Şimdi Ara

Döşemeye Japon yapıştırıcı döküldü. Nasıl çıkar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
50.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1 cm karelik alana pattex japon yapıştırıcı döküldü. nasıl çıkaracam bu illeti?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Döşemeye Dökülen Japon Yapıştırıcısını Çıkarma

Japon yapıştırıcı, döşeme kumaşlarına döküldüğünde zorlu bir sorun haline gelebilir. Ancak aşağıdaki adımları izleyerek yapıştırıcıyı güvenli ve etkili bir şekilde çıkarabilirsin.

Malzemeler:

• Beyaz sirke
    • Pamuklu bez veya sünger
    • Nazik deterjan
    • Ilık su
    • Vakum temizleyici (isteğe bağlı)

Adımlar:

1. Fazlalığı Kaldır: Yapıştırıcının fazlalığını mümkün olduğunca fazla bir kaşık veya bıçakla nazikçe kazı. Kumaşın liflerine zarar vermemeye dikkat et.

2. Beyaz Sirkeyi Uygula: Bir pamuklu bezi veya süngeri beyaz sirkeye batır ve yapıştırıcı lekesinin üzerine nazikçe sür. Sirke, yapıştırıcının parçalanmasına yardımcı olacaktır.

3. Beklet: Sirkeyi lekenin üzerine 10-15 dakika beklet.

4. Nazikçe Sil: Sirkeyi silmek için temiz bir pamuklu bez veya sünger kullan. Leke çıkıncaya kadar bu işlemi tekrar et.

5. Deterjanla Yıka: Nazik bir deterjanı ılık suyla karıştır ve lekeli bölgeyi hafifçe temizle.

6. Vakumla (İsteğe Bağlı): Kuruyan deterjanı vakumla.

İpuçları:

• Koltuğa Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar konusunda Google'da daha fazla bilgi bulabilirsin.
    • Test için döşemenin görünmeyen bir kısmında her zaman önce küçük bir alan dene.
    • Yapıştırıcıyı agresif bir şekilde çıkarmaktan kaçın çünkü bu kumaşa zarar verebilir.
    • Yapıştırıcı lekesi büyük veya inatçıysa profesyonel bir temizlikçiye danışmayı düşün.

Uyarılar:

• Beyaz sirkeyi doğrudan döşemeye uygulamadan önce her zaman seyrelt.
    • Japon yapıştırıcıyı çıkarmak için aseton veya diğer güçlü solventler kullanma çünkü bunlar kumaşa zarar verebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

Yaklaşık 1 cm karelik alana pattex japon yapıştırıcı döküldü. nasıl çıkaracam bu illeti?

çıkmaz.maalesef japon yapıştırıcı kadar pis bir madde yok.döküldüğü yeri kemik gibi sertlestiriyor,çıkarmak için zorladıkcada kumaşı tahriş etmekten fazla bir şey olmuyor.
  • Aseton çıkartır.
  • Onunla yaşamaya alışmalısın.
  • Aseton işe yaramaz bence. Tiner ile deneyin derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkmaz malesef. Japon'un çözücüsü aseton'dur ancak seramik, ahşap vs gibi yüzeylerde. Plastik, kumaş gibi yüzeylerde japonun eritici etkisi var bundan dolayı oradaki dokuyu geri döndürülemez şekilde tahrip eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 1 Şubat 2013; 20:40:07 >
  • Benzin - Mazotla çıkar diye biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yambol

Migrosta görmüştüm çeşitli kumaşlardaki çeşitli lekeler için ayrı ayrı kimyasallar satılıyor.. Bu da bir nevi leke işte. Tekzen Bauhauss falan dolaşın bir umarım bulursunuz

bu pek leke gibi değil.japon yapıştırıcı kumaşı eritir gibi tahriş ediyor.yani dökülen bölgenin herhangi bir kimyasalla eski haline dönmesi söz konusu değil maalesef deneme amaçlı bir parça kumaşa japon yapıştırıcı damlatıp bakarsanız daha açıklayıcı olur.
  • vay anasını ya işimiz zor anlaşılan. yarın ziebart, sonax ne varsa gidecem bakalım onlar ne yapacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

koltuğu söküp çamaşır makinesine mi atayım

bir de şöyle bir şey buldum:

http://www.metsan-store.com/AC-68-Debonder-YAPISTIRICI-COZUCU-AC-68-20-ml,PR-447.html

iş yapar mı acaba? daha beter kumaşı delmesin sonra

• yetkili servise gidin mutlaka çıkarırlar.
    özel spreyler var bu iş için
    babam clioda OGS i yapıştırırken ön koltuğa 2 kimyasal karıştırmalı yapıştırıcı damlattı
    renault servisi 3 ay sonra çıkarttı izi bile yok
  • Orjınal koltuk kumaşından bul ustunu kaplat. En kral yöntemi bu bence.
  • Benden size tavsiye, japon yapistiricisini dosemeden cikarir mi bilemiyorum ancak metal veya plastik kaplamalar uzerinden saf aseton cikartabilmektedir. Mazot ve tinerle olacak is degildir o. Saf aseton bulun ve citileyin bakalim.

• Japon yapıştırıcısının çözücüsü normalde sıcak sudur. Kaynar bir suyla deneyin derim.
  • aslında dökülen kısım tam düz kumaş değil, pütürtülü bir yüzeyi var.

Şöyle:
     Döşemeye Japon yapıştırıcı döküldü. Nasıl çıkar?

sırasıyla şunları deneycem;

1- sonax, ziebart gibi bi yere gitmek
    2- aseton denemek
    3- kaynar su uygulamak
  • Kesinlikle aseton ile temizlemelisin benim saatin pimini sabitlerine yanlışlıkla Japon yapıştırıcısı klipsi sabitledi aseton ile actım pamuğa biraz aseton dok onunla temizle kesin cikacaktir

• şundan alın:
    dx.com
    High Temperature Tape - Gold (10mm*10m / 300'C)
    http://dx.com/p/evo-de-bonder-glue-remover-6516

kapınıza kadar gelir bana 1 haftada gelmişti bazen 1 ayda geldiği oluyor fakat acelesi yoksa buradan alabilirsiniz kumaşa zarar vermeden çözmesi gerekiyor ama öncelikle görünmeyen bir yerde deneyin

• allahtan asit dökülmemiş. aracın altından çıkardı mazallah. ulan evdeki çelik tezgahı deldi. yetmedi bide yerdeki seramiğe zarar verdi. nasıl bir lanet şu asit co2. niye anlattımki bunu ben şimdi. herneyse hocam o japonla alışmaya çalış bence. döküldüğü yerin kimyasal yapısını bozuyor malesef.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.