Şimdi Ara

dosya masrafı geri alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda akıllı karıştıran sorunlardan birisi haline gelen Banka kredisi Dosya Masrafı İade Geri Alınması kredi kullanan tüketicileri hayli bir sıkıntıya sokmuştur.

Kullanmış olduğum konut kredisinden alınan dosya masrafı adı altında toplamda 1189tl ücret almıştı. Bunun ardından İlçe kaymakamlık binasında bulunan Tüketici hakem heyeti birliği başkanlığına yapmış olduğum dosya masrafı iade talebi doğrultusunda haklı bulunarak bankanın benden almış olduğu 1 189tl dosya masrafını banka hesabıma yatırdı.

İzlenmesi gereken yollar nelerdir tek tek anlatalım.

Öncelikle hakem heyetinize başvuru yapmadan önce yanınızda kimliğiniz ve kredi kullanmış olduğunuz herhangi bir banka şubesinden dosya masrafı alındığına dair bir belge alıp. Bunları her birisini ayrı ayrı 2şer adet fotokopisi ile hakem heyetinin size vereceği dilekçeyi doldurup fotokopisiyle başvurusunu yapacaksınız.

Geri iade aldığımın kanıtı aşağıdadır.
    [imagehttp://www.fenomenblog.com/wp-content/uploads/2014/02/kredi-iade.jpg[/simage]

Başvurusu sonucu süresi uzunluğu yoğunluğa göre değişmekte ortalama 3 5 ay arasında sürmektedir. Sonuç belgesi posta yoluyla ev adresinize gelmektedir.

gerekli detaylı yardımlar aşağıdaki linkten yapılacaktır.

detaylar http://www.fenomenblog.com/banka-kredisi-dosya-masrafi-iade-geri-alinmasi-ve-dilekcesi-ispatli/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur_cetinkaya -- 21 Şubat 2014; 8:02:24 >

• Takip

Bu arada karsi dava durumu falan oldumu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: connaught

Takip

Bu arada karsi dava durumu falan oldumu?

yanlış anlaşılmak olmasın ama sorularınızı kaynak sıteden devam edelım. emeğe saygı lütfen teşekkürler anlayışınız için.
  • İki gün önce bilmem ne Danışmanlık'tan birisi aradı. "Bankalarda çektiğiniz kredilerden doğan 2,000 TL alacağınız mevcut. Kargoyla size bir belge yollayacağız, bize 135 küsür TL ödeme yapacaksınız ve sizin işlemlerinizi takip edeceğiz, danışmanlığınızı yapacağız" dedi. Açıkçası bir dolandırıcılık olarak düşündüm ve kadını tersleyip telefonu kapattım fakat şu an bunu görünce aklım karıştı.

Aynı gün, bu olay Posta Gazetesi'ne de çıkmıştı.

Araştırmakta fayda var.
  • Ayrica her yil artan zorunlu başvuru sınırı 01.01.2014'den başlayarak 1.272,19 TL olmuştur.

BU ne anlama geliyor diyenler mesela kendimden örnek vereyim 1200lira masraf verdim ben 1191 lira idi 2013 yılında 9lira gibi komik bi rakam yüzünden iade islemlerini baslatamamistim ama bu sene geri iade alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

İki gün önce bilmem ne Danışmanlık'tan birisi aradı. "Bankalarda çektiğiniz kredilerden doğan 2,000 TL alacağınız mevcut. Kargoyla size bir belge yollayacağız, bize 135 küsür TL ödeme yapacaksınız ve sizin işlemlerinizi takip edeceğiz, danışmanlığınızı yapacağız" dedi. Açıkçası bir dolandırıcılık olarak düşündüm ve kadını tersleyip telefonu kapattım fakat şu an bunu görünce aklım karıştı.

Araştırmakta fayda var.

kimse yanlış anlamasın kımseden para ıstedıgımız falan yok ben ıkı gun once aldım yasal olan hakkımı aradım sadecekimse yanlış anlamasın kımseden para ıstedıgımız falan yok ben ıkı gun once aldım yasal olan hakkımı aradım sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_cetinkaya

quote:

İki gün önce bilmem ne Danışmanlık'tan birisi aradı. "Bankalarda çektiğiniz kredilerden doğan 2,000 TL alacağınız mevcut. Kargoyla size bir belge yollayacağız, bize 135 küsür TL ödeme yapacaksınız ve sizin işlemlerinizi takip edeceğiz, danışmanlığınızı yapacağız" dedi. Açıkçası bir dolandırıcılık olarak düşündüm ve kadını tersleyip telefonu kapattım fakat şu an bunu görünce aklım karıştı.

