Şimdi Ara

dönüş vanası taktırmak tam olarak ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
10.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar evimdeki sitemde peteklerde eca rv2 vana var hem giriş hem çıkışlarda peteklere dönüş vanası taktırmak tam olarak ne işe yarar yani rv2 yerine dönüş vanası taktırsaydık ne gibi bir yararlamım olacaktı ve çu an vanaları değiştirmeye gerek varmı?

• gereksiz bir vana olmasa eksikliği hiç hissedilmez
  • Bu vananın gerekli olduğunu iddia edenler niçin sebebini açıklayamıyorlar.
  • Daha evvel Bircan Bey (Biray Mühendislik) forumda açıklamasını yapmıştı. Araştırırsanız bulursunuz.
  • arkadaşlar neden konuya birşeyler yazılmamış anlamadım nedir bu dönüş vanası?
  • bu vananın sadece peteği sökmek takmak için işe yarar tek görevi budur
  • Sn. Bircan Beyin açıklaması:

quote:

Orijinalden alıntı: Biray Doğalgaz

quote:

Orijinalden alıntı: canturkkara

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bedri4

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bedri4

Arkadaşlar evimizde hol kısmına petek monte edilmemiş konektörden dolyı başka petek mote edemediğimden sormak istediğim şu kombi den kollektööre kadar olan kısımda şu an pvc boru ile bağlantı yapıldı (kombi daha yaza yerine takılacak ama boru tesisatı mevcut) ben bu kollektör ile kombi arasına yani kalorifer sıcak su çıkışına ve sıcak su dönüşüne boru bağlatıp petek montajı yaptırabilirim (kollektörden önce) bunun diğer peteklere sakıncası varmı bilgi ve tavsiyesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi

teorik olarak hiçbir sakıncası yoktur yapabilirsiniz, ancak gücü çekmesin diye bir reglaj vanası ile kullanmanız gerekmektedir.

örneğin ben bir dairede standart 4 peteği bağladıktan sonra, son 3 rad. için kollektör sis. yapmıştım. 3 yıldır mükemmel çalışıyor.

Biray bey cevap için teşekür ediyorum öncelikle sadece ben bu konularda çok bilgili olmadığımdan regaj vanası olayını anlayamadım nasıl bişey hem anladığım kadarıyla sadece bir değilde iki petek te baylayabilirim ben bu değim sistemde çünkü salon 24 m2 ama bir petek var 1,60 m lık oraya da en azından 1 m lik petek ilave etmeyi düşünüyorum.

http://www.gkvana.com/brochure.pdf

linkteki dönüş vanasını inceleyin...

Üstadım şu reglaj vana olayını biraz açarmısın her haltı anladım ama bunun ne işe yaradığını temel amacını vb. anlayamadım şu konunun detayına girermisin.Mesela benim petek dönüşlerinde normal vana var girişte olduğu gibi bu reglaj vanası normal vanadan daha farklı bir işemi yarıyor.Selamlar

Bu hemen hemen hiç önemsenmeyen fakat çok önemli bir konu,

gidiş vanası dediğimiz vanaların üzerlerini dikkatlice inceleyin, L şeklinde suyun gidiş yönünü gösteren bir ok işareti göreceksiniz, bu çoğu kişinin önemsemediği zevk için koymuşlar, öylesine koymuşlar dediği ,ama suyun akış yönünü gösteren ve BUNU YANLIŞ BAĞLAMAYIN diye bir işarettir.

bu işaretin anlamını kavramak için vanaya dikkatlice bakıp incelemek lazım, bu vananın dönen kısmı yarım daire benzeri bir mantarı ileri doğru iterek kapatıyor, su ise daha yuvarlak olan bu kısma çarpıp, radyatöre yönleniyor, eğer tersten gelseydi, bu mantarın düz kısmına çarpıp, çok direnç kaybedecekti, bazen mantarı sonsuz vidadan düşürüp, yuvayı bile tıkadığı olmakta, bu nedenle DÖNÜŞ vanası diye başka bir vana icat etmişler ve bunu da diğerinden ayırt etmek için kafasız, tornavida döndürmeli(alyen) yapmışlar, bunun L şeklindeki OK yönü ters (bkz az önceki link) yani su buradan girmeli arkadaşş, demek istiyor.

işte bu vanayı her firma yapmıyor, biraz pahalı normal vanadan, ama biz süper zeki firmalar, 2 şer vana alıp takılıyoruz, hem daha az para veriyoruz, hem de çeşit oluşturmamış, arama yapmamış oluyoruz, yani 2 vana koyuyoruz, fikri bazı arkadaşların daha evvel kullandığı GERÇEK ALİ CENGİZ oyunundan başka birşey değil..

bu vanadan reglaj yani vanayı kısıyoruz ki, su zorlanıp rad. den çıkamasın (dolayısı ile giremesin), ama asıl amacı da unutmamak lazım, radyatöre bağlana 2 vana direnci arttırıp, radyatör su girişlerini azaltıyor, yani peteklerin altının soğuk olmasının başka bir nedeni de slında bu çift vanalardır.

ne diyeyim, yanlış diyen, vana üreticilerine danışabilir.saygılar....

bir de alttan bağlanan peteklerle ilgili sorunları gösteren bir resim buldum :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Park lambası ne işe yarar?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Diğer vana da direnç çok oluyorsa onu da az kıstımı aynı hesaba gelmez mi?
  • Çok fantastik bir ürün bence,
    Çünkü vatandaştan bir dünya para alıp, termostatik vana takıyoruz,
    bunun, birden beşe kadar kademesi var, sık kullanmadığın odayı kıs, salonu aç, yatak odasını gündüz kapat,
    gece yatmaya yakınken beşe al falan anlatıyoruz, onu bile yapmaya uğraşmıyorlar da, alyan anahtar alıp
    dönüş vanasını kısma ayarı yapçaklar, peh. Bence bu işlerle uğraşan bizim gibi birileri ancak yapar o işi.
    Ayrıca normal vanadan pahalı olan dönüş vanası ben daha görmedim!..
    Buna gelene kadar verimi arttırıcak bir sürü etken var. Çok kafa takmayın derim ben.
  • kafasız dönüş vanası varken
    girişe takılması gereken kafalı vanayı dönüş vanası yerine takmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 4 Kasım 2013; 16:12:00 >
  • Bu konuda ne sonuca ulaşıldı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.