bittiği zaman açmak.
     Dota 2 Abaddon Rehberi
    Gelen ekstra atack speed bonus ile başka iteme gerek duymadan gayet rakibin kaçmasını engellemek veya carryleri durdurmak için güzel bir item.
     Dota 2 Abaddon Rehberi
    Verdiği Atack speed ve move speed slowu ile statlar heart of tarasque'den daha değerli bir item haline getiriyor. Pasif ile birleşince vurduğunuz heroları neredeyse süründürecek kadar iyi bir slow elde ediyorsunuz.

    Takımın Durumuna Göre :
     Dota 2 Abaddon Rehberi
    Kombata girdiğiniz gibi açılan bir blade mail ile rakip takımı sizden uzak tutup, blade mail bittiği zamanda ultiye sahip olduğunuz için neredeyse 10 saniye rakip takımın size focuslanmasına engel oluyorsunuz.


    Bu itemler dışında Phase + Mom + basher şeklinde veya Phase + Vlad + Maelstorm şeklinde farklı buildler bulunabiliyor. Skadi yerine SangeAndYasha çıkılabiliyor fakat kendi kullandığım ve maksimum derecede fayda sağlayan build olduğuna inandığım için bu şekilde bir build tavsiye ettim.




    Tavsiyeler

    *Aphotic Shield'in 15 saniyelik bir kullanım süresi varken, CD'sinin daha düşük olduğunu farketmişşinizdir. Özellikle Early Game'de kombata başlamadan önce kendinize kalkan atıp Kombatlara girin, Kombat esnasında kalkan patladığında açacağınız ikinci bir kalkan hatta belki üçüncü bir kalkan inanilmaz derecede etkili oluyor. LVL 5'te combata girdiğizi düşünürsek 8 Saniye cooldown ile açılan 3 kalkan (170*3=510) sizi 510 damagedan korurken, karşı takımdaki menzilindeki herkese 400 civari bir damage vuruyor. hplerin 600-800 arası olduğu bir durum için yadsınamayacak bir değer.

    *Mist Coil skilli ile kaçmakta olan düşmana last hit atabilir, öleceğinizi anladığınız durumlarda intihar etmek için kullanabilirsiniz.

    *Karşıda Necro, Lina, Lion gibi ultinizin otomatik açılma seviyesi olan 400 damagedan yüksek vuran herolara karşı, puck'ın skill dodgelama olayı gibi iyi bir refleks ile ulti açarsanız counterlamak amacı ile alınan picklerin size destek çıktıklarını görebilirsiniz.

    *Karşı takımda CM, Luna, Juggernaut, Witch Doctor gibi ultisi yüksek damage vuran ve hedef seçmeyen skilleri bulunan herolar için counter pick olarak alınabilir, özellikle juggernaut ve luna gibi düzgün ulti ile çok iyi damage verebilen herolar için takımın dağılması ile tek başınıza tanklayabilir, full hp çıkabilirsiniz.

    *Armlet kullanırken, ulti devreye girdiğinde kapatıp, ulti biter bitmez tekrar aktif hale getirerek toplamda 950HP artışı sağlayabilirsiniz.

    *Aphotic shield skillinizin göründüğünden çok daha efektif olduğunu bilmeniz lazım, miranadan arrow yemiş birisine attığınız bir shield ile stunı ortadan kaldırabilir, shadow shaman'ın shackle attığı takım arkadaşınızı tek skill ile shackledan kurtarabilirsiniz. bunların dışında oyundaki birçok efekti ortadan kaldırabiliyor.


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yorumlar doğrultusunda eklemeler veya çıkartmalar yapılabilir, beğenilmesi ve ilgi görmesi durumunda başka herolar içinde rehber yapabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackVnM -- 4 Ağustos 2014; 23:16:42 >







  • emeğe saygı güzel olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elzora666666

    emeğe saygı güzel olmuş

    yorumun için sağolasın, kendi oynadığım şekilde bir rehber hazırlıyım dedim, yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olabileceğini düşünüyorum...
  • doomlandığı zaman ultisi çalışmıyor değil mi ?
    rehber çok güzel olmuş keşke her heroya böyle rehberler falan olsa yeni başlayanlara çok yardımcı olur
  • İlk başladığımdan beri severek oynadığım bir hero Abad, hele eskiden kalkan yediği hasar kadar patlıyordu. Karşı taraf tam creep i kesecekken kalkan atıp eğlenirdim kendimce
    Nedense hep tank ve support şeklinde oynamışımdır.Nasıl oynarsam oynayayım hep armlet(armleti kullanmayı unutsam da ...) ve vlad kasmışımdır elemana.
    DotA 2 de 1-2 defa seçebildim sadece, fırsat olmadı ve uzun zamandır oynamıyor gibiyim. Valve olan gıcıklığımdan çoğunlukla(tavşan dağ ilişkisi ), onca kıyafetten önce şu heroların hepsini sürselerdi piyasaya...
    Güzel rehber olmuş.
  • eskiden çalışıyordu, fakat 2-3 hafta önce gelen patch ile doom yediği zaman ulti çalışmıyor...
  • Duruma göre her hero, her şekilde kasılabilir, düz mantık ile oynanmaz dota...BKB olmadan Abad ın 2 silence lık işi var, diğer türlü başlatacağı tek "aksiyon" havuz başına dönmek olur.
    Publardan bahsediyorsanız shadow blade, battlefury, buriza, mkb bile kasılır.

