Şimdi Ara

DonanımHaber Hukukçular Platformu [ 59 Kişi... ] (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
24
Favori
61.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Avukatlık stajımın bitmesine 5 ay kaldı...

Açıkcası sonrası her avukat için çok zor bi süreç... NEDEN Mİ ?

Ruhsatınızı aldıktan sonra... Ankara gibi biyerde 800-1000 TL en fazla 1.500 TL ye (o da şanslıysanız) bi avukat yanında iş bulursunuz... fazla yazıcak birşey yok.. Ruhsatı aldıktan sonra normal bi avukatın yaptıklarını bildiklerini bilmiyosunuz... açıkcası bilginiz , deneyiminiz ,çevreniz , paranız kendi büronuzu açıcak cesareti veremiyo size.. bu yüzden bi avukatın yanında belki en az 1-2 belki 3-4 yada 5 sene çalışma durumunuz var... Aldığınız 1000 TL sizin kişisel ihtiyaçlarınız anca karşılicak bu durumda evlenmeye kalksanız... ayda 1000 -1500 TL ye nasıl evlenirsiniz.. daha doğrusu bu parayla ne kadar birikim yapabilirsiniz bilmiyorum.. Bayan için de hemen hemen aynı şey geçerli ama asıl acil durum alarmı erkekler için verilmeli... çünkü evleneceğiniz zaman ev -araba- gelir durmunuzu sorgulayacaksınız... (yada kızın ailesi yada en başta kız sorgulayacak) evlenicak olsanız 2 kere düşünüceksiniz.. . çünkü aylık yeterli bir geliriniz yok.. Açıkcası sıkıntılı bi durum şuan.. eskiden bu kadar çok avukat yoktu ama mezun çok ve herkes av. lık tercih ediyo... bu durumda best of the best olmanız ..bi farklılık yaratmanız gerekiyo.. Bu arada patron-işçi ilişkisinden doğan sorunlardan bahsetmiyorum.. daha da sorun var ama bu söylediğim en önemlisi... neyse.. yakında zaten avukatlık sınavı gelicek ve bence bu çok iyi olucak en azından biraz eleme şansı olucak hukuk mezunlarını.... çünkü çok hayta eleman mezun olur olmaz piyasaya karışıyo ve yanlış davranışları kişilikleri ile avukatların da adının kötülenmesine sebep oluyo.. aşırı derecede temizlenmesi ,süzülmesi gereken bi alan oldu bu avukatlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkchild -- 28 Şubat 2010; 20:54:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Avukatlık stajımın bitmesine 5 ay kaldı...

Ruhsatınızı aldıktan sonra... Ankara gibi biyerde 800-1000 TL en fazla 1.500 TL ye (o da şanslıysanız) bi avukat yanında iş bulursunuz... fazla yazıcak birşey yok.. Ruhsatı aldıktan sonra normal bi avukatın yaptıklarını bildiklerini bilmiyosunuz... açıkcası bilginiz , deneyiminiz ,çevreniz , paranız kendi büronuzu açıcak cesareti veremiyo size.. bu yüzden bi avukatın yanında belki en az 1-2 belki 3-4 yada 5 sene çalışma durumunuz var... Aldığınız 1000 TL sizin kişisel ihtiyaçlarınız anca karşılicak bu durumda evlenmeye kalksanız... ayda 1000 -1500 TL ye nasıl evlenirsiniz.. daha doğrusu bu parayla ne kadar birikim yapabilirsiniz bilmiyorum.. Bayan için de hemen hemen aynı şey geçerli ama asıl acil durum alarmı erkekler için verilmeli... çünkü evleneceğiniz zaman ev -araba- gelir durmunuzu sorgulayacaksınız... (yada kızın ailesi yada en başta kız sorgulayacak) evlenicak olsanız 2 kere düşünüceksiniz.. . çünkü aylık yeterli bir geliriniz yok.. Açıkcası sıkıntılı bi durum şuan.. eskiden bu kadar çok avukat yoktu ama mezun çok ve herkes av. lık tercih ediyo... bu durumda best of the best olmanız ..bi farklılık yaratmanız gerekiyo.. Bu arada patron-işçi ilişkisinden doğan sorunlardan bahsetmiyorum.. daha da sorun var ama bu söylediğim en önemlisi... neyse.. yakında zaten avukatlık sınavı gelicek ve bence bu çok iyi olucak en azından biraz eleme şansı olucak hukuk mezunlarını.... çünkü çok hayta eleman mezun olur olmaz piyasaya karışıyo ve yanlış davranışları kişilikleri ile avukatların da adının kötülenmesine sebep oluyo.. aşırı derecede temizlenmesi ,süzülmesi gereken bi alan oldu bu avukatlık...

