Şimdi Ara

DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
408
Cevap
85
Favori
25.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evde ki malzemeler
    Süt, 200 ml krema,yumurta, muz, şeker
    Haftasonu makina ile ilk denememi yapıyorum. Bu malzemeler ile tarif önerisi olan var mı. Gerekirse ilave malzeme alırım
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    Hocam sahlep ile yaparken dondurmayı, yumurta ve krema katmaya gerek varmı ?
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    Salepli dondurma tarifi ( makine ile ) aratırsanız daha güzel sonuçlar alırsınız . Ben hep yumurtalı yapıyorum gelato usülü. Salepli de deneyeceğim elimdekileri tüketince. Yumurta burada bağlayıcı konumda. Krema ise yoğunluk veriyor kremamsı.salepli de olsa sanki krema gerekli diye düşünüyorum. Ancak salepliye yumurta gereksiz. O da hakiki salep için geçerli. İyi bir salepten misal 400 ml süte 4 gr koysanız bağlar, ama dandik salep için 20 gr bile gerekebilir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 8 Nisan 2022; 23:23:17 >
  • Shafter kullanıcısına yanıt

    sahlep kullanmıyorum evet sanırım baglanmıyor 2 yumurta sarısı koymustum sımdı cıkolatalı yapıyorum gene aynı akışkan. 4 yumurta hatta 5 yumurta sarısı ile yapacagım tat doku his gayet iyiydi 2 muz attım ezip önerırım ben dışarıda çok muzlu yerdim guzel oluyor

  • helluri kullanıcısına yanıt

    ben 1 bardak sut 200 ml krema 1 bardak şeker ve 1 paket vanilin attım buradaki tarif gibi sutu ısıttım sonra koydum vs - 10 dk kala ezdigim muz puresini ekledim biraz sut ile ezmistim boyle yaptım. 15 saat kadar dondu ve gorseldeki gibi oldu

  • Yousuffer Y kullanıcısına yanıt

    Dondurma yaprken ( hatta bu tarz her türlü hassas yemek tatlı vs ) gramaj çok çok önemlidir.. en dandiğinden bir mutfak terazisi şart..

    birde 350 ml süt , 4-5 yumurta sarısı , 150 gr şeker ve 250 ml krema denmiş tarifte.. kafamdan yapmadım bu tarifi bende netten buldum. Şekerinde bağlayıcılığı var özellikle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 9 Nisan 2022; 3:41:44 >
  • DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER

    İlk defa denedim makinayla salepli olarak.. 25 dk da bu kıvama geldi..sonra yaklaşık 45 dk makinada tuttum bayag bir sert olmuş ..şimdi hangi kıvam doğrusu acaba ? DONDURMA YAPMA MAKİNESİ KULLANICILARI / TARİFLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promil06 -- 9 Nisan 2022; 18:57:45 >




  • promil06 P kullanıcısına yanıt
    Hocam basamakları adım adım yazar mısın? Nasıl yaptın?
  • Dostlar aleti aldık. Şimdi basamakları anlatır mısınız video da izledim çok hızlı geçiyor. Süt/şeker/salep/meyve parçacığı 4lüsü ile yapacağım da nasıl? Bir yerde sütü kaynat diyor bir yerde kaynatma kazana zarar verir diyor, bir yerde sadece kazanı buzlukta dondur diyor bir yerde malzemeleri koy öyle dondur diyor…

    Kafam çok karıştı. Cuisinart ICE30BCE aldım.

    Rica etsem adım adım detaylı anlatır mısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucuk_Ekmek -- 9 Nisan 2022; 19:3:11 >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt
    İçerisindeki malzemeleri kullanım miktarını ve yapım aşamalarını detaylı yazar mısınız?
  • Makina bugün geldi. Gelir gelmez kabını dondurucuya koydum yarın ilk denemem olacak. Yapım aşamalarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum. İlk deneyim için bilgi sahibi oluruz
  • Sucuk_Ekmek kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ilk defa yaptım..makinanın kabini 15 saat dondurucuda beklettim ..1.5 lt süt 10 Gr sahlep, 250 Gr şeker koydum..önce sütü kaynattim sonra kısık ateşte kepçeyle karisdirdim sütun suyunu aldım 30 dk filan..daha sonra sahleple biraz şekeri bir kasade ezerek karisdirdim sütun içine koydum yine biraz karisdirdim.. altını kapattım kalan şekeri döktüm ve karisdirmaya başladım..oda sıcaklığına gelince dolaba koydum 3 sat durdu daha sonra makinaya koydum 45 dk..bu şekilde çıktı şimdi buzdolabinda duruyor daha tadına bakmadım nasıl oldu bilmiyorum ..yalnız 1.5 lt süt fazla oldu 1 lt ideal olurmuş.. 1 lt sutede hakiki 6 Gr sahlep gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi promil06 -- 9 Nisan 2022; 19:25:38 >
  • promil06 P kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam böyle deneyeyim
  • "Yumurtalı karışımın üzerine çok yavaş sütü dökerek karıştırın. "

    Şu kısımda sabun gibi köpürdü ya bizim müstakbel dondurma :)
  • promil06 P kullanıcısına yanıt

    valla gayet olmus kivami.tadi nasil asil olay o ?

  • Shafter kullanıcısına yanıt

    hocam, bu buzluga giren parcanin posete mi konmasi gerekiyor nasil bir posetlems yapacagiz?

  • 6 su bardagi sut 2 tatli kasigi salep 6 yemek kasigi dondurma ve vanilya koyduk kaynattik erittik dolaba koyduk yarin sonucu yazarim.
    1. versiyon kalinca
    500 gr cilek 250 gr pudra sekeriyle blend
    2 tane 200luk kremayi mikserle kremsanri kivamina getirip karsitirdk 30 dk makinede kaldi. Sekeri biraz olmus, cilekli danette buzluktaki gibi olmus donunca belki degisir.

    yumurtaya ikna edemedim evdekileri :)
  • ameyt88 kullanıcısına yanıt

    hocam parcalar sabitleniyomu/kilitleniyomu , bizim dondurucu kap , karistirici ve kapagi emaneten duruyo gibi ust uste

  • infest06 kullanıcısına yanıt

    bilmiyorum kitapcigina veya videolarina bakin bence.muhtemelen buz-buzluk kokusu sinmesin diyedir.

  • ben de 2 ay önce indirimde 1900tl cuisinart İce40Bce Duo Cream makine aldım
    dondurmayı mutlaka öğütülmüş saf sahlep ile yapmak gerekli hem lezzet hem de kıvam için
    en önemli püf noktası ise kullandığınız sütün içindeki suyu yok etmeniz lazım kaynadıktan sonra altını kısıp iyice suyunu buharlaştırmak gerekli bu şekilde yapmazsanuz dondurmanız karlanma buzlanma yapar tadını bozar istediğimiz kaynak/ kremsi kıvam olmaz
    ek olarak ben keçi sütüyle yapıyorum merkezden uzaktayım temini kolay oluyor tadına doyum olmuyor keçi sütüyle yapılan dondurmanın
    yarı yarıya keçi ve inek sütüde olabilir ama mutlaka keçi sütüde girmeli bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 9 Nisan 2022; 22:33:15 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.