    Bu arada vanguardı Axe dışında kullanan varmış O paraya sange veya hood kasın derim ben.
  • Siz böyle detaylı bir konu açın, bizleri de aydınlatıverin o zaman engin bilginizle. Yıllardır boşuna oynuyormuşuz, vaktimize yazık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 27 Ocak 2014; 12:13:22 >
  • siberarmi kullanıcısına yanıt
    amacı sadece trolluk, pek takmamak lazım, ama yeni başlayan birisi görecek yorumu inanacak bu problemliye, ondan sonra vayyy efendim takıma böyle nooblar geliyor niye feedliyorlar, hep bu mmr sistemi, hep volvonun şuçu diye ağlayacaklar...
  • BlackVnM kullanıcısına yanıt
    güzel rehber olmuş. aynı zamanda sup şeklindeki buildininide hazırlarsan güzel olur.
    aradaki trolleri blocklayın ben yaptım mutluyum
  • supp hali ile hiç oynamadığım için pek sağlıklı bir build olmaz, fakat değişen tek şey, W dan sonra E fullemek yerine Q fulleyip, itemlerde meka , pipe , assault , vanguard gibi takıma faydali aura efektine sahip itemler çıkmak olur diye düşünüyorum...
    Blocklamak en basit çözüm, yazdıkları şaçma şeyleri görmemek iyi olurdu fakat yeni başlayan veya bilmeyen birisi inanip, kimse aksini iddaa etmediği için doğrudur herhalde deyip rezil olmasın istiyorum, yoksa bu forum neler gördü, juggernaut ile last hit'ini al safe farm yap diyen vardı ki early gamede en rahat kill alacak herolardan birisidir. kaza ile ona inansa takımdaki 4 kişi baseye gidip küfür bombardımanına tutar, reportlardı...
  • kimse oyun bilmeyen adama kulak verip oynamaz boşuna uğraşma. sana inansa bile gider ezilir senin kulaklarını çınlatır sonra doğru yolur bulur. abada carry oynayan insanlarla konuşmaktan utandım..
  • Emeğe saygı. Eline sağlık
  • Şimdi abaddon'ın sağlığı 600 iken 800 nuke yedi diyelim, ulti açılıp 1000 hp ile mi çıkıyor bu nukeden?
  • Eponine kullanıcısına yanıt
    Hayır, helvasını yiyiyoruz.
  • Eponine kullanıcısına yanıt
    şöyle açıklıyım:
    abad'a karşı lina, lion gibi herolar olduğu zaman canı az iken ulti açık değilse direk ultiyi oturtuyorlar, damage tutarsa indiririz diye, bu tarz herolara karşı counter yememenin tek yolu ulti kendin aktifleştirmen, lion + necro + axe 3lüsü gelmişti karşıma abad iken, 400 hp yerine üstüme doğru hareket ettikleri anda ultiye basıyordum, adamlar çoktan skille tıkladığı için iptal etmeyip direk oturtunca 3 ultide tamamen boşa gidiyordu, hem hpyi fulluyorlar, hemde takım arkadaşlarını 3 tane lanet ultiden kurtarıyorsun...
    olayın tutmadığıda oluyor, ultiye bastığında kimsenin skill atmadığını, hpnin 400ü geç yarıya bile daha gelmediğini görünce bir dahaki sefere deyip bir bardak soğuk su içiyorsun :D
  • anladım teşekkürler.
  • carry olarak hiç ısınamadığım bir hero karşımdada carry buildi giden bir abaddon varsa seviniyorum açıkçası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CAFOz

    carry olarak hiç ısınamadığım bir hero karşımdada carry buildi giden bir abaddon varsa seviniyorum açıkçası

    nooblar carry kassın biz ezelim... bu arkadaşı dikkate alan vardırda karşıma düşerler umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackVnM

    şöyle açıklıyım:
    abad'a karşı lina, lion gibi herolar olduğu zaman canı az iken ulti açık değilse direk ultiyi oturtuyorlar, damage tutarsa indiririz diye, bu tarz herolara karşı counter yememenin tek yolu ulti kendin aktifleştirmen, lion + necro + axe 3lüsü gelmişti karşıma abad iken, 400 hp yerine üstüme doğru hareket ettikleri anda ultiye basıyordum, adamlar çoktan skille tıkladığı için iptal etmeyip direk oturtunca 3 ultide tamamen boşa gidiyordu, hem hpyi fulluyorlar, hemde takım arkadaşlarını 3 tane lanet ultiden kurtarıyorsun...
    olayın tutmadığıda oluyor, ultiye bastığında kimsenin skill atmadığını, hpnin 400ü geç yarıya bile daha gelmediğini görünce bir dahaki sefere deyip bir bardak soğuk su içiyorsun :D

    lina neyse de lion stundan çıkartmıyor ki lanet hero :(




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.