Mesela? Çok iyi bir üniversiteden mezun olmak? Master yapmak? Dil bilmek? Çok çalışkan olmak . . vs vs mesela?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Avukatlık stajımın bitmesine 5 ay kaldı...

Mesela? Çok iyi bir üniversiteden mezun olmak? Master yapmak? Dil bilmek? Çok çalışkan olmak . . vs vs mesela?

Çok iyi bi üni.den mezun olmak bence işin yüzde 50 si bile değil.. yüzde 10u yada en fazla yüzde 20si.. iyi bi üni.den mezun olmak egonuzu tatmin eder insanların size karşı önyargılı bakmasını engeller... aslında hoş olur.. ama maddi bi getirisi bence çok fazla olmaz.. sorumluluk bilen biri olmanız şart .. uyanık ve bilinçli olucaksınıuz.. hedefiniz olucaK.. okurken bence avukat yanında çalışmak önemli.. zaman yaratıp avukat yanında takılmak faydalı olur .. herks söylüyo bunu.. evet iyi ingilizce bilmek işleri değiştiriyo.. avukatlık bürolarında ingilizce çeviri yapanlar daha fazla harçlık yada maaş alıyo.. avukatlıkta master yapmak bence çok bişi ifade etmez.. ama doktora yaparsanız o zaman daha iyi olur diye düşünüyorum.. bi de kendinize hoşunuza gidecek bikaç alan seçmelisiniz... Çocuk, ceza , iş hukuku , boşanma, aile hukuku yada gasyrimenkul falan...

• quote:

Orijinalden alıntı: KirkLeeHammet

quote:

Orijinalden alıntı: Ftss

Bende hukuk istiyorum -deli gibi :)- ama bana imkansızmış gibi geliyor. Netlerim iyi değil, YGS'den 105 net filan LYS'de 34 net çıkıyor. + Düz lise öğrencisiyim.... :( LYS'de 75 net çıkarmak hayal gibi, of ! :( Sınava girecek arkadaşlar, sizde durumlar nasıl ?

Altyapı kötü heralde?

Evet temelim çok kötüydü. Adam gibi çalışmaya bu sene başladım ve şuan da LYS'de 124 nete ulaştım. O mesajı yazarken bilmem hangi alemlerdeydim ki o kadar karamsar yazmışım. :) Şuan için LYS iyi görünüyor, türev, integrali halledersem tamamlanır sanki... Ama YGS hâlâ aynı 105'ten yukarı çıkamadım. Tam orda kaldım. :) Bu arada kime sorsam işte ( geçen senenin sınav sistemine göre söylüyorum. ) : " O, çok çalışkandı ya, Türkçe'yi, sos1'i Mat1'i fulledi. Mat 2'den 3-4 yanlışı varmış... " felan diye konuşuyorlar. Sizde bu kadar yüksek netlerle mi yerleştiniz ? Yok mu fulllemeden yerleşen ? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ftss -- 12 Mart 2010; 21:15:49 >

