merhaba, tarif alabilir miyiz ? (malzemeleri ml, gr olarak verebilir misiniz ? özellikle saf salep için ) |
_____________________________
|
merhaba, tarif alabilir miyiz ? (malzemeleri ml, gr olarak verebilir misiniz ? özellikle saf salep için ) |
_____________________________
|
hocam bu hiçbişey eklemezsek tadı nasıl oluyor? hani son 5dk ekleyin dediniz ya? onu soruyorum. ilk kez yapacağımız için sade şekilde yapsak nasıl olur? birde vanilyali yapsak, şu hazır paket şekerli vanilin koysak nasıl bir lezzet alırız? şimdilik elimizde malzeme olmadığı için hazırlıksız yakalandık. |
_____________________________
Lenovo IdeaPad Y510P / Logitech Z5500 / Buffalo LinkStation 1 TB
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
_____________________________
imza
|
Hiçbirşey eklemezseniz kaymaklı sütlü sade dondurma oluyor ve gayette güzel tadı olur. Ancak market işi şekerli vanilin vs eklemeyin hepsi kimyasal:( hakiki vqnilin özürü pahalı evet ancak şekerli vanilinden yarım paket işe yaraycaksa hakiki vanilin 1 gr yeterli < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
Member of DH since 2001
Best Restoration Druid in the world. Best Pro Evolution Soccer Player in the world Quake 3 arena master When I was your age, i rocket jumped all the way to school, both ways.... |
![]() ➤Kanalımıza destek olmak için; beğenmeyi, yorum yapmayı ve ABONE olmayı unutmayın...
➤ABONE OL: https://bit.ly/3ub0rum
Dondurma Nasıl Yapılır? | Doğal (Katkısız) Dondurma Yapımı | Meyveli Dondurma Yapımı
Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlerle Manisa Gördes'te Kervan Dondurma dükkanını ziyaret edip, dondurma yapımı hakkında bilgi sahibi olacağız.Dondurma nasıl yapılır öğreneceğiz.Doğal dondurma nasıl yapılır, dondurma yaparken nelere dikkat etmek gerekir,dondurma yaparken hangi malzemeler kullanılır,dondurma yapımında ne kadar salep (sahlep) ne kadar süt kullanılır, katkısız dondurma nasıl yapılır,dondurma kaç dakika şoklanır, dondurma dolabında dondurma şoklama kaç derecede yapılır sorularına cevap arayacağız.İyi seyirler :)
Bizi misafir ettiği için Erdal ÇEKİM'e teşekkür ederiz...
#Dondurma#NasılYapılır
➤Nasıl Yapılır? (Tarım) https://bit.ly/2Rdv03R
➤Nasıl Yapılır? (Yiyecek ve İçecek) https://bit.ly/3xFBNUz
➤Nasıl Yapılır? (Genel) https://bit.ly/33iM4bH
➤Nasıl Yetiştirilir? (Tarım) https://bit.ly/2RcFzUQ
➤Nasıl Yetiştirilir? (Hayvancılık) https://bit.ly/3336d5p
➤Hayat Kurtaran Bilgiler https://bit.ly/3gX7we6
➤Meslek Hikayeleri https://bit.ly/3gX7qTM
➤Tarihi Yerler ve Eserler https://bit.ly/3ubLW9p
➤Hayvanlar Alemi https://bit.ly/3ubKdkv
➤Seyahat https://bit.ly/3h0PGH0
➤Ürün İnceleme https://bit.ly/33bV8yQ
➤Yerel Sanatçılar ve Türküleri https://bit.ly/3ehDmRh https://www.youtube.com/watch?v=OxNCuR9mhsE&feature=youtu.bebu videodaki oranlara gore yapmayi dusunuyorum. Adam toplu sut +salep+seker kaynatip baz hazirliyo sonra meyve koyup cesitleri yapiyo. Bu mantikla sutcuden 5 litre sut alip salep sekerle kaynatip dolapta tutmayi dusunuyorum sonra farkli gunlerde dolaptan cikarip meyve vs ekleyip yapicam. yoksa zahmetli oluyo kaynat sogut ... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________ |
Ben makine almadan önce tarif denemeleri yapmaya karar verdim. Dün itibariyle sanırım 8. deneme oldu. 8 saat boyunca buzluktan çıkartıp blender ile çırpılarak yapılan metot ile hazırlıyorum. Mis Bakraçlık süt (%3,7 yağ oranı) Mis Günlük süt Migros Tam yağlı süt Mis Günlük Süt + %35 Yağlı Krema 200 Ml Hepsi ile 200gr şeker + 10gr saf salep tarifini uygulamadım. Bazen 10gr salep+ 10gr şekeri karıştırıp soğuk süte koyup kaynayana kadar karıştırdım. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte tutup soğuduktan sonra kalan şekeri ilave ettim. (bu bir dondurmacı tiyosu) Bazen sütü kaynatıp tüm karışımı yada biraz şeker+salep sonra soğuyunca kalan şekeri ilave ettim. Bakraçlık süt tam maraş dondurması kıvamında oluyor ama tat olarak nötr'dü. Ne süt tadı ne dondurma tadı yoktu Kutu süt ile buzlanma çok oluyor. Günlük süt + Krema ile harika bir tat oluyor. 1-2gr kadar valinin de ilave edince mükemmele yakın oldu diyebilirim. Bunların haricinde 200gr şeker + 10gr saf salep +50gr kakao + 60gr bitter çikolata tarifini de denedim. Kakao miktarı kesinlikle çok fazla. 