Şimdi Ara

DonanımHaber Hukukçular Platformu [ 59 Kişi... ] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
24
Favori
60.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Danıştay'ın bugün aldığı karar ile hukuk okuma hayalim darbe aldı . Yeni bir düzenleme yapılmazsa anadolu lisesi sayısal mezunu biri olarak hukuk okuyamayacağım demektir . 16 yaşımda yaptığım alan tercihi 27 yaşımda halen beni bağlıyor ve devletim bana vazgeçme hakkı tanımıyor .

Hukuk okumadan şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki aynı neti yapan iki kişiye farklı puanlar vermek dünyanın neresine giderseniz gidin adaletsizliktir haksızlıktır ve bu ülkeye egemen olan zihniyeti bir kez daha gözümüzün içine sokmaktadır .

Orijinalden alıntı: sszss

Danıştay'ın bugün aldığı karar ile hukuk okuma hayalim darbe aldı . Yeni bir düzenleme yapılmazsa anadolu lisesi sayısal mezunu biri olarak hukuk okuyamayacağım demektir . 16 yaşımda yaptığım alan tercihi 27 yaşımda halen beni bağlıyor ve devletim bana vazgeçme hakkı tanımıyor .

Hukuk okumadan şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki aynı neti yapan iki kişiye farklı puanlar vermek dünyanın neresine giderseniz gidin adaletsizliktir haksızlıktır ve bu ülkeye egemen olan zihniyeti bir kez daha gözümüzün içine sokmaktadır .

Aynı neti yapan kişiye aynı puanı vermek bence adaletsizliğin en büyüğüdür. TM öğrencisinin yaptığı matematik sorusuyla sözel öğrencinin yaptığı sosyal bilgiler sorusu puan olarak asla denk olmamalıdır. Herkes kendi alanına göre seçim yapmalı , kendi alanının sorularını çözmelidir. Fen bölümü öğrencileri , biz TM öğrencilerinin gördüğü tüm dersleri görmektedir , ayrıyetten kendi alanında bulunan fen dersinide görmektedir. Buna rağmen katsayı farkını kaldırıyorlar. Adamlar istediği mesleği seçebilecek durumdalar. Sırf şu AKP nin imamhatip öğrencilerini koruma isteği yüzünden olan TM ve sözelcilere oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammet

quote:

Danıştay'ın bugün aldığı karar ile hukuk okuma hayalim darbe aldı . Yeni bir düzenleme yapılmazsa anadolu lisesi sayısal mezunu biri olarak hukuk okuyamayacağım demektir . 16 yaşımda yaptığım alan tercihi 27 yaşımda halen beni bağlıyor ve devletim bana vazgeçme hakkı tanımıyor .

Aynı neti yapan kişiye aynı puanı vermek bence adaletsizliğin en büyüğüdür. TM öğrencisinin yaptığı matematik sorusuyla sözel öğrencinin yaptığı sosyal bilgiler sorusu puan olarak asla denk olmamalıdır. Herkes kendi alanına göre seçim yapmalı , kendi alanının sorularını çözmelidir. Fen bölümü öğrencileri , biz TM öğrencilerinin gördüğü tüm dersleri görmektedir , ayrıyetten kendi alanında bulunan fen dersinide görmektedir. Buna rağmen katsayı farkını kaldırıyorlar. Adamlar istediği mesleği seçebilecek durumdalar. Sırf şu AKP nin imamhatip öğrencilerini koruma isteği yüzünden olan TM ve sözelcilere oluyor.

insanların yetenekleri doğrultusunda bir alana yönlendirilmelerini anlıyorum fakat bu , despotça değil motivasyonla yapılmalıdır diye düşünüyorum . Şu anda danıştay bana "sen asla hukukçu olamazsın" diyor . imam hatip liseleri türkiyedeki liselerin sadece % 2sine tekabül eder . bunlar üzerinden fırtına koparmayı yersiz buluyorum . 16 yaşımda alan seçtim , o zamanlar mühendis olmak istiyordum , şimdi ise hukukçu olmak istiyorum . keyif benim değil mi?yaparım soruları puanımın yettiği yere girerim .

