Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
84
Favori
25.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sütü kaynattıktan ve diğer malzemeleri ekledikten sonra Cuisinart makinasına sıcakken mi koyuyorsunuz ham dondurmayı?

    Açıkçası tatmin edici uygulama/kullanma videosu bulamadım YouTube'da. Aşama aşama gösterip makinaya ne zaman koymak gerektiğini anlatan.
    Ya da sossuz(sade) yapıp, fıstık, çikolata, çilek, bal-badem, vb. çeşit farklarını nasıl deneyebileceğimi anlatan bir kaynak (yazı ya da video) göremedim.
    Varsa bu şekilde içerik bu başlığa ekleyebilir misiniz?

    Makina biraz önce teslim oldu bu arada. Birazdan açıp, kabını ve karıştırıcıyı yıkayacağım. Kabını da buzluğa koyacağım akabinde kurttuktan sonra. Nemlenmesin diye torba ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savatager S kullanıcısına yanıt
    Karışımı hazırladıktan sonra onuda soğutmalısınız. Makinayı aldıktan sonra iki defa yapma şansım oldu. Birini sade diğerini limonlu yaptım. Limonlu gayet iyi oldu. İkisindede önce süte salep ve şeker ilave ekleyip kaynattım. Karışım soğuduktan sonra dolapta 2 saat kadar beklettim. Daha sonra makinada 45 dk kadar işlemden geçirdikten sonra dondurucuya 2 saat kadar dinlendirince dondurma hazırdı. Sade olanının kıvamını beceremedim. Hakiki maraş dondurması için ne yapmak lazım önerisi olan var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • başar123 B kullanıcısına yanıt
    Limonlu için ne koydunuz ve hangi aşamada koyuldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • helluri kullanıcısına yanıt
    3 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı hakiki salep karıştırılıp kaynatıldı. 2 limonun kabuğunu rendeledim üzerine 1 limonu sıktım yarım çay kaşığı zencefil ile 1 tatlı kaşığı şekerle iyice karıştırıp süzdüm. oda sıcaklığına gelen sütlü karışıma ekledim sonra dolaba kaldırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi başar123 -- 14 Nisan 2022; 1:49:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • McCarty kullanıcısına yanıt

    Bende isin profesyoneli degilim ancak yaptigim tum cesitli dondurmalarda yogun sut tadi oluyor :) aslinda iyi birsey saglikli oldugu icin ancak aromasini nasil artirabilirim onu denemelere basliyorum ufak ufak.belkide denedigim abidik gubidik meyveler yuzunden tariflerim pek meyve aromali olmadi. ( ahududu ,yaban mersini vs ahsahdah xD )


    birde misal tarifte 500 ml sut diyorsa bu suyu kaynatilarak alinmis 500 ml degil.direk sulu haliyle 500 ml.kaynattiktan sonra ki halinin gramajini vermiyor tarifler.ayrica krema da asil sut tadini veren malzeme.onun yerine salepli deneyecegim.


    yogun aroma veren meyvelerden , limon , muz, ardindan karamel,espresso, callebaut bitter.bunlari deneyecegim yakin zamanda.


    birde ben sorayim en son bucak salebini 1 yil once 200 gr almistim.daha rahat 50 gr var. bozulmus mudur bu ?


    yoksa arayip soracagim kendileri daha net bilir sanki.


    hazir havalar isinmamisken evde salep te yapmanizi tavsiye ederim.ancak internette ki tariflerin yarisini koyun.cunku bucak salebi cok yogun kaliyor hakiki oldugundan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 13 Nisan 2022; 23:44:2 >




  • Arkadaşlar selamlar,


    Bugün ilk denememi yapacağım.

    Malzemelerim hazır


    1. Tam yağlı süt
    2. Hakiki Salep
    3. Krema
    4. Şeker


    Ancak net olarak tariflerde belirtilmemiş ya da ben bulamadım.


    Örn: 1 litre süt için hangi oranlarda malzemeleri nasıl koymalıyım?


    Tariflerden anladığım


    1 litre sütün içinden suyu alıyoruz kaynatarak.

    İçine 200 gr (bir su bardağı) şeker

    2 çay kaşığı salep atıyoruz kaynamanın son aşamasında ve karıştırmaya devam ediyoruz.

    Ancak kremayı hangi aşamada ve ne kadar koyacağımı bilemedim henüz.


    Adım adım bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 14 Nisan 2022; 9:1:48 >
  • Kremalı tarif vereyim ben, sanırım 6. ve 7. denemelerim ve tutturdum gibi. Tutmasaydı iade edecektim cunku ilk dondurmalarım çok buz buz olmuştu

    2 su bardagı süt sos tenceresinde kaynatıyorum 3-4 dk, altını kısıyorum tabi 10 saniyede bir karıştırıyorum
    altı kısık 1 bardak süt ekliyorum
    sonra ben öğütülmüş fındık aldım tane tane trendyoldan onu ekledım
    antep fıstıgını toz almıstım onu ekledım karıştırdım
    karışımı kaba döktüm üstüne 1 paket krema oda sıcaklıgında soguttum
    dolapta 1.5 saat kadar beklettım
    45 dk karıştırdım, fındık ve fıstıklı dondurma mükemmeldi ne buzlanma ne bir şey oldu. 1.5 saat bekletmeden 2 kaşık yedim o da iyiydi ama krema-dondurma arasındaydı buzlukta bekleyınce sağlam bir dondurma elde ettim.

