Utorrentle yüksek kapasiteli film indiremiyorum , hardiskimde 120GB boş alan var indireceğim bluray film 42 Gb ama yaklaşık 20-30 saniye sonra şu hatayı veriyor "dosya boyutu dosya sistemi boyut sınırını aşıyor" diye bir sorunla karşılaşıyorum ..
normal 4GB DVD filmler ve dvixler indirebiliyorum..
internette araştırdım FAT32 sistem dosyalarından yada NFTS ile alakalı olduğu söyleniyor..harici hardiskim FAT 32 uzantılı , bilgisayarımın harddiski NFTS..her iki türlüde hata verdi..
ne bilgisayarımın harddiskine nede harici hardiskime boş alan olduğu halde indiremiyorum..
Hata: dosya boyutu dosya sistemi boyut sınırını aşıyor
( google da baktım aynısı çıkıyor ama sorunu çözemedim)
Lütfen yardımcı olunuz..
Dediğiniz gibi fat32 ile alakalı bir şey bu. Fat32 olan işletim sisteminde 2 ya da 4 gb ve üzeri veriyi tek seferde yazamıyorsunuz. Ntfs olması lazım. Sizde ntfs de varmış, evet gördüm mesajı. o diske yazması lazım aslında. belki fat32'yi kısa bir süreliğine devre dışı bırakırsanız olur diye düşünüyorum.
bir de şöyle örnek vereyim; bende iki tane harici disk var. biri fat32 500'lük diğeri ntfs 750'lik. 750'likten 500'lüğe mkv film kopyalayamıyorum. sizdeki hatanın aynısını veriyor. mkv filmlerin en küçüğü 4,3 gb civarında. bu nedenle benim sadece 750'lik diskimde filmler var. disk de tıka basa dolu.
Vermiş olduğun bilgiler sayesinde sorunu çözdüm harici diskimi FAT32 den NFTS ye cevirince hiç bir sıkıntı kalmadı .
İlgine tşkler ederim..
digital_man nasıl düzelttin ben tam anlayamadım. nasıl çeviriyoruz ntfs 'ye
sorunumu hallettim ilk önce komut sisteminden convert sürücüharfi:/fs:ntfs yaptım sonra label li bişi istedi oraya harddiskiniz ismi neyse onu yazın(yani yerel disk, depo ,toshiba ;pcde ismi ne gozukuyorsa) yazdım entere bastım ama çevrilemedi yazıyor. chkdsk felan yap dedi. chkdsk yı yapınca kirli bitler onarıldı. sonra portition magic ile ntfs ye çevirdim. komut sistemi ile pek ugraşmadım. içinde 100 gb dosya vardı formatlanmamış hala duruyor.
yuhya 42 gb napacaksın arkadasım belki2 bilemedin 3 defa izleyeceginiz şeyler için kıvranıp duruyorsunuz.Telekoma hakvermek lazım kota konusunda
adamın zevki sanane. ben eskiden filmleri dizileri internetten izlerdim. ama bu 720p 1080 p yi izleyince hayat değişti. ara sıra bakıyım diyorum internetten gözlerim bozuluyor. aynısı müziklerde de geçerli free lossless audio codec i keşfedince bıraktım mp3 formatını. insanoğlu yada ben güzeli bulunca geçmişini beğenmiyor.