insanı 16 yaşında verdiği alan kararı veya lise türü tercihi yüzünden ömür boyu sorumlu tutmak vicdani midir?imam hatip lisesine gidenlerin hayatı kararsın mı?

bireyler kendi kaderlerini çizmelidir , devlet bireylerin ideallerine müdahil olmamalıdır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sszss -- 26 Kasım 2009; 16:38:05 >

• quote:

quote:

quote:

insanların yetenekleri doğrultusunda bir alana yönlendirilmelerini anlıyorum fakat bu , despotça değil motivasyonla yapılmalıdır diye düşünüyorum . Şu anda danıştay bana "sen asla hukukçu olamazsın" diyor . imam hatip liseleri türkiyedeki liselerin sadece % 2sine tekabül eder . bunlar üzerinden fırtına koparmayı yersiz buluyorum . 16 yaşımda alan seçtim , o zamanlar mühendis olmak istiyordum , şimdi ise hukukçu olmak istiyorum . keyif benim değil mi?yaparım soruları puanımın yettiği yere girerim .

insanı 16 yaşında verdiği alan kararı veya lise türü tercihi yüzünden ömür boyu sorumlu tutmak vicdani midir?imam hatip lisesine gidenlerin hayatı kararsın mı?

bireyler kendi kaderlerini çizmelidir , devlet bireylerin ideallerine müdahil olmamalıdır .

Sayısal okumuşsanız matematik seviyeniz üst seviyededir. Türkçeyide takviyelerle halledebilirsiniz. Danıştayın kararı sanırım sadece bu sene için geçerli.

• quote:

Hukuk öğrencisiyim sonuna kadar katılıyorum.
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • quote:

nasıl yani mesela savcılık sınavları falan tüm hukukçular ortak bi sınavamı giriyor? öyle ise savcılık icin rastgele bi şehre denk gelebilirmi?

Evet ortak bir sınav.. o da Ankara'da yapılıyor.. kazananlar mülakata tekrar Ankara'ya davet ediliyor.. mülakatı geçenler staja istediği adliye bünyesinde başlayabiliyor.. tavin, göreve başlama vs ise başka bir macera

bu arada hukukçu kardeşlerimi gözlerinden öpüyorum.. beni de eklerseniz memnun olurum..

bir de güzel bir imza oluşturmamız lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awallabilla -- 6 Aralık 2009; 4:50:31 >

• 20 aralıkta buraya bu mesajı düşüyorum, ilerde umarım hukuk fakültesini kazanmış bir birey olarak tekrar bu mesajımı alıntılayabilirim.

cahillik mutluluk mudur, yoksa -ne olursa olsun- hakikati bilmeye deger mi?
  • Ceza Hukuk Hocamız EMU Dekanı Sn.Prof.Dr.Esin KONANÇ'ın az önce Girne yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunmaktayım.Yakınlarına,öğrencilerine başsağlığı,kendisine Allah'tan rahmet diliyorum...

• Bende hukuk istiyorum -deli gibi :)- ama bana imkansızmış gibi geliyor. Netlerim iyi değil, YGS'den 105 net filan LYS'de 34 net çıkıyor. + Düz lise öğrencisiyim.... :( LYS'de 75 net çıkarmak hayal gibi, of ! :( Sınava girecek arkadaşlar, sizde durumlar nasıl ?

Orijinalden alıntı: Ftss

Bende hukuk istiyorum -deli gibi :)- ama bana imkansızmış gibi geliyor. Netlerim iyi değil, YGS'den 105 net filan LYS'de 34 net çıkıyor. + Düz lise öğrencisiyim.... :( LYS'de 75 net çıkarmak hayal gibi, of ! :( Sınava girecek arkadaşlar, sizde durumlar nasıl ?