    7. ve 8. tarif fakat 8 in tadına bakmadım
    7. tarif sütü 3-4 dk kaynattım
    bir kapta 4 yumurta sarısı + 1 bardak toz şeker karıştırdım
    üstüne krema ekledim sonra sütü ekledim ve soguttum tezgahta, buzdolabında 2 saat bekleyıp 25 dakika karıştırdım. Trendyoldan aldıgım orman meyveli şurubu ve kent orman meyveli dondurma sosunu döktüm 20 dakika karıştırdım. Tabi doğal meyve olmadıgından tam o orman meyveli dondurma tadını yogun alamadım ama güzeldi.
    8. tarif aynı şekilde sadece kahveli ve hindistan cevizli pınar protein sütünden birazını koyup 1 muz koyup shake den geçirdim ve 30 dk dondurma karışımı + 10 dakika bu sos karışımını karıştırıp dolaba attım. Bunu denemedim cuma deneyeceğim, ya salep ya krema kullanabılırsınız bence ikisi bir arada olmaz. Sütü kaynatmazsanız kesin buz buz oluyor. Ben sadece makineden aldıgımda youtube da gördüğüm o kremamsı kıvama yaklaşıyorum fakat bir türlü tam böyle krema krema olmadı belki de biraz daha karıştırmalı makine deneyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yousuffer Y kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk tarifte şeker miktarı ne kadar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halen sütü kaynatanlar var:(
    İlk mesaja yazdım sütü kaynatırsanız , üzeri kaymak bağlarsa geçmiş olsun o kremamsı dokuyu yapcak yağını bitirdiniz. Öyle 30 dk 1 saat ben sütü kaynatmıyorum. İlk mesajda ki tarifime dikkat edin. Kremayı ne zaman nasıl dökmüşüm vs. Kremayı soğuk olarak döküp 5 dk sadece pişiriyorum kaynatmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 14 Nisan 2022; 11:49:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helluri kullanıcısına yanıt

    atlamışım pardon her zaman 1 su bardagı silme olmayacak şekilde şeker doldurup ekliyorum şekeri


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum,Bu nokta önemli.
    Sütün içinde homojen dağılmış yağı yüzeye çıkarıyorsunuz kaynatarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • helluri kullanıcısına yanıt

    zaten sut kaymagi nasil yapilir .sut kaynatilip uzeri siyirilir.dondurma yaparken en onemli amac sutun icinde ki yagi muhafaza etmek .. :(

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    hocam sütü kaynatmadan sütün içindeki suyu nasıl buharlaştıracaz ? birde kaynatırken sürekli karışdırırsak sütün kaymagı üstte toplanmaz galiba ? bundan emin degilim.

  • promil06 P kullanıcısına yanıt
    Buharlaşma her sıcaklıkta olur
    Sütü ılıttığınızda da su kaybeder

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2. Denemede hakiki efsane maraş dondurmasını yapabildik.
    Adımlar şöyle;
    1- aletin alt kabını dondurucuya koyun donsun
    2- sütü kaynatın ama kurallar şöyle; a) orta ateşte b) karıştırıp kepçe ile yukardan aşağı dökerek (süt orta ateşte kaynadıktan sonra yaklaşık 20 dakika karıştırmak yetiyor). Zira üstte tortu oluşmasına neden olur ki bu tortu aslında yağı, yani lezzet veren kısmı. Bu kısım sütte azalırsa dondurmanın keyfi azalır. Daha yağlı sevenler için yarım kaşık tereyağ eklenebilir. Böylece sütün yağ oranını bir miktar artırabilirsiniz.
    3- sütün rengi sarımsıya döndüğünde salep+şeker karışımını minik minik dökerek tam olarak süte yedirin. Benim oranım şu şekilde 2lt tam yağlı süte 2dolu dolu tatlı kaşığı salep (ya da 2 silme yemek kaşığı) ve 2su bardağı+2yemek kaşığı şeker. Salebi şeker ile ağzı kapalı kaba koyun çalkalayıp homojen karıştırın.
    4- süt+salep+şeker oda havasında tamamen soğusun
    5- dondurduğunuz kabı makinaya takıp dondurma karışımını dökerek 35 dk karıştırıp farklı kaba alıp dondurmayı buzluğa koyun.

    Afiyet olsun.

    Meyveli yapacaksanız 5. Maddede karışım 10 dk karıştıktan sonra ekleyin. 15dk karıştırıp dolaba atın. Ceviz/badem atacaksanız tamamen karışsın en son farklı kaba alırken ekleyin makinaya atmayın. Karışım donuyor ve sertleşiyor hem motora hem içindeki plastik kısma zarar verirsiniz.

    Tarif bu videodan. Muhakkak bu videoyu da izleyin. Çok güzel detaylar var.

    https://www.youtube.com/watch?v=JxFina7-9yQ&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 15 Nisan 2022; 5:37:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sucuk_Ekmek kullanıcısına yanıt
    Buzlukta 3 saat bekleyen karışımı makina tekrar karıştırabilir mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün sade yapmıştım yarısını da ayırmıştım. Onuda bugün yaptım yalnız içine bu sefer 1 tatlı kaşığı kakao, 2 yemek kaşığı fındık tozu, 60gr tablet çikolata koydum tadı efsane oldu.

    Sadekinde yoğun süt tadı varken bunda ise o süt tadı yok demek ki extra bişeyler ekleyince o tadı bastırıyor olabilir.

    Bu tarifler üzerinde biraz oynayarak ideal tarifi bulacağımı düşünüyorum.
    Son olarak ürünü almadan önce bukadar beklentim gerçekten yoktu. Nekadar olabilir ki düşündüm hep fakat baya baya gerçek dondurma yapabiliyor makine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 14 Nisan 2022; 21:17:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sucuk_Ekmek kullanıcısına yanıt

    Buradaki tarifi uygulamışsınız sanırım?

    https://www.youtube.com/watch?v=JxFina7-9yQ&feature=youtu.be


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.