Araştırmakta fayda var.

kimse yanlış anlamasın kımseden para ıstedıgımız falan yok ben ıkı gun once aldım yasal olan hakkımı aradım sadecekimse yanlış anlamasın kımseden para ıstedıgımız falan yok ben ıkı gun once aldım yasal olan hakkımı aradım sadece

İyi niyetinizden kesinlikle şüphe yok. Siz yol göstermek için bir konu açmışsınız, ben de bir fikir oluşsun diye o mesajı yazma gereği duydum.

Öyle bir izlenim verdiysem özür dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ehliyet Parasını Geri Almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Araştırmakta fayda var.

aynı şekilde benide aramışlardı 80 lira talep etmişlerdi ve bu ücreti sadece benim yerime takip edeceklerini söylemişlerdi benimde aklıma dolandırıcılık olduğu gelmedi değil

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_cetinkaya

quote:

Araştırmakta fayda var.

İyi niyetinizden kesinlikle şüphe yok. Siz yol göstermek için bir konu açmışsınız, ben de bir fikir oluşsun diye o mesajı yazma gereği duydum.

Öyle bir izlenim verdiysem özür dilerim.

asla bende dip not geçim herhangi bir para istemiyorum falan dıye :)

• ücret isteyenlerden uzak durun derim.
  • quote:

quote:

Araştırmakta fayda var.

aynı şekilde benide aramışlardı 80 lira talep etmişlerdi ve bu ücreti sadece benim yerime takip edeceklerini söylemişlerdi benimde aklıma dolandırıcılık olduğu gelmedi değil

Açıkçası yine de güvenmemek gerek.

Ufak bir başvuruyla, Hakem heyeti ve Kaymakamlık bizim için gerekli işlemleri zaten yapıyor.
    Bu adamlar bizim adımıza danışmanlık yapacak da ne yapacak ? Ortada en basitinden adliyelik birşey yok.
    Bunlar fırsat kovalıyor bana kalıyorsa.

En güzeli günümüzün 1 saatini ayırıp, başvuruda bulunmak. Sizden istedikleri 80,00 TL, benden istedikleri 135,00 TL az rakamlar değil.

• quote:

quote:

quote:

Araştırmakta fayda var.

Açıkçası yine de güvenmemek gerek.

Ufak bir başvuruyla, Hakem heyeti ve Kaymakamlık bizim için gerekli işlemleri zaten yapıyor.
    Bu adamlar bizim adımıza danışmanlık yapacak da ne yapacak ? Ortada en basitinden adliyelik birşey yok.
    Bunlar fırsat kovalıyor bana kalıyorsa.

En güzeli günümüzün 1 saatini ayırıp, başvuruda bulunmak. Sizden istedikleri 80,00 TL, benden istedikleri 135,00 TL az rakamlar değil.

aslında bu ara işler durgun iyice üstüne düşeyim diyordum başka bir konuda bir arkadaşın hakem heyetine başvuruda bulunup haklı çıktıktan sonra bankanın tekrar karşı dava açması ve işin uzaması biraz düşündürdü beni

bu arada banka garanti bankası arkadaşa geri dava açanda garanti şu an izlemedeyim

• quote:

aslında bu ara işler durgun iyice üstüne düşeyim diyordum başka bir konuda bir arkadaşın hakem heyetine başvuruda bulunup haklı çıktıktan sonra bankanın tekrar karşı dava açması ve işin uzaması biraz düşündürdü beni

bu arada banka garanti bankası arkadaşa geri dava açanda garanti şu an izlemedeyim

Şu Garanti Bankası kadar ifrit bir banka daha yok yahu.

Kanunî olarak bir güvencemiz olduğu zaman karşı dava açsalar da bir kaybımız olacağını zannetmiyorum.

• quote:

quote:

Şu Garanti Bankası kadar ifrit bir banka daha yok yahu.

Kanunî olarak bir güvencemiz olduğu zaman karşı dava açsalar da bir kaybımız olacağını zannetmiyorum.

kaybedersek mahkeme masrafı kaybedene kalmıyormu mevzuatıda tam bilmiyorum okumam gerek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.