• Almanyadaki kuzenim avukat olmak için 5 yıl üniversite okudu. Bitirdi 2 sene önce avukatlı sınavı varmış orada ona girdi kazanamadı yine girdi yine kazanamadı ve 3. son hakkını geçen ay kullandı. Ve bu sefer geçti. Eğer kazanamasaydı avukat olamayacaktı. 7 senesi boşa gidicekti ve sınav öyle böyle değil bayağı bir zormuş. Adam o kadar ders çalışmasına rağmen 3.senesinde kazanabildi. Şimdi mülakata giricekmiş. Aynen savcı-hakimlik sınavları gibi. Aynen avukat olmak böyle zor olmalı bence. Adam şimdi mülakatıda geçinde rahat 3000 euro yla bir işe başlarım diyor ( işçi olarak giden amcam bile 2000 euro ya çalışıyor aylık. ) Ki deneyim kazandıkça dahada yükselir bu fiyat diyor. Ne güzel işte çalışan emeğinin karşılığını alıyor.

eklendiniz.
  • Beni de yazar mısınız ? İnşallah güzel sonuçlanır bu iş. Sene sonunda siteye bir hukukçu olarak girmek istiyorum. :)
  • merhabalar sevgili hukukçu forumdaşlarım..ilk defa gördüm başlığınızı ve yardımcı olacağınızdan emin olmakla beraber tüketici mahkemesindeki davam ile ilgili fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum..konu özetle şöyle;

garantisi devam eden laptopumda garanti dışı bi arıza meydana geldi servise bıraktım.servis bana tamir masrafı için ilk önce 11e+kdv bi tutar gönderdi.ben onu onaylayıp yatırdım hesaplarına.ancak ertesi gün teklif düşük geldii için şüphelenip servise gittim.tahmin ettiğim gibi yanlışık yaptıklarını 2 parçadan sadece biri için bana form gönderildiğini söyleyerek 33e+kdv tutarında ikinci formuda orada verdiler.imzaladım teklifi kabul ediyorum yazdım yazıylada.bu kalan parayı istersem hemen yatırabileceğimi istersem laptopu alınca elden verebileceğimi söylediler.bende tamam dedim alınca vereyim o zaman.şimdi bu onay ı imzalamamdan 38 işgünü geçti ben değişim istedim reddettiler.sonra tüketici hakem heyetine dilekçe verdim bana para iadesi kararı çıkardılar.acer bu karara sözlü olarak itiraz etti uygulamayacaklarını söyledi bende tüketici mahkemesinden dava açtım.şimdi benim sormak istediğim;firmanın reddetme nedeni ""benim o kalan 33e+kdv yi ödemediğim için acer nezdinde 30 işgünü başlamamış"".ama ben o 33e+kdv lik tutarı imzalayıp onayladığım için bunu ödeyeceğimi tahahhüt etmiş olmuyormuyum zaten firmaya? yani bu ödemekle aynı anlama gelmiyormu?bu tamamen firmanın ayak diremesi değilmi?benim elimde bu anlattıklarım ispatlayacak her türlü belge mail çıktısı vs var.mahkemeyede sundum.sizce kazanırmıyım ben bu davayı?
    yalnız garanti belgesi uygulama esaslarına dair yönetmelikteki 17.madde şöyle;
    Kullanım Hatası
    Madde 17- Tüketicinin malı kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanmasından kaynaklanan arızalar hakkında Yönetmeliğin 13 ve 14 üncü madde hükümleri uygulanmaz.

bu 17.maddeye göre 14.maddedeki değişim ve iade hakkımdan mahrum kalıyorum garanti dışı arızam olduğu için ancak...
    bir başka yönetmelik olan sanayi mallarının satış sonrası hizmetlerine dair yönetmelikltede şöyle bir madde var;
    "Kullanım ömrü süresince, malın bakım ve/veya onarım süresi, garanti süresi içerisinde mala ilişkin arızanın servis istasyonuna bildirimi, garanti süresi dışında ise malın teslim tarihinden itibaren 30 iş gününü geçemez.
    Servis istasyonları tarafından verilen montaj, bakım ve onarım hizmetiyle ilgili olarak, bir yıl içerisinde aynı arızanın tekrarı halinde herhangi bir servis ücreti alınmaz. Tüketicinin malı kullanım kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanmasından kaynaklanan arızalar bu madde kapsamı dışındadır."

