Şimdi Ara

dondurma yapma makinesi kullanan varmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
50.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • almak isteyen arkadaşlar için bulabildiğin en ucuz fiyat 99.90 TL ve kargo bedava

    http://www.avmyolu.com/tefal-dondurmacim-dondurma-yapma-makinesi.html
  • En uygun bu linkdeki ürünler bende 2,5 ay önce aldım ama henüz deneyemedik öyle duruyor havalar ısınınca deneyeceğim
  • 4 kere dondurma yaptık ve her seferinde daha iyiye gidiyor bence içinde ne olduğunu bildiğin kendi yaptığın dışarıda satılan dondurmalara göre daha iyi biraz uzun sürüyor ama değiyor,buzlanma tam olarak engellenemiyor sanırım o buzdolap dan farkediyor no frost olunca buz yapıyor eski tip dolapları daha iyi verip alınabilir. tad olarak inek sütü ve keçi sütüde fark ediyor siz hangi Salep kullanıyorsunuz bilmiyorum ama ben bucakta yaşadığım için bucak Salep kullandım biraz pahalı ama türkiyenin Salep bucakdan sağlanır.aktarlardaki saleplere ek olarak makarna tozu eklenerek çoğaltılıyormuş gerçek Salep isteyen olursa buradan alıp gönderebilirim.kilosu. 170 tl ile 300 TL arasında değişiyor.
  • ben tefal dondurmacım kullanıyorum. şimdiye kadar çikolatalı ve limonlu yaptım. çikolatalıya fazla süt koyduğum için biraz buzlu oldu ama limonluda tam olarak ölçülere uyduğum için tam kıvamı tutturdum. bundan sonra dışarıdan almam herhalde. evde yapılan çok daha sağlıklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanasrav
    ben tefal dondurmacım kullanıyorum. şimdiye kadar çikolatalı ve limonlu yaptım. çikolatalıya fazla süt koyduğum için biraz buzlu oldu ama limonluda tam olarak ölçülere uyduğum için tam kıvamı tutturdum. bundan sonra dışarıdan almam herhalde. evde yapılan çok daha sağlıklı

    hocam limonlu tarifininizi alabilirmiyim
  • cloves C kullanıcısına yanıt
    Biz her yaz kendimiz yaklasik 40-50kg dondurma tüketiriz. Dondurmanin sütlu sahlep kismini kendimiz ewde kaynatir pastanede makinada cektirir dolaba atariz. Yaptigimiz dondurmada sadece hakiki sahlep ve seker olur. Kesinlikle dondurmanin icine margarin krema atilmaz. Hakiki sahlebi biz kendimiz yapariz. Cekirdek sahlebi degirmende cektirir icine farkli maddeler katmayiz. Hakiki toz sahlebin kilosu bizde 350 tl. Kisinda icmek icin cok satar ve kendimizde iceriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gereksiz bir ürün evde blender mikser olduğu sürece
  • Soguk hazne olmadan dodurma nasıl sertleşecek.? 30 dk mikser ile karıştıracakmısınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cloves

    Soguk hazne olmadan dodurma nasıl sertleşecek.? 30 dk mikser ile karıştıracakmısınız

    Pişirerek mi yapıyorsunuz yoksa çırparak mı benim annem yıllarca krem şanti ve diğer malzemeleri çırpıp dolaba atarak dondurma yaptı ki aynı mantık sadece kıvamı biraz daha koyu oluyor dolaba girmeden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk önce şeker süt sahlep kıvam alıncaya kadar pişiriliyor daha sonra kendi halinde sogumaya birakiyorsunuz soğuduktan sonra makinenin soğuk olan dondurucuda bekleyen haznesine karışımı döküyorsunuz ve makine karışımı karıştırmaya başlıyor ve iyice sertlesince karışımı bir kaba alarak buzlu ya atiyorsunuz.
    Mantık olarak normal Dondurmacılar da kullanilan makinenin ev tipi olanı, sanırım Dondurmacılar da makine ispirto ile sogutuluyor bu makinenin haznesinde ise JEL var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloves -- 20 Şubat 2015; 15:39:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Ben dondurma üreticisiyim, artizan usulü gelato üretimi yapıyoruz. evde dondurma üretimi için sizlere linkini attığım makineyi tavsiye ederim. Ben arge çalışmalarında bunu kullanıyorum, sonuçları başarılı.


    http://www.delonghi.com/tr-tr/urunler/mutfak/mutfak-aletler/dondurma-makineleri/il-gelataio-ick5000-0204513004