25-30gr yeterli olacaktır. Bu tarif aşırı acı olunca sade dondurmanın yarısını ilave ederek karıştırdım ve tadını kırdım. Daha yenilebilir oldu. Günlük süt + kremalı tarifin içine ayrı ayrı kaplarda; Çilek püresi (blender ile çekilmiş) Muz püresi (blender ile çekilmiş) Karadut Şurubu (Bal gibi koyu kıvamlı, doğal olan, pazarda satılan) koyarak denemeler yaptım. Çilek ile yaptığım karışım dondurmadan önce favorimdi ancak donduktan sonra buzlanma yaptı ve tadı seyreldi. Kesinlikle şeker yada bal ilave edilmesi gerekiyor. Muzlu ile yaptığım karışım dondurmadan önce ve sonra içine bal ilavesi yaptığım halde yeterli derecede tatlı değildi. Aşırı buzlanma yaptı. Karadut Şerbeti ile bir efsane oldu. Muhtemelen hiç denemediğiniz bir tat oluyor. Özellikle çikolatalı dondurma ile beraber tüketince tatların birleşimi sizi Nirvana'ya kadar çıkartır. Hiç bir buzlanma olmadı, kremamsı kıvamı bozulmadı. Aynı tarifin içine giren malzemeye göre buzlanma yapması ve yapmaması içindeki su miktarı ile alakalıdır. Çilek püresi belki biraz süzülüp yada kaynatılırsa daha düzgün sonuç alınır. Denemelerde başarılı olursam kompresörlü makinamı sipariş edeceğim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 10 Nisan 2022; 14:53:54 > |
_____________________________
Feeling is Everything
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
_____________________________
|
"Hepsi ile 200gr şeker + 10gr saf salep tarifini uygulamadım. " yazmıştım. Gözden kaçtı herhalde. |
_____________________________
Feeling is Everything
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
süt ü ısıtıp kaynatmazsak karışım çok buzlu ve sıvı kalıyor 4. denemede çözdüm, vanilya şurubu almıştım istediğim kıvamı sonunda yakaladım 45 dk karışım ve krem şanti gibi bir kıvamı plastik kaba doldurup attım buzluga, bakalım tadı ve tüketmesi nasıl olacak akşam denerim. Biraz sogutup yemek lazım o anda sanırım donunca ve çözülünce buz buz oluyor normal dondurma gibi olmuyor. trendyol hazır kahve şurupları almıştım, bugunde kırmızı meyveler sosu ile deneyeceğim |
_____________________________
sıcak fırsatçı
|
sahlep alacağım bu ürün nasıldır? https://www.hepsiburada.com/otag-dogal-salep-meshur-bucak-salebi-dondurmalik-toz-sahlep-50-gr-p-HBV000011PXB9 |
_____________________________
Lenovo IdeaPad Y510P / Logitech Z5500 / Buffalo LinkStation 1 TB
|
üstat çekirdek sağlep alıp el dirmende çekme şansın varsa o şekilde al öteki türlü tozlara nişasta falan katıyorlar sahtekarlık çok oluyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 12 Nisan 2022; 21:45:23 > |
_____________________________
İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|
bende de hediye çeki vs ile aldım şimdilik kullanalım bakalım. Cuisinart'ın yedek kabını düşünenler varsa amazon.com'da mevcut fakat fiyat 44usd kargosu da bi okadar var. şimdilik alınacak bir ürün değil. kitapçığında önemli detaylardan bazıları -bulaşık makinesinde yıkamayın. -1.5 litreden fazla toplam sıvı eklemeyin. -kabı en az 12 saat ve -17derecede dondurun. üzerine poşet geçirin. donduğunu anlamak için sallayabilirsiniz. -karışımı mutlaka soğutun. sıcak olarak eklemeyin. bir kaç tarif var. limonlu sorbe Donmuş çilekli yogurt çilekli,vanilyalı,çikolatalı dondurma tarifi. Başka da extra bişey yazmıyor. |
_____________________________
Lenovo IdeaPad Y510P / Logitech Z5500 / Buffalo LinkStation 1 TB
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
_____________________________
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
_____________________________
|
koku ve nem'den dolayı sanırım. birde ıslak koymayın yazıyordu. kurutun öyle koyun. |
_____________________________
Lenovo IdeaPad Y510P / Logitech Z5500 / Buffalo LinkStation 1 TB
|
herkese iyi akşamlar. proficook makinesinden biz de aldık. salepli yapılandan tarifi olan var mı? |
_____________________________
|
bende bugün deneme fırsatım oldu. 1kg bim'deki altın süt ile yaptım 3.7yağlı 200 gr şeker 200 ml krema L boy 5 adet yumurta sarısı ilk mesajdaki tarifi uyguladım. 1kg sütü iyi kaynattım yaklaşık sütün 400ml civarı buhar olup uçtu. geriye 600ml süt kaldı kaynamış. diğer malzemeleride ekleyince 1500ml civarı karışım elde ettim. 2'ye böldüm o şekilde birini sade yaptım. diğerini de çikolatalı yapacağım birazdan. Hayatımda ilk kez yaptığım için ilk denemem de bence başarılı sonuç aldım diye düşünüyorum. buzlanma hiç olmadı. yoğun bir süt tadı vardı? sade yaptığım için mi böyle oldu? yoksa bizim hazır diye yediklerimizde süt yerine süt tozu hep yediğimiz için mi bilemedim. ama süt buram buram hissettiriyordu :) Şeker çok tüketen biri olmadığım için biraz fazla geldi. 100gr şeker yeter sanki bu tarife göre. |
_____________________________
Lenovo IdeaPad Y510P / Logitech Z5500 / Buffalo LinkStation 1 TB
|