bu maddede yer alan " Tüketicinin malı kullanım kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanmasından kaynaklanan arızalar bu madde kapsamı dışındadır" hükmü kendinden önce gelen cümle içinmi geçerli yoksa bütün bu kanun maddesi içinmi geçerli tam çözemedim..ancak "garanti süresi dışında ise malın teslim tarihinden itibaren 30 iş gününü geçemez."hükmü açık..ben duruşmada bu maddeden vurucam firmaya başka bir yasal dayanak bulamadım çünkü..
    ayrıca birde lehime para iadesi olarak çıkan tshh kararınada firma 15 gün boyunca itiraz etmedği için(yazılı olarak) karar kesinleşmiş oluyormuş bu nedenle onuda ilamlı icraya koydum.ancak benim laptop 1500 tl ama hakem heyeti kararı 938 tl ye kadar bağlayıcı.icradan bi sonuc alabilirmiyim bu durumda?

lütfen dikkatlice okuyup fikirlerinizi belirtirmisiniz..dediğim gibi garanti dışı arıza olduğu için biraz zor olacak bu dava ama imkansız değil kazanmam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeCCe -- 19 Mart 2010; 2:21:14 >

• amma hukukçu gördüm sizi ya tarih olmuş sayfanız gelen geçen yok

Orijinalden alıntı: GeCCCe

amma hukukçu gördüm sizi ya tarih olmuş sayfanız gelen geçen yok

Çoğu işte , stajda ya da sınava çalışıyordur sanırım. Konu dışına sorarsanız bu sorununuzu daha çok yardım alabilirsiniz.

naturklich , ftss ekledim sizi.

Hukuk okuyan ve çalışan insanlar yeterince meşgul

Orijinalden alıntı: Augias

@GeCCCe Hukukçu olmak ile sitede online olmak arasında nasıl bir bağlantı kurdun.

keşke bana laf koymak yerine konuyu okuyup yardımcı olsaydınız daha güzel olmazmıydı?fikriniz yoksa bile en azından birçok kişi gibi susup bu haksızlığa razı olmak yerine hakkımı aradığım için bikaç olumlu şey yazabilirdiniz..benim gibi hakkını arayanlar da hiç olmazsa bu firmalar neler yaparlar daha bi düşünün isterseniz?destek olmanız lazım destek

• Hukuk güzel bölüm.. Geleceğide güzel , mezun olduktan sonraki sınavlar zormuş ama bu bölümü okuyorsan katlanmak zorundasın.

Ben de okumak isterim ama sanmıyorum kazanayım..

quote:

@GeCCCe Hukukçu olmak ile sitede online olmak arasında nasıl bir bağlantı kurdun.

keşke bana laf koymak yerine konuyu okuyup yardımcı olsaydınız daha güzel olmazmıydı?fikriniz yoksa bile en azından birçok kişi gibi susup bu haksızlığa razı olmak yerine hakkımı aradığım için bikaç olumlu şey yazabilirdiniz..benim gibi hakkını arayanlar da hiç olmazsa bu firmalar neler yaparlar daha bi düşünün isterseniz?destek olmanız lazım destek

Laf koymak gibi bir niyetim yoktu , kırdıysam kusura bakma. Ayrıca bahsettiğin konu hakkında henüz yorum yapamam mezun arkadaşlarımız umarım yardımcı olurlar.

• quote:

quote:

Dostum sana yardımcı edebilecek arkadaşlar bu yazıyı okuduğu zaman inan ki yardım ederler

• zaten kaç gün oldu yazalı ses seda yok..duruşmaya yaklaşık 40 gün kaldı.mahkeme nihai kararı verecek ama en azından işte bu işlerden anlayan arkadşlar davaya ilişkin benim elimi güçlendirecek bikaç tüyo verseydi iyi olurdu.acerın avukatları hazırlanıyorlarmış davaya bende kendi çapımda hazırlıklarımı yapıyorum.inşallah kazanırım.çok büyük bi sinir harbi içindeyim kaç aydır anlatamam.halen ayda 150 tl ödüyorum kasımdan bu yana ve sadece 1 ay kullandığım bi bilgisayar için..ama şu dava bi bitsin.kazandığım zaman onun vereceği haz hepsine değecek.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.