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubirtina -- 14 Mart 2015; 19:15:43 >
  • arkadaşlar burdan almanızı öneririm fiyatı gayet uygun güvenilir site içiniz rahat olsunhttp://www.fastsepet.com/tefal-dondurmacim-dondurma-yapma-makinesi.html
  • http://www.deveyuku.com/urun/cucinox-if-1501-dondurma-yapma-makinesi--kirmizi_191979.aspx?CatId=4008&ref=akakce&v=1.67.4

    bu makine çok daha mantıklı görünüyor. Buzlukta meyveyi donduruyorsun. sütü donduruyorsun. Makine dondurmaya çeviriyor anında. daha pratik gibi. fiyatı da çok uygun.
     dondurma yapma makinesi kullanan varmı




  • evet arkadaşlar yaz geldi.tekrar arayışlar başladı.enuygun dondurma makinası hangisi acaba...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cloves

    İlk önce şeker süt sahlep kıvam alıncaya kadar pişiriliyor daha sonra kendi halinde sogumaya birakiyorsunuz soğuduktan sonra makinenin soğuk olan dondurucuda bekleyen haznesine karışımı döküyorsunuz ve makine karışımı karıştırmaya başlıyor ve iyice sertlesince karışımı bir kaba alarak buzlu ya atiyorsunuz.
    Mantık olarak normal Dondurmacılar da kullanilan makinenin ev tipi olanı, sanırım Dondurmacılar da makine ispirto ile sogutuluyor bu makinenin haznesinde ise JEL var

    Bahsettiğiniz ev tipi makine hangisi acaba ? Yukarıda bu linkte demişsiniz ama link kaldırılmış sanırım. Maraş usulü dondurma evde nasıl yapılabilir, bu uğur dondurma makinelerinin ev tipi versiyonları gibi birşey lazım.
  • Tefal piyasada kalmamış. Geçen hafta Kenwood IM250 aldık ama bi türlü kıvamı tutturamadık. Genelde buzzy gibi bişey çıktı karşımıza. Buzluğa koyduktan sonra saatte bi karıştırınca biraz dondurmaya benzedi ama onunla da kim uğraşacak. Neyse değişik tarifleri denemeye devam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kişisel görüşüm,

    ev kullanıcıları, dondurmayı marketten alıp derin dondurucuda saklamalı ve fazla dondurma tüketmemeli. Sonuçta hayvansal yağ ve şekerden zengin bir ürün.

    ticari amaçla dondurma üretmek isteyenler, küçük bir atölye kurmalı ve cihazları satınalmalı.Cihazlar da tek seferde enaz 100-150kg dondurma yapabilen cihazlar olmalı.
  • Anxiolytic kullanıcısına yanıt
    hocam denemeler nasil gidiyo? bizde bu yarim saatte bir karistirma isinden kurtulalim diye makine bakiyoruz ama boyle bir faydasi da yok herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infest06 kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim makinenin karıştırıcısı biraz zayıf kalıyo. Hem yeterince güçlü ve hızlı değil hem de haznenin dibine kadar ulaşamıyor ve dondurma hazneye yapışıp kalıyor.Tefal için yapılan yorumlar daha iyi.



    Kıvamın tutması biraz doğru oranda malzeme kullanmayla ilgili. İyi bir tarif ve kaliteli toz salep ve mahlep kullanınca buzzy kıvamından kurtulduk. Buzluğa attıktan bi saat sonra bi defa karıştırmak yeterli oluyo artık.



    Şu tarifle muzlu dondurma yapıyoruz:



    https://m.youtube.com/watch?v=fqBcwXytYeY



    Tariften farklı olarak bi tatlı kaşığı salep ve bi çay kaşığı toz mahlep kullanıyoruz. Ayrıca şekerle aramız pek olmağı için toz şeker kullanmıyoruz. Başlarda 1-2 tane tatlandırıcı atıyoduk ama muzların kendi şekeri bile yeterli geldi bize.





     dondurma yapma makinesi kullanan varmı



     dondurma yapma makinesi kullanan varmı

     dondurma yapma makinesi kullanan varmı

     dondurma yapma makinesi kullanan varmı



    Bu tip makinelerle dışardaki dondurma tadını ve kıvamını birebir tutturmak çok zor hatta imkansız ama bunun da farklı bi tadı var. Hazır dondurmalar çok şekerli oluyo ve bi miktardan fazlası zararlı.Biz bu makine sayesinde en azından light dondurma yiyebilme imkanı bulduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 19 Haziran 2017; 13:1:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.