Altyapı kötü heralde?
  • Size mesleki konuda tavsiyem Sayıştay yada İdari Hakimliktir.Adli Hakim-Savcı olup gençliğinizi ücra ilçelerde geçirmek,sürekli suçlularla-kollukla(özellikle savcılar) muhattap olmak istemiyorsanız bunları seçin.Odanızda dosya inceler,hüküm verirsiniz.
    Benim gözümde Hakimlik Teminatı olan meslek sıralaması:
    1.Sayıştay Denetçiliği
    2.İdari Yargı
    3.Adli Yargı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekoroglu -- 8 Şubat 2010; 11:26:53 >

Orijinalden alıntı: ekoroglu

Size mesleki konuda tavsiyem Sayıştay yada İdari Hakimliktir.Adli Hakim-Savcı olup gençliğinizi ücra ilçelerde geçirmek,sürekli suçlularla-kollukla(özellikle savcılar) muhattap olmak istemiyorsanız bunları seçin.Odanızda dosya inceler,hüküm verirsiniz.
    1.Sayıştay Denetçiliği
    2.İdari Yargı
    3.Adli Yargı

Özel sektör için ne dersin peki?
  • Özel sektör genç avukatlar için sabır yeri.Üç kuruş paraya ayak işleri de dahil başka avukatların yanında çalışmak gerçekten zor.İlk başlarda az paraya tamah eder, zorluklara katlanırım dersen iyi bir avukatın yanında pişer, piyasanın zorlu şartlarına göre hazırlanabilirsin.
    Ama kısa yoldan iyi maaş+iyi statü dersen saydığım meslekler ideal olanı.
  • Bende hukukçuyum fakat sizinde hoşnut olmadığınıza emin olduğum bir durum var. Halkın çoğunluğu avukatlara sahtekar gözüyle bakıyor , ilerde bende avukat olduğumda aynı durumla karşılaşacak olmam beni üzüyor.

Orijinalden alıntı: ekoroglu

Size mesleki konuda tavsiyem Sayıştay yada İdari Hakimliktir.Adli Hakim-Savcı olup gençliğinizi ücra ilçelerde geçirmek,sürekli suçlularla-kollukla(özellikle savcılar) muhattap olmak istemiyorsanız bunları seçin.Odanızda dosya inceler,hüküm verirsiniz.
    1.Sayıştay Denetçiliği
    2.İdari Yargı
    3.Adli Yargı

İdari hakimler sık sık başka yerlere atanmıyor mu?
    3-Okulun 2. dönemini dondurup ücret ödemeyip tatil.
    Ben 3. yü seçtim çünkü tatile odaklanmıştım ve hukuka şimdi başlasam çalışamayacaktım.Belki hata yaptım bilmiyorum ama hep karışık gidicekti.herkes 1 den 2 ye geçerken biz 2 nin 2.dönemine geçicektik falan.Bende en iyisi seneye düzenli bir şekilde başlayım dedim.Şimdi önümde 8 aya yakın bir tatil var.Sizce kendimi nasıl geliştirip hukuk bölümü için hazırlayabilirim?Kitap okumak ve spora gitmek var aklımda şuan.Hukuk okuyan yada okumuş arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.1.sınıfta zorlanmamak için sizce ne gibi kitaplar okumalı neler yapmalıyım?

• Başlamış olsaydınız dersleri tersten okuyacaktınız ve bu sıkıntı yaratırdı.Daha anayasa nedir'i bilmeyen öğrenci anayasanın 2. dönemini alıyor ve genellikle dersi bırakıyor.dahası yaz ı-okulu yapmadıkça hep önce 2leri,sonra 1leri alıyor.Şöyleki;
    Başladığınızda medeni hukuk2,anayasa2,roma2vs.gibi dersleri alıp,diğer yılın hem üstten ders alacaktınız hem de bu derlerin 1lerini alacaktınız.Ancak şöyel de yapabilirdiniz;
    ekonomi,bilgisayar,hukuk başlangıcı ve 2 seçmeli ders alırdınız.Bunları verip bunların yerine gelecek yıl üstten ders alırdınız hem de ana dersleriniz 2-1 diye bölünmemiş olurdu.
    Bende haziranda mezun olacağım.Eklerseniz sevinirim...
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.