Şimdi Ara

Dosya masrafı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    benim aynı bankadan çekmiş olduğum iki adet kredi var.
    Şimdi çevremden duyuyorum, adamlar kaymaklığa vs gidip form doldurup dosya masraflarını vs geri almak için uğraşıyorlar. Ben açıkcası çok üşenceç bir insanım.

    Ben kendimi bildiğim için hayatta gidip kaymakamlığa veya mahkemede vs uğraşmam, dolayısıyla o para bankaya kalır.

    Bunu para karşılığı yapan yerler olduğunu biliyorum. Mesela 60 TL karşılığı senin için herşeyi hallediyorlar. Ama o kadar çok yer var ki içlerinde dolandırıcı olanlar da var.

    Sizin bildiğiniz ve güvenli dediğiniz bu işi para karşılığı yapan yer var mı?

    Teşekkürler



  • Avukat tutup yaptır daha iyi olur. Diğer türlü ya dolandırıcılar paranı kapar ya da paranın yarısını o işi yaptırdığın yerler alır. Avukatlar ve resmi kurumlar üzerine basa basa bu işi kendiniz yapın veya avukat tutup yaptırın diyorlar. Aracı kurumlara yaptırmayın diye özellikle belirtiyorlar. 60 TL kimden duydun bilmiyorum ama bu işi 60 Tl filan yapmazlar. Kesin o yerler paranın çoğunu alır benden söylemesi. Avukat ile yapınca paranın tamamını alıyorsun. Avukat parasını banka karşılıyor diye biliyorum.

    60 TL yaparız diyen varsa ya dolandırıcıdır ya da cidden hayrına olsun diye yapıyordur. Kimse hayrına bu işi yapmayacağına göre.

    Tüketici hakem heyetine başvuru yapılıyor ve genelde 3-4 ay sonrasına randevu veriliyor. Annem avukat tutup başvurmuştu. 2-3 farklı kredi için ve bir tanesi için 6 ayda karar çıktı. Bir tanesi için 3 ayda karar çıktı ve karar çıkar çıkmaz parayı aldık. 6 ay sonra kararı çıkanın ise parasını galiba hala alamadık. Kararın çıkması tek başına da yetmiyor illa Bankanın merkezine de karar metninin ulaşması gerekiyor.

    Avukat ile yapınca paranı eksiksiz alıyorsun. Avukat giderini banka kendi karşılıyormuş. Anneme sorduğumda bana ben ödenmesine karar verilen miktarın tamamını aldım dedi.

    Ama öbür türlü yani aracı kurumlarla yaparsan paranı aracı kurum alıyor ve sana o kurum ödeme yapıyormuş. O kurumlarda genel de bir miktarını kendisine alıyor ve bu sebeple kesinlikle aracı kurumlar ile bu işi yapmayın diyorlar.


    Bu arada şu saatten sonra paranı alma şansın olmayabilir de çünkü belli tarihler arasında bu halk tanınmıştı. Bankalar bu olaya itiraz edip dava açıp yanlışım yoksa kazanmışlardı ve devlette süre getirmişti. O süre doldu diyebiliyorum. Bu arada belli bir tarihten önce (şu an o tarihi hatırlamıyorum) kredi alıp dosya masrafı yapmışsan ve şimdi başvurursan yine para iadesi alabilirsin. Ama tam emin değilim.

    Gecen aylarda tanıdığım biri başvurmuş ve talebi red edilmiş diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 13 Ocak 2016; 13:38:00 >




  • Noctivagant kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam bilgilendirme için. Bende bu yüzden öneri veya tavsiye edilen yer var mı diye sormuştum. Madem avukat yapabiliyor avukata giderim. En azından bir araştırayım halen mümkün mü